Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@sidluska nemusis sa bat. ona mi inak hned na zaciatku ako bola u nas ked sa maly narodil povedala ze by bola prva co by dvihala ruku ze nech sa neockuje... len ked som teda dosla s tym ze neockujeme uz tak vysoko ta ruka nelietala 😀 ale nemyslim ze bude nejako rypat, mne aj povedala ze ona by dala este ockovanie co my uz sme odmietli no nad tymto mmr by velmi rozmyslala, takze sa zrejme nemas coho obavat. ja idem teraz zaciatkom mesiaca na poradnu tak uvidim co mi povie, ale my sme sa tak dost nezhodli nie kvoli tomu ze nechcem ockovat, ale kvoli tomu ze ona tvrdi ze ma musi hlasit a ja jej zas ze nemusi- priam nemoze, len nechce o tom ani pocut, boji sa ze by ju mohli pokutovat, len nema ani zaujem sa o tom viac bavit- to je najhorsie. 😠 ale kaslem na to. zas inak som spokojna. ty sem ale tiez dochadzas k nej, ze? ti ju niekto odporucil?
@sisulita super vidis mame odolne deti 😉 ani nas sa nevyhadzal tak chodime uz pravidelne na jazero. strasne ho bavi hadzat kamene do vody 🙂 inak filipko tiez nechcel najprv flasku ani vidiet, velmi plakal a odhadzoval mi ruky a natahoval sa za ceckom, no ja som mu tak nasilu dala do pusy aby ochutnal a vtedy zostal taky zaskoceny a ked cucol znova tak zistil ze je to vlastne dobre a uz pije v pohode, aj sa tesi na flasu vecer a uz sa stane ze nechce potom moje niekedy. ale vacsinou si da flasu a dorazi sa mojim mliekom.
inak boli sme na vylete v zoo, no maly nam uz nechce spavat v kociku, tak sme si dali deku a lahli si tak hore na kopci, manzel zaspal aj s malym a ja som bola hore, tak ti poviem ze tolko kliestov co som pozabijala tam to bola katastrofa. vsade po nas lozili, hlavne som sa bala nech nejakeho nema maly,este ze ma blond vlasky sa to lahsie hlada, ale teda jeden kusol mna 😅 vytrhla som ho jasne ze bez hlavy a teraz sme to cele rozrypali a vytiali ten bordel co mi ostal v kozi, dufam ze nebol aj nakazeny svina jedna 😖
vy ked niekam takto chodite tak davate aj nejaky repelent? ja ho asi zacnem pouzivat, lebo sa bojim nech aj maly niekde nedostane kliesta...
@mimave Dochadzam tiez, zo susednej obce, ale iny smer, ako byvas ty. Ja som mala povodne vybratu doktorku v BA, nechcela som tu, co je u nas. No tesne pred porodom som nasla nahodou na nete kontakt na tuto (tu druhu v Ivanke som vylucila uz davno), tak som sa potesila, lebo je to sikovnejsie ako do BA. Mam znamu v Ivanke a ta si dala odklad telefonicky, no vypocula si monolog o moznych negativnych nasledkoch, ked nezaockuje. Prve dve ockovania Hexy a Prevenaru maju, dalsiu odmietla, i MMR.
Zatial som to moc nestudovala, ale chystam sa, no hlasit sa podla noveho zakona tusim musi. Potom predvolaju na sud a daju nejaku ponuku, roznu, co som pocula, bolo 10 eur a 60 eur, ale podla zakona mozu aj viac, ale maximum neviem.
My ideme 3.7.
@sidluska a ta znama volala s doktorkou ci sestrickou? lebo do mna sa pustila sestricka velmi, doktorka len tak jemne, ale velmi mi nedohovarala, len ta sestricka stale a tak dost neprijemnym tonom.my mame zaockovane tak isto, prve dve hexa- pevenar a tretiu sme uz nedali a dalsie ani nedame.
no ona to ma nejak od toho uradu ja si to uz moc nepamatam... ze musi ohlasovat, ale zo zakona co sme si citali a aj sa pytali ta hlasit nemusi- priam nesmie, lebo to co sa deje v ordinacii tam ma aj ostat. lekarske tajomstvo a tak a osobne udaje ked poskytne dalej tak ju mozes zalovat zas ty a tam su ine pokuty ako to co dostane od uradu ked ta neuda a pridu na to. ale keby sa s nimi sudila tak zakon je vyssie ako vyhlaska alebo ako to mam nazvat, ospravedlnujem sa ze motam, ja som zas v noci nespala... 🙄 a rano o stvrtej budicek lebo nam v spajzi vybuchol demizon plny morusovej stavy... 😀 nechci vidiet ako ta spajza vyzera....
nam inak este nic neprislo z ruvz a to ma upozornila ze ma hlasit bude, tak cakame. inak mame tiez poradnu na 3.7., o 10.00 🙂
@sidluska
@careamell , tak podpisovala som papier ktory sme si sami pripravili, ze odmietame nie ockovanie, ale ockovacie latky ktorymi sa ockuje 😀 , takze v podstate by nam mohli tak akurat vyskocit na hrb keby nieco.... lebo nikde som nepodpisala ze odmietam ockovanie ako take. ona mi povedala ze tak vas poprosim tu mi to podpiste a ja ze nic vam tam nepodpisem ja som si papier doniesla na podpis 😅 , tak len povedala ze dobre, tak mi ho dajte a bolo. mozem to pozriet presne co sme tam uviedli, ale malicky uz spinka tak nechcem sramotit teraz.
nic o preberani zodpovednosti a podobne veci tam neboli samozrejme.nemala s tym najmensi problem.
a tu morusu sme robili trochu ako stavu, tu sme aj vypili tak to neviem ako sa uskladnuje aby zostala dobra len taka cista, ale z ostatneho sme robili sirup a nerozumiem ako je to mozne, ze to vykyslo...mame narobeny aj visnovy aj bazovy sirup a tie su uplne v pohode, mozno sme zle umyli tie velke flase- neviem... no skoda velka, taka dobrota...
@mimave My sme kedysi odstavovali ribezle na dzem, ten sme varili zo stavy, alebo sme stavu konzervovali ako sirup. To sme robili na mlynceku - z jedneho otvoru isla stava, z druheho tuhy zvysok. No to bol velmi stary mlyncek, rada by som vedela, ako sa to da robit v sucasnosti v niecom mensom (doma na kuchynskej linke) 🙂
@mimave nepouzivame repelent ani nic ...zatial klop klop nic nemal....davame len na lavu klobucik a ide sa...🙂
vidim ze nieco pisete o ockovani...nechce sa mi cele citat,nemam skor trpezlivost, o ake ockovanie ide? my ideme v auguste k Dr. a v karticke mame ze nas caka ockovanie...
malemu davas vo flasi tvoje mlieko?
@sisulita ahoj, no kupila som mu take tie umele ochutene,mali sme aj to nestle ryzove to je dobre,alebo jahodkove, bananove, ale robim mu aj kakavko.. teraz uz ale skusam ze mu dam kasu na veceru a potom si cucne moje, ja uz som odsavacku posunula dalej, tak moje uz nie, ale robila som to aj tak ze mal moje z flase.
ockovanie teraz bude to mmr, ked som neni mimo aj ja 😅 vela mamin to odmieta aj ked ostatne ockuju , skus si to popozerat, ja som proti tak ti nebudem nic hovorit, aby som nevyzerala ze nahovaram alebo tak.... 🙂
a mozem sa spytat co papate napriklad na ranajky? uz davas aj take ze chlebik alebo rozok, vianocku? mne to stale nevie maly jest, vzdy sa pogrca, lebo nevie kusat a ja neviem uz ako ho mam naucit papat.. uz som na nervy, my stale len jogurt na ranajky....
@mimave Skúste na raňajky ovsené alebo pohánkové vločky, pšeničné alebo ovsené otruby s vodou alebo mliekom. Môj malý to papá pravidelne na raňajky+nejaké ovocie v tom. Robím väčšinou s vodou ale aj s ryžovým, sojovým alebo ovseným mliekom. Ovocie dávam hrozienka, čučoriedky, teraz aj maliny, alebo postrúham aj jabľčko, popučený banán, čokoľvek. 🙂
@careamell no taketo vymyslam na desiate alebo olovranty, len to samozrejme musi mat vsetko pomixovane... nie popucene, to mu nestaci, to nezje, ked nahodou aj prehltne tak to vyvrati, lebo ho to napina.... 😖
tak ma len tak napadlo ze ci uz niekto z vas aj dava take vacsie veci, ako napriklad ten roztek s maslom, alebo tak...

@mimave Sikovnicek 🙂