icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

mimave
25. jún 2012

@careamell ja odpadnem🙂 tak takto mi bude filip jest ked bude mat asi tak 6rokov! 😀 polievky nezje ani mne, to je moc tekute to nevie 🙂 ja musim trafit konzistenciu ako kasu ked robis, to sa ale neda zo vsetkym jedlom, ze ano...on sa tiez snazi papat, berie si jedlo a skusa ale nevie to pokusat. ale pije nam pekne z pohara normalne, aj sa vie krmit sam s lyzickou 😅 nenecha ma krmit ho, ale vypyta si lyzicku a krmi aj seba aj mna a celkom mu to ide taky je zlaty. 🙂 len teda nemoze tam mat nic co ma vacsie kusky...
maly aky je blondacisko 😉 inak toto vsetko ti akoze vazne aj zje? ci to mate obaja nalozene.... povedz ze ano.... 😅

careamell
25. jún 2012

@mimave Jasné, že to nezje všetko 🙂 To ja mu vždy naložím jak pre koňa a dojem po ňom. Toto mal myslím raňajky, nakrájala som mu grahamový rohlík, rajčinu, papriku, uhorku. Nechcelo sa mi nič vymýšľať, tak som mu dala, čo aj sebe.
Keď papáme tekuté veci, musí mať aj on svoju lyžicu, máme síce všetko okolo, ale vtedy pekne papá, keď sa aj on v tom babre.
Tiež pijeme z pohárika, na von máme malú fľašku z Lucky, s tým regulovaným sosáčikom. Máme aj takú NUK, ale z toho mu to ide pomaly a z normálnej dojčenskej fľaše nikdy hádam ani nepil.
Vidíš, aké sú deti rozdielne, my sme sa vždy kŕmili len kúskami, dokonca keď nechce papať lyžičkou, tak mu dávam normálne rukou. 🙂 Veď oni sa raz naučia normálne papať. Hádam 🙂
Je veru bjondo, len sme ho ostrihali na leto 🙂

bosacka
25. jún 2012

@mimave nasa papa tiez hlavne kusky... a snazi sa lyzickou a rukou... ranajkuje vlocky s jogurtom a ovocim, to rada papa rukou 😅 no a na veceru mava chlebik s niecim, vie si aj z krajca odhryzovat. neviem, ako sa to naucila, este nelozila a dostala obcas korku... potom kusocky vselicoho... raz som jej takej malej dala starsi rohlik (ostal vylozeny, tak bol uplne tvrdy), ze nech sa zabavi... a len som pozerala kolko z neho zjedla 😀 pohladam foto

bosacka
25. jún 2012

ta s rozkom je zo 6.12

sisulita
26. jún 2012

@mimave som to pozerala vdaka za info🙂
co sa tyka ranajok tak ja mam pocit ze stale papa to iste... a to chlebik s maslom rohlik...:Don ked vidi rohlik tak strasne chce...obmienam s jogurtom...
maly nam krasne papa...uz aj masko...papa vlastne to co my ,nic nesolim a ak osolim tak malinko..
este sa ti budi stale casto v noci?

mimave
27. jún 2012

@sisulita hej budi, ale uz to ani neviem spocitat, tak som uz mimo, pamatam si ze som hrozne vela krat hore, ale ked uz sa nastartujem a zacnem rano fungovat a chcem si tak nejak zratat kolko krat to bolo tento raz, tak mam pocit ze som sa celkom dobre vyspala, ze nie je co ratat 😅 uz to asi berem tak nejak ze je to normalne alebo co...
ja tiez nesolim, uz ani sebe a manzelovi- on si ale dosoli sam, mne uz netreba, ja som si tak zvykla jest bez soli ako dojdam vsetko po malom... 🙂
fakt obdivujem vase deti, ze vedia takto krasne si pokusat a spapat, my sa este v tomto mame co ucit.
@bosacka
@careamell , ale verim mu ze to da!!!! 😀

sisulita
1. júl 2012

@mimave ja s malym mam len jediny problem...a to ten nocny spanok....inak je dokonaly a velmi ucenlivy,samozrejme ze robi napriek to co nemoze...ale je to poklad🙂ako kazde dieta pre svoju maminu...🙂
mne strasne rad papa chleba a rozky...neviem cim mu to nahradit.. 😖

sidluska
2. júl 2012

@bosacka @careamell Mate zlate deticky.

sidluska
2. júl 2012

@mimave My sme kratko mixovali, potom sme roztlacali, to uz dlhsie, ale popri tom som mu zacala davat jedlo i na kusania - jablko, hrusku, eidam. Dlho len prehltal, bez toho, aby to zuval, ale teraz uz pekne prezuva 🙂 Uz papa i chlieb a rozok, z cerstvej zeleniny ma rad hrach a uhorku. Ovocie je viac, teraz sa "ide potrhat" za malinami a morusou. A rozok moze zut stale, nechapem, ako vsetky tie deti tak bazia po rozkoch 🙂 A nedavno sme zistili, ze mu chuti taky psenicny chlieb (my mu hovorime polystyren), ale nie ten hruby, ale taky tvrdsi, tenky.

mimave
3. júl 2012

@sidluska tak po dnesnej poradni- povedala ze bola posledna, ideme na kramare na vysetrenie... neviem ako to filipko zvladne, lebo uz len tu u doktorky mal hystericke zachvaty, odkedy ho ockovali tak sa tam strasne boji dovtedy sa tam len smial, takze sa toho dost obavam ako to zvladne ked sa mu budu sparat v hrdle. inak mame 83cm vahu ze 9745g... 😀 ako ste na tom vy? inak som bola prekvapena ze tam nikto nebol, este som dosla s nanukom ze si ho dojem a hned sestricka ze podte si to zlizat dovnutra 🙂
@sisulita ty si bola tiez uz na poradni teraz ? tak ma napadlo ze ci si sa nepytala na ten nocny spanok.... ja som sa chcela opytat doktorky no maly tak vrieskal az sa dusil tak som zabudla pomaly aj ako sa volam a utekali sme von... napadlo ma ci mu ozaj neskusim tie homeopatika na spanie.. ja ozaj neviem ... neviem sa rozhodnut....

mimave
3. júl 2012

jaaaaaaj baby a este taka otazka, ake maju vase deti hracky? len tak orientacne take nejake zaujimave by som chcela vediet, lebo sa chystame s manzelom do hrackarstva, ze mu nakupime, lebo nema nic len tie pre male babatka , my sme doma skoro vobec neni, tak sme to nejak neriesili, ma par oblubenych ako napriklad taky velky furik to tu beha s nim po dome a naklada si tam co najde po ceste, alebo ma to auticko odrazatko co aj hra a tak, uz si kreslime tak ma farbicky a tak, ale myslim hracky take co by mohli zaujat pomaly 1.5rocne dieta. mam z toho hlavu v smutku, ak mate nejake rady tak sem s nimi, lebo ja zas budem bludit v hrackarstve tri dni a nic nekupim. maly zacina velmi vela opakovat slova po nas, krasne sa uci rozpravat tak ma napadlo ci nie je hlupost aj taky nejaky macko co rozprava alebo take volaco... dakujem 😵 pri takychto teplach sa nam zide nieco co ho doma zabavi aspon kym sa neda ist na slnko...

sidluska
3. júl 2012

@mimave Dala som si odklad na ockovanie, no povedala, ze len do 18. mesiacov, potom mam prist. Maly ma 80 cm a 10,2 kg. Tvoj je taky sliz 🙂 Toto je posledna poradna? To poradne trvaju do 15 mesiacov? A na ake vysetrenie idete?

mimave
3. júl 2012

@sidluska no povedala ze bola posledna, ze teraz uz len tak medzi druhym- tretim rokom na nejaku taku preventivnu, len sa ukazat. inak ze je uz koniec.
mate peknu vahu, ja som myslela ze tak nejak budeme mat aj my, ze prekroci tu zacarovanu desiatku, ale nic... 😅
no to vysetrenie je orl, napisala mi tam ze prosim o vysetrenie orl, dieta nevie zut pevnu stravu...ja neviem ci ho mam trapit alebo ci mam pockat ze sa to nauci, ale nechcem nic zanedbat, asi to budeme musiet vydrzat...
sestricka sa do teba neobula ze odkladas?

sidluska
3. júl 2012

@mimave Bola celkom ticho, asi preto, ze som neodmietla zatial. No doktorka argumentovala skor za ockovanie, ze toto by dala, nepovinne ockovania by nedavala. Teraz je nejaka epidemia osypok v chorvatsku, tak ze chodia zaockovat i mensie deti, no to sa neda. A este som sa pytala na mumps, ze ved my sme ho mali a zvladli sme ho. To obe spominali pripady z rodiny, kedy chlapci zostali neplodni.

sidluska
3. júl 2012

@mimave Fakt neviem, co s tym ockovanim. Jeden argumentuje tak, iny zase naopak. Ja sa fakt neviem rozhodnut, uz som bola skor proti, teraz zase neviem.

mimave
3. júl 2012

@sidluska hej s tymto isla aj na mna hned... ja tiez neviem, ja len dufam ze sme sa rozhodli spravne, no podla toho co som si nastudovala myslim ze sme urobili dobre...

sidluska
3. júl 2012

@mimave A co si studovala okrem sloboda ockovania a rizika ockovania?

sidluska
3. júl 2012

@sidluska a nahlasila ta, ci nie?

sidluska
3. júl 2012

@mimave este som aj sebe odpovedala ☹ nahlasila ta?

mimave
3. júl 2012

@sidluska nasli sme strasne vela odkazov na rozne stranky, citali sme si o tom cele tyzdne po veceroch, vselijake studie, za a proti, strasne vela informacii sa da najst, nie len na slobode v ockovani... ale aj z pocutia od znamych viem ze dost z nich mali nejake neziaduce ucinky po ockovaniach a tak. na jednej strane som rada ze nedavame ockovat, dobrovolne do nho pichat jedy ale to ze mame tak nejak zafixovane ze ockovat je normalne to ma nejak neopusta.. 😒 vies, ze my vsetci mame kazde ockovanie co bolo povinne a u nas napriklad z rodiny nikto neodmietol ockovat, lebo sa to proste ma... tak ma to tak nejak trapi ze ci ozaj robime dobre ked ostatni ockuju ... ale zas to je o tom ze ideme jak ovce

mimave
3. júl 2012

@sidluska hej nahlasila, sa ma aj pytala ci uz nas predvolali. cudovala sa ze este nemam doma ziadny papier

sidluska
3. júl 2012

@mimave Si jej hovorila, ze tym porusuje zakon o ochrane osobnych udajov? Ze ju mozes zalovat?

sidluska
3. júl 2012

@mimave Ja este okrem toho mam manzela, ktory je za ockovanie. Takze akakolvek diskusia u nas nehrozi, on sa boji, ked maly zakasle, nieto ze by mal osypky.

mimave
3. júl 2012

@sidluska ano, ale ona si stale isla svoje, ze musi a musi a musi, ja jej ze dobre ale ja vas mozem tiez zazalovat... ale ona musi a musi a musi... 😀 jak sibnute sme sa natahovali. ja ju ale zalovat nebudem, nemam na to nervy, ani cas, asi s tym pocitala

sidluska
3. júl 2012

@mimave Tak este budem studovat, len keby bolo viac casu ☹

sidluska
3. júl 2012

@careamell A vy ste ako dopadli s neockovanim?

mimave
3. júl 2012

@sidluska ved to, ze teraz tu kvasim lebo pozeram co potrebujem a nakukam na konika🙂 ale inak mam stale co robit, vcera som normalne odpadla ze uz som mala toho dost. ale tak mas teraz trochu cas do 18. mesiacov🙂 hrozne je to ze chces len to najlepsie pre dieta a pritom naozaj nevies co to najlepsie vobec je... 😖

sidluska
3. júl 2012

@mimave ved to, keby niekto vedel realne poradit, co je spravne. jedna znama ma doktorku, co nepodporuje ockovanie. jasne, ze ockuje, ale ked niekto odmietne, tak s nim suhlasi.

sidluska
3. júl 2012

@mimave Ja mam tiez tej roboty hodne, no ked pri malom sa neda. Ved to urcite poznas.

mimave
3. júl 2012

@sidluska 🙂 ale stoja za to, ze? 😉 ja som vcera skusala na manzela ze druhe ci si nespravime 😀 to si mala vidiet ten vyraz v tvari 😀 😀 😀