Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@bobi3 , no kto ako, ale väčšinou sa najviac priberá v 2.trimestri, aj u mňa to tak bolo. V 3. sa až tak nepriberá, jednak dieťa ti tlačí na všetky orgány, aj na črevá a žalúdok, takže nemá taký priestor a chuť do jedla sa zníži, aj pálenie záhy ti nepridá chuti. A v 9.mesiaci som pribrala tuším len pol kila-kilo.
@vevuska1 neboj ja som sa tiež velmi bála ako to bude a na moje velké prekvapenie to bolo super 😉
no teraz boli sviatky tyzden bol doma no tatko ide v sobotu preč a v pondelok ho idem dať do školky tak asi bude plač 😢 no uvidím aj mne zas bude velmi lúto ☹
@saranata ja si myslím že by sa to malo nazývať kojenie a nie dojčenie ....dojíme kravy a deti niesu zvieratá ..... ja len tak pomimo prepáč
Ja som pri malom pribrala 19kg a po porode som mala ešte 11kg na sebe 😒
no ja som bola po sekcii kojiť sa mi nepodarilo :( a ani cvičiť som nemohla tak to išlo velmi tažko 😒
ale napokon mám teraz od prvéhu tehu asi 4kg navyše a to už mám 1,5 kg zas dole od začiatku ako čakám malú 🙂 tak možno do konca tehu stratim aj tich 4kg čo mi ostalo po malom 🙂
bola by som velmi rada ale určite niečo priberem ale snažím sa čo najmenej hlavne teraz do toho 30tt ked sa priberá najviac !
aby to potom išlo rychlo dole!
nemusím vyzerať ako balon aj keď budem mať dve detičky podla mna to nieje dovod !
@miskachrumka no ano, vy to mate v tom tazsie, ze vam tatino odchadza za pracou prec, ale snad mu nebude dlho smutno a zas pojde bez placu 🙂 ja sa bojim, ze ja budem asi viac plakat ako ona 🙂 ja som plakala aj ked sla so svokrovcami teraz v zime lyzovat a to sli len na 3 dni, ale este nikdy nebola odo mna tak daleko, tak som bola z toho cela nesvoja, to je ine ako ked ide na vikend k nim, to su kusok 🙂 a na skolku si snad tiez zvyknem, len zaciatky budu uplakane asi
@vevuska1 aj ja som si poplakala ....každá si poplačeme !
je to normálne určite !
neboj ja som mala strašný strach ,že sa mi začne pocikávať zas v noci alebo podobne že si bude myslieť že som ho tam odložila alebo nadajbože ešte niečo horšie ☹ ☹
a on je velmi naviazný na nás je to náš miláčik a cukríček 🙂 🙂 no zvykol si hovorím je to chlapisko drží sa a zakaždým poobede ked prídem ponho mu niečo za odmenu donesiem 🙂 🙂 🙂
že bol taký silný 🙂
@miskachrumka noo to my sme este stale vecer na plienke 😒 nie a nie ju naucit bez plienky, cely den je bez plienky, vsetko super ale v noci neviem, vzdy vstane a ma tu plienku aj pocikanu, ty si ako oducala vecer od plienky? mam ju v noci budit na wc-ko alebo ako?
@miskachrumka vidis a pritom dojcenie je spravne po slovensky🙂
@miskachrumka a este zena dieta dojci a nie doji,to je rozdiel,dojcenie a dojenie su dva pojmy 🙂
@vevuska1 ano no mi sme t,ak začali popravde som ho začala budiť vycikal sa o tej deviatej pred spaním potom išiel buvať samozrejme sa plienočkou a okolo pol noci som ho zabudila jemne že na šerblík treba ist no mrnčal ale sa vycikal 🙂
a ešte asi dalsie dve noci som ho budila a potom sa tyzden asi sa budil sám stím že mal rano už suchú plienku a o tej šiestej sa sam zobudil a dal si dole plienku a vycikal sa !
a po asi 10dnoch nechcel vstavať v noci trucoval , že nie ale vycikal sa pred spaním a veru už sa nepociká aj ked má dni že vela vypije tak mu ju dám pre istotu ale vždy ju má suchú !
tak sme ich prestali nosiť v podstate sám od seba si na to zvykol ! 🙂
zistil že sa lepšie búva v suchu ako vo vlhkom !
ja si myslím že na to treba pomaly a hlavne mať trpezlivosť !
@miskachrumka no musime uz aj my tak skusat, mozno teraz ked uz aj ja sa budim v noci na to ze mi treba cikat tak asi budem brat aj ju aby sa vycikal, nech uz sme teda uplne bez plienky aj v noci
@saranata no ja som len napísala svoj názor ,že doja sa kravy a iné zvieratá tak by to k matke a dietatu nemalo patriť neviem ako je to spisovne je mi to popravde aj jedno je to len moj názor a podla mna je krajšie a intímnejšie slovo kojiť a nie dojčiť !
ale však ty máš na to iný názor ja ti ho neberiem ja len som napísala ten svoj !
na to sme tu !
@vevuska1 vyskušaj za to nič nedáš !
a potom daj vedieť či sa niečo zmenilo 🙂 🙂
uspešný pokus prajem ! 😉
@miskachrumka to neni ze nazor len obhajujem slovo dojcit😀 nejeduj sa 🙂 ved je to jedno,ja pouzivam aj jedno aj druhe🙂
@saranata a ja obhajujem slovo kojiť !
😉
@miskachrumka jj jasne to sa hned pochvalim ako nam to ide 🙂 tak asi od buduceho tyzdna zacneme skusat, teraz este nie, lebo je daka nervna posledne dvadni, kazdu noc je zla ako crt, tak snad na nu nic nelezie
Dobrú noc prajem 🙂
krpec nám už búva 😉
a treba si ísť plniť aj manželské povinnosti 😀 😀 😀
@vevuska1 okej držím palce a dobrú noc 🙂
@miskachrumka booooze to je debata🙂
Len som tym chcela povedat ze dojcenie nie je dojenie🙂
Kolko si kojila maleho?
dobre ranko dievcata. chodi z Vas niektora cvicit? ja chodim uz 4 tyzden a ta nasa cvicitelka,podotykam uz v dochodkovom veku nas vzdy tak znici 😀 , mam riadnu svalovku uz druhy den,ledva sedim aj v praci ...
no ja som pribrala 10 kg a z toho 8 do 16 tt. doktorka nebola nadsená no a ja ani nevravim. je to individuálne, v prvom tehu som jedla ako chutilo aj sladke aj slane a pribrala som dokopy cez 20 kg a nezdalosa mi strasne lebo som zacinala na 50 kg. teraz dietujem od 16tt úplne a predtym som sa obmedzovala. nic sladke nic slane ☹ no beriem ten prednison co je kortikoid takze si myslim ze to aj tym. Neznasam ten liek, a pri prvom som po pôrode mala len o 4 kg menej !!!! a malá mala 4000g takze som bola sklamaná riadne 😒
@pekosita ja som bola teraz len raz ale idem chodit. pri prvej som chodila pravidelne, a cvičila som aj doma kazdy den 🙂 nasa davala velky pozor aj chytala bruska a sledovala nas aby sme si neublizili. ale tie nase stretnutia boli skôr o rozprávaní necvicili sme vzdy, zeny sa pytaju a diskutuju o všetkom moznom. . a byvaju aj prednasky. no mne uz ako druhorodicke niektore otazky prisli straaasne smiesne 😀
@saranata no nevyprážam a takmer vôbec nepouzivam tuk, samozrejme jem pravidelne ranajky, ziadne tucne jedla, obed zjem polievku bez smotany, zapraziek, a neskôr o tretej druhe, znova ziadne omacky a pod. a vecer o tej siestej ovocie . sladke vôbec. a pijem len vodu cistu a caj. dufam ze to malemu neuskodi no aj babo velmi priberalo dr. sice vravela ze to nie take strasne no 20+4 malo uz 450-470 g a tiez je dlhe dost.

@bodka70 ja mám už 11 a začínala som so 48 ;) takze uz je asi čas si dávať pozor lebo som málinka a bude to potom horšie dat dolu, ale co ked lubim papat 🙂