icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

st2
10. aug 2010

@maahuliena dakujem, a veru na nic ine necakam len na potvrdenie od dokyho, lebo dovtedy tomu asi verit ani nebudem 😝

brumca
10. aug 2010

ahojte zienky 🙂 tak ja ja idem k doktorovi vo stvrtok, uz sa neviem dockat, dufam, ze bude vsetko ok 🙂 pridavam fotku mojich testov 😉 posledny test som robila vcera rano. Zdravim vsetky nove tehulky 😵

maahuliena
10. aug 2010

@brumca tak čakame len pozitívne spravy, krasne testiky 😉 😵

lenusa
10. aug 2010

@st2 drzim palce a gratulujem aj ja cakam na dokyho, ale sa to vlecie idem az o tyzden ☹
jee mne nabehol 7tt 🙂 maahuliena kedy mas termin?

lenusa
10. aug 2010

@maahuliena kedy mas termin?

st2
10. aug 2010

@lenusa no tak to verim ze sa to vlecie, ja si pockam este 2, dnes mi v podstate zacal 5tt, este raz si testnem aby som mala istotu ze mi ciarocka silnie, a potom budem len cakat na potvrdenie

maahuliena
10. aug 2010

@lenusa no mala by som mať bud 31.3 alebo 1.4 😉 😵 takže my už pomaly ideme na 8tt 😉

ja som bola teraz v meste kuknuť... po hodine prechádzania som to vzdala... ja, už proste nevládzem 😅 😅 a to som chcela ešte na nakupy.. no čo, počkáme na manžela, kým pride s prace a pôjdem autom na potraviny 😀 😉

brumca
10. aug 2010

baby chcem sa opytat ako vam doktor zistoval, ze ci ste naozaj tehu...bral vam vsetkym krv a robil hned aj sono? ja idem vo stvrtok a podla vypoctov by som mala byt 5tt+4dni. Na nete som citala, ze nieje dobre ked sa robi sono do 10tyzdna, co si o tom myslite? Tu je to napisane, na konci clanku Vysetrenia, ktore vas cakaju:

http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=5-ty...

st2
10. aug 2010

@brumca no ja som sa dnes objednavala k dokymu, lebo chodi do sukromneho centra a dali mi na vyber ze ak chcem mozem prist hned na krv kde mi potvrdiu tehu, vysledky by som mala do tyzdna, alebo prist tak o dva tyzdne rovno na ultrazvuk kde mi potvrdia tehu, skor sa ani neoplati, tak som si vybrala tu druhu moznost 🙂 a mozno vtedy uz aj srdiecko bude 🙂

maahuliena
10. aug 2010

V tom najrannejšom štadiu tehotenstva(4tt), je ťažké zistiť pritomnosť plodu v maternici ( na utz je vidieť vysoké endometrium) . Najlepším spôsobom je vyšetrenie krvi na pritomnosť hormonu HCG, ktoré začne plod produkovať po jeho nidacii... Takže v tom rannom štadiu je treba zobrať krvičku... už okolo 6-7tt vidno aj plodovy vačok, plod so srdiečkom v maternici...

Ja som mala najskôr vyšetrené HCG a potom som išla na sono. Podľa mna je hluposť tvrdenie, že sa sono nemá robiť skor než od 10tt... 😉 V 21.storočí je uzv uplne neškodné...a nepovažuje sa za nebezpečenstvo (som detská sestra tak si to dovolim tvrdiť 😅 😝 ) takže tym by som sa vôbec nezaťažovala... iné veci-vyšetrenia budu, ktorými sa budeme zaoberať 😉

brumca
10. aug 2010

@st2 a @maahuliena dakujem vam krasne za odpovede, ved ani mne to neslo do hlavy o tom sone, ze az po 10 tyzdni, ale som chcela vediet co vy nato hovorite 😉 nechcela som vyzerat ako hysterka 😀 ta krv sa musi brat len rano? lebo mna objednal az na 12:30, skor nemal volne 🙂

prsky
10. aug 2010

@brumca mne pri Lale dokina urobila sono (vaginalne) v 8tt, aby zistila, ci je spravne uhniezdena a ci bije srdiecko. bajocko urcila aj gestacny vek, lebo u mna sa neda na MS spolahnut. Upresnili to potom v 12tt. v skorsom ako 8tt nemusi byt na uvz moc vidiet, hlavne ak ta nepozru vaginalnym. takze radsej pockaj do toho cca 8tt.

@maahuliena inak o neskodlivost uvz sa stale vedu polemiky 😉 nedavno som videla anglicky clanok, len ho neviem teraz ani za svet vyhrabat 😒

brumca
10. aug 2010

@prsky ahoj, dakujem za odpoved 🙂 ved uvidim co bude vo stvrtok, ale verim svojmu doktorovi, ze vie co robi...brala som clostil teraz treti cyklus a boli sme dohodnuti, ze ked nepride mrcha mam testnut a ak bude pozitivny test, mam mu volat. Tak som mu volala a povedal, ze mam prist, ze sa nato pozrie 🙂

prsky
10. aug 2010

@brumca drzim palec, urco to bude ok 😉

heveri35
10. aug 2010

ahojte,tak aj ja by som sa k vam pridala,ja mam termin 7.4.:)

brumca
10. aug 2010

@heveri35 ahoj, vitaj medzi nami 🙂 uz si bola aj u doktora? 😉

maahuliena
10. aug 2010

@heveri35 gratulacia 😵

heveri35
10. aug 2010

ahoj,v piatok som isla k mojmu lekarovi a on na dovolenke az do 20.8:(, Tak som zasla k tej,ktora ho zastupovala,nakolko by som nevydrzala 3 tyzdne cakat🙂.Aj ma vysetrila a potvrdila tehotnost🙂,a za mesiac mam ist k mojmu.

brumca
10. aug 2010

@heveri35 joooj a zabudla som, ze srdecne gratulujeeem 😀 😵

heveri35
10. aug 2010

@maahuliena dakujem🙂

heveri35
10. aug 2010

@brumca dakujem

maahuliena
10. aug 2010

@heveri35 máš termín na moje narodky 😅 😵

heveri35
10. aug 2010

🙂 aj moja sestra ma vtedy🙂

heveri35
10. aug 2010

ako vidim ja som tu asi najstarsia,hm.

maahuliena
10. aug 2010

@heveri35 to vôbec nevadí.. 🙂 😉 synator bude mať braacha alebo seegru.. a teší sa? 😎 😅

heveri35
10. aug 2010

@maahuliena este o tom nevie,este pockam kym pojdem k mojmu lekarovi a ked bude vsetko ok,tak az potom mu to poviem🙂

maahuliena
10. aug 2010

@heveri35 no už je dosť veľký... tak snad to nebude prenho šok 😅 😎

tehulky už asi hajaju 😵 ja trpím takou nespavosťou, že ma ide poraziť 😅 🙄 kedysi som spala pomaly aj 10hodín v kuse.. a teraz nič.. a ráno budem zase o 6tej hore 😲 😲 ach jaj 😅 🙂

cica13
10. aug 2010

@maahuliena Maci...taka nocna by sa zisla 😀 😀 😀 😀 😀

heveri35
10. aug 2010

on uz mozno aj nieco tusi🙂 Tak to ja nie,prave,ze by som spala aj cez den,vlastne aj spim🙂ani neviem ako dokazem tolko spat🙂.teraz je to v poho,lebo mam dovolenku,ale neviem ako bude v praci🙂

heveri35
10. aug 2010

tak asi idem aj ja spinkat🙂dobru noc vsetkym🙂