Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@lucia795423 aha tak chápem :(
tak to je už veliká skoro pubertáčka .....
@chrumka84 my máme každú noc inú teraz sme mali už tretiu noc hoznú určite kvoli tím prekliatim soplom ☹ ☹
už nech su preč nič viac si neprajem !
ináč buva tiež od tej pol noci do tej piatej
Bože maminky tie sopliská nam vobec neustupujú vkuse je odsávačka plná :(((
zbláznim sa ztoho :(
neviem si preboha predstaviť čim to dietatko dýcha musí to byt hrozné ☹ ☹
rychlo sa mu plná noštek už kolko krát sa vyplačem čo mi je ho luto chudačik malinky 😢 😢 😢
a ešte máme jeden problém a to je časte a silné vygrckávanie :(
prvý mal reflux a papal humanu ar hned mu to pomohlo ..ako možem ovplivniť pri kojení vygrckávanie ?
asi nijak že ? ako sa to dá vobec u kojacich detí riešiť ?
@miskachrumka mne poradila pediatricka ohladom grckania, ze pol hodinu po krmeni mam maleho polohovat do 30 stupnoveho uhla, ale ci to pomaha... skus vyskusat.
@miskachrumka
Miška, aj moja Naďa mala silný reflux, Maťo našťastie v pohode. Riadila som sa týmito radami od annag - laktačnej poradkyne. 🙂
http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...
Inak nezávidím tie soplíky, našťastie už to máme za sebou. Ja som dávala do nošteka pod odsaní soplov aj materské mlieko, obsahuje ATB a anitivirotiká, mám dojem, že to zabralo. 😵 Najhoršie to bolo prvé dva dni, potom to už bolo lepšie, celkovo tá nádcha u nás trvala cca 10 dní. ☹
Držte sa.
@marmete ja ho polohujem nonstop vždy či pri kojení či gor po papaní ma hlavku vyššie aj pri buvaní a aj tak nepomáha vždy ked ho dám odgrgnuť krcia alebo sním len trošku pohneme zas krcia ☹
@carodejnica ako si mu tam dala to mliečko ? na lyžičku a nejak tak či ako ?
@miskachrumka no ale ja nechapem... 😀
@miskachrumka odstriekala som do takej malej nádobky a dala som mu to kvapátkom po jednej kvapke, už ani neviem, odkiaľ som ho mala (myslím, to kvapátko)... 🙂
@carodejnica pochopila som 🙂
mne mliečko vždy na začiatku strieka tak sme dali aj do nošteka dam mu aj večer verím že to teda pomože lepšie ako otrivin a dakujem za radu 🙂
@lucia795423 čo nechápeš ?
my dve sme ako madar s fínom 😀 😀 😀
@carodejnica ešte sa chcem opýtat či si sa už stretla stím aby u novorodencov pretrvávala žltačka ešte po 2mes po porode ale len na tvaričke ?
@miskachrumka nie, nie, nestretla.. 😕 moje deti nemali žltačku, tak, žiaľ, neviem... čo ti povedala Dr. ?
@carodejnica no nás sa to netíka to som sa pýtala za kamošku .....aj ked aj náš mal do mesiaca žltú tváričku
@miskachrumka no ta ze co ty chapes...no to vyzera...hehe...
@lucia795423 😀 😀 😀 😀 😅
@lucia795423 ináč kedy chodievate, von ?
my vačšinou okolo pol štvrtej až štvrtej a okolo pol siestej je už zima tak dávam už aj fusak aj ty už davaš ?
@miskachrumka vies co moja tu je take dzive pocasie ze nikdy nevies a inak fusak som tu este nezohnala, tak teraz tu je tak chladno tak som ju naostro natiahla do zimneho overalu...vyzera strasne rozkosne ako teletubies...neviem niekedy mam pocit ci ju velmi nebabusim ale este nebola spotena...takze asi ok..ja s nou chodim okolo 11 tej ked mi vyjde a potom okolo 4 idem ja abo dcera...este vysvetlim ze byvam v takej uzavretej arei ze ju z okna domu vidim, inak by som ju nedala...uz ste boli na ockovanie?
@lucia795423 na očkovanie proti tbc ?
Nie toto take co nejakych 6 vakcin + este daco...my sme boli dnes ale nepichla nas lebo vraj ma mala zvysenu teplotku...no a tomu nerozumiem, merala jej klasickym digitalnym teplomerom pod pazuchu, malej namerala 36,8 a vraj k tomu treba pricitat este jeden stupen, cize 37,8...no a ja som jej doma merala digitalnym do ucha ten ukazal 37...potom som dala klasicky digy pod pazuchu 36,8 a este mam jedem taky infra a ten ukazal 36,7 ta mi teraz vysvetlite ze kolko mala teplotu???lebo ja som z toho cisty debil!!!
Mamicky aky teplomer pouzivate a ako??
@lucia795423 digitálny, šupnem 1cm do ritky a odčítaš pol stupňa, u nás sa očkuje na 12 týždňov 🙂
@carodejnica kúpala si počas soplíkov?
@kvietok173 jasne ze sa pocas soplov moze kupat, moja ma tiez, ale zas aj cista musi byt 🙂
baby ma niektora z vas stahujuci pas?
@lucia795423 my mame do uska, za par sekund odmeria 🙂
@kvietok173 @cicimon my sme pocas nadchy nekupali asi 3 dni, len som vecer poumyvala maleho na prebalovacej podlozke, teraz tiez nekupeme kazdy vecer
@monculka ja mam a dost som ho pouzivala po porode, teraz uz nie tak casto, inbak dobra ved to je 😉
@gabkostanka ale stiahne ti to aj brucho?lebo ja mam strach sa pozriet na svoje brucho...same strie mam a vysi...proste hroza
Baby ktore ste krstili - pozyvali ste aj farara/fararku na obed? my mame v sobotu v evanjel. kostole a teraz neviem ci pozvat aj fararku... 😲 dakujem za odpovede

Ahojte baby. Aj Vase deti obcas tak inak spia ako obycajne? Moja 5tyzdnova zvykne spat celu noc (s prestavkami na kojenie) a rano sa budi o 7-9. Ale dnes napriklad nespala od 4:30 do 6:00, lebo sa nemohla vykakat, stale sa pucila a bola nervozna. No odvtedy spi az doteraz. Iba kazdu hodinu papala a hned zase zaspala. Zdrava je a budit by som ju asi nemala?