icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

pekosita
12. apr 2012

@porinka u nas v BB je len jedna taka izba ,tak uvidime ci bude volna ...

bodka70
12. apr 2012

@porinka , s tými zásobami jedla si mi pripomenula, ako som sa v pôrodnici po sekcii potajomky v noci napchávala piškótami a výživou. Lebo pred plánovanou sekciou pol dňa nejesť, nič nepiť, potom samotná sekcia a prvý deň len urologický čaj, druhý deň nejaká tekutina (mlieko) a až večer kaša a na ďalší deň normálna (no normálna ako normálna - nemocničná - strava 😝) . Už sa mi po tých 2 dňoch normálne krútila hlava od hladu a nízkeho tlaku. A to ešte aby človek tvoril zásoby mlieka pre bábo - asi z toho urologického čaju 🙄 🙄 🙄

porinka
12. apr 2012

@pekosita
nemám chuť byť s niekým na izbe, ani si prdnúť nemôžeš...a náhodou by som chytila nejakú tmavšej pleti 😠 a to eeee
akurát som čítala v novinách, že sa jednej Vachovej narodilo siedme dieťa 😠 😠 😠 😠 sa jej poskladáme na materskú 😠 😠 😠 😠

porinka
12. apr 2012

@bodka70
veď to, nejesť, nepiť...kua, to je týranie 🙂 🙂 🙂 a ja určite budem potrebovať acidko, aby som sa vykakala, aj nejaká chladená voda sa hodí, ak bude horúco...keďže klimatizácia nehrozí... 🙂 ja sa chcem cítiť dobre, a nie sa ešte stresovať, s kým budem na izbe, čo dobré bude na obed, atď.

bodka70
12. apr 2012

@porinka , mne najviac vadili tie noci. 4 baby na izbe, z toho jedna obéznejšia neskutočne chrápala, my ostatné sme nezažmúrili oka. A keď sme sa pýtali, kedy sa ide domov, kedy bude vizita, tak premúdrelá sestrička mala reči, že kdeže sa tak ponáhľame, že tu si aspoň oddýchneme. 😝

No to určite, 1x som sa poriadne vyspala až doma, vo svojej pohodlnej posteli, čistučkom vlastnom prádielku, nikto mi tam nechrápal a ráno o pol šiestej ma nebudila upratovačka s vechťom a portfišom 🙄 🙄

pekosita
12. apr 2012

@bodka70 joj ani nehovor,na mna ked pride hlad musim jest,proste nedokazem hladovat 😕

porinka
12. apr 2012

@bodka70
keď som naposledy ležala v špitáli, na upratovačky som mala nervy, tiež o šiestej a o deviatej umývali, netuším na čo????, trieskali mopom rozheglaným, všetko umývali smradlavým saponátom, čo sa nedal dýchať, niečo ako fixinela...hrúza 😠 😠 😠

porinka
12. apr 2012

baby, potom, že nemám priberať...práve sme spapkali pečeného králika s kyslou kapustou a pečenými zemiačikmi...môj včera výborne navaril 😀 😀 😀 aj drobcovi chutí, veselo si kopká 🙂 🙂 🙂

bodka70
12. apr 2012

@pekosita , ja už to poznám, keď sestra-dvojička bola v pôrodnici pri posledných dvoch deťoch som jej vždy doniesla do pôrodnice domácu stravu - fajnu kuraciu rezancovú polievočku, domáci zákusok a tak. 😉

Ináč ostatné baby poctivo dodržiavali tú diétu po sekcii, len ja som sa napchávala, ma strašili, že budem mať problémy s črevami. Ale ja som vedela, že mi nič nebude a tak aj bolo. Veď človek si pozná svoje telo, cítila som, že črevá sa mi už hýbu, len naprázdno 😝. Potom ľutovali ,že mohli si aj ony dať. Ako nehovorím, že hneď po operácii, ale u nás sa to strašne s tým preháňa (pre istotu), nikde nenechajú tak ženy hladovať a bez vody, v iných krajinách kľudne dovolia žene pri pôrode osviežiť sa, niečo drobné zajesť.

pekosita
12. apr 2012

@bodka70 no ja som len zvedava ako to bude prebiehat v mojom pripade,u mna to predsa bude premiera. ty si uz skusena mamina 😀 ,vies co mozes ocakavat

porinka
12. apr 2012

som sa dnes objednala k zubárke na preventívku a hneď aj na 3D, 23.4 😀 😀 😀 že jak sa teším 🙂 🙂 🙂 🙂

bodka70
12. apr 2012

@porinka , tak kapusta, pečené zemiaky, pečené mäsko, to by som mohla každý deň.
Včera som urobila na dnes mužovi s deťmi (je s nimi doma na OČR, doliečujú sa z choroby) pečenú krkovičku s cesnakom, dúfam že mi niečo nechali na večeru 😝 😀

obycko
12. apr 2012

@pekosita, @porinka jááj baby som sa dobre zasmiala na tych vašich zážitkoch z nemocnice, lebo aj mne to tak pripomína ked som tam lezala uz niekolko krat. 😀 A hlavne to, ked prisli studenti - stredoskolaci a umyvali uz to, co uz raz upratovacka umyla. 😀 A ten smrad dezinfekcie to sa neda len tak lahko zabudnut.

@trutka gratulujem k dievcatku. 🙂 Kedy ides teraz ku gynekologicke? A budes si dávať robiť 3D aj niekde inde inde ako na morfologickom co si mala v 20 tt?

trutka
12. apr 2012

@obycko nie je to troska skoro na pripravu? tie co ju absolvovali hovorili ze staci tak od 28 tt,lebo do porodu aj tak polku zabudnes.uz si sa nahlasila? treba volat Kalmanovej?

trutka
12. apr 2012

@obycko dakujem 🙂 bola som v utorok,dalsiu poradnu mam az o mesiac.a na cukor idem 23.4 😖 na 3D uz nepojdem,ani som nejako nad tym neuvazovala ze by som sla

porinka
12. apr 2012

@obycko
a vieš si predstaviť, ako mi oči vybehli, keď mi išli robiť ster a bola tam nejaká praktikantka, čo ho išla robiť??? zrovna na mne sa musí zaúčať... 😠 😠 😠 keď mi dávala do šušurky tie rozťahovacie kliešte, tak som myslela, že sa ani netrafí...

obycko
12. apr 2012

@trutka Ja som sa rozpravala s tromi kamoskami co tam chodia a hovorili, ze uz tam chodia baby co maju termin na september. Je to len raz tyzdenne a nie vzdy sa ti podari prist, takze sa to natahuje a tych 8 lekcii ci ako by som to nazvala niekedy ani nestihnes absolvovat. Vraj sa staci ohlasit telefonicky ze ci uz mozes prist, ale ze aj ked prides neohlasena, ze je to v pohode.

obycko
12. apr 2012

@trutka Ozaj a hlavne to, ze niektore baby rodia aj skor ako mali termin a potom to fakt nestihnu absolvovat. Ja jej budem volat zajtra.

trutka
12. apr 2012

@obycko aha,no uvidim,inak hovorili aj ze v lete sa nezvykne cvicit 😒 kvoli teplam,a to by som este chcela stihnut.a kedy to vlastne je,doobeda - poobede?

saranata
12. apr 2012

@porinka no moja neviem čo by si robila, ja som mala pri prvom porode asi 30 studentov-medikov , rodila som 1 jula po dvanástej , takze oni už len čakali kedy odrodia a začnu im prazdniny, kokos to bol zažitok 😀 😀 😀 😀 teraz sa smejem ale vtedy prvorodička sranda veliká
rodila ma ale lekárka oni len očumovali 😀 😀 😀 😀

pekosita
12. apr 2012

@obycko
@trutka ja uz chodim na cvicenia od 21 tyzdna a nas kurz trva 11 tyzdnov - takze mne to vychadza tak akurat, keby som nesla na tento kurz ,nasledujuci by som asi uz nestihla 🙂

obycko
12. apr 2012

@trutka cičí sa dopoludnia a popoludní. Zalezi na tebe co si vyberies. Ale vzdy je to v pondelok. Teraz napriklad zasa nebolo cvicenie, lebo bola velka noc. Takze ja sa tam chcem nahlasit tiez skor a aj preto, ze budem posledny mesiac v auguste v najväcsom teple uz len doma. Nebude sa mi chciet trepat kade tade s velkym bruskom. 😉

trutka
12. apr 2012

@obycko no musim si to rozmysliet, poobede mam vychadzku 3 hodiny,ale s cestou mi to nevychadza.a doobeda....hm keby mi prisla kontrola tak by mi to lekarka nepotvrdila,jasne mi to dali najavo 😠

porinka
12. apr 2012

@saranata
keď len očumovali, tak pohoda...ale keby sa vo mne rýpali, tak neviem neviem...nech nacvičujú na starých ženách alebo viac rodičkách, a nie že ublížia mne 😅 😅 😅

saranata
12. apr 2012

@porinka ale tak oni by ti neublizili, to by nikto nedovolil ved aj tí starí lekári sa museli učit aj v praxi, to patrí k tomu, 🙂 🙂 🙂

porinka
12. apr 2012

@saranata
veď hej, len ja som sa bála, keďže som krvácala, aby som o mimi neprišla a k tomu sa ti tam rýpe niekto, kto sa len učí, aj keď na ňu dohliadala dokyna 😕

trutka
12. apr 2012

co poviete na tuto stranku? celkom fajn ceny,ani postovne nie je vela http://www.detske-oblecenie.eu/detske-oblecenie...

pekosita
12. apr 2012

@saranata no mna takto ocumovali po operacii kostrce a ked prisli vsetci na vizitu jedina poloha ako to mohli skontrolovat bola poloha na styri a ukazat setko... jaaaaaj tiez to bola sranda 😀

slnieckko
12. apr 2012

baby ktore ste boli na kramaroch alebo idete... je nutne chodit na tie predporodne kurzy k nim alebo mozem ist aj u nas v pezinku s tym ze k nim uz nepojdem? niekto pisal ze na to aby pustili otca k porodu musi mat tiez absolvovany ten kurz a dostane nejake potvrdenie ci co ale mne sa to zda ako blbost, tak neviem ci sa rata len ten ich na kramaroch ci hociaky iny kurz mam v tom chaos 😅 aj tak som sa chystala ze az neskor pojdem tak po 28tt 🙂

vevuska1
12. apr 2012

@slnieckko ja som rodila na kramaroch a aj sme tam absolvovali ten kurz aby mohol ist muz k porodu, myslim, ze to musis v danej nemocke v ktorej chces rodit, ale nie som si ista, skus sa informovat na kramaroch, ked napises tej dr co to s vami abslvuje mail a opytas sa ona ti odpise uplne v pohodke 🙂 vola sa dr Jandova a ten mail najdes aj tu niekde na konikovi