Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@elfka.elfka no asi preto ze nechcu aby si prisla necakane ked to na teba pride.Ja uz neviem,zvazujem ci neist radsej rodit prirodzene a popripade z epiduralom,ved tolko zien predomnou rodilo KP,aj moja mama a brat mal 3500g.
Ahojte žienky....konečne sme sa dnes dozvedeli pohlavie...už som ani nedúfala...bude mať chlapčeka 😀
@katkarv fiha, no klobuk dole za odvahu.. ja uz to necham plynut ako to pride.. este nas caka zopar poradni a na kazdej sa moze nieco zmenit..
ahojte babenky. Tak sme po poradni, merame krasnych 2450 gramov v týždni 34+3 podla dokiho a prveho ultrazvuku sme v 36 tt, problém je, že mi tam povedali, že malý je zostúpený dosť nízko. Mate to niekto rovnake? Doki sa tvaril, že o.k. ale zasa lekarka na ultrazvuku, že vraj nech vydrží ešte týžden, dva, čo som len tak kukala, že ešte mame aj tak cas🙂) je to normalne, že babetko je už tak zostupene?
@elfka.elfka ahojkyyy 🙂
tebe robia ultrazvuk kazdy tyzden? citala som, ze ta bolia slabiny a podbrusko, sem tam krize a ze sa hojis, ci do 38tt vydrzis...preco do 38tt, chces rodit skor? mna dnes pustiôli z nemocnice a vraj je uuplne normalne, ze mame bolesti slabin, krizov, panvovej kosti, atd atd, ze v pohodke aj 5tyzdnov sa tak da vydrzat.
@katkarv vitaj v klube 🙂
nocne chodenie na wc je kapitola sama o sebe..ja musim ist po tme, lebo ked zaznem svetlo, zobudim sa uplne a neviem do rana zaspat...a sem tam si tresnem hlavu 😀 aj v nemocnici, taky nezvyk, sla som asi spamati ako doma..a treeesk hehe 😝 😅 😅
inak nepuchnu Ti nohy? lebo to je u mna uplna novinka... uz dopoíludnia mam lytka navrete a bolestive a clenky vyzeraju ako slonia noha 🙂
@teleranka no ja si svietim mobilom ale ked uz sedim na wc a driemem tak mi nic nejde,musim sa prebrat aby slo 🙂 Opuchy poznam dobre nastastie nie z tohto tehu,ale z dcerou som si ich uzila 🙂 Netreba nechat nohy visiet dole,aj mne ked dlhsie visia tak zacnu puchnut.Radsej ich vykladam kde mozem.Kedy ides na kontrolu?
@teleranka ahojky, vitaj doma 🙂
ano, ja mam ultrazvuk stale, kontroluju mi ako je mala otocena, prietoky, vahu a tak. do 38tt chcem potiahnut preto, lebo sa potom babo povazuje za donosene. a tiez sme este malicky, 2400g. zatial je vsetko v poriadku, neotvaram sa, ani mala mi este nezisla dole hlavkou, uvidim v piatok co mi povedia..
preco ta zaujima ten ultrazvuk? tebe asi hlavne sleduju, ci nemas kontrakcie, vsak? a ku komu chodis?
bolesti mi nevadia,dnes mi je napriklad strasne zle, ale tak si lahnem a snazim sa oddychovat, len nech je babo v poriadku...
@elfka.elfka ajooj 🙂)
pytala som sa preto, lebo vela dievcatam robia iba 1 ultrazvuk za tu dobu, ktoru chodia na poradnu. lenze ked je princezna KP, tak uz chapem, ze to musia stale kontrolovat. 2400gramov ste mali v kolkom tyzdni?teraz urcite budete mat ovela viaaaac!
Moj je uz hlavickou dost nizko, ale nastastie bolesti aj kontrakcie ustupili, uvidime, dokedy. ale tie tlaky a bolesti slabin, to nie je dvakrat prijemne,poznas urcite 😒
kočky mne pred 12 rokmi tesne pred porodom, ked uz som bola otvorena zistili, že plod je otoceny KP a tak ma hned brali na cisarsky. Rodiť prirodzene KP by som asi nechcela, ak by to hrozilo aj teraz. Zatial je ale mala otocena hlavickou, takze vyzera to tak ze si vyskusam aj prirodzeny porod, aj ked mam trocha obavy. Na poslednej poradni mi lekarka ani neurobila utz tak som bola kusok sklamana, ze neviem kolko vazi a ci sa nepretocila. Ďalsiu poradnu mi dala az 16.4 co je 10 dni pred porodom, tak som zvedava .... este ale pojdem na prietoky, neviem ci aj tam nahodou nerobia ultrazvuk.
@elfka.elfka hned vymen gynekologa,to je šialene,tolko ultrazvukov
@esstela pre zaujímavosť ...
ULTRAZVUK AKO NEBEZPEČNÁ ZBRAŇ, ALEBO BEZ MASKY - P.Garjaev, ruský vedec
zdroj: http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/5923-ul...
@esstela PFP na pôrod samozrejme prebieha pravidelne 1x týždenne, ale vššie uvedená zvlásť príprava je o samotnom pôrode, vhodná aj ako príprava blízkej osoby k pôrodu- ako zvládať pôrod,kým pôjdem do nemocnice, čo sa deje počas I. DP, ako to prebieha v pôr. od príjmu...s čím treba možno počítať,..proste aby mamičku a otecka neč neprekvapilo... 🙂
ahojte maminky 😀 včera som bola v poradni, ten moj mali chrobačik ešte stale sedka na ritke 😀 KP, a ani sa nejak nechysta otočit... už tyžden mam bolesti v podbruši - ako keby menzes či čo a lekar - vraj je to normalne.... nohy mi opuchaju už ich mam jak slon a lekar - že ok, križe si necitim a ked začne tvrdnut bruško ani nehovorim a lekar: vraj čo som čakala 😝 ja už neviem, možno sa len priliš strachujem.... je to normalne?
Ahojte baby,potrebovala by som poradit,maly sa ma narodit koncom aprila a ja neviem,ci kupovat zavinovacku do autosedacky,ci nestaci,ak mu dam svetrik,prikryjem dekou a pripadne dam nanoznik na autosedacku...ako to riesite vy? Kupili ste si letnu zavinovacku? Alebo este zimnu? Alebo len postaci mu dat teplejsi svetrik? Lebo pochybujem,ze v lete tu zavinovacku vyuzijem a na jesen a zimu by som kupila uz zimnu...dakujem 😉
@zlatulienka
@huterika
@katkarv ahojte bola som na USG takze 7TG 🙂 🙂 🙂 tesim sa nikomu ho nedam lasocku

@katkarv tak daj potom blizsie info ze so s vami dalej.. a na sekciu ta planuju kedy? nerozumiem preco ked robia sekcie, robia ich vzdy skor, preco necakaju do riadneho terminu...... aby sa nespustil porod a nebolo uz neskoro? v tomto sa fakt nevyznam..