Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
@jamajka31 ahoj, ja viem, že k vám nepatrím...ale predsa ma len zaujala tvoja otázka, ja totiž také dieťa mám od 3 mesiacov a to už bude mať v nedelu 4 roky a funguje to perfektne..... 😉 ibaže zo začiatku som si aj ja dosť vytrpela ked pár dní plačkal v postielke aj pol hodinku a sám...ale prežil, bola som ho utešiť raz alebo dvakrát a potom si ešte poplakal a odvtedy už spáva položím, privrem dvere a spíme 😉 treba sa len obrniť hluchotou a dá sa to naučiť, aj ked takto to vyzerá, že som najkrkavejšia matka na svete...... 😀 vyskúšaj pár dní....veľa šťastia ti želám 😵
@lucida juuj,to si radsej ani nepredstavujem,hlavne ze uz ste doma,drzte sa,malinkej skore uzdravenie zelame...
@jamajka31 ja som tiez ucila takto od 5tyzdna,takisto som si naucila aj starsieho,ked mal okolo 6 tyzdnov,cim skor ,tym lepsie..tak ale da sa aj neskor,len uz je to odost tazsie,nam to so sofi trvalo tyzden asi 😉 ja som stavila na rovnaky denny rezim-okupkat,v spalni potom uz potme mliecko,pusa a do postielky,prve dni samozrejme zacala mrnkat,tak som chvilu pockala,potom prisla,nevyberala,nezasvietila,len podala cumlik,pohladkala,alebo len potlapkala po plienocke a odisla-no a veru prve dni aj 10krat som isla 😀 ale kazdym dnom menej a menej a potom uz krasne zaspavala sama.teraz je to horsie,kedze MUSI vystavat v postielke 😅 ale zas nevyberam,nenatriasam,neuspavam,maxim pridem a dam ju lahnut a zaspi potom sama zas
ahojte, tak my mame vonku siedmy zub 😀 a takto si lozime...
https://www.youtube.com/watch?v=fYdAOOcIYAA
@denisenko @sakura77 no ved to, asi nemam na toto gule(to naozaj nemam: )...dufala som ze nejaka ligt verzia metody vyplakania sa najde :( no neviem neviem...a tiez mam problem s tym vstavanim, on ma v hlave taky program, ze ked sa zobudim, tak vstanem, prip. s sadnem...a sediet ci stat ho nenecham..asi som presvihla leziace obdobie..nuz. a vlastne tiez neviem ci je teraz navhodnejsie obdobie, ked momentalne mamickuje...i ked uz ho to zacalo prechadzat. - tak sa dnes tahal k tatovi.....fajne, som sa bala ze to bude nadlho
@gabika7706 hod este raz link,nejde otvorit
@gabika7706 a gratulujem k 7 zubom.... fakt ste si svihli teda.... a schodik teda zvladol super, pekne si to nacvicil, sikovnik
@jamajka31 u nas fungovalo /predtym ako sa musel postavit v postielke/, ze som ho polozila a drzala za rucicku, on sa pohral a zaspal..tak do 5 min..teraz sa uspavame na rukach sedim, alebo taky pololah na posteli , drzim ho v naruci a trosku sa koklisem..do 5 min zaspi...niekedy po prelozeni do postielky sa este zobudi , tak ho vyberiem /vzdy som bola proti tomu..ale hold clovek mieni, zivot meni/ a uspim este raz
inak sa postavi, kukuckuje, rehli sa a nezaspi..mam odskusane..ani ked sa unavi, potom zacne plakat, lebo este sa nevie sam posadit zo stoja /teda vie, ale padom iba 😅 /
@strapco13 no ked vravis, ze teraz mas aj ty problem len polozit a zaspi sam, tak ja sa o to teraz naozaj nejdem uz pokusat. snad ked ho to prejde. mne predtym zaspal pri kojeni, len som prelozila a fajne. no ale teraz napije sa, otoci a uz lezie ze dakde by sa postavil. tak ale to sedenie a pohupavania, dakedy plus kojenie popri(ja kojim poleziacky) sa celkom osvedcilo, i ked teda dakedy nervy. ty si ho ucila vyplakavanim takto zaspavat? ci mas proste take super dieta? 🙂
neviem, preco Ti to neslo
@jamajka31 toto je video, ked tam liezol druhy krat, prvy krat som sa nestacila divit 🙂) No a potom tam uz len lozil a ja som ho davala dole, on zas hore, ja dole a tak dookola 🙂
@gabika7706 neslo to preto, ze si to mala na zaciatku spojene s tymi bodkami...musi tam byt medzera pred linkom a za nim, aby sa na to dalo kliknut
@strapco13 ano,potom som si to vsimla, vdaka za upozornenie, ale kto chcel, skopiroval si link 🙂
@gabika7706 😉 ja som to tak spravila..maly je sikulko..ja takyto trening so svojim este neriskujem..este na to drobec nedorastol
@strapco13 😀 to nebol trening, bezne ho bravam /teda od vcera bravala som/ so sebou na wc-ko, aby som ho mala na ociach, tam sedel a cumakoval, pripadne si cital. No vcera som chystala Katke vanu, Martina sme nechali normalne klasika pri dverach a zrazu ma nieco chyta za lytka, skoro som z koze vyskocila 😀 a uz to islo...
@gabika7706 ten tvoj Martinko je ale šikovnýýýýýý.... 😵
@gabika7706 - super videjko, malý je šikulko 🙂. Aj môj krpco už takto lozí, najradšej chodí do kúpelne - tam to má totiž zakázané, ale on ma nejak extra neposlúcha....príde, spočíta tekuté prášky, nakukne do vane, či tam náhodou nie je jeho vanička s rybkami a hrozne sa teší, keď sa s ním vadím - asi si myslí, že ho chválim 😀 . No darmo, šikovné máme deťúrence, len čo je pravda 😵
@gabika7706 šikulko je ten tvoj drobec .) nas zatial sa plazi, sedi sam a uz je na štyroch ale zatial na mieste chyta stabilitu hihi aj tak som rada bo som čakala ze neskoro take veci bude vediet, kedze cvičime vojtovku 🙂
@gabika7706 zlaty,je maly,sofi tiez uz mi lomozi kde sa len da,plazenie uz uplne vypustila,teraz len kolienkuje,na vsetko sa vesa-zvlast v kikovej izbe,tam ma raj,sa postavi ,opre o policky a vybera a vybera -jak v obchode 😀 no a strasne by chodila,ze,tie nohy jak jej idu,sa vzdy musim smiat na nej... 😀 ja ju uz ani na sekundu nemozem nechat samu veru,lebo hned je niekde vycapena...jaj,sa uz tesim ked bude celkom chodit sama,toto je teda dost narocne obdobie...
@strapco13 no tak to sa mas...mne toto teda nehrozi a tiez sa bojim toho vyplakavania. i ked moj tiez velmi neplace, nechat ho zaspat sameho, no neviem si to celkom zivo predstavit, co by sa dialo... resp. aj viem🙂)))
@gabika7706 no vidis, ako nas tie deti prekvapia...teraz tak strasne pokrocil aj moj, toto je asi take obdobie nahustene, ze vsetky pokroky velmi vidno. tak mame aspon zadostucinenie, vsak, ked uz to nie je jednoduche...🙂
uz sa tesim na vikend k rodicom....pohoda klidek...
ahojte baby,pisem trosku neskor,ale predsa 🙂
@gabika7706 mas velmi sikovneho chlapceka,musis na neho davat stale pozor
@jamajka31 tiez nemam to srdce ho nechat vyplakavat v postielke.odidem z izby az ked sa ukludni a potom ho necham sameho zaspinkat.niekedy zaspi do 10 minut a niekedy hlavne teraz je take obdobie,ze zaspi do hodiny.medzitym sa do izby vratim aj 10 krat,ale nakoniec zaspi. 😉 asi mu idu horne zubky,ma opuchnute dasienka
pyta sa len chodit a chodit.uz ma boli aj chrbat,ale musime to zvladnut.
ked bude chodit,hadam bude lepsie 😎
Baby dakujem, no je sikovny na moje prekvapenie viac ako som cakala, myslela som, ze chlapec, tak bude lenivy alebo co...srandovny je, ked stoji a hra nejaka hudba, tak vrti ritou, dnes aj nohou trosku podupal, nasmiali sme sa s Katkou na nom 🙂 Dnes mame 8 mesiacov, uff, ten cas tak leti 😖
@gabika7706 gratulujeme k 8 mesiacikom 🙂
@strapco13 dakujeme 🙂
ahojte baby ako sa mate?
my pomalicky bojujeme so zaspavanim.nechce sa mu spat.
ani mliecko mu moc nechuti,zredukoval si to na 2-3krat denne.radsej mi vypije vodu alebo caj ☹
@marika13 náš mlieko tiež pije len 3-krát...ale dávam mu aj mliečne kaše a už aj jogurt smotanovy,lebo myslím,že mlieko je pre nich stále základ 😀 Do jogurtu mu dám marina keks a ide sa zabiť za tým.... 😵
Pozerala som tvoje fotečky,ten tvoj drobec ja kráááásny..... 🙂 🙂 🙂
@didiana333 mliecne kase som este neskusala,ale skusim mu nejaku dat...marina keks som davala do vyzivky a tiez mu to velmi chutilo.chcela som kojit castejsie,ale robil hrozne ksichty,ale ked som mu ukazala,ze ide papat nieco ine,tak sa mu v ociach zasvietilo a zacal kopkat s nozickami.
dakujem za drobca aj tvoj maly je velky fesaaak.jeho oci ma dostali...asi sa podali na maminy 😉 😵

@lucida boooze to je hrozne, to si neviem predstavit
@jamajka31 hej on inač nema problem k hocikomu na ruky ale občas sa zahra na hambliveho hihi a ked si lahne na plece taky usmev hodi ze az 🙂