icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

porinka
17. apr 2012

@loralo
ja som sa pokladníčky pýtala, či sa dajú veci vymeniť alebo vrátiť, ak nesedia, a povedala, že hej...tak sa zbehni popýtať.
k tým perinkám a zavinovačkám...podľa mňa je perinka tá klasická, čo sa šnuruje, čo sme sa v nej my nosili a zavinovačka je na suchý zips. Ségra mi doporučila, aby som si našla nejaké na zaviazanie aj, bo jej malý sa jej v tom rozkopával, ten suchý zips to neudržal. A aj ja som mala pocit, keď som ho v nej držala, že mi vypadne...tak som si na nete jednu takú našla...zatiaľ...je na suchý zips, ale tá mašľa sa dá zaviazať
http://www.detska-vybavicka.sk/zavinovacky-s-vy...

nessy
17. apr 2012

@loralo no co ja viem zavinovacka je to v com ti babo v nemocnici donesu,na styri snurky,tam babo lezi a je zviazane,alebo su modernejsie ze len prelozis jednu a druhu stranu a prelepis na lepku a perinka je normalne paplonik 😀 aspon podla mna

loralo
17. apr 2012

@nessy ako jesen, co? 🙂

nessy
17. apr 2012

@porinka ja som takuto nejaku mala pri malej a je to o nicom.mne sa mala v tom stale suchala dole a stale som ju hladala,a to som pouzila len cestou domov z nemocnice,hned som to predala a kupila tu co maju aj v nemocnici,na snurky,ta je naj 😀 hentie su strasne siroke a neforemne,je to len imidzovka

loralo
17. apr 2012

@nessy ja som prave tu na konovi nasla diskusiu, kde to kocky rozoberali,ze to nie je to iste. ze perinka je "pevnejsia" lepsia na manipulaciu s novorodencom

nessy
17. apr 2012

@loralo no sila,mam uz nervy na to lebo uz ziadnu bundu nezapnem a je mi zima 😢

nessy
17. apr 2012

@loralo neviem ja som mala tu zavinovacku a neodporucam,hlavne ak ja este babo aj mensie ako bola moja,mne sa tam furt smykala dovnutra,ja som si osvedcila taku klasicku na snurky a tu som si aj nechala aj na teraz,malu som v tom mala asi mesiac stale a potom cez den a v noci uz noci este mesiac.bola malinka a mala som problem ju kojit tak to pomohlo 😀

porinka
17. apr 2012

@nessy
tak idem nejakú vygúgliť 😀 😀 😀

porinka
17. apr 2012

kočky už maminy, idem gúgliť, ako si pripraviť cecíky na kojenie...dajte nejaké tipy 😉

porinka
17. apr 2012

@miskachrumka
neboj, určite pozriem postieľku najprv naživo 😉

nessy
17. apr 2012

@porinka a co s nimi chces robit? 😀 😀 😀

pekosita
17. apr 2012

dobre ranko dievcata,tak poviem Vam, mna dnes cestou do roboty riadne prefukalo
@nessy ja mam rovnaky problem mam len jeden dlhy sveter, ktory ma obide,ale ked takto fuka nie je to bohvieco

cicimon
17. apr 2012

@porinka no fyzicky sa na to dopredu neda nijako pripravit, teoriu si mozes nastudovat ale dopredu s tym nic nespravis 🙂

nessy
17. apr 2012

inak baby mate uz niektore to kolostrum? niekomu sa tvori uz pocas tehu ako napr mne 😀 😀 😀
ked som bola 1x tehotna tak som zacala chodit na tu prepripravu (ktoru som nedokoncila ) a tam mi povedala ta laktacna sestra ze to je normalne ze to niektore maju a mam to nechat tak,ale ja som to davala dole lebo to tam vzdy zaschlo a mna to rozculovalo 😀 a sranda je ze mi to nezmizlo ani pokojini a mam to dodnes 😀 😀

bodka70
17. apr 2012

@nessy, ja nemám a ani pri predchádzajúcich tehotenstvách som nemala, až po pôrode. A kojila som obe dievčatá v pohode, jednu 21 a druhú 13 mesiacov a to som popritom chodila na čiastočný úväzok do práce. 😉 .
Ale veľa báb to má, ale so samotným úspechom v kojení to asi nemá veľa spoločného.
😉

porinka
17. apr 2012

@wadja
počuj, keď už si u svokrovcov, máš tam aj trvalý pobyt? a kam dáš pobyt bábatku?

porinka
17. apr 2012

@nessy
no ja neviem, kde si písali, že bradavky otužovať a tak, aby potom neboleli...a to kolostrum nemám zatiaľ, ale vraj je to normálne 😉
a tá klasická perinka sa dá kde kúpiť?

bodka70
17. apr 2012

@porinka
@loralo , @miskachrumka , @saranata a ostatné, zdravím po dlhšom čase. Ja nemám nič nové, všetko po starom, cez víkend bol muž po našu postieľku, čo sme mali už dávno odloženú u jednej kámošky (sme jej ju požičali), tak ju poskladal, aby zistil, či je v poriadku a potom znova zložil. 😉. Je v poriadku, len ju musím trochu prečistiť a kúpime aj nový matrac. Tento víkend chcem konečne kúpiť aj nejaký kočík, pozrieme po obchodoch.

porinka
17. apr 2012

@bodka70
ja idem zajtra pozrieť na kočíky, majú v TT na predajni všetky tri, čo mám vyhliadnuté, tak budem porovnávať...a poľahky aj postieľku začnem riešiť 😉

wadja
17. apr 2012

@porinka no nemam tu trvaly a ani prechodny pobyt a na tuto temu som uz nahodila rec s mojim a ten mi povedal ze to nemam teraz riesit takze neviem kam mu dam .Inac ja svokrovcom vidim na okna z nasho balkona , my byvame na vedlajsich uliciach , asi cca 5 nim cesty 😀 😀

nessy
17. apr 2012

@bodka70 nema,to jasne 😀 len som bola zvedava 😀
mne hned po porode nabehlo mlieko co mi aj laktacna hovorila ze sak ja nemam to kolostrum uz ze mam uz riadne mlieko 😀 😀 az som skoro zapal dostala lebo mala stale spala,mala silnu zltacku a nie a nie zacat kojenie,tak som mala problemy a musela som odsavat

saranata
17. apr 2012

@porinka
@bodka70
@nessy
kolostrum sa tvorí tak od 6 mesiaca tehu, a zene moze vytekat a nemusí, ja som pri prvej mala skoro a aj hned pár hodín po porode som už mala mlieko , pri druhej neskor a po porode som mala najprv dva dni kolostrum a na tretí den mlieko riadne
teraz kojím takze mám mlieko už teraz😀
vobec toto netreba riešit, kojenie je v hlave a nie v knihách!!!

porinka
17. apr 2012

@cicimon
takú molitanovú podložku mám, ale asi na ňu budem dávať tie prebalovacie podložky, aby to nebolo také "studené" pre mimi...nejaké poskúšame a niečo snáď bude gut 😉

nessy
17. apr 2012

@porinka fuuu tu som kupila v jednom detskom obchode,ale to je maly obchodik,ale podla mna by to mohli mat aj v tych vacsich alebo pozri mimibazar,ja tam vela veci pozeram

saranata
17. apr 2012

@bodka70 ahoj , tak hlavne ze je dobre, drzím palce pri vybere kočíka, máš aj predstavu ?

cicimon
17. apr 2012

@porinka staci dat obyc latkovu plienku, a zas mas tu podlozku doma, tak ma izbovu teplotu/.. ono je to clekom mrhanie penazi pouzivat obe podlozky naraz, kedze ta jednorazova sa dlhsim pouzivanim nici

nessy
17. apr 2012

@saranata hej hej mne sa spravilo asi tak v 6 mesiaci len nechapem ze mi to vobec nezmizlo,doki povedal ze sak to zmizne a nezmizlo 3,5 roka 😀 😀 a teraz ho mam tym padom od zaciatku

porinka
17. apr 2012

@saranata
ja som nemyslela akože prípravu na kojenie, ale skôr na bradavky a prsia 🙂

bodka70
17. apr 2012

@saranata , veď ja ani neriešim, ako je možné že mám, ale neskúšam stláčať, lebo bradavky mám teraz strašne citlivé, bolia aj bez stláčania 😉 😀 . Ja som mala deti na SC, tak sa mlieko trošku neskôr spustilo, ale neviem, mňa vtedy ani nenapadlo to nejako riešiť či sa obávať. Ja som ani nevedela, kedy sa to mlieko má vlastne spustiť, ani to že niektoré ženy nemôžu dojčiť, tak ma ani nenapadlo ,žeby teoreticky mal byť nejaký problém. Niekedy je fakt lepšia sladká nevedomosť. Som proste priložila a decko pi!, snáď vieš, ako sa to robí 😀 😀 😀 . A ono vedelo, sa prisalo ako vysavač a už to išlo. 😉

cicimon
17. apr 2012

@porinka na bradavky sa po porode mozu pouzivat rozne kremy, napr cicaderma a kazda znacka ako avent a pod maju svoje... treba si len vybrat ... a potom nejaku dobru podprsenku a tampony