icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

saranata
17. apr 2012

@miskachrumka na zaklade zdravotneho stavu sa predlzuje rodičovská dovolenka , nie materská
ja som bola pri prvej do 6 rokov na rodičovskej , bola často chorá

ja som mala normálne platenu

vevuska1
17. apr 2012

@saranata jj presne takto 🙂 ty si mala narok aj na prispevok kedze ste boli chory, ja nemam narok bo vlastne iba cakam do septembra kym pojde mala do skolky a pak hned vlastne aj na matersku, do vtedy som sice na predlzenej rodicovskej ale iba zdravitku mi plati stat

miskachrumka
17. apr 2012

@saranata no tak sme sa nepochopili ja som myslela že na zaklade toho ženežije s otcom tak že má narok na materskú aj po 3 rokoch !
a ty si myslela rodičovský ?

miskachrumka
17. apr 2012

no tak ste to nejak na prd napísali alebo som to ja tak zle pochopila !
mne skončila konkrétne v marci materská a dostala som ešte teraz v aprili poslednu kedže to chodí o mesiac neskor a zajtra idem na urad čo teraz robiť ale asi nič budem asi dobrovolne nezamestnáná ??či ?
do toho augusta ?
a budem dostávať len rodičovksý príspevok na Daduška vo výške 25E čo kolko to je už neviem ani ma to nezaujíma je to taká čiastka že za to ani nestojí :(

vevuska1
17. apr 2012

@miskachrumka no takto, materska je iba pol roka potom nastupujes na rodicovsku dovolenku, na tej mozes byt do 3 rokov dietata a plus dostavas rodinne pridavky to je tych 20 eur ako pises. ja som tiez teraz dostala este posledne peniaze za rodicovsky bo tiez mi v marci skoncila, ale som na predlzenej bo mala nastupuje do skolky az v septembry, takze teraz mam predlzenu, ale prispevok nedostavam uz, iba pridavky tych 20 eur, ale zdravotnu za mna dalej plati stat. ak by si bola dobrovolne nezamestnana, tak si ju musis platit tiez. takze na toto sa treba opytat ci nemas narok tiez predlzit, ze by si aspon to nemusela platit

miskachrumka
17. apr 2012

@vevuska1 no podla informácii mi to budú platit dalej len ja už budem dostávať len 20E všk uvidím zajtra

saranata
17. apr 2012

@miskachrumka nie pochopili, materská je resp.bola 6 mesiacov , ale pre osamelu matku 9 mesiacov! pokial nezila v jednej domácnosti s otcom dietata
rodičovský je do troch rokov dietata, potom moze byt do piatich rokov , ale zena nedostáva RP, ale ak je dieta choré tak do 6tich rokov moze poberat RP a byt s dietatom doma

saranata
17. apr 2012

@miskachrumka si v trvalom pracovnom pomere teraz?

miskachrumka
17. apr 2012

ok nechajme to už tak najlepšie to budem vedieť zajtra 😉
aj tak jedna píše to a druhá to 😅
zajtra si pokecám s paničkami 😅 😅 😅
máme tu také príjemne ženské na urade že mi je zle z nich

miskachrumka
17. apr 2012
vevuska1
17. apr 2012

@miskachrumka jj najlepsie je ked sa opytas ich, oni ti najlepsie poradia co a ako 🙂

porinka
17. apr 2012

@mimi126
aj ja som lev a som rada, že aj mimi bude 😀 😀 😀

porinka
17. apr 2012

tak zápis o určení otcovstva k nenarodenému, ale už počatému dieťaťu je vybavený 😀 😀 😀

@wadja
potrebovala som aj prefotenú prednú stranu tehu knižky 😉

porinka
17. apr 2012

@nessy
@wadja
ja mám tiež síce najlepšieho chlapa na svete, ale má kopec chýb, s ktorými som sa musela naučiť žiť...včul ma serie tým, že nehľadá robotu...myslí, že robota si nájde jeho 😠 😠 😠
a niekedy ma vytáča do neskutočných vývrtiek, ale aj tak ho milujem najsamviac...

porinka
17. apr 2012

@nati04
aj mne krvácajú, v tehu je to normálne...ja som bola u dentálntej hygieničky pred otehu a tej krvy čo mi z papulky valilo 😕 😕 😕 dala mi medzizubné kefky a keď ich používam, tak krvácam a krvácam a krvácam...papkaj vitamín C a skús sa popýtať na nejakú ústnu vodu 😉

porinka
17. apr 2012

@saranata
nám svokra uvarila zemiakovo-kôprovú omáčku 🙂 🙂 🙂

miskachrumka
17. apr 2012

@porinka každý máme nejaké chyby !
nikto nieje dokonalý !ja mám zas 25ročneho chlapa a ten bez roboty tyžden už umiera nudou 😀
bez roboty by neexistoval

miskachrumka
17. apr 2012

@porinka mnam dala by som si 😉

miskachrumka
17. apr 2012

baby ja kukám ten sprinter nejak sa mi zapáčil ale ešte neviem v akej farbe 🙂
http://www.bambino-kociky.sk/index.php/e-shop/9...

wadja
17. apr 2012

Poobednajsi slofik za mnou len ta moja mala trubka Selly ma dnes divny den vzdy je mi za zadkom ma zobudila lebo po celej posteli si hladala miesto @porinka je este nieco co sa da vybavit vzhladom matriky predcasne ?

letim si aj na dalsiu injekciu do brucha (uz sa mi v nom robia hrcky) a snad uz ta sprosta odpoved z SP mi dosla lebo do BA sa dovolat je umenie uz 2 dni sa snazim dovolat a marne

porinka
17. apr 2012

klasická perinka...enem sa moc nepodobá na fotke
http://www.babysen.sk/index.php?page=shop.produ...

miskachrumka
17. apr 2012

@porinka ja by som sa bala že mi ztade vypadne bábo 😔 alebo podobne !
lepšie sú podla mna tie zavinovačky 😉 tie uviažeš aj sa lepšie kojí aj nosí na rukách 🙂

wadja
17. apr 2012

@miskachrumka no dost tazky je :( bez kolies 13 kil a to je konstrukcia bez kolies ....

wadja
17. apr 2012

@porinka jjj toto je klasicka perinka ale bez vlozky , niekto dava tu molitanovu alebo si da urobit perovy vankus tak ako kedysi nas nosili

porinka
17. apr 2012

@wadja
myslím, že už nič iné z matriky netreba 😀

wadja
17. apr 2012

@porinka vdaka , ja cim blizsie k porodu tak dementniem pred tehu som bola mudra jak radio vedela co kde treba a teraz ?

porinka
17. apr 2012

že aké perinky!!!
http://www.sashe.sk/babooz 😀 😀 😀 😀 😀 😀

miskachrumka
17. apr 2012

@wadja viem ale ja som velká žena ..poradím si 😉
a myslím že ešte stále lepšie ako tie moderné ako napr .jané ma len vaničky asi 14kg 😠 hrúza s dietatom aj 18kg ☹
ja ho chcem hlavne preto že je velký a že tam vpracem malú aj do konca zimi s fusakom 🙂
v normálnom kočiku by sa to už asi nedalo kde majú vaničky priemer cca 70cm 😒
a širku 30cm ☹
a že ma gumené kolieska a že je aj do terenu a do snehu aj odpružený lebo čo sme mali tie ultramoderné kočíky 🙄 tak po paá jamách sa išli rozpadnúť 😔

miskachrumka
17. apr 2012

@porinka tie sú ale krásne 😵 😵
hlavne tá štrvtá 🙂s tími guličkami na zožratie je krásna 🙂

porinka
17. apr 2012

@miskachrumka
už som poslala mamine-babine link, aby si nachystala korunky 😝 😝 😝