Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@careamell ja viem toto ma mrzi nemyslela som zo zdravotnej stranky to mi je jasne... ale pytam sa ci mozes nejako zalovat vyrobcu alebo tak, my sme sa o tom doma bavili, volali sme lekarke a hned povedala ze oni tie kontaminovane ani nemali v ordinacii... pojdeme tam osobne a dam si kartu k nahliadnutiu, keby ma chcela oklamat.
@mimave ideme zajtra na RÚVZ do Považskej, tak sa tam spýtam tej pani, čo mám ako teraz robiť. Fakt neviem, čo s tým, oni nakoniec povedali, že to nie je nič vážne, vraj sa im tam vyskytla nejaká baktéria, kde tie vakcíny spracovávali, len teda neviem, ako na to prišli skoro po dvoch rokoch, ako na to prišli, a teda, keď to nie je také vážne, prečo to malo 1. urgenciu stiahnutia z trhu. Myslím, že sme boli zase iba pokusní králici, oni možno zaplatia zase nejakú pokutu, ale to platia stále, nakoľko tých chýb z tejto farmafirmy už bolo viac než dosť. Ale keď niekto vyrába vakcíny pre polovicu planéty, tak pár miliónová pokuta im za to stojí, aby vyskúšali niečo nové. Neverím ani slovo, čo všade vraveli, určite to bolo o inom....
@careamell co ja viem co sme nasli, teda manzel, tak jeden chlapec umrel na nasledky tohto ockovania ale nestras sa hned do dvoch dni.. a potom na zaklade dalsich pripadov co mali zdravotne komplikacie- velke sa prislo na to ze je to z tejto vakciny.. medzi pripadmi bol zas aj autizmus ze to ockovanie ho vyvolalo. a aj ine pripady. je to cele jeden obrovsky humus toto co sa tu deje a ked mi nabuduce bude napriklad moja babka nadavat do krav nezodpovednych ze nedam maleho ockovat a ze ho tym zabijem lebo nema imunitu a podobne pi...viny, tak jej porad jednu privalim a dobre vynadam. toto je jedno velke svinstvo a spinavost hazardovat s detmi je to strasne a je mi z toho zle a tym ludom by som dopriala len to najhorsie, aj ked sa to nema.. kazdemu sa raz vsetko vrati, ale neviem ako velmi zle by mal dopadnut clovek co vedome zmrzaci a zabije tolko deti. je to do placu.
@careamell daj potom prosim vediet, ako ste dopadli... ja cakam na predvolanie, tak som zvedava... a kvoli vakcine som nevolala, ak by sme tam sli, tak sa asi spytam, ale asi to aj tak nic nezmeni, som rada, ze sme to prezili bez viditelnych nasledkov (a dufam ze aj bez tych neviditelnych)
@bosacka Ahoj, tak sme tam dnes boli. Pani bola veľmi milá a empatická, vedela sa vžiť do situácie, akú práve prežívame, že už vakcínam nedôverujeme, po tom, čo sme jednu ,,pokazenú" dostali. Sama povedala, že chápe naše obavy z nežiadúcich účinkov vakcíny MMR, ale ona ako z pozície, akej je, nám musí povedať, že jednoducho očkovanie je povinné a ona nám musí vysvetliť, prečo by sme očkovať mali. Nepovedala mi však ani jeden argument, ktorý by nahlodal moje rozhodnutie neočkovať zmeniť. Najlepší bol môj manžel, ktorý prečítal možno pár stránok, no laickým rozumom sa spýtal pár otázok, na ktoré musela odpovedať jednoznačne, vyplynulo z toho jediné, že choroby osýpky, mumps a rubeola sa tu už nevyskytujú a tak nemáme prečo očkovať. Rozprávali sme sa úplne normálne, ja som mala argumenty, ktoré ona nevedela vyvrátiť. Takže nateraz máme s očkovaním koniec, aspoň do malého 5. roku.
@bosacka ja som s manželom chcela ísť, je moja opora, takže som sa cítila lepšie a teda v konečnom dôsledku mal viac otázok a argumentov ako ja. 🙂 môžeš ale aj sama ísť.
Musím priznať, že manžel si to nahrával na telefón, ani neviem prečo, ani mi to nepovedal, asi to už aj zmazal. Asi pre istotu.
My sme mali šťastie na chápavého človeka, ktorý nás chápal, že máme strach o zdravie nášho syna a teda ona nás musela predvolať a povedať nám všetky riziká neočkovania, takže som brala aj ja jej stranu.
@careamell no my nie sme ockovani vobec nicim. hlavne sa nicoho neboj, to je zaklad, urcite sa Andrejkovo telicko dobre zrovnalo so vsetkym a nema preco sa mu nieco stat, bud v klude, uvidis 🙂 ani ziadnu inu moznost nepripustaj a hotovo!
@amalkagoralka Vieš čo, nie je dňa, aby som na to nemyslela. Aj tá epidemiologička v PB mi povedala, že sama neverí tým argumentom od GSK. Asi tak....Ale snažím sa na to nemyslieť. Ďakujem.
A vy nemáte ešte predvolanie? To si tá naša trubka riadne pohla s tým nahlasovaním.
@careamell som ti ani neodpisala na tu predchadzajucu spravu, dlho som tu nebola, tak nam predvolanie zatial ziadne neprislo a s doktorkou som sa bavila a ta hovorila ze ani nepride, tak uvidime, neviem vobec dovod. zrejme to nikam nehlasila a zacina toho byt akosi vela s tym neockovanim.
kazdopadne som rada ako ste dopadli, aspon to mate za sebou a do toho 5.roku sa myslim este veeela zmeni a vela veci pride na povrch, podla mna sa to ockovanie zrusi,minimalne povinnost ockovat.
a este raz ta chcem len podporit, o Andrejka sa vobec neboj
@careamell to bola rychla odpoved 🙂
som sa ta chcela opytat ci este kojis?
@amalkagoralka ale pozerám telku, všetci spia a tak kukám aj do compu.. 🙂
áno, ja ešte kojím, malý sa toho nechce vzdať, ale tak nerobí mi to problém, len mm nadáva, že už by som ho mala odpojiť, že je už veľký. Má pravdu, keď bude vhodné obdobie, tak sa na to dám.
Inak aj ja myslím, že očkovanie nakoniec zrušia, tá doktorka v PB vravela, že možno štát na to jednoducho nebude mať peniaze, na očkovacie látky. Takže si to potom bude musieť každý hradiť sám, teda kto bude chcieť.
@amalkagoralka ktorú máte lekárku? si s ňou spokojná? lebo my by sme asi chceli tú našu vymeniť.
no to je jedna moznost a druha v ktoru dufam ja je ze sa k ludom dostanu informacie, ako to s tym ockovanim vlastne je a co riskujeme...
ja tiez este 🙂 a maly s nami pekne v postielke hajka, ti pravdu poviem ze si to uz vlastne ani neviem predstavit ze by mal spat inde a aj kojenie by mi velmi chybalo, mam ho tak blizko pri sebe...jaaaj
lebo inak je silne nezavisly, ani ruku mi nepoda 😀
zatial si hovorim ze s odstavenim to nejak samo pride, ja moc neviem veci planovat, oddavam sa prudu, pokial sa da, vsak cas ukaze... a ako sa inak mate? co nove?
@careamell poslala som ti IP
baby akoze uz druhy den mi maly vynechal spanok cez obed. vyzera ze mu to absolutne nechyba a vydzri vysmiaty az do vecera. vyzera to ze mi skoncili zlate casy ze som mala 2hodinky len pre seba a robila som co som chcela- potrebovala...
neviem ale zda sa mi to hodne skoro, je medzi vami este niekto komu uz maly/mala cez den nespi?
ked sa ho pytam ci nechce spat, povie ze nie. ze netreba mi povedal 😀 tak ja neviem,asi ho nebudem nutit. len sa mi to zda skoro...
@mimave moja uz tiez 2x nespala, ale nie po sebe... lenze my sa tazko uspavame a skor to pripisujem tomu. lebo ked spi, tak tie 1,5-3 hodiny potiahne, takze myslim, ze jej este treba. ked nespala, tiez v pohode vydrzala do vecera, akurat v postielke o nieco skor zaspala
@careamell dnes mi prislo predvolanie, tak som zvedava ☹
@careamell ahoj volala som doktorovi tak mi sme mimo tejto šarže. no myslím, že sa nemáš čoho báť, testy na vakcíne potvrdili, že bola vporiadku, aj ked ťažko už veriť v dnešnej dobe, že sa dozvie človek pravdu. inak sa máme dobre, akurát asi dva týždne dozadu Maťko ochorel a skončili sme s hnisavím zápalom stredného ucha a všetko vďaka očným zubom ☹ 😢 vytrpeli sme si teda poriadne, no našťastie je to už za nami, a zas máme doma usmievave, šťastné dieťa 😀 tento mesiac ideme na kontrolu na nefrologiu, tuším aj vy ste sledovaný, či už nie? držte sa papa
@lily23 Ahoj, veru, aj my sme boli na nefrológií, ale neviem, kedy tam máme zase ísť, musím pozrieť do karty. Ďakujem za pripomenutie 🙂
Jaj, o tom očkovaní už nechcem ani počuť, po tom, ako sme sa o tom rozprávali s epidemilogičkou, na priestupkovom konaní, som bola úplne hotová, lebo ona sama mi povedala, že je to naozaj všetko rozporuplné ohľadom vyjadrenia tej firmy GSK a ona sama tomu neverí. ☹ My už neočkujeme, ani staršiu ani Andrejka.
S tým zápalom ste si museli teda vytrpieť, je to dosť bolestivé. Ako sa malinkému darí v škôlke? My chodíme dva- tri krát do týždňa k nám do materského centra, majú tam všelijaké aktivity, malý sa zahrá s deťmi...Tak som rada, že je v kolektíve 🙂
Nás zatiaľ choroby obchádzajú, dávam im rybí olej s vitamínom D, vitamín C a nos mu prečisťujem len koloidným striebrom. Dúfam, že nám to dlho vydrží 🙂 Tak sa držte 🙂
@careamell malému sa v škôlke strašne páči, niekedy ked pre neho prídem tak odchádzame o 17.30 čo ja sa zakecám s učiteľkou a maťko sa ešte hrá. Dokonca má už aj kamarátov a pozná ich podľa mena, pekne povie Adam a Kubko 😀
som velmi spokojná, s prístupom aj s tým aké pokroky Maťko robí. napr bola taká vtipná situácia, že ja som donedávna Maťka krmila ked papal a raz som mu dala tanierik s polievku na stolík a bežala som si ešte umyť ruky, prídem do kuchyne, malý sedel a papal pekne s lyžicou, som skoro odpadla, a na druhý deň som sa pýtala učitelky tak sa na mňa prekvapene pozerala, že Maťko papá sám už dobrý mesiac 😅 😀 a aj sa pekne rozviprával, prakticky zopakuje po mne všetko, najnovšie fičíme na rozprávke traktor TOM, tak na vianoce nám Ježiško donesie traktor, aj lego s autami ako bager, domiešavač... 😀 😉 a velmi rád číta, kľude aj pol hodinku sedí a číta si, alebo mi ukazuje a ja sa pýtam kde čo je 😅
to striebro do nošteka je čo, to by ma celkom zaujímalo, ja som si dala zohnať jazvečie sadlo a nabudúce už viem čo mám robiť, najhoršie bolo že sme 3noci nespali a ja som stále všetko pripisovala, že malého bolí zo zubov a chudiatko trpel lebo už mal ten zápal, nemal ale žiadne príznaky ani tt zvýšenú, len mu tiekol taký priesvitný soplík to som pripisovala zubom a stále si hrýzol ručičku čo som tiež myslela lebo mu idú zuby, ked sme skončili v TN na pohotovosti taká som bola na seba nahnevaná, mala som výčitky či som to mohla neako zachytiť, no nabudúce budem múdrejšia. tak sa držte a choroby nech vás obchádzajú 😉
@lily23 Joj, no ste si vytrpeli, nemôžeš si to vyčítať, niekedy sa to naozaj nedá tak ľahko spoznať.
Ja som chcela diviačie sadlo na kašeľ, dúfam, že mi ho otec zoženie, tiež som počula, že je to najlepšie, ale vraj jazvečie je najlepšie. Koloidné striebro kúpiš v lekárni, je to asi 500 ml, okolo 15,- EUR, http://www.koloidne-striebro.sk/koloidne-strieb..., prečítaj si.
Nám už tiež malý papá sám, ani za svet nechce, aby som ho kŕmila 🙂 Hračky nás už moc nebavia, skladá môj kuchynský robot, ešte nejaké autíčka, ale inak nič moc. Len hrnce mi doma vykladá a tatovi AKU skrutkovačku vyťahuje. Rozprávku máme tiež jednu najsam a to Lilo a Stitch, to máme overený uspavák 🙂
@mimave Nam sa raz stalo, ze maly cez den nespal, ale potom zaspal vecer skor. U nas je uspavanie niekedy narocnejsie, ked nechce zaspat, nevie sa ukludnit a ani mamino prso nezabera. Beriem ho do kocika von, tam vacsinou zaspi a potom ho prelozim do postele. Nechcem ho nechat, aby cez den nespal.
@careamell ahoj chcem sa ešte spýtať k tomu diviačiemu sadlu, ja ho mám doma, a momentálne som prechladla, a nechcem aby to malý dostal. Ráno už mal trošku soplík, myslíš že mu to sadlo môžem podať aj ako prevenciu? Ráno som mu už dala do čajíku za štipku, pekne to vypil, ty to ako budeš podávať? a kolko toho asi naše deti môžu denne zjesť? a ešte k tomu striebru, ako ho podávaš kvapneš do nošteka alebo len vytrieš s paličkou? ešte ho nemám kúpené ale v blízkej dobe sa chystám tak zatial a dik za info 😉 držte sa

@mimave no už nič nenariešim, bohužiaľ