Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
slovakia, mne sa zase huggies zdaju väcsie ako pampers, ale tiez som skusila obidvoje plienok a jednoznacke co sa kvality tyka - teda podla mna, je pre detsku ritku prijemnejsi pampers 😉
iiha, operacia? tak dufam, ze sa to zlepsi... a z coho to vznika?
nas Matko vesluje rukami aj nohami jedna basen! az sa divim kolko energie to dieta ma 😀
a slovakia, neboj nie si sama, kto mal silvestra s kolikou... Matka prvy krat taaaak velmi bolelo brusko.. inokedy sa ako tak uspokoji,ked mu masirujem brusko, ale vcera vecer veru uz aj poplakal 😖
ale je NOVY ROK, tak to bude hadam lepsie 🙂
didiana - mi tiez pouzivame rektalnu trubicku - a maly si okrem vetrov pusti aj kaky 😉 ale v poslednej dobe hrozne huste!!! Skusila som aj probiotika (maly totiz tyzden uzival antibiotika) a tak neviem, ci to nema z toho...
lekarnicka povedala, ze to moze byt aj z toho, ze mam vraj huste mlieko 😨 😕 to take aj je? Ved ked ho kojim, jasne vidim, ze na zaciatku je to mliecko presvitne - len ako zafarbena voda a az na konci kojenia ide z prsnika take uplne biele mliecko 😕
Ahojte dievcata, vsetko najlepsie v Novom roku prajem vam vsetkym aj detickam aby boli hlavne zdravucke a pekne rastli. 🙂
Vidim ze tu reisite pleinky. My sem teiz doteraz pouzivali pampers ale furt ich precikava. A mava casto okakany chrbatik. 😀 Tak sme kupili Hugies tie su vacsie ale zas nie su az tak jemnucke ako pampers. Kupili sme aj tie nove plienky Pampers v bielom baleni tusim premium care a tie su podla mna super. len teda akoze doooost drahe. 😒 Asi ich pojdem kupit do Rakuska ako som sa uz Tilly pytala na nakup plienok v Rakusku. Ale vraj sa viac oplatia kupit v Madarsku, len to mam viac od ruky.
Baby ako pouzivate tu rektalnu trubicku? ja som z too jelen lebo neviem ako hlboko mam tu trubicku picvhnut aby to ucinkovalo tak ako ma. Ale nastastei my koliky nemavame iba sem tam ju boli brusko. Zato je zasa vyhadzana na krku a brusku a totalne sa nam cela supe. Dokonca na chrbatiku sa supe ako ked sa ja pripeciem od slnka . A supinky ma aj vo vlaskoch. No v pondelok ideme na poradnu tak si nieco na to vypytam. Ale bo nech nas posle na kozne. Natieram ju ln po kupani olejcekom aviril. A mydlo pouzivam z lekarne Klorane. Aj to uz je nim umyvam len ritku.
Mame malu supolienku vysusenu doma. Fakt neviem co jej mozem na to davat kedze neviem z coho tie vyrazky ma. Ale asi zo stravy. Predpokladam. A tak si davam pozor dokelu. 😠
bodzlomu , my mavamev dost riedku stolicu. vcera bola az vodova a mala vystipanu ritku. Ach keby tie nase deti vedeli rozpravat tak by sme im rychlejsie pomohli a nemiseli by sme z nich robit pokusne kraliky.
ahojte,
mne drobec zase spinka celu noc, len ja som sa zobudila o 6 rano na to ze mi idu prsia prasknut, tak odsavam... Dufam ze bude platit "ako na novy rok, tak po cely rok", teda aspon v nasom pripade 😉
Strapco, na nete som nasla ze v piatom mesiaci sa babatka pretacaju z chrbatika na brusko, a niektore zvladnu potom aj naopak z bruska na chrbatik. Mne sa to nejako nezda, podla mna z bruska na chrbat je to jednoduchsie a nas Adam sa tak toci od 2 mesiaca. Teraz sa zacal pretacat z chrbatika na bok, tak je stale na boku 🙂
U nas su plienky inak cislovane ako u vas... My mame teraz pampers 2 od 5-8kg, 3-ky su az od 7kg. Teraz som kupila Pampers dry, vraj vydrzia 12 hodin, ale to sa my zda zbytocne, ved ho nenecham v okakanej plienke tak dlho, nie?
joj slovakia to je blbé nejako mi to ušlo ak si to to už spomenula tak nech to rýchlo prejde prajeme a potom už bude len dobre 🙂
k téme plienky tak Sendy mi palpers precikala aj prekakala a z ostatných sa vhádzala jej sme mohli dávať len huggies ale teraz Viky zatiaľ dávame tesco tie sensitov je to niečo nové a som zatiaľ spokojná tak uvidíme
ahoj baby,ideme sa vam pochvalit.natalka sa uz zacala kotulat s bruska na chrbatik,takze uz musime davat pozor.a uz sa tak pekne smeje a snazi sa aj blabotat.vsak je to to najkrajsie...
a este k papkaniu.sme uz na nutrilone ar.zo zaciatku natalka pekne papkala a spinkala,ale po par tyzdnoch bola nervozna a stale som ju mala prilozenu,skoro kazdu pol hodinu.po skusenostiach s prvou dcerou som si kupila nutrilon.na chvilu to pomohlo,ale neskor po kazdom papani a odgrgnuti zacala strasne plakat.na poradni som sa rozpravala s doktorkou a ta mi tvrdila,ze bude mala asi taka zla.ako som spomenula,po skusenostiach s prvou som naliehala na nutrilone ar.doktorke som ten scenar spred dvoch rokov musela pripomenut,kedze vtedy sme skoncili v nemocnici(timea mala po troch tyzdnoch stale vahu nizsiu ako porodnu a doktorke to divne nebolo.az ked sme mali uz vsetkeho dost,tak som ju zobrala a isla primo do nemocnice.moja doktorka trvala na tom,ze musim kojit.tvrdila mi,ze jej 60ml musi stacit.nestacilo.v nemocnici mi povedali,ze musi aspon 120.boli to hrozne tri tyzdne)Teraz som to uz zazit nechcela.vsetko bolo presne tak isto.mala som dost mliecka,ale asi len predneho,ktore sluzi len na smad a nezasiti tak ako zadne.teraz je mala spokojna,krasne spinka.ja som toho nazoru,ze kojenie je to najlepsie,ale nie za kazdu cenu
ahojte...tak malinka bola na polnoc hore, tak som si ju obliekla a isli sme sa von kuknut...ale bola hmla... 🙄 ale take blizsie bolo vidno pekne...najprv kukala jak puk a do dvoch minut zaspala... 😅 ale zlata bola... 😀 ani sa nelakala toho randalu... 🙂 dnes este riadne nebola hore...sa vzdy napapa a skoro hned zaspinka nazad...asi dospava aj za mna... 😅
a vy ste ako silvestrovali? 🙂
babule
potrebujem POMOC - RADU!!! ☹
Nas Matko ma v poslednom obdobi - asi tyzden - taku hustu stolicu! Plne ho dojcim, dostava aj probiotika infants dophilus a aj napriek tomu ma ako keby "zapchu" - vzdy ma bolesti a stolica mu odchadza aj po pouziti rektalnej rurky a aj to len husta... uz neviem, co robit! myslela som si, ze to pri probiotikach prejde!!! 😨 😕
Ja sa snazim stravovat tak,aby mu nic neskodilo! ale tiez prestat jest nemozem ☹
PORADITE MI? PROSIM
bodzlomu rada by som poradila ale fakt neviem
deťom teda takým čo už papajú keď majú hustú stolicu sa dáva slivkový kompót alebo šťava tak skús ty také niečo to by mu nemalo nijako uškodiť ale to je len nápad fakt neviem čo by mohlo pomôcť
baby, neporovnávajte naše plienky s anglickými... tie naše sú poľské... vraj nejaká baba poslala slovenské tuším huggiesky do výrobne v anglicku a tí jej poslali ospravedlnenie a balík plienok 😀 vraj, že čo to je za výrobok, že to testovali a absolútne to nezodpovedalo ich normám... no, neviem, čo je na tom pravdy, iba som to počula, ale pravda je, že naše plienky a rakúske plienky sú úplne iné, ja kupujem už len tie rakúske...
my sme boli vonku asi 45 min. cez ohňostroje, na našej ulici nikto nebol, polovica susedov je spolu na horách, to sme boli minulý rok s nimi a na budúci rok pôjdeme zas, teraz sme nešli kvôli aďkovi a druhá polovica bola tu v hoteli na delegation či ako sa píše tá kapela... takže u nás na ulici bolo bezpečne, rachalo sa na vedľajších uliciach a robili fakt krásne ohňostroje, chruminka, tam pri vás to bola riadna mela 😀
ja som mala aďuška v manduce, mal hrubú čapicu na hlave, overal a mala som ho vo svojej bunde, takže mu to tam tak moc nehučalo a tým, že sme boli trošku ďalej od centra diania, dominikovi sa to strašne páčilo, behali sme po ulici zo strany na stranu, potom do zadu do záhrady, aby sme videli čo najviac 😀
tilly len škoda že nie každý je blízko Rakúska mne tam žije kamoška a keď príde domov tak stále má problém splienkami (má ročnú dcérku)
janka, veď hej, to rakúsko tu je dosť veľkou výhodou, kebyže bývam v priamo v BA alebo nebodaj v petržalke (tá je hneď pri hraniciach), tak na slovensku nekúpim ani rožok...
ale vy to máte zas blízko do maďarska nie? teda aj ja to mám blízko do maďarska, do gyoru 50 km, vlastne to mám do hainburgu aj do gyoru tak isto, len to rakúsko je lepšie, v maďarsku sa to strašne oplácalo, keď mali ten zlý kurz, vtedy sa tam super nakupovalo, ale maďari tiež nemajú také kvalitné tie výrobky...
tilly, tak si ma namotala, ze som isla kuknut tie moje plienky, nase su "made in USA". Takze neviem ako su na tom s kvalitou, ale nestazujem sa. Novorodenecke pmpersky sa zvykli vsypat, myslim to vnutro, tie gulicky... Ale tieto vacsie uz su ok. Huggies som nemala rada, lebo nevonali a boli take plastove, nevzdusne. Pampers sice nie su take peknucke ako Huggies, ale su vonavucke a take skor papierove takze mi pripadaju vzdusnejsie a drobec sa nezaparuje. Tiez som nemala rada utierky Huggies, ani Pampers, kupujem obycajne neznackove a hned je ritka krajsia 🙂
Slovakia, uz bude len lepsie, neboj. 😉
ah baby dilk 😢
inak mala dnes prvy krat neprotestuje proti cumlu 🙂
mali sme navstevu ,tak uz sa tesim na noc -moc dojmov a mala je potom viac nervozna
mne mala vobecnechce byt na brusku ,ked ju dam ,tak naraz dviha paste aj hlavicku a vysledok je ten ,ze hlavicka zostava dole 😝 ale ked je na rukach tak drzi pekne aj otaca
estek plienkam obrusky tiez najlepsie obyc.,tak ako zuzu
no tak od nas pred chvilou odisiel moj otec, tak teraz idem trocha upratat a vrhnut sa na zehlenie... 😀 malinka buva v mojej posteli, tak aj tak si nemam kam lahnut... 😅 nechcem ju prenasat do jej postielky lebo ledva zaspala...akasi bola mrzuta...
ahojte
vsetko dobre do Noveho roku,aby babtka krasne rastli a posluchali maminy a boli hlavne zdravucke 🙂
my sme silvestrovali sami s muzom pri telke,krpci spali obidvaja od deviatej,tak bolo tichucko,kiko mal ohnostroje uz o 18-tej,prisiel dedo s kopou vselijakych veci,tak to odpalovali vonku a kedze je chory tak sme pozerali cez okno 🙂
my tiez pouzivame pampers,teraz dvojky-lebo som dostala od svokra 6 baleni 🙂 inak by este stacili aj jednotky 😅
nam sa na brusku nejak extra nepaci,chvilku vydrzi potom si lahne a hotovo 😀 ale tiez sa obracia z chrbatika na bok a strasne ma rada kupanie,to ked ju vyzliekam v kupelni tak uz ide z koze vyletiet 🙂
bodzlomu,tak ja "nekojicka" teda neviem poradit,vacsinou co viem mavaju kojene deti redsiu stolicu,skus tú slivkovu stavu,ja som zrovna davala kikovi susene slivky vcera,lebo tiez bol nejaky zapeceny,to ste mali vidiet dneska tu akciu 😀 zabrala na 100% 😀
inak snazime sa uz o nejaky rezim,tak nejaky stvrty den sa nam celkom dari-rtteda dufam ze to nezakriknem,davam spinkat okolo 20.30-21 potom papa o druhej a o 6-6.30 ,potom ale este nema rano este potiahne potom 2-3 hodky zas,tak snad nam to uz tak ostane,pripadne sa nocne papanie posunie este neskor a ostali by sme len pri jednom,to by bolo uplne super-to je moje novorocne zelanie
😅
sakura mam taky dojem ze to novorocne zelanie sa ti splni... 😀 😀 😀 😀
my sme s tatkom rozoberali dnes, ze niekedy je hotove umenie prist na to, co vlastne to miminko nase chce...myslim ked zaspava a nie a nie zaspat...ze niekedy staci dat cumel, alebo ho vytiahnut, niekedy jeden bok, inokedy druhy a dalsich 300 moznosti... 😀 lebo nemohol z toho ze mi hodinu trvalo kym som malu uspala... 😅 a tiez sme riesili, ze ako bude o rok, s cim sa vlastne bude mala hrat a take somariny... 😅 ale skoda ze si nevedel spomenut, aka bola moja prva oblubena hracka-s cim som stale chodila... ☹ 😅 no som zvedava co nam tento rok prinesie... 😉
zuzu..tiez som na nete nasle, kedy sa maju otacat z chrbatika na brusko..a ze vtedy aj s pomocou spat 😕 , no aj mne sa zda, ze ovela jednoduchsie je to z bruska na chrbat
u nas su zase podla krajsie pamparsky ako Huggies
maly bol zlaty..vcera sa mi takto prevracal z bruska na chrbat..a dnes rano ako som ho dla na brusko..uplne stichol..anormalne bolo vidiet, ze premysla...vcera som spravil nieco..ako to len bolo..aha uz viem..a par krat sa mykol, a uz bol na chrbatiku a zacal sa smiat..ha, prisiel som na to...strasne bol zlaty
bodzlomu..mojho maleho prehnalo, ked som robila hubovu omacku..ja ju robim s octoma cestovinami, to malemu neskodilo..no a zabudla som, ze mam ryzu..takze ryza a ocot..nem dobra kombinacia..prehnalo aj manzela..mna nie..ja som mala zapchu, takze mne to upravilo 😅 😅
skus jest veci, ktore zmakcuju a zrieduju stolicu tebe..vlaknina, ovocie..a hlavne vela tekutin by si mala pit, vyhybat sa sladkemu...malo by to pomoct malemu..ale neprezen, ked nepomoze, tak detsky lekar nech predpise malemu bud cipky alebo sirup
detska lekarka myslela tym "hustym mliekom" skor ze je silne a vyzivne ako vzhlad..maly ho zrejme zuzitkuje cele a ostava mu iba maly zvysok na vylucenie, preto ma hustejsiu stolicu
my sme silvestrovali pri telke - pustili sme si DVD..a dufali, ze maleho ohnostroj nezobudi..lebo susedia si ho robili hned vedla..no asi mohli aj tamky padat 😀 😀 potiahol 7 hodin..som mala prsia ako skala..sa nevedel prisat potom, len mi oblizoval bradavku..vsak mliecko tieklo..no a potom sa certil, ked musel tahat zadne..asi si mysli, ze nebude makat pri papani
aahojte babule vsetko naj naj v Novom Roku aby nas nase pokladiky posluchali pekne papkali a rastli nam do krasy nech nas choroby obchadzaju nech su nase deturence zdravucke.aj my pouzivame pampersky 2 tiez mame zasoby ako sakura 😀 😀 😀 😀
my sme tiez silvestrovali domka mala zaspala o pol jedenastej a ja s nou hned som sa supla pod perinu mm ma zobudil o pol noci na boztek a ja som len trpla ci sa mala nezobudi taky rachot tu bol ale spala v pohode do pol tretej 😉 santenie nas este neopustilo stale ma to zaspavanie tazke rev krik a ja jajjjjjjjj a potom sa vrti kruti a tak ako tak na desiaty krat sa mi ju podari uspat a este ten dudel nam stale pada no je to fuska 😀
ahojte babulky, tak sa mi podarilo pridať pár fotiek, konecne už aj my pasieme koniky, lebo maly nebol zvyknuty byt na brušku tak sme to museli troška trenovať, takisto polohu na tigrika a zabralo, po 3 dnoch intenzivneho cvičenia paseme o sto tristo, na rukach držal hlavičku len na brušku nie, tak som rada že sa nám to podarilo 😉
sakur kolko ti malá vypije ked ti potiahne aj 5 hodin spánku???? my sme teraz večer vyskúšali 150 a grckal a dosť takže zostávame pri 120ml a a vydrží spať 3,5-4hodky.
plienky používame pampers a sme spokojní, zatial jednotky ale ani dvojky nam nevadia, domíname 1 😀 😀 😀 vlhčene utierky tiež pampers.monžno ked bude starší tak potom skusime aj inu značku, ale zatial dôverujem iba týmto 😉 😉 😉
my sa zatial pretáčame iba z boku na bruško a z bruška pasieme 😉
sakuraa..to je aka poloha..na tigrika 😕 😕
my sme skuslai aj babylove z DM vlhcene obrusky..neboli zle..aj ked musim uznat pamperskove su lepsie
oprava pytala som sa kessy 😅 ..pekne fotky
kess,fotocky krasne vianocne 🙂
mala vypije 120 ml zatial,ale asi uz skusim aj viac,lebo posledne dva dni to scucne jak nic a este chvilu cuca naprazdno kym zisti ze vlastne uz nie je co 😀 mali sme uz aj rekord 7 hodiek,juuj to bolo... 😅
vlhcene som aj ja zatial pouzivala pampers sensitive,dneska som akurat dominala a mam tam teraz hugies,tak uvidim co to urobi...snad budu ok
no vidim ze musime aj my zacat viac trenovat na brusku veru...nejak sme to flakali doteraz..
no nic,idem kuknut film,dobru nocku zelam 🙂
saku no tak tebe je hej nasa je hore kazde tri hodky najviac styri vydrziiiiiiii to je uz rekord ale ona stiahne len 100ml a niekedy aj zo 100 necha 20ml zo dva krat vypila 120ml ale teraz uz nechce ☹ idem aj ja k TV tak dobru babulky
no aké to máte šikovné detičky naša sa ešte nepretáča koníkujeme už od 1 mesiaca a aj si krásne drží hlavičku usmievame sa ale šte nie nahlas ale zato sem tam si už pokecáme síce tomu nikto nerozumie ale snaha sa cení 😀 😀 😀
janka
ani moja este nic 😕 ale tiez si rada pokeca 😉 😀 aspon niekto v tomto cudzom svete.....
mam baby otazocky:
mala ma v oboci a take zlte lupenovite ,ja som stale myslela ,ze sa supe od narodenia ale asi nie -zacalo sa to zvacsovat v hlavicke to nema .mate niekto nieco podobne?a co nato pouzivate ?na nete som citala ,ze olivovy olej nie 😕 tak neviem
segrin maly nic take nema
a zacali sme trosku pokasliavat aj v prieduskach jej trosku chrapti,baby poradte co na to takemu malinkemu babetku? bojim sa aby sme naozaj neochoreli do tych kolik. dnes v noci bola zlatucka ,budila sa iba na krmenie.
dnes v noci mi komplet 2x precikala huggies ,tak jednoznacne pampers 😉
my sme mali velku party u nas doma na silvestra a leo to cele prespal. V podstate 9 hodin spal v kuse. Napriek velkemu hluku a tomu ze musel chudak spat na chodbe v prenosnej postielke. (spalo u nas dokopy 7 deti a leuskovi sa uz neusla izba;)) Kedze som pila alkohol musela som mu nadranom dat mrazene mliecko z flasky a potom odsat a mliecko vyliat 😔 Ale super sme sa vsetci zabavali. Hlavne som velmi stastna ze mam take pohodove deti, ze zvladneme aj vacsie akcie ci doma alebo mimo domu.
k tomu pretacaniu. v tomto veku to este nie je vedome. babatka si neuvedomuju co robia, pretocia sa nahodou lebo maju hlavicku tazku, a krk a chrbatik este slaby (hlavicka spadne nabok a telicko za nou nasleduje). asi o mesiac ci dva uvidite ze sa to budu snazit robit vedome ale uz nebudu vediet ako sa to robi a budu sa to musiet naucit znovu🙂
mamacat
si ma trosku ukludnila s tym pretacanim ,uz som myslela ,ze malinka zaostava 😀

Ahojte maminky,želáme vám s Erikom vela zdravia a lásky v tomto roku.Erik mi normálne dovolil silvestrovať...spinkal od osmej večer až do deviatej ráno,samozrejme že sem-tam papkal... 🙂 Dufam,že aj nám sa tá kolika zlepší...musíme stále masírovať bruško a aj vetrovú trubičku musíme používať.