icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

mily7
19. mar 2012

@adelii ahoj, koncom aprila bude podla mna uz poriadne teplo, si zober, ze v maji byvaju horucavy. Ale babetko nema svoju termoregulaciu dostatocne vyvinutu a treba ho obliect o jednu vrstvu viac ako dospely. Taktiez ja osobne by som davala pozor na prilisne babusenie, prehriatie je rovnako zle ako ked mu je zima. Moj ma termin 15. aprila, čakam, že dojde skôr. Chystam sa mu dat bodicko, pancusky alebo bavl. dupacky, na to dlhy rukav, teplaky a uz podla toho ako bude ci chladnejsie alebo nie tak svetrik a taky tensi overal do autosedacky. Jasne, ze ciapocku. Inak uvidim taktiez podla maleho ako bude, ci bude po mamine zimomravy, alebo bude horkokrvny po tatkovi. Urcite treba byt pripraveny na chlad, ved ked bude teplo budeme vyzliekat. Ja osobne mam skusenosti s detmi v zahranici aj na Slovensku a hoci som za nazory nasich starych mam ci nasich mam, nestotoznujem sa s nenormalnym babusenim deti, Videla som to na svojom krstnati, ktore doslova trpelo (potnicky, spotena a pod.) ale izba musela byt vykuuurena, mala naobliekana, von ci dnu, mali sme na starosti deti, ktoré mali super regulaciu a rodicia to babusili a bol problem z toho, lebo boli spotene chudaci ale rodic nedovolil vyzliect pred tym, lebo zamrzne. Treba pouzit vlastny rozum, cit, nebat sa a o jednu vrstvu viac vrstvit.

lusik85
19. mar 2012
mily7
19. mar 2012

@beuska88 akoze ze clovek ma bolesti a tak je normalne pred porodom je jedna vec, ale od lekara by som ocaka vala nieco ine aj nejake to vysvetlenie, ukludnenie. Napr. moj opuchy za normalne nepovazuje a tvrdnutie bruska ma tiez svoje pravidla a ak to brusko netvrdne prilis casto vtedy je to o.k. ale ukludnim tu rodicku, upozornim co a ako. Zistila by som kolko krat na den moze tvrdnut brusko a kedy je to uz nebezpecne, ked vravis, ze tvrdne vela. A mat strach je tiez normalne, ze sa bojime o svoje poklady, podla mna je nenormalny kekar ak nechape takuto zenu potom nema co vykonavat tuto profesiu. Teraz akoze k nemu dojde clovek po zlej skusenosti ktori si zacil svoje sukromne peklo s dietatkom a boji sa pri dalsej gravidite a on ho odpinkne ze vy ste nenormalna, vsetko ostatne je normalne? blazon.

evaharg
19. mar 2012

@certica22 Tesim sa s Vami, ze ste uz doma!!!!! To je super sprava! Drzim palce aby malinky aj nadalej pekne priberal a prospieval... Vela zdravicka!

evaharg
19. mar 2012

Inak dievcata aj ja sa hlasim k tym poslickom a vsetkym nepohodlnostiam ktore so sebou prinasaju.....mi uz niekedy napada, ze ci nejdem rodit nahodou....a v noci sa mi tiez uz horsie spi....sa prevalujem stale a v poslednej dobe mam taky 2 fazovy spanok - ze sa v noci alebo nad ranom zobudim, nemozem spat a potom zaspim az rano okolo 7 mej na 2-2,5 hodiny....asi uz prichadza to obdobie, ze tehotenstvo ma byt ku koncu tak neprijemne, aby sme sa na ten porod tesili 😀 Ci?

giapetko
19. mar 2012

@evaharg ja som so spankom takisto ako ty...najlepsie sa mi zaspava okolo 7,00 a potom spim do 9,00 hod jak zabita... 😀

dulkagabulka
19. mar 2012

dulkagabulka Dňa 26.3.2012 bude na STV2 odvysielaná relácia Medicina, ktorej témou budú Moderné metódy pôrodov. Hosťami relácie budú prednosta nemocnice na Kramároch, Doc. MUDr. Igor Rusňák CSc. a riaditeľ sanatória Koch MUDr. Vladimír Cupaník, PhD.. Členky OZ Ženské kruhy pripravili pár diváckych otázok, ktoré zaslali redakcii STV a ktoré si môžete prečítať v príspevku . Nevieme či otázky budú aj hosťom relácie položené. Ak vás otázky zaujali a chcete vidieť odpovete, pozrite si reláciu v pondelok dňa 26.3.2012 na stanici STV2

http://www.zenskekruhy.sk/index.php/akcie/pozyv......

lucia1424
19. mar 2012

@evaharg tiež mávam také bolesti, už som si aj tašku pre istotu zbalila, niekedy mám pocit či už nerodím.Som len v 36 tt tak dúfam že ešte niečo vydržíme 2v1.Poradnu mám až na budúci týžden. Tie bolesti máš ako na menzes?ja si už niekedy myslím že ked vstanem že sa so mna pustí krv.

kukucka26
19. mar 2012

ahojte moje zienky ☹ t ☹ k som sa tesila ze ked som nemohla byt s vami ze sa posuvam do novembra ze sa zadarilo , te ☹ a ☹ z krvacam a na US nevidel plod iba zltkovy vacok ☹ ☹ ☹ som zufala , pred 5 mesiacmi mrtvy plod v 12TG preco ja ?preco?zaziliste to niekedy ?ze nebolo vidno a potom uzano, testy mi stale farba silno pozitivny test

strihalka
19. mar 2012

@kukucka26 je mi to lito, bohuzel jsem toto nikdy nezazila,ale vim, ze pokud hcg mizi tak vlemi pomalu,mozno rpoto mas porad silne pozitivni test...ted by si mala byt kolik tt?

zlatulienka
19. mar 2012

@kukucka26 to mi je ľúto, že zažívaš takéto niečo, nádej ešte je, možno si bola zavčasu na utz, dal ti dr. aspoň duphaston?

kukucka26
19. mar 2012

@strihalka
@strihalka
@zlatulienka som akoby v 7TG podla sona a maternice , uz beriem od stvrtku preventivne, teraz mi dal dicinone a Magnezium, a dupshasthon 4naraz a kazde 8 hodin , povedal ze o týden ak nic nebude ze malipriprad ze nebolonic vidno a o týzden velky plod ze moze byt prilepeny o stenu vzadu no nemyslim si uz by mal vidiet aj plod aj akciu

zlatulienka
19. mar 2012

@kukucka26 držkaj sa moja, verím v dobrý koniec, daj potom vedieť

kukucka26
19. mar 2012

ja uz neverim nicomu velmi som sa tesila som hrozne smutna

kukucg
19. mar 2012

@kukucka26 moja a kedy si mala poslednu ms? mne sa zda ze este nebudes v 7tt, a ze je skoro, neboj ukaze sa 😉

kukucg
19. mar 2012

@kukucka26 hm aha teraz pozeram testy a mas tam aj datumy, tak veru mala by si byt v 7tt 😕 ale vies mohla si mat neskor ovu alebo co, vydrz tyzden a uvidis 😉 budem ti drzat palce 😉

tabik
19. mar 2012

@kukucka26 ahoj, mne sa stalo to iste. v 7tt lekarka nevidela akciu srdiecka a chcela ma poslat na kyret. nastastie sme pockali tyzden a srdiecko o tyzden bolo a bilo ako zvon. ja som vsak nekrvacala.
a drobec by sa mal narodit 15.4 🙂
takze nic nie je iste, hlavne v tychto skorych tyzdnoch. skus si za ten tyzden cakania oddychnut a ukludnit sa. viem, ze to nie je lahke, ale ak je tvoje babatko v poriadku, budes ho len stresovat a tvoj smutok mu dobre neurobi.
drzim palce, nech to vyjde podla tvojich tuzob

ancovicka30
19. mar 2012

@kukucka26 mne tiez ked som bola prvykrat na utz, nebolo vidiet plod a strasil ma dr. mimomaternicovym, vychadzalo to na nejaky 5tt ale vtedy, o 10 dni potom uz plod bol viditelny a o dalsi tyzden srdiecko...tak nezufaj, stale to moze byt ok...a brali ti aj krv? mne vtedy hej, a vyslo mi hcg dost vela asi 3000, takze to ma trosku ukludnilo a nakoniec bolo vsetko ok...

evaharg
20. mar 2012

@lucia1424 hej veru. aj ja mam taky pocit ako pred menstruaciou.... 😉

evaharg
20. mar 2012

@kukucka26 Zlatik neviem cim ta utesit.... ☹ posielam ti objatie. skus si dat urobit krvne testy...nielen ako to dopadlo s tvojim babatkom, ale aj s tym aku mas zrazanlivost krvi....neviem o tom vela ale moja kamoska tiez preto nemohla donosit babatko....Vela sil....

purple
20. mar 2012

@mata128 dr. bertoldovu si chcem zazmluvnit, mam na nu dobre referencie.

kukucka26
20. mar 2012

dne äs som bola hcg nebral ze poistovna nepreplaca, ale predstavte si moj lekar napisal a aj mi ukazoval, zlvtkovy vacok +, aakcia naznacena +, nad zltkovym vackom sa krasne mihalo ako akcia povedal ze plod je mozno za nim som 6/5 maternica zodpoveda krcek uzatvoreny, na lavom vajecniku prebieha ovulka ,
@ancovicka30
@kukucg
@zlatulienka
@strihalka

kukucg
20. mar 2012

@kukucka26 Tak to su dobre spravy 😉 bublinka sa vam len schovava, urcite to bude dobre 😉 a mas teraz ovu?? to je zvlastne 😵 v kazdom pripade ti moc drzim palce 😉 😵 😵 😵
Dufam ze aj na nas sa konecne stastie usmeje 😒 😒 😒

kukucka26
20. mar 2012

@tabik dne äs som bola hcg nebral ze poistovna nepreplaca, ale predstavte si moj lekar napisal a aj mi ukazoval, zlvtkovy vacok +, aakcia naznacena +, nad zltkovym vackom sa krasne mihalo ako akcia povedal ze plod je mozno za nim som 6/5 maternica zodpoveda krcek uzatvoreny, na lavom vajecniku prebieha ovulka ,

mily7
20. mar 2012

kukucka26 strasne drzim prsty, aby bolo vsetko dobre, drz sa moja.

evaharg
20. mar 2012

@kukucka26 drzim palce !!!!!!!!!!!!

urma
20. mar 2012

@kukucka26 Jaj moja tak to je strasne napinave, musi to byt na nervy, ale nezufaj a ver. Moc drzim palce, nech to bude mat stastny koniec a posielam pozitivnu energiu 😉

giapetko
20. mar 2012

@kukucka26 straaasne na teba myslim...hore hlavu, vsetko bude v poriadku.... 😉

zeta123
20. mar 2012

@kukucka26 neboj..určite bude všetko v poriadku...držím ti palce

gatillo
20. mar 2012

@kukucka26 ja ta mozno potesim. Mala som podobne trapenie, mne videl akciu az v 9 tt a aj som krvacala predtym 2x. je k tomu niekolko diskusii aj tu na MK, skus si pozriet. Drzim palce!.