icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

careamell
3. júl 2012

@sidluska Ahoj, no ja som ho tiež zatial odložila, ale kedže máme Dôveru, tak vraj môžme odložiť len do 16 mesiacov. Tiež nebola nadšená, hlavne sestrička a že jej chodia kontroly, kde musí vykazovať zaočkované deti, takže by nás nahlásiť musela. MM povedal, že si to tiež naštuduje a rozhodneme sa.

sidluska
3. júl 2012

@mimave Jasne, niekedy je to narocne, ale su uzasne tie deticky. Ja by som aj prijala druhe, a hadam aj manzel 🙂

sidluska
3. júl 2012

@careamell Zvlastne, v zakone je lehota 15.-18.mesiac na ockovanie a poistovna si stanovi nieco ine?

careamell
3. júl 2012

@mimave Náš malý má doma kopec hračiek, no najviac sa hrá s vysávačom, s ktorým vysávam, nezapojenou predlžovačkou, plastovými fľašami a ešte káblikmi. Ale kúpila by som už niečo, čo hrá nejaké riekanky, pesničky, aby si zvyšoval slovnú zásobu a pekne rozprával. 🙂 Ostatné hračky sú na prd, zahrá sa s nimi pár dní, potom ich odhodí. Inak radím, hračky, s ktorými sa nehrá odložiť do krabice a vytiahnuť po 2-3 týždňoch. Bude sa s nimi hrať akoby boli nové. 🙂

careamell
3. júl 2012

@sidluska Už som písala mail do poisťovne, tak uvidím, čo mi odpíšu.

sidluska
3. júl 2012

@careamell Ako argumentovala za ockovanie?

careamell
3. júl 2012

@sidluska Vraj jej očkovanie ešte nik neodmietol, nikdy nemala zlé skúsenosti, vraj nežiadúce účinky zažila len horúčku a vracanie. Ešte, je v Chorvátsku a Írsku je teraz epidémia osýpok a niečo v zmysle, že by som s tým mohla mať problém, keby som niekam chcela ísť, do zahraničia napr. Neviem, ako to myslela, keď je niekde epidémia, tak ma pri vstupe do štátu budú kontrolovať, či sme zaočkovaní? Očkovanie je proti chorobám, ktoré sú smrteľné, malý môže ostať neplodní,, ak by ju dostal...Zjavne som ich prekvapila, že som sa vypytovala a odmietla to, zatiaľ vraj očkujú všetci...

sidluska
3. júl 2012

@careamell Nekontroluju, asi skor taky problem, ze by to maly chytil. To aj mne tak hovorila. Ja mam to "stastie", ze minimalne polovica znamych, kamosiek, co maju babatka, tak neockuju. Ich vplyvom som sa zacala o to zaujimat.

mimave
4. júl 2012

@careamell nasho maleho neosiskam 😅 on dobre vie ze tie hracky pozna, uz som to skusala skovat, aj tak ho to nezaujima. tiez ma napadli take hracky co akoze rozpravaju a nejake skladacky lahke, uz druhy den pozeram na nete nech mam nejaku inspiraciu 😀 naozaj mam v tomto velke medzery, nemam predstavu co by mohlo zaujat taketo dieta tak velmi aby vydrzal doma aspon dve hodiny bez revu ze chce ist von...

mimave
4. júl 2012

@sidluska
@careamell https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/prekonali-ste-mumps-osypky-rubeolu-mali-ste-komplikacie/ teraz som si citala co si baby zacali pisat, mozno sa to tam rozbehne trochu viac a nieco sa dozvieme 😉

sidluska
4. júl 2012

@mimave Najviac zaujmu hracky u inych. Aj ked najde nieco, co chvilu nevidel, venuje tomu 5 minut a ide sa dalej - do hrncov, salok, poharikov, cestovin, korenin ... A aj to len povyhadzovat a potom dajte nove supliky, nech mam co robit. Vedia ho zaujat srobovaky, no ale to uz hranici s bezpecnostou. U nas teraz fici pozeranie kniziek a komentovanie obrazkov, zaujimaju ho zvieratka. Ale to musim s nim, takze chvilu volna nemam.

sidluska
4. júl 2012

@mimave Precitam si. Obavam sa toho mumpsu, kvoli tej neplodnosti. Nechcela by som, aby tak maly dopadol, je to nestastie na cely zivot.

mimave
4. júl 2012

@sidluska ved s tymto vystrasila hned aj mna sestricka, doktorka sa pohotovo pridala a pozerali na mna ako na debila ze ublizujem malemu.
cez vikend sa pojdem pozriet do mesta, zbehnem aj do knihkupectva, nasla som na nete taku ze vonavu knizku 😅 tak ju chcem malemu kupit, on tiez strasne rad cita. tak zbehnem asi aj do dracika, aj ked zrovna dracik moc rada nemam... inac na vajnorskej je hned na zaciatku ako je ppa control take hrackarstvo vo dvore, vraj maju velmi dobre ceny, na nieco skoro o polovicu lacnejsie ako v tychto dracikoch a pod., tak by som velmi rada zbehla tam, ked budem stihat, potom zreferujem, dostala som na to tip od kamosky, tak uvidime...

sidluska
4. júl 2012

@mimave Ja som to hrackarstvo nasla na nete este pred rokom a pol, ked som hladala darcek pre neter. No co som chcela, vtedy nemali. Je pravda, ze som vtedy hladala netypicky darcek na zimu - bazen 🙂
Ja by som chcela ist tiez do mesta, kupit malemu veci k buducemu roku vo vypredajoch. No on mi dlho nevydrzi v kociku v nakupnom centre, tak z nakupovania su vzdy len potraviny a drogeria.

bosacka
4. júl 2012

@mimave masu malu najviac bavia take uplne jednoduche hracky, co sa daju vkladat, spajat, rozpajat, presypat/prelievat... inak sme skoro stale vonku, doma moc nechce byt, kazdu chvilu chodi za mnou s topankami a klobucikom 😀
....a my planujeme teraz v lete sa posnazit o surodenca... uvidime 😅

mimave
5. júl 2012

@bosacka fiha tak to drzim palce velmi!!! ja budem musiet este pockat, my mame teraz ine plany, tak preto manzel nechce o druhom ani pocut, ale keby sme vedeli ze tu chceme ostat tak si uz tiez spravime, takto sme sa dohodli, no mne uz zacina chybat aj to brusko tehotenske a aj babatko a teda kamos pre maleho 😀
nas maly sa tiez este len zobudi a uz mi nosi topanky a dviha mi nohy ze ma obuje a ideme tuto pa 😅 , ale musim vymysliet nieco co ho zaujme natolko aby mi aspon v tom sparne vydrzal hodku, dve doma, lebo fakt sa niekedy neda ist von... ale uz som si spravila aku taku predstavu, tak uvidim co zozeniem...

@sidluska ja idem sama manzel v piatky robi z domu tak mu necham maleho na dve- tri hodky a ja zbehnem do mesta, lebo s filipom nemam sancu kupit ani 3rozky, tak mi sice bude blbo ze idem sama, nie som zvyknuta chodit niekam bez neho, ale inak sa to neda. a ty teda to hrackarstvo poznas? ja som fakt asi nejaka zabednena ze neovladam taketo veci 🙂 a pritom je to tu za rohom pomaly. a nepamatas si ked si tam bola, ze ci je to ozaj tak ze su tam lepsie ceny? nevsimala si si to tam nejako? idem po autobusoch, tak nech sa tam netrepem zbytocne, ale teda kamoska vravi ze su lepsie s cenami...

sidluska
5. júl 2012

@mimave Ja som pozerala len na nete, tam som nebola. Ceny si nepamatam, v podstate som ani neporovnavala, lebo nemali, co som chcela.

bosacka
5. júl 2012

@mimave vyzera to, ze sa chystate do zahranicia... neviem, ci by som si teraz trufla 😔 ale asi zalezi od mnohych okolnosti...

mimave
5. júl 2012

@bosacka preco teraz? akoze kvoli dietatu? ci inak?

bosacka
5. júl 2012

@mimave tak nejak kvoli rodine... ale ozaj zalezi od okolnosti... keby bolo vsetko (ubytko, praca) zabezpecene, jediny problem by bol od rodiny a tym potencialnej pomoci odist. ale pre dieta je urcite lepsie teraz ako pocas skolskeho veku... nechcem ta odradzat, asi je to viac o mne, ze som taky domased 😅

mimave
6. júl 2012

@bosacka aj ja som bola 🙂 my od rodiny nejaku pomoc nemame ani teraz, ja som s manzelom uplne sebestacna, takze v tomto nebudeme mat velku zmenu, akurat ze ked raz za dva tyzdne zavolaju tak nebudem doma 😀 zabezpecene este nemame nic 😅 , ale prinajhorsom si spravime velmi krasnu dovolenku, tak to berieme tak nejak sportovo a mozno sa nam podari nieco vybavit dopredu, ale to este neviem na isto...zatial setrime kazde euricko, dala som si inzerat na opatrovanie nech nieco zarobim aj ja do kasy kym som doma a uvidime. pocitam ze tak na konci buduceho roka pojdeme, tak maly akurat by mohol zacat skolku vonku ked vsetko pojde ako ma. a ja dufam ze to pojde dobre 😉

bosacka
6. júl 2012

@mimave a kam sa chystate? my obaja mame rodicov na druhom konci mesta, tak obcas to pomoze 😉 a casom asi este viac, teraz im ju zatial nenechavam...

sidluska
7. júl 2012

@mimave Dostal Filipko novu hracku?

mimave
7. júl 2012

@bosacka my sme tiez stale spolu, este sa nevaroval 😀 radi by sme na novy zeland, velmi sa snazime aby sme tam mohli ist a ostat, tak sa to snad podari...
@sidluska nooo dostal ich tolko ze som sa citila trapne s tymi taskami, pozerali na mna ludia ako keby som robila vianocny nakup 😅 ale bola som sklamana v tom draciku som chcela aj poradit a tak a jedna predavacka ze ona tam este nie je dlho, mam sa opytat na kase a na kase bola taka tava neochotna ze az... poznam ich tam ale ked chodili k nam na kavu- robila som v kaviarni tak sa spravali slusne a milo, ale ked nic nepotrebuju tak sa tak spravat asi netreba.. 😠 no ale bola som aj v knuhkupectve a musim povedat ze som mala ovela vacsiu radost z kniziek ako z hraciek a maly sa tiez velmi tesil, fakt som cumela ake detske knizky sa daju kupit teraz, naaadhera. len to stoji majland... manzelovi som ani nepovedala kolko som minula.... 😀 😀 😀
a tu vonavu knizku nemali, idem to popozerat na nete velmi by som ju chcela zohnat

bosacka
7. júl 2012

@mimave wau, Novy Zeland je parada 😵 ale aj daaaleko. niekedy by som sa tam urcite chcela pozriet... a preco chcete prave tam? myslela som, ze planujete tu niekde v europe, to by som si ja este vedela predstavit 😉 hracky si kupila ake? (ak som otravna s otazkami, nemusis prezradit 🙂 )

sisulita
8. júl 2012

Maminy kedy Vám chodia spať večer deticky?a ako uspavate?este otazocka máte ešte dva spánky alebo len jeden....?

bosacka
8. júl 2012

@sisulita my mame 1 spanok a vecer chodila okolo 8, no v poslednej dobe mi nezaspi nikdy skor ako okolo 9 😒 a zaspava v postielke tak, ze musim byt pri nej. teraz byvame casto caz den mimo domu, tak vtedy spi aj v kociku

mimave
9. júl 2012

@bosacka @bosacka nie si otravna, ved to nie je tajomstvo 😉 vies co pokupila som mu take co ma rad, taky veliky bager dostal- on si mysli ze je to traktor 😀 ale taky velky traktor nemali, tak som ho osiskala, tak sa tesi, traktory, kombajny a bagre miluje, ide sa zblaznit z nich 😀 potom dostal macku co tak chodi a mnauka, to som musela lebo u babky je macka a stale sa na nu pyta tak som mu jednu kupila, aj ked viem ze to su skor hracky pre dievcata... 😅 potom take na zatlkanie s kladivkom, to tu mlati o stosest, auticko na ovladanie- jasne ze baterky som nekupila... 😅 a taku malu mys co to same beha, aj si rozprava a otaca sa a tak... uz sa jej konecne prestal bat 😉 no a vela kniziek nadhernych dostal, z tych sa velmi tesil, on si velmi rad cita a tvari sa tak dolezito pri tom 😅
ten zeland preto lebo uz sme tam boli oskusat ako sa tam zije ale vratili sme sa kvoli mne. ale to som mala iny rozum, bolo to uz skoro 5rokov dozadu, to ma este trapili kavicky a diskoteky s kamoskami a myslela som si ze bez nich umrem 😀 😀 😀 chceme lepsi zivot pre nas, pre filipka a mozno dalsie babo, tak setrime o dusu.

mimave
9. júl 2012

@sisulita mne chodi spat filipin okolo 10.30-11.00 na obed a vstane tak o 14.00, ako kedy, no a potom ho ukladame pred 20.00, niekedy sa stane najma teraz ked boli tie horucavy ze zaspal o 20.30 lebo bolo tak dusno ze nevedel zaspat, ale inak je dobre nastelovany. 😅 len ten spaaanok nocny stale o tom istom. vcera este horsie lebo vracal, neviem ci z tepla alebo co. ale uz je dobre nastastie. a ako sa dari vam? este cecikujete ?

sisulita
9. júl 2012

@mimave dnes zaspal o 10 a ešte spinka ,tipujem že do jednej je hore.....niekedy zvykne spať ešte o 5 ale len pól hodku potom ho budim.... A potom najneskôr o 21:30 spinka....
Od utorka nekojim 😉
Začali sme tak že spal s tatom u svokrovcov.....potom len s tatom doma.... Prvý krát plakal pól minuty 4xza noc druhu noc2x za noc.... Tretia noc bol len so mnou a to každé dve hodky hore.... Včera sme sa uložili všetci traja spať o 3 rano plakal dlhsie ,nie a nie zaspat..... Az kym som nelahla prec z postele ...spal az do rana...
Takze mu asi vadim ja 😒