Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
sunshine--ragada je casto z mykozy...kukni babu do ust, ci nema tiez..taky biely povlak
skus sa preliecit s canestenom..na volnopredaj..ten prelieci mykotzu a skus k tomu cicadermu na hojenie
a skus sa spytat aj v teme dakujeme annag..ona je laktacna poradkyna...neradila si sa s nou uz?
ahojte baburky, ja by som tiez flasu nedavala, nam sa uz aj dudlik vypomstil - par dni fest kusal, kym som ho to neoducila 😅 u starsieho som tiez presla rovno na cuckaci poharik a spokojny bol. Tento malinky nas vdaka tomu ze dosava kvapky na lyzicke sa ide za lyzickou utlct, tak dufam ze aj prikrmy bude tak fajn papat
strapco, Gabika - dakujem za rady.Skusim napisat aj do tej temy dakujeme annag. Strapco a canesten mozem pouzit aj ked je to akoby otvorena rana?
sunshine...kludne..ja tiez pouzivam
Ahojte baby, opat mam problem, no nie celkom problem, ale potrebujem radu.
Odkedy davam prikrmy, zeleninku uz mame za sebou, teraz davame aj ovocie a to v intervaloch:
ovocie o 10, zeleninku ako obed o 12, a tu nastava problem, akonahle jej davam posledne tri dni jablcko, ona mi uz do takej 14:00, nechce ani cici ani zeleninku o 12 mi nezje len asi lyzicku.
Nechcem prisrt o mliecko, dnes som si aj odsavala a dala som jej do zeleninky, ale ani to nespapala. Mam vynechat zeleninku a dalej len kojit, alebo ako si to mam rozdelit, aby mi aj mliecko papala aj ovocie aj zeleninku?
ivka ak si doteraz fľašku nedávala,tak už nedávaj.prejdi hneď na lyžičku...tiež som sa bála,že ako si na ňu zvykne a zatiaľ je to super.malému sa to zatiaľ páči a papanie si vychutnávame 🙂
lukinka tvoja malá je dobre najedená,neni hladná a vydrží jej to do 14...ja zatiaľ dávam zeleninový obed a niekedy je ovocný.desiatu a olovrant budem dávať až o pár dní...
malý tiež niekedy po obede papá až o 4 hodiny,keď som dávala prsník skôr,tak začal hrozne plakať a začal sa vykrúcať.
na tvojom mieste by som dávala len obedy,ale baby ti možno poradia inak sú v tom skúsenejšie....
Aj ja som tak myslela Marika, ze by som vlastne vynechala teraz zeleninku a davala na obed len ovocie, alebo ze to budem striedat raz zeleninu a raz ovocie. ja neviem, ale zeby ju to jablcko tak nasytilo?
Lukinka, neviem, ako dlho prikrmujes, ale nechala by som zatial len obed - zeleninovy prikrm. Alebo ak teda uz papate dlhsie (neviem), skus dat desiatu skor, o 9 napr., alebo zniz davku 😉
Halooooo,tu sa ešte spinkáááá??? Dobré ránko.... 😀
Ahoj Didi, tak to pocasie je isto na to spanie, bambulka mi trosku pospinkava a ja sup k PC na kuky co noveho. Navarene, poupratane tak mam vegetik.
ty sa máš...tento moj nechce byť sám,tak ho musím všade vláčiť ako mamička-opička 😅 teraz žužlal rohlík,tak vyzerá jak mlynárov pomocník... 😵
ahojte
luki,aj ja si myslim ze je dost napapany a je to skoro po dvoch hodkach,akoze nam s to zda ze sak len jablko,ale im staci,a ked uz tak radsej vypust ovocie a daj zeleninu ,ja napr rano davam mlieko okolo8-mej,potom o 11-11.30 obed -zelenina,poobede mlieko okolo 15 a okolo 18 ovocie alebo kasicku a vecer pred spanim mlieko zas a to poobedne mlieko niekedy nahradim ryzovou kasickou ale nie kazdy den 😉
ahojte baby,
dnes je ozaj taký ospalý deň.aj malý je kľudný 🙂
Ták, okolo 17 nam prestalo prsat tak sup sup na prechadzku, super mi padla a mojej princeznej este viac, doma mi nespi tolko ako v kociku.
Dakujem za rady baby, ste zlatucke, nejak poriesim aby bolo dobre, bud dam ovocie skor alebo az ako olovrant, lebo jej moc chuti-samozrejme viac ako zeleninka, ale co uz aj tu musi.
ahojte - chcem sa spytat - kolkokrat cez den spia vasi huncuti???? my zatial 3x, ale vcera aj dnes je to taky nijaky spanok, ale na 2 spanky sa mi este zda skoro
Tento moj lenivec spí každu chvilu...dneska bolo take blbe počasie,tak bol mrzuty a spal tuším päť krát po desať minut... 🙄 no hruuuuuza....
mima, my spime podla toho, ci je starsia dcera doma, alebo nie, ked je doma a musime byt cely den doma, ze nejdeme vonku aspon 2x denne, Martin spi len raz, ak sa podari,tak hodinu, hodinu a pol...viem, ze to je malo, ale inak sa neda, trosku mi podrieme po kojeni na prsniku, ked si mlada mysli, ze este Martin papa a teda je aspon chvilu ticho a pozera nejaku rozpravku.
Ked sme doma sami, tak spinka dopoludnia 1x cca 40-50 min, potom vonku v kociari 2-3 hod, popoludni tiez vonku cca 2 hodky a potom az vecer o 20tej ide spat.
gabi - u nas podobne - teda funguju rozpravky, kym kojim a potom Vladko spi, lebo inak nahanacky a krik.. ale inak sa zda, že si aj celkom zvykol, niekedy spi aj hodinu 😉 - ked su oni doma
no my spime trikrat,doobeda 45 minutovku-ked da viac,oslavujem 😅 ,na obed cca dve hodky-bud v postielke alebo vonku a navecer okolo 17-17.30 polhodku a vecer 20 .00 cca spinkat
Ahojte, tak my sa na Martinovi doma bavime coraz viac, kolienka da pod seba, rozkolise sa a hodi sa dopredu 😀 Neprisiel este na to, co s rukami, aj sa bojim, ci si takto neublizi, ale asi mu to takto vyhovuje...ked sa niekam rychlo potrebuje dostat, pregula sa alebo sa plazi dozadu a potom sa pretoci, ale ten sposob hadzania sa ma dostal 🙂
A mame sople a kasel 😒 presne tyzden od ockovania to zacalo, dr. vravi, ze to moze byt reakcia na ockovanie, tak sa trapime s odsavanim, berie Sinupret a Fenorin P, ked mu to neprejde, budem musiet v pondelok ist k Dr, ale v tom pocasi, co nas vraj caka...no uvidime..
gabika...to robi aj nas..uz parkrat capol na tvaricku..este nepochopil, ze treba nielen telo ale aj ruky presunut
gabi aj my sme zacali mat sopliky a dnes hodinu vecer plakala, sa zobudila s revou...ale to sa skoro ani placom neda nazvat...uplne ziapala a slzy jak hrachy... ☹ dufam, ze ak nieco, ze vydrzime do pondelka aby sme nemuseli ist na tu nasu "uzasnu" pohotovost... 😠 ☹
kazdopadne ma caka dlha noc...zatial sa este celkom dost bojim ist spat, lebo este vzdy vzlyka zo spanku... 😢
adka ☹ drzim palce a prajem pokojnu noc, pohotovost je vacsinou na dve veci, aspon u nas...
Boli sme raz s Katkou a ze ATB, pytam sa - preco? Odpoved - No a naco ste sem prisli, ked nechcete antibiotika?! ...
gabi presne...na kazdu vec pchaju atb...to hadam vsade ako tak kukam...nam doktorka kedysi vravela, ze nech sa cez vikend snazime pomoct si ako sa da a vydrzat, ze na pohotovost, ked uz naozaj nebudeme vediet co... 😕 takze tak... zatial to vyzera, ze je to ok, len chodim furt kontrolovat...ale aspon prestala uz vzlykat...normalne mi je este furt z nej do placu...takto strasne teda este neplakala... ☹
adka - držím palčeky - neboj, malá bude v poriadku...
dik...hadam to nic nebude...uz som sa aj chcechtala, ci nema nocne mory zo svokra... 😅 keby na mna niekto tak sislal a robil xichty ako on, tiez by ma asi v noci strhavalo zo sna... 😅 😀
adka 😀 sice sranda, ale moja Katka po kazdej navsteve mojej mamy prekricala celu noc, moja mama je tak negativna osoba, ze inu taku asi ani nepoznam a musela som to riesit, proste pride sa pohrat s malou, ked chce prist, nebude smrdiet za cigaretami, nebude sa stazovat na cely svet, lebo Katka je tak citliva osobka, ze vsetko vnima. Trosku sa to po tych opatreniach zlepsilo, ale je to mozno aj tym, ze mama k nam chodi mozno raz za mesiac 🙂
Verim,z e ste mali pokojnu noc, nam sople neprechadzaju ani kasel, rano mi navyse spadol z postele, zatial sa zda, ze je OK 😕 Ideme dnes k svokrovcom, zas rezim ta tam...
Prijemnu nedelu vsetkym.
dobre ranko...gabi to bude ok... 😉 myslim ten pad z postele... 😉
moc pokojnu noc sme nemali...teda ja nie...mm v podstate vsetko prespal 🙄 , len ja som spala sotva 4 hodky...kaslala, plakala...des... 😒

Ivka, no prave preto, ze je len kojeny, by som uz flasu nedavala, aspon ja to tak urobim, rovno pohar so sosakom na vodu a lyzicka na jedlo, zvykne si 😉 Ked das kasu vo flasi a zvykne si, ked uz bude mat zubky, tiez bude papat vecer v postielke z flase? ... tomuto sa chcem vyhnut, takze ja kupim rovno pohar so sosakom - ale len na pitie vody, uz som aj chcela, ale nemali v zelenom 😀 chcem toto http://www.mommatechnology.com/non-spill-cup.html Pri Katke sme mali Avent-y, ale neosvedcila sa mi ta znacka nejako 😒
sunshine13, skus zavolat laktacnej poradkyni, bude Ti vediet urcite poradit.