icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

adka_praha
28. dec 2009

oki... 🙂
no s tym trestom som sa pobavila... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ma tu skoro zo stolicky zhodilo... 😅 no s tou vychadzkou je jeden drobny problem...od mesta byvam asi 8 km a kym sby som sa tam dotrepkala a potom nazad tak to by bolo na pol dna...a vodicak nemam... 😖 ale ako napad to neni zly... 😀

strapco13
28. dec 2009

a tam kde byvas..nie je ani krcma..ved ta je v kazdej dedine..aspon na kofolu alebo caj..alebo k niekomu na navstevu
ja som bola na 2 predvianocnych vecierkoch..ale s malym, lebo som vedela, ze sa chcem zdrzat dlhsie a kedze kojim, nebolo na vyber..ale ja mam dobre babo, takze ja rada labzujem s nim
no tak si vodicak sprav..aj to je moznost ako na chvilku vypadnut z domaceho kolobehu

adka_praha
28. dec 2009

no ale strapco ked ja tu nikoho nepoznam, vies?... 😨
a rozmyslala som ze by som si spravila vodicak z tych penazi z "porodneho" ale zas mi je hlupe na ne sahat koli hentomu...predsa su to len peniazky pre malinku... 😅

tilly
autor
28. dec 2009

joooj baby, tak ja si život bez auta predstaviť neviem... aj keď teda to moje spinká teraz dobre tvrdým spánkom dobrý mesiac som ho nevytiahla z garáže

strapco13
28. dec 2009

ano su to peniaze pre drobca..ale na druhej strane..ked ju budes potrebovat niekam odviest..ten vodicak nebude sluzit len tebe..bude mat z neho uzitok aj mala..do 18..potom bude chciet soferovat

no ked nikoho nepoznas..ja som sa tiez prestahovala a nepoznam tu nikoho..tak zober malu a prihovor sa k nejakej mamicke co kocikuje..ja som si tak pokecala minule s nejakou ..netusim kto to je 😀 😀
no a ja so sebou nosim psika..a vdaka nemu uz mam jednu znamu..nas psik sa tomu tesil, lebo s ich fenkou prisiel o panictvo 😀 😀 ..ale steniatka neprezili, velmi slabunke sa narodili ☹ ☹ ..ale ma slubene zas na jar..ten nas sexualny maniak...bude z neho gigolo 😀 😀 ..som to povedala bratovi a ten skonstatoval..tak ty si potom pasak 😀 😠 😎

adka_praha
28. dec 2009

inak ja s malou tiez vacsinou vsade chodim aj ked nekojim uz...raz co som ju nechala mojej mamke...a chuda islo si tam dusicku vyplakat...ale ja s nou tiez velmi rada chodim... 🙂 a hlavne ku jej krstnej...obcas si aspon tam oddychnem ked sa s nou bavi aj niekto iny... 😅

adka_praha
28. dec 2009

ze pasak... 😀 😀 😀 no nic baby idkam ja spat...hlava ma strasne boli a rano zavcasu vstavam, bo ideme na poradnu a este toho mam veeela v plane...tak dobru nocku, strapco dik za tip ako na mm... 😀 skusim si to dako prisposobit podla mojich moznosti... 😀 majte sa pekne a posielam pusinky drobcekom... 😀

strapco13
28. dec 2009

tak treba zneuzivat krsnu..kym sa necha 😀 😀
alebo posli malu s tatom na prechadzku a ty si lahni a spi..mna zo zaciatku manzel surovo poslal do postele, ze on drobca zabavi a pride ma zobudit
idem zehlit, ale obcas sem kuknem

sakura77
28. dec 2009

adka,nevahaj a urob si vodicak,ja som sa tiez dokopala do toho az ked sa maly narodil a teraz nechapem ako som mohla byt bez auta 😀 takze peniazky si odloz a na leto sups na vodicak ,nebudes banovat urcite 😉
inak aj ja som chcela uz zacat s "rezimom" ale kolika nepusti ze ano,takze asi zacneme az po tych troch mesiacoch veru...pri kikovi sa mi to osvedcilo,zacali sme v dvoch mesiacoch a ychlo si zvykol,ale on nemaval tieto hnusne koliky takze sa dalo...
ja tiez inak planujem buduci tyzden nejaku tu kavicku s kamoskou buduci tyzden-BEZ DETI !!!!!to fakt obcas treba lebo cloveku aj hrabne z toho stereotypu 😉
no idem si aj ja lahnut,mala sa teraz napapala,tak dufam ze do nejakej pol 4 aspon bude hajušať(hahahaha)
dobru nocku!

strapco13
28. dec 2009

maly mi zaspal o 7 vecer a este furt taha..uz mi ide prsnik prasknut, ale nezobudim ho..ale nesla som spat po zehleni, ze kazdu chvilu uz bude hore..vacsinou je o 9 hore a az potom ma nocny rezim..keby som vedela tak spim, dufam, ze v noci nebude kukuckovat

zuzu1980
28. dec 2009

jej, vidim ze riesite "vychadzky" 😀
ja mam skveleho manzela, hocikedy sa mi o maleho postara, dokonca mi ho sam berie ze nech idem robit co potrebujem, ze on sa s nim zabavi. Ja niekedy vypadnem sama na hodinku hoci len do obchodu, bez kocika, trosku sa prevetrat. A bola som uz 2-3x aj na dlhsie, odsajem mlieko nech drobec neumrie od hladu, mm ho vpohode nakrmi aj prebali

a to iste ked si chcem zdriemnut poobede cez vikend, alebo vecer ked Adamko odmieta zaspat. mm chodi spat ovela neskor ako ja, ale zase aj neskoro vstava. A v noci k drobcekovi vstavam vylucne ja, tatino uz od narodenia spi kludne celu noc, nechcem aby chodil nevyspaty do prace... Jeden jeho kolega chodi nevyspaty uz 7 mesiacov co maju babo doma...

A zase mm ma "povolene vychadzky 😀" v piatok vecer, vypadne niekam s kamaratmi aby mohol byt cez vikend len pri nas. Vsak aj on si potrebuje vydychnut...

Adka, a nemas nejaku kamosku s autom, co by ta mohla prist kuknut a skocite spolu na kafe?

zuzu1980
28. dec 2009

joj, k tomu vodicaku, straaasne je to drahe na slovensku. Ja som si vodicak spravila az ked som bola v USA, co som mala asi 24 rokov, vyslo ma to na 20 $. A v Kanade mi ho uznali a vystavili mi kanadsky. Na slovensku vodicak ani nemam, jedine ak si tu spravim medzinarodny... 😒

deina
29. dec 2009

Nuz, ja mam vodicak uz dobrych 10 rokov a nejazdim. 😖 Akosi sa toho soferovania bojim...

Mne maly vecer vacsinou zaspi bez problemov, tak uz rezim mame, ale cez den nie a nie zaspat. Len take podriemkavania, malokedy spi tak, ze naozaj tvrdo zaspi. Dnes som ho skusala dat aj na balkon do kocika a nic. Asi s nim budem chodit aspon doobeda von na prechadzky, aj s Miskom, nech sa vyspi. A tiez ma nejaky rastovy spurt, len zatial sa to prejavuje iba do sirky, tucko maly. Ale snad sa natiahne aj do dlzky...

zuzu1980
29. dec 2009

Deina, ja som cez den zrusila tie 10 minutove spanky, ked ho ulozim a o par minut sa zacne preberat, tak proste uspavam dalej, nevyberam ho z postielky, len na neho polozim ruky a drzim kym nezaspi. Takto aj 3x, ale potom potiahne aj 3 hodinky.

Aj my mame rastovy spurt, uz 3 dni papa v jednom kuse, uz by to mohlo prestat 😠 ale ved nech rastie, do sirky ci do dlzky, mne je to jedno 😀

mamacat
29. dec 2009

my tu musime soferovat, takze jazdim s obidvomi detmi dost casto. uz sa odvazim aj na vacsie nakupy s nimi ale je to dost tazke... 😝 jasminka ma cez den rozne aktivity tak tam tiez musime tahat lea so sebou.
my s manzelom sme uz boli sami v kine odkedy sa leo narodil. (myslela som ze tam zaspim hihi) svokrovci strazili deti. a tiez sme boli na 2 vianocnych vecierkoch. ne jeden z nich sme brali lea so sebou, len sme ho zaparkovali v kociku do rohu misetnosti a on tam pekne spinkal aj napriek velkemu hluku. druhykrat sme isli bez deti na vacsiu akciu, take nieco ako ples. to som odsala mlieko a nechala aby svokrovci maleho nakrmili. prsia tych 5 hodin vydrzali ale hned ako som dosla domov som musela odsavat.

na plavanie sa chystame aj my. s jasminkou som zacala ked mala necelych 12 tyzdnov, s leom rozmyslam ze uz zacnem mozno skor. s jasminkou aj tak musime chodit na plavaren a kym ona plave (uz chodi na kurz kde s nou nemusi ist rodic do vody) tak by som ja mohla plavat s leom. len ta zima ma odradza. (sice ju tu nemame az tak brutalnu ako vy tam, okolo 10-15C cez den)

poradnu mame na slivestra, som zvedava na vahu! oblecko uz nosi 3-6m, a brusko ma pekne gulate🙂

miska2220
29. dec 2009

dobre ranko 😉 Adka ja mam tiez taky problem ako ty ☹ nemam vodicak a odkedy mam maleho tak trcim len tu vmalej dedine v,vdiere na konci sveta 😝 (orem poradne) kebyze chcem ist domesta tak autobusom to trva hodinku...moj priatel si chodi tiez kade tade a mu strasne zavidim...mesto strasne neznasa a nakupy este viac tak sa mi ho nechce prehovarat aby isiel snami lebo by cely cas len frflal a to by ma nebavilo....

miska2220
29. dec 2009

ale uz som zacala rozmyslat nad vodicakom hoci som sa tomu strasne branila 😅 lebo som takto strasne odkazana na priatela...aj teraz nechcel ist snami doktorovi(maly je povyhadzovany) lebo tvrdi on aj iny ze to same prejde 😠 😠 😠 ...tak by som sa nasrala zobrala maleho ,auto a isla sama ... ale nemozem ked nejazdim ☹ ☹

janka1874
29. dec 2009

Ahojte
po dlhej dobe sa hlásim ale včera som mala upratovací deň a poobede sme boli s Viky na prechádzke a Sendy bola s tatikom
som sa pobavila pri dočítavaní o trstoch, pasákoch a podobne 😀 😀 😀
ale faktom je že život bez vodičáku si ani ja neviem predstaviť a hlavne už teraz pri 2 deťoch
a s uspávaním no tam treba byť aj trošku tvrdá hlavne sama na seba a neustúpiť každému zamrnčaniu a ako písala strapco radšej sadnúť ku postieľke a pohladkať ale nie vláčiť na rukách to už ani u nás nefunguje veď malá má už teraz 5,2kg tak to sa nedá 😀

tilly
autor
29. dec 2009

k tomu "prisťahovalectvu", my sme sa presťahovali tesne predtým ako som otehotnela s dominikom, vlastne sa nám tu zadarilo prvý mesiac, dovtedy sme sa pol roka snažili, no ale nie o tom som chcela... kým som chodila do roboty, tak som to nejako neriešila, či tu niekoho poznám alebo nie, síce sme stavali naraz so susedmi, to sme sa pozoznamovali, chlapi si potykali, veď sa stretávali často a riešili spoločné problémy, ale my baby sme sa zas tak často nevídali a slušne sme si dosť dlho vykali... keď sa narodil dominik, veľa som tu po štvrti kočíkovala a tak nejako sme sa všetky baby pozoznamovali, máme rovnako staré deti, väčšina detí tu je 2005 ročník, takže nebol problém, teraz sa poznáme všetky čo máme deti a sme partia, ale je nás tu fakt strašne veľa... teraz tu nemám žiadnu "parťáčku", čo by mala rovnako staré dieťa ako je aďko, ale suseda bude mať v apríli bábo a v meste u nás sú maminy, veď vlastne aj chruminka je od nás... a s chruminkou sme sa zoznámili tuto na koníku v regiónoch...
nemáte tu založenú tému z vášho mesta? my sme sa tu dosť pozoznamovali s babami z okolia 😉

my máme poradňu až 13. ... tiež som strašne zvedavá na miery, my sme ho vážili a tam mal 5,9 kg...

janka1874
29. dec 2009

no ja tu tiež nejako nemám parťáčku na kočíkovanie pochádzam z iného sídliska a tam je mamičiek veru dosť no tu nejako ani nemám kam chodiť s deťmi tu je to slabé aj s nejakým parkom na hranie takže presne viem o čom píšete no ešte že aspoň net máme no nie 😀 😀 😀

ten čas ale neuveriteľne letí veď Viky už bude mať zajtra 2 mesiace šialene to ubieha

mayka
29. dec 2009

ahojte,
strapco aky je krasny ten vas drobcek vo vani s penou. Aku penu ste mu tam dali? To su krasne fotky. 😀

adka, chapem ta s tym tvojim muzom. Aj ja som akasi podrazdena v poslednej dobe na toho mojho. Aj ked pomoze ak mu poviem ale musim to povedat. 😠 Aj ked predvcerom mi upratal sam od seba kuchynu ale to len preto lebo na druhy den isiel prec na cely den za zabavou a miesto o piatej prisiel o deviatej vecer pripity. Som bola taka nasrdena jak hovado. Sme sa aj riadne posekali lebo on ma pocit ze ho zacinam sekat a cvicit. Tak som mu povedala ze to je realita a nie sekanie ze ja som v pohotovosti 24 hodin a mi pomoze ked is ju na par minut vezme sam od seba a ja mam chvilku pre seba. Samzrejem v tom stave si hudol svojev a pouzil svoju taktiku najlepsia obrana je utok. 😀 Na druhy den bol jak baranok a malu dokonca zobral bezo mna sam od seba na prechadzku. Do kelu v zivote som ho nesekala a robil si co chcel. Nie som ten typ ale hold zmenili sa podmienky a nie sme uz len dvaja. Okrem toho asi mi uz hrabe z toho ze som furt doma. Vsak ja som nebola vonku poriadne od septembra tak sa mi ani niet preco cudovat. Tak rada by som vypadla aspon na poldna von sama na nakupy a kadernicke a tak. Al v januari to spravim . teraz je vsade na moj vkus verla ludi tak sa mi nechce. Aj tak potrebujem si pokupit nejake handry.

mayka
29. dec 2009

kocky veru bez auta by som bola ja ja odpisana. Si to neviem ani predstavit. Tiez byvam v zapadakove aj ked par km od BA. Ale je to strasna dzedzina. Nic tu neni. Jedny potraviny kde poobede nekupite pecivo a autobusy chodia tiez teda minimalne. A vraj lukrativna dedina pri BA to volaju. Zalesie. No neviem kto dosiel na toto. Vrany sa tu akurat tak otacaju. Akurat sa tu vela stavia ale obecny urad pre ludi nic nerobi. 😠 Strasne ma to stve. v zime je to tu uplne na rit.
Neviem si ja veru predstavit zivot uz bez auta. Chodim sa prechadzat do vedlajsich dedin. Malu nalozim do auta a ide sa.

deina
29. dec 2009

Mna asi nemotivuje k soferovaniu to, ze tu mam vsetko nablizku a vzdy ma ma kto odviezt. 😖

Zuzu, tak nejako uspavam aj ja, dam ho do postielky, nevyberam ho, pohladkam, ked treba a aj tak nezaspi. Nejake tvrde metody nanho skusat nebudem, on si snad casom zvykne. Inak teraz spinka. 😅

On sa mi taaak rozjedol, ma 5500g, riadny tucko, ale co s nim? Nemozem mu nedat jest, hadam sa coskoro natiahne aj do dlzky...

catalin
29. dec 2009

ahojte baby,

riesim dilemu...

Mia ma mesiac, je dost placliva, take ze ostat sama v postielke a "hrat sa" nehrozi..ked ju nevezmem na ruky v momente ked zacne poplakavat, tak idez nuly na sto za par sekund a place akoby ju z koze drali, samozrejme ze ju vezmem na ruky, ale pre mna to znamena mat ju do 6tej na rukach kym mm nepride z prace..spanok tiez nic moc, spi tak do 10 hodin z 24-och.a zaspavanie je hotova veda, v noci jej to trva niekedy aj 2 hodiny..

myslite ze ju mam nechat plakat? take ze prist ku nej, pohladkat, pobozkat prihovorit ju len viac nastartuje..poradte...

didiana333
29. dec 2009

Ahoj catalin,máš to ťažké,ale myslím,že plač malinkej by nijako neepomohol.Tie naše deturence ešte nie su v štádiu,že by boli v tomto zákerní...myslím,že ked plače,tak ťa určite potrebuje...ja to riešim nosením,niekedy na mne malý visí aj celý den,ked ho má blbý... 🙂 klokanka pomáha,cíti blízkosť a to mu stačí...

didiana333
29. dec 2009

Kočky,ja bývam v takom zapadákove,že tu pečivo a dokonca ani chlieb nekupite už doobeda... 😀
Ale tiež som šofer,takže skočím do menšieho zapadákova o styri km dalej a tam maju všetko...aj lekáreň...takže keď musíš,tak musíš...šoferovať... 😀

ukulelembo
29. dec 2009

Ahojte mamulky Potrebujem poradit please ☹ V noci ma chytili krce v zaludku som myslela mrska dosla Ale rano som mala uz hrozne krce a islo to zo mna aj spodkom aj vrchom A o desiatej sme si s malym lahli a tahali do jednej 😒 a zobudila som sa s horuckou Tak na mna asi skocila zaludocna chripka no fuuj Dufam ze malinky to nechyti odo mna Babenky neviete poradit, ci mozem pit zaludocny caj mam ten od tekanne aby to malemu neuskodilo A chcem sa spytat, ci mozem ApirinC-sumivy lebo ten mi vzdy najlepsie zaberal na svalovu horucku a bolavu hlavu Dakujem za poradenie

zuzu1980
29. dec 2009

strapco, krasne fotky... to mas aku penu do kupela? to ti nepapa? Ja davam len cistu vodu, aj olej do kupela len zriedka, lebo adamko miluje papat vodicku, namoci si rucicky a cuca... a nie som chobotnica, jednou rukou mu drzim hlavicku, druhou ho musim umyt, tak mu nemozem este aj ruky stale kontrolovat 😀 😠

ukulele, s liekmi neporadim, ale dufam ze sa coskoro vyliecis!!!

ja mam kamosku tuto nedaleko, ma 8 mesacneho chlapceka...ale v zime ani jedna z nas nikam nechodi, tak si vacsinou len telefonujeme. Ale tesim sa na jar, budeme kocikovat spolu. A este mam jednu kolegynu s dievcatkom co sa narodilo v auguste. Sice som ju nikdy nestretla lebo som na tom oddeleni zacala pracovat az tesne pred tehu ked ona uz bola na materskej. Ale o rok budeme obe v praci a budeme si vymienat mamickovske rady 😀

ja tiez moc nesoferujem, vsetko mam nadosah, nonstop otvorene velke potraviny a viacero malych, 3 velke lekarne s drogeriou, nemocnicu, mojho lekara a zubarku, aj pediatra... vsetko tak max 10 minut peso... a tiez kopec restauracii a kaviarniciek... ale rozmyslae nad domcekom mimo mesta tak sa soferovaniu nevyhnem...

strapco13
29. dec 2009

dik za pochvalu za fotky..pouzivame detsku penu do kupela od HIPP-u netreba ju oplachovat a sluzi aj ako mydlo..z tesca..nech zije 😀 😀 😀 ..vacsinou ale mame menej peny..len manzelovi sa ulialo..no a nefot potom 😀 😀 , vacsinou sa snazi si cuckat rucicky, ale zatial mu nic nebolo...ale snazime sa aby ju nejedol

miska..takze si z malym nebola u lekarky nakoniec? no nech sa tvoj chlap nehneva, ale mal Ta odviezt..aj keby sa dozvedel od lekarky, ze to naozaj prejde same..my sme boli spolu a to moj manzel vyslovene neznasa lekarov /okrem mna/ a neznasa cakat..a oplatilo sa ..4 dni kremikovania kortikoidovou mastickou a mame krasne licka

catalin..skus to riesit nejakym babyvakom alebo nosicom

ukulembo..na ten caj sa spytaj lekarky..nepoznam zlozenie..ale crevna chripka vacsinou prejde sama..len potrapi..pi vela vela tekutin..tie bolesti hlavy mozu byt s dehydratacie, na bolesti si zober take lieky, ktorych ucinna latka je rovnaka ako u detskych liekov na teplotu..myslim, ze lepsi by bol Paralen..ale ja som zasady, ze kym neumieram od bolesti..tak nic..ani o epi som presvedcena nebola..a ani po porode si nemysli, ze by som ju pri dalsom vyslovene chcela..pocas porodu som bola ineho nazoru 😀 😀

ja tiez ked bude lepsie pocasie budem chodit kocikovat do mesta, za mamickami..niet nad vodicak a auto

mayka..to nebyvame nejak daleko od seba..senec je od galanty cca 25 km

ukulelembo
29. dec 2009

Strapco- dakujem za poradenie Mna potom napadol ten Paralen tak som si supla 500vku a uz je to lepsie A k lekarovi nemam chut sa trepat 😝 Hodila som maleho vianocne foto ale ostatne sa mi nedali dat do albumu lebo su moc velke a neviem ako sa to minimalizuje