icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

mayka
27. apr 2010

no zacinam sa uz tesit ako to budem vybavovat. Sakra nepametam, si ktory den som nastupila na MD. 😀 Asi sa radsej spytam v robote.
A ja som zrovna vo stvrtok mala na plane tam ist. do kelu. 😠
Aj na urade soc. veci maju tak strankove dni? No asi to pojdem vybavit teda v piatok. Jednym vrzom.

ajkaag
27. apr 2010

mayka, na upsvare maju zvycajne uradne hodiny v piatok len dopoludnia, tak pozor na to 😉

deina
27. apr 2010

Mayka, to by nemalo vadit, ked si to nepamatas - ved oni to maju v pocitaci. 😉

adka_praha
27. apr 2010

mia no to si sa pekne nabehala...ja som to lubila, ked bolo treba vybavovat po narodeni malej veci a teraz chod hore vo vubke na tu socialku po cisarskom...kokos sa muselo vsetkym v tej budeve minimalne ckat, kym som sa tam vyplazila... 🙄

mia1111
27. apr 2010

adka, keď sa Miško narodil, všetko okolo materskej a prídavkov a príspevkov vybavil mm. Pobehal, vybavil, ja som bola doma s drobcom. Ale keďže má momentálne nohu v sadre, tak som už toto išla vybaviť sama... Ale nezávidím ti tie schody po cisárskom - klobúk dole 😨

strapco13
27. apr 2010

inak po schodoch ani z bolavym podvozkom nic moc..u nas na 2 poschodie samozrejme bez vytahu 😝

sakura77
28. apr 2010

no ja som tiez vybavovala rodicovsky,na urade prace nejake tlaciva,potvrdit na socialnej poistovni a odniest naspat,plus dajte si pozor-zamestnavatel ma na socialnu poistovnu odovzdat "registracny list FO" a tam vyznacit zmenu z materskej na rodicovsku,tak si to radsej overte u zamestnavatela,lebo maloktory vie kedy vam konci materska a kedy zacina rodicovska a potom su problemy s dochodkovym poistenim 😉

janka1874
29. apr 2010

sakura dobre vedieť ja som bola včera vybavovať rodičák a na úrade nič id zamestnávateľa nechceli ale do roboty radšej zavolám

lul
29. apr 2010

ahojte kocky, znovu vam sem nakuknem. chcem vas poprosit o radu, ci to ma niektore z vasich babatiek tiez - maly ma obcas v plienke take ako keby cverny. neviem, ci je to len zhluk "kakanice" alebo by mohlo ist o dakeho cervika... ked som to "pitvala" tak normalne sa to dalo roztrhnut, nevyzeralo to ako zive... ale predsa... dik

sakura77
29. apr 2010

lul,fuha to znie desivo,neviem teda,my nastastie nic take..

strapco13
29. apr 2010

lul..my sme raz mali..pri zapche...uz to nemame
co maly papa?

gabika7706
29. apr 2010

lul, co papa maly? ak su tie "cverny" tmave, vacsinou je to z bananu 😉

strapco13
29. apr 2010

my sme to mali pri plnom kojeni

catalin
29. apr 2010

caute baby ja vas len pozdravim, a zase idem, vonku je krasne tak skoda mi sediet vo vnutri...mala spi ako zarezana, zjavne jej slovensky vzduch prospieva 🙂

urady, aj tam uz som bola, a vsetko co treba vybavit v suvislosti s dietatom je zasadne na poschodi v budove bez vytahu...ale kaslat na to hlavne ze je vybavene aj s prijemnymi tetami 🙂

lul
29. apr 2010

maly papa len materske mliecko...

marika13
30. apr 2010

lul to je ok.je to od mliecka 🙂

lul
30. apr 2010

marika naozaj? dakujem, upokojila si ma 🙂

carmen82
2. máj 2010

ahojte novembrové mamičky 🙂 chcela by som sa vás opítať či tu ešte zostali nejaké nové novembrovky čo sa nedostali do sukromnej témi tak ako ja 🙄 ,mohli by sme si otvoryť novu tému alebo aj sukromnu,lebo písanie o našich pokladoch je asi tajné 😉 tak keby mala niektorá z vás záujem može mi poslať aj IP,dakujem

janka1874
2. máj 2010

carmen my chodíme aj tu aj tam ale veľa mamičiek začalo písať len teraz keď sme si otvorili súkromnú tému a tu vzniká otázka prečo neprispeli doteraz veď každá sa môže pochvíliť svojim pokladíkom už sme sa vytvorili ako partia tak prepáč že zrazu nejaká nová mamina a šup chce do súkromnej a zas bude len čítať tak to je tiež trošku divné či nie? 😉
dúfam, že som nikoho neurazila
každá mamina je vítaná a ak vieme poradíme ak má niekto nejaký problém

mimochodm lul takú stolicu mala aj moja Viki asi 2x a tiež som nechápala ale kedže sa to už potom neopakovalo tak som to neriešila je zatiaľ plne kojená (ale to už len do zajtra 😀 😀 😀 😀 )

mima595
2. máj 2010

janka - tak ty zacinas od zajtra prikrmy???
Vladko je zatial na MM + na vecer ma 1 davku flase - pred 2 tyzdnami som skusila dat mrkvicku - jednak nepreslo 😉 , jednak hned dostal sopliky - tak som to zrusila, že pockam, kym sa vylieci... len ci sa toho pri 3 detoch dockam, aby boli vsetci komplet zdraví 😒

janka1874
2. máj 2010

mimka áno začíname zajtra ale my už máme 6 mesiacov doteraz bola Viki len na MM nič viac nepoznala teda občas čajík alebo vodu

didiana333
2. máj 2010

carmen 82 a prosím ťa,kde si bola doteraz??? ja viem,že čítať o detičkách (našich... 🙂 ) je velmi zaujímavé,ale ked si nás čítala,tak si sa sem-tam mohla kludne pripojiť... 😉

kkiki
2. máj 2010

draha carmen, neviem nad kym sa rozculujes ale asi nad svojou blbostou , prepac mi si tu piseme skoro rok plus-minus a mali sme pocit ze je cas si pisat sukromne ... no inak ty o nas my o tebe ... ty si tiez dost zahadna osoba. vcera zaregistrovana , ziadne foto info nic ... troska si drza moja ... a ak sa chces na nieco OPÍTAŤ tak nech sa paci ...

strapco13
2. máj 2010

inak carmen82..ako sme si ta mali pridat, ked sme o Tebe ani nevedeli, ze existujes....a rozculujes sa teda nepravom
my sem chodime a komunikujeme s babami, co tu pisu..a ked maju nejaky dotaz, tak v ramci svojich moznosti radime

bleelka
2. máj 2010

ahojte kocky, tak po dlhom case som k vam nakukla, lebo vas chcem poprosit o radu.
Poculi ste o metode naucenia spat dieta pomocou knizky "Kazde dieta sa vie naucit spat?" Teraz je najvodnejsia doba kedy to dieta zacat ucit, ale popravde ja si to este dost dobre neviem predstavit, dieta je este podla mna dost male a navyse mi to pride ako dost drasticka metoda, nechat vyplakat dieta v postielke, resp. nevziat ho von z posielky a nechat ho tam plakat kym nezaspi... co si o tom myslite? Pocula som, ze inak sa to dieta nenauci, aj moje 3 kolegyne to aplikovali, ale ja sa s tym moc nestotoznujem... malu stale kojim a po kojeni mi zaspi v naruci a potom ju prelozim do postielky, v noci sa zobudi 1-2krat a po napapani hned zaspi, znova prelozim a spime dalej... vy to ako praktizujete? Ja takto ficim aj cez den s vynimkou prechadzok, to zaspi v kociku, i ked intervaly sa skracuju, uz ju kadeco vyrusi a chce kukat von... ale bojim sa, ze ked bude starsia nenaucim ju zaspat samu a nebudem ju vladat uspat v naruci ked bude tazsia... co s tym?
vdaka za rady a vsetky vas pozdravujem

janka1874
2. máj 2010

bleelka ja tú knihú mám (v netovej podobe) ale pravdu povdiac som to ani nečítala a podľa mňa ak píšeš že zaspí v pohode tak ani nevidím dôvod takto ju stresvať a stále sa nájde nejaký spôsob ako ju budeš vládať na rukách hoci po sediačky
v podstate ani nechápem prečo ju to chceš začať učit

strapco13
2. máj 2010

bleelka..vitaj a sup k nam sukromnickam..uz si tu davno nebola...ja som to nepraktizovala..mne Matulo zaspava bez problemov..od jedneho mesiaca som ho vzdy davala vecer do postielky..drzala ho za rucicku, kym nezaspal...ale ked plakal, tak som ho vybrala a pritulila..on plakaval malokedy, a vtedy by sa aj tak v postielke neutisil...a cez den ho uspavam aj doma v kociku
inak v noci mi po papani hned zasinka, tak ho prelozim do postielky...to budem robit aj ked uz bude veliky...vsak ho nezobudim, ze vylez si tam sam..a navyse do 18 ho asi kojit nebudem

mima595
2. máj 2010

bleelka - suhlas s jankou, ked ti teraz zaspava v pohode, tak preco ju stresovat a nutit zaspavat samu???

podla mna, ak ti bude dlho plakat pri uspavani a uspavat budes skoro hodinu, tak potom možeš vyskusať vsetko možne aj nemožne... zatial si uzivaj a uspavaj ju tak, ako jej to vyhovuje....

tilly
autor
2. máj 2010

ja s tou metodou nesuhlasim, nechat dieta vyrevat... to je trosku fasisticka metoda, ved to dieta place, lebo potrebuje mamu...

janka1874
2. máj 2010

ja sa k nej priamo vyjadriť neviem lebo som ju ozaj nepraktizovala