icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

lucida
30. jún 2010

Strapco,gabika vase deti su ake sikovne,normalne sa bojim o moju malu,ze este nelozi ani si sama tym padom nesadne ☹
gabika vitajte doma!!a to kolko zubkov maly ma...na tej fotke vidim 3 😉

strapco13
30. jún 2010

@lucida ..je plno novembroviek /aj dokonca oktobrove/, ktore este nelozia...nic sa nedeje..kazde dieta ma svoje tempo, niektore su lenivejsie 😉
skus s nou cvicit doma..ale len formou hry..daj ju na brusku a zo zadu jej podloz hrudnicek rukou a zdvihni...bude donutena dat sa na 4..a mozes jej druhou rukou skusit posuvat rucky a nozky
u nas je to podmienene tym, ze mame psa..a ten 4-nozkuje /kedze inak nevie/ 😀 😀 😀 ..a maly sa ucil pri nom
lenze zo zaciatku cuval..to boli nervy, ked chcel k hracke, a miesto toho sa vzdaloval 😅 😀 😀

mayusik
30. jún 2010

@gabika7706
jasne, ze ju nedavam v kuse na nocnik. ale snazim sa ju ucit aby si zvykala na nom sediet. a celkom nam to ide. kupili sme hrajuci nocnik takze ked sa vycika tak zacne hrat-tak sa tesi 🙂 a ja asi este viac. pocula som ze niektore maminky zacali deticky s nocnikom oboznamovat neskoro a potom bol s tym problem, tak ja iba preto. ale ved jasne je to kazdeho vec 😉

lucida
30. jún 2010

zajtra to skusim,na brusku ona velmi lubi byt,len ked nedociahne hracku a natahuje sa za nou, zacne mrncat kym jej nepomozem...ale snaha je velka 😅
idem spat,lebo malej sa asi prave teraz prerezava druhy zub,lebo sa strhava zo sna s placom a dudel ma stale v pusinke....to inokedy nezvykne...

lucida
30. jún 2010

mayusik moja Simi serblik zboznuje a to nekecam...dam ju tam vzdy po papani a niekedy aj medzi jedeniami ked sme doma a napadne ma to a ona je tam uplne happy..sedi tam ako 5 penazi,2x grgne,cikne alebo kakne(lebo my aj 4x za den),postipka ma za lica a hotovo 😉

gabika7706
30. jún 2010

@strapco13 Seneca

gabika7706
30. jún 2010

@lucida 6 zubov mame, dole 2, hore 3 uz vylezene a 6. sa derie, tazko to fotit, lebo je vkuse v pohybe a vacsinou vsetko rozmazane... no a na lezenie mozno pomoze malej aj taky valec na lezenie, neviem, ci to teraz dostat, ale kamoska to kupila malemu (pred 4 rokmi), lebo sa mu velmi nechcelo a toto ho tak nastartovalo, to mal tusim 9 mes.

@mayusik, Katku som zacala na nocnik davat tiez okolo 8.mesiaca, aka radost, ked zacal hrat...ale nebolo to dobre, po case si tam uz nechcela sadnut a len tam liala vodu, aby hral...Ani psychologovia neodporucaju velmi tie hrajuce nocniky. No a potom zacala odmietat nocnik uplne, nosila ho na hlave ako klobuk a pod 😀 a s odplienkovanim sme postupne zacali, ked mala nieco cez dva roky. Vsetko ma svoj cas, kazde dieta je ine.

chriss1
1. júl 2010

☹ ešte ani mi nelozíme, ale aspoň sa už pretáčame ako kolotoč. Aj tomu sa strašne teším lebo do 5. mesiaca som ho nemohla dať na brušku lebo vtom momente plač, no hrúza. Ale sa sám pretočí a už sa mu páči na brušku 🙂 🙂 🙂 .

chriss1
1. júl 2010

Je super vidieť ako sa z jedného dňa na druhý naučia niečo nové. No a mi ešte zuby vôbec, a ani nevidieť že by sa tlačili, a pritom už od 2. mesiaca sliníme o život. Denne 4X sa prezliekame 😀 😀 😀

marika13
1. júl 2010

ahojte kocky
gabika vitaj z dovolenky,na fotkach vidiet ake su deti spokojne...
lucida my este len teraz zaciname lozit a to sme oktobrovi a ma len 2 zuby 😉
Adrianko sa narodil predcasne o 3 tyzdne,tak to beriem tak ze potrebuje asi viac casu,ale zato uz ale 2mesiace slabikuje ba-ba-ba a ked hovori ma-ma tak som stastna jak blcha.

deina
1. júl 2010

Gabika, krasne fotky, muselo tam byt super, aj deti vyzeraju velmi spokojne. Ako ti krasne sedi maly. 😅

Ani nas este nelozi, vie sa plazit a dostane sa vsade, kam potrebuje, ale na styroch sa iba pohupuje. Ale on ma tiez cas, narodil sa v 33tt, podla doktorky je uplne v norme, dokonca vie aj trosku viac ako by musel. Ked su s nim doktorky spokojne, ja frflat nebudem. 😅

strapco13
1. júl 2010

@deina ..jasne, ze sme s nim spokojne 😉 ..ved je krasny, sikovny...cela mama, nie 😉

chriss1
1. júl 2010

@deina je veľmi šikovný a veľmi podarený 😀 . A ja si myslím že každé dieťa je v niečom inom lepšie, každý je iný. Moja suseda má 14 mesačného syna narodil sa v termíne a ešte vždy nechodí 😢 . Ďalšia suseda má 10 mesačnú dcéru a tá už uteká 😀 .(bývame v bytovkách) Takže si myslím všetko má svoj čas 😉 😉 😉 .

janka1874
1. júl 2010

@gabika7706 vitajte doma z dovolenky
juj išla by som tak prstom na mape môžem kamkoľvek no nie?

gabika7706
1. júl 2010

juj no Martin je dnes taky uplakany, prerezava sa mu druha jednotka hore, cele to ma krvave ☹ uz nech to ma vonku, Katku teda potrapili az ocaky, tento reve pri kazdom zube...chlap. Nasiel si dnes super zabavu, tlaci stolicku na kolieskach po izbe, prelieza dole tie nozicky na kolieskach, len sledujem, kedy sa natrepe zas. ale lepsie, ako ked mi otvara vsetky sufliky, co najde 🙂)) a kable a kolieska, to je jeho.
No a dnes zjedol 200 g ovocnej vyzivky a furt nebolo dost...pripajam foto.

chriss1
1. júl 2010

fúha, no ja sa normálne bojím od tých zubov 😅 😅 😅 .

didiana333
1. júl 2010

@chriss1 neboj...ja som si ani nevšimla,kedy prvé vyšli nášmu...len začal jazyk vyplazovať stále,lebo mu tam zavadzali...a ani teploty nemal.... 😉

nellye
1. júl 2010

babule...caute🙂)))) joooj, ja som sa prisla pozriet, ako sa mate🙂)) krasny dnicek prajem vsetkym maminkam a babatenkaaam🙂))

janka1874
1. júl 2010

@nellye ahoooooooooooooj ako sa máte presne včera som na teby myslela keď som pozerala členov súkromnej skupiny že koľko už vypadlo a že asi ako sa majú

@chriss1 neboj u keždého drobčeka je to indi vindi

didiana333
1. júl 2010

@nellye ako sa máááte???? Drobec poslucha??? Mate zubky??? Kolko váži????? 😵 😵 😵

nellye
1. júl 2010

jooj, janka...ja sa tu akosi nevyznam, je to tu vsetkko pomenene...a ako sa mame? fajnucko...Ivko je velky chlapec🙂)) este pijeme aj odstriekane mliecko materske, inak papame ovocie, zeleninku, masko, ...je to taky valibuk nas🙂)) ale este nesedka sam, iba ked je oprety, a rovnako ani nelozi...jeduje sa na brusku...asi tak, zubky nemame...ale je zdravucky a strasne milucky...

nellye
1. júl 2010

didianka🙂)) pred mesiacom mal 8 kg....a 75 cm...chlapisko je to🙂)) terazpojdeme k dr. niekedy pocas leta, ked nebude mat dovolenku...teraz spinka chalanisko jeden🙂 Erik je krasny🙂

didiana333
1. júl 2010

@nellye som rada,že si sa aj ukázala.... 😵 😵 😵 TY sa máš ako??????? 😉

janka1874
1. júl 2010

@nellye tak to je super keď ste v poriadku a šťastna mamina no čo viac si môžeš priať
neboj všetko sa včas naučí veď bol jeden z posledných novembrových pokiaľ si dobre pamätám tak nie je problém dobehne rovesníkov 🙂 😉

didiana333
1. júl 2010

@nellye ani náš nelozí,je to také lenivé plemeno tí chlapi..... 😀 😀 😀 Sedieť začal len minulý týžden....ale velmi sa mu to páči.... 😀

janka1874
1. júl 2010

@didiana333 u nás sedenie nemá úspech síce posedí ale veľmi krátko len keď niečo papá ináč ibe lezie stavia sa a podobne na sekundu nezastane takže budte radi že nelozia máte aspoň trošku veget

didiana333
1. júl 2010

@janka1874 on aj v kočíku je pyšný ked sedí...na každého usmevy hádže....ale plaziť ani loziť teda nehrozííí...no ved hovorím...lekvárko moj lenivý...... 😀 😀 😀

nellye
1. júl 2010

...ja si to myslim tiez...vsetko ma svoj cas a verim, ze maly Ivo nebude naveky lezat🙂))) ved on posedka v kociku, ale oprety🙂)) mne sa vidi ako typicky chlap🙂)) nohy si vyvegeti von z kocika a usmieva sa na kazdeho, ludi ma rad...babulky mojee...prajem Vam nadherny dnicek, snad sa zastavim na kus reci, lebo by som potrebovala skonzultovat stravu nasich drobcov🙂)) tak sa zatial majte...pa paa

janka1874
1. júl 2010

no vidíš to máš dobré Viki ani v kočíku poriadne sedieť nechce

deina
1. júl 2010

Jej, Nellye, ze aj teba je vidiet. 🙂 🙂

Dakujem za Matka. 😅 Teraz ho uz mam vsade, ako sa zacal plazit, kukam, ze akurat rozobera Miskovo puzzle. Vo vode je to sikulka inac, na suchu sa mu az tak nepaci. 😀

Martinko aky zlaty. 😅 Aj moj starsi bol taky papkac, kazdu prazdnu misku oplakal.

Chriss, hranica chodze (teda dokedy by deti mali zacat chodit) je 15 az 18 mesiacov, takze aj susedkyn syncek ma este kopec casu. Dokonca je lepsie, ked dovtedy len stvornozkuje. 😉