Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@smolinka024 , skúšala si ho kojiť po ležiačky? Vtedy deti väčšinou nahltajú menej vzduchu pri kojení a potom ich tak nenadúva a lepšie spia.
@smolinka024 , môj malý tiež spáva so mnou, spí v pyžamku a zabalujem ho v noci do tenšej mäkkej deky. Ja sa o malého nebojím, verím svojím inštinktom, takto predsa spávali deti pri mamách odveky. Takto pri mne spávali aj staršie dcérky a nikdy sa nič zlé nestalo 😉 .
Mne to takto vyhovuje, aj mojim deťom, som takto kľudnejšia aj oni, potom ked už boli väčšie, okolo tých 4-5 mesiacov, spali v postieľke, čo bola prisunutá k posteli, bez bočnice. A na kojenie sa pritisli ku mne, potom som ich znova odsunula do postieľky a len rúčkou sa ma dotýkali 😉. Ale stále boli v podstate pár centimetrov odo mňa. a okolo 2,5 roka išli do veľkej postele do detskej izby.
@smolinka024 ja som do perinky nedavala a prikryvam paplonikom, mam aj baby vak ale pouzivam ho malo lebo sa velmi poti...co sa vlastne oblieka do vaku?
@smolinka024
aj náš buva medzi nami často no nie vždy ....
a aj nám je už prvý vankúš malý vždy ked ho zabalím už mu tonedrží pri nožkach vždy si to rozkope ....no chvalabohu sme mali krst a na krst sme kupili biely vankuš ktorý je dlhší ako ten náš prvý a ešte jeden dlhší sme dostali tak mám ešte za mesiac možno aj dlhšie pokoj 🙂 aj do kočika ho vo vankúši dávam a šups do fusaku 🙂
@bodka70 myslíš že pri kojené po ležiačky sa nahltajú menej vzduchu ? mne sa to teda nezdá vobec 😒
@luci137 moj sa cez noc nekoji, ked sa zobudi tak okolo 3-4 ho nakojim a vecer o pol9, tuto noc sa zobudil az o 5 rano...
ale cez den ho kojim casto, naposledy pribral dobre, takze si myslim, ze je to hlavne o kojeni cez den, prave vtedy by som ho budila...
@miskachrumka , no odporúčajú túto polohu aj laktačné poradkyne pre mamičky, ktoré majú silný tok mlieka spočiatku. v tejto polohe (ale prsník musíš mať naboku dieťatka, nie nad ním) je pomalší tok mlieka a tým pádom aj menej hltavo bábo saje. nám to pomáha, v noci kojím iba takto a aj cez den, ked sa dá a malý mi vôbec negrcká. 😉
@gabkostanka , ono fakt netreba dieťa zbytočne v noci budiť, ale jedno kojenie nočné by malo byť zachované, to kvôli tomu, že v noci sa pri kojení vytvára najviac prolaktínu, hormónu podporujúcemu tvorbu mlieka. Takže ak sa dieťa nebudí celú noc - zobudiť ho aspoň raz, ak sa budí aspoň raz v noci, nebudiť ho. 😉
@bodka70 no nám by to na grckanie nepomohlo určite .....Dominko je taký vždy pachltný že je asi jedno ako kojím vždy papa pahltne že sa často hlavne na začiatku napapa vzduchu :( čo sa aj potom prejavuje jeho zúrením ....
@bodka70 kedy by som ho teda mala budit? myslis tym, ze by potom mohli byt problemy s tvorbou mlieka?
@gabkostanka , ked sa ti zobudí v noci okolo 3-4, to je nočné kojenie, tak nemusíš ho budiť. Aj keď sa ti občas zobudí okolo 5, tak ešte sa to dá povedať, že v noci sa kojil 😉 😀. Len keby už napr. vydržal do 6-7 hod. ráno, tak mu treba pridať jedno nočné kojenie. Ale to len prvé mesiace, keby napr. ti prespalo 10mesačné dieťa celú noc, tak to ho fakt už nemusíš budiť, môžeš si gratulovať, že sa dobre obaja vyspíte 😉
@bodka70 tak ja si myslim, ze to dnesne zobudenie bolo skor vynimkou, lebo ako som pisala zvykneme sa tak najneskor okolo 4 kojit, takze sme v pohode 🙂
@miskachrumka , sú také deti, to je aj povahou, temperamentom - to vidno už od narodenia, nič s tým nenarobíš 😉 . Skús poprípade to prvé mliečko rýchlo idúce trochu odstriekať, alebo pridržať dvoma prstami bradavku a tak spomaľovať tok mlieka... ale na 100% to aj tak neodstrániš, treba vydržať, časom sa snáď naučí papať "kultivovanejšie" 😉 😀 😀 😀
Hlavne nech je zdravý a pekne priberá. 😉
aj moja malinká pije pahltne, aj jej casto zabehne. pocas dojcenia si musi dat normalne pauzu, vydychat sa a pokracuje znova. a ked jej vyberiem bradavku z ust, aby sa nedusila, tak zacne vrieskat 😀 no a snad prideme raz aj k tej kultivovanosti...lebo ked jej zabehne, tak jej mlieko vystrekne z ust a kde skonci??? no na mne 😀
@vcielkamaja To isté aj môj 😀
@vcielkamaja detto :D akoby som o mojom krpcovi čítala..
@smolinka024 spací vak používam už vyše mesiaca a na to ešte deku hrubšiu, s vakom som nadmieru spokojná, lebo nemusím k nemu toľko vstávať aby som ho pozakrývala, keď sa odkope. jediné mínus je to, že sa malý necíti tak bezpečne ako v perinke, keď bol zviazaný.
žienky zbehle v dojčení, je v poriadku ak mi malý cez deň prespí 3,5-4 hodiny a v noci nedokáže spať viac ako 2 hodiny? prikladám ho vždy, keď zakričí a ráno je prejedený a vracia..
ahojte...dneska sme boli na poradni z Nellou...vsetko ok...robili jej usg hlavicky a vsetko je v poriadku,uz ma 4800g a uz aj citit ze nie je najlahsia 🙂 dr ju zdvihla a normalne zacala robit kroky ze chce chodit...vraj je velmi silna a čula 🙂 a uz aj noc mi prespi celu 🙂 neskutocne ju milujem
@bodka70 :D :D ktoré deti vedia jesť kultivovane ? si ma pobavila 😀
@miskachrumka , ved to aj bolo myslené ako žart 😉 😀 😀 😀 môj síce nie je taký pahltný, negrcká skoro vôbec, ale mliaska pri tom, híka, fučí, poprdkáva... 😀 😀 😀 , také prasiatko malé, no srandovný je 😀
@bodka70 tak to máš štastie že nevygrckáva ,,
@miskachrumka aj ja ked po papani ho napr.zdvihnem na grgnutie tak sa pogrcka trosku aj keby mu idem plienku vymenut tiez,musim ho chvilku nechat a az potom je to ok...
@miskachrumka , ja som si toho užila pri dievčatách, grcali mi obidve a mladšia mala aj reflux 😝
kizýýýuuufghhh
@miskachrumka to pisal Davidko?
😀
@monculka ani neviem ale asi áno 😀 😀 😀 😝
@bodka70 no ja si to užívam aj po druhý krát :/
babule,
Vcera sme sa trosku zdrzali na navsteve a domov sme uz isli po tme,a zistili sme ze drobcek sa boji tmy...celou cestou sme mu rozpravali do kocika,ja som ho drzala aj za ruku,no proti placu pomahalo len ked sme isli pod lampou,cim dalej od lampy,tym vacsi plac,cim blizsie k neonke tym sa viac ukludnoval...chvalabohu cesta domou nebola dlha a absolvovali sme ju so stiahnutou strieskou na kociku.a to som si myslela ze deti sa boja tmy az ked su starsie,napr.ze uz pozeraju,vnimaju rozpravky a ze sa boja tych zlych postav stade...no ale co mu zazlievat...vsak od kedy sa narodil tak v uplnej tme ani nebol,pocas noci bolo vzdy zapnute male svetielko aby som vzdy mohla mrknut nanho ci je v poriadku.takze si za to mozem vlastne sama 🙂
a citala som tu o spani deticiek madzi rodicmi,no Leovi by a to urcite pacilo,no mamina by sa asi nevyspala 🙂stacilo ked mal maly take placlive obdobie co vzdy chcel v noci iba papat a prekladala som ho za noc niekolkokrat do postielky a spat do postele...no a raz som spala a pocula som ako sa priatel v posteli otaca,tak som nanho v polospanku skrikla,ze pozor opatrne maly je v posteli! on otvoril oci,pozera kde je maly,ja som otvorila oci,tiez pozeram kde je maly,najskor som sa zlakla ze je dakde pod paplonom,no spinkal kludne v postielke.teda som ho nezabudla prelozit 🙂teda to nie je nic pre nas,ja som kludnejsia ked spi v postielke ...

@bodka70 A ked moj maly spava cez den presne 45 minut - ako hodinky?! ako to je potom s nim...Papa dobre, vela, vzy ked si pyta mu dam, ale presne po 45-48 minutach sa budi na prdiky a s placom :( A neviem co s tym robit...