icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

ela2710
9. okt 2012

@konvalink ja som asi leniva 😅 mne by sa nechcelo v noci vstavat a ist k postielke, ja spim aj s malou, ked spime v spalni tak je muz pri stene, pri nom Tomasko, pri nom ja a pri mne Nellynka, nastastie mame veeelku postel a vopchame sa vsetci 😀 ale Tomaskovi chcem kupit uz vlastnu postel - taku vacsiu - s motivom cars 😀 ale tam ho budem davat spinkat len na obed, aby si zvykol, ze aj v skolke bude musiet spinkat vo svojej postielke, ale inak on nema problem zaspat hocikde a ako mame malu, tak zaspava sam, bez uspavania, sam odide z obyvacky a rovno do spalne do postele 🙂 no ked je velmi unaveny zaspinka aj na gauci a ja ho prelozim, alebo minule si isiel po teplaky zo susiaka z balkona - neviem co ho to napadlo, ked bol obleceny, ale on si vyzliekol tie co mal a ked som ho sla skontrolovat co je tak ticho, tak som ho nasla spinkat na koberceku na balkone s teplakmi zo susiaku oblecenymi na jednej nohe 😀

smolinka024
9. okt 2012

@bodka70 Ja uz kojim len poleziacky 😉

bodka70
9. okt 2012

@smolinka024 , pomohlo? 😉

martinam77
9. okt 2012

@miskachrumka ahoj.my kojime a mame reflux.Polohujeme do 30°vysky po kojeni minimalne s nou manipulujeme a dlhsie ju drzime na rukach vo zvislej polohe a uz je omnoho lepsie 😉

smolinka024
9. okt 2012

@bodka70 na to budenie ani nie, ale je pravda, ze mu pri papani tak casto nezabehne zase....

carodejnica
9. okt 2012

Baby ja vám tak závidím, že kojíte poležiačky... ☹ 😕

Ja stále nemôžem, respektíve neviem, lebo Matej tým, že sa neprisával, tak sa nevie pekne prisať pri inej ako priečnej polohe - to je táto - http://dojcenie.files.wordpress.com/2009/11/pri... - je to inak ideálna poloha, kedy sa dá docieliť správne, hlboké, asymetrické prisatie...

Pevne verím, že čím bude starší, tým to bude lepšie, dcérku som dojčila po ležiačky zhruba od 4-5 mesiaca, tiež som to dovtedy nevedela... inak mám krásnu fotku s dcérkou, má tam cca niečo vyše roka... ako dojčím a čítam, ja som vtedy prečítala kvantá kníh, mne bolo jedno ako dlho cucá, čím dlhšie tým lepšie.. 😅 😀 😎

carodejnica
9. okt 2012

No a keď sme pri tých polohách pri dojčení, tak po ležiačky som používala tieto dve 🙂
http://kojeni.net/vleze.php#poloha1
a druhý prs
http://kojeni.net/vleze.php#poloha4

miskachrumka
9. okt 2012

@martinam77 ja už neverím že sa to zlepší asi treba len vela času ..alebo neviem ...my máme aj ten nutriton na zahustenie materského mlieka prvý den som bola ohromená a verila som že sme za vodou no už to zas neučinkuje zas grcká rovnako ☹

bodka70
9. okt 2012

@carodejnica , presne tie 2 ležiace polohy, čo si dala, používam 😉 . inak my sme mali od začiatku s Radkom problemy s prisatím, presne len takto priečne som ho mohla kojiť,aj to bol občas boj, kým sa konečne prichytil 😝 . V pôrodnici takto jačal 2 hodiny, kým som ja blbá neprišla na to, že si ho nemôžem jednoducho položiť na ohyb lakťa a priložiť k prsníku 🙄 .
Ale už je to lepšie, skús na začiatku ležiacej polohy mu pridržať rukou hlavičku, ako pri priečnej polohe alebo do ohybu lakťa daj hlavičku. Bude ti z toho síce trpnuť šija i ruka, ale skôr sa ti ho podarí prisať. Vyskúšaj, ja som to takto skúsila a po pár pokusoch sa to podarilo a naučil sa kojiť poležiačky. Teraz mu len jemne pridržím hlavičku, kým sa prisaje, potom ju pustím a už sa drží sám. 😉

ako na tej foto, čo čítaš, tú ruku čo máš v nej knihu, prilož na hlavičku.

miskachrumka
10. okt 2012

Maminy už aj my sa budeme kojiť len po ležiačky ......🙂
aj ked nie vždy sa to bude dať hlavne na cestách ....alebo na návšteve ...v noci aj dnes ráno som mu poriadne vložila poriadne bradavku a musím uznať Bodka mala si pravdu malý sa nahltal menej vzduchu konečne 🙂
aj jemu to asi viac vyhovuje ako ked papá ked sedím 😉

miskachrumka
10. okt 2012

@ela2710 v tomto článku sa vidím aj ja tiež by sa mi nechcelo vstávať a milujem pocit ked ho citim pri sebe a ked ho vidím čo robí obdivujem matky čo su schopne dat maminko na druhu stranu izby a ba dokonca do inej izby 😕 😕 😔 😔 ja by som sa zbláznila od strachu a aj náš má postel cars tiež miluje mq queena ...myslím starší syn :D

kvietok173
10. okt 2012

@carodejnica môjmu malému je jedno ako pije, máme veľa poloh, závisí od situácie, miesta, v ľahu, v sede.... hlavne nech má cicík 🙂 🙂 🙂 prisaje sa a ťaháááá, minule som sa viac otočila a prisal sa mimo, videla som hviezdy, má riadne silné prisatie som si uvedomila 🙂 🙂 🙂 na cicule to tak necítiť, ale mám problém mu vytiahnuť keď musím chytro čosi urobiť.

vcielkamaja
10. okt 2012

ja kojim iba po ležiačky. v porodnici som kojila tak, že som sedela. ale ako sme prišli domov, tak som začala po ležiačky, čo je pre mna a aj pre malú lepšie. naučila som ju tak, že ked ide papať, tak položím pri nu bavlnenu plienku a okolo krku jej priložím podbradník, a to už vie, že ide papať a hned stíchne...a už mlaská a čaká 😀

inak baby, potrebujem radu...malinkej začalo trocha hnisať očko. čo jej na to mám dať?

miskachrumka
10. okt 2012

@vcielkamaja bud nejaké kvapky do očiek ale lepší je framykoin je super a rychlo lieči

miskachrumka
10. okt 2012

@carodejnica chcam sa ta opýtat ....informovala si sa u dr o ten sirup gastrotus ?
ja idem dnes do poradne s malým tak sa nan opýtam ...a napíšem

carodejnica
10. okt 2012

@miskachrumka nie nepýtala som sa, nebola som pri dr., mne sa zdá, že sa to malému zlepšilo, nie je taký nepokojný.. aj keď ešte stále chraptí, on má však zrejme (ak má) ten tichý reflux, lebo on vôbec negrcká... snažím sa ho polohovať, takže verím, že to prejde aj samé časom.. 🙂

carodejnica
10. okt 2012

@bodka70 skúšala som všelijako, ale nejde to, musím počkať kým nebude mať pevnú tú hlavu, vydržíme, budem priebežne skúšať.. 🙂

ela2710
10. okt 2012

Akurat sme sa vratili z poradne, malinka nam krasne rastie, ma uz 5760 g 😵 a za dva dni uz dva mesiace 🙂

kvietok173
10. okt 2012

@vcielkamaja v lekárni Ti poradia, ale myslím , že optalmoseptonex???

kvietok173
10. okt 2012

@miskachrumka framykoin je myslím antibiotikum !!!

kvietok173
10. okt 2012

žienka môj malý je zlatunký, veľa papá, spinká, ale keď ho chcem obliecť, keď niekde ideme reve na raty, keď už sme von v kočiari tak je kľud, ale jakmile vôjdem s ním do shopu, tak už sa mrví a o chvíľu rev, tak už utekám preč 🙂 .Ja mám problém niečo kúpiť, že aspoň ušetrím 🙂 🙂 🙂 . Vaše sú aké chrobáčence 🙂 ???

kvietok173
10. okt 2012

@carodejnica už som občas na mále prikloniť sa k dudlu ☹ ☹ ☹ , lebo ak nemáme cicu v puse a nespinká, napr. ako dnes v meste, tak si ide zjesť chudáčik celú ruku. Najedený určite bol dávala som mu tesne predtým.Tak to skončilo kojením v obchode C&A 🙂 🙂 🙂 v našom big Auparku 🙂 🙂 🙂 až pokiaľ sme nedošli domov držal 🙂 🙂 🙂

vcielkamaja
10. okt 2012

@kvietok173 už sme kúpili ophtalmoseptonex, snad zaberie. no a s tým spinkaním...my pokial ju neuspíme doma, ani nikam nemôžme ísť, lebo Lenka ma hrozne silný hlas...no proste riadne ju počuť, preto nepoužívame doma ani tie vysielačky, úplne sú nám zbytočné...lebo ju sa proste nedá nepočuť 😀 tiež sme minule boli v nákupnom centre, no do polovice spala, ale potom sa zobudila a musela som ju potom celý čas nosiť na rukách, lebo kočík v takomto prípade je u nás zbytočný 😀 skôr nám slúži iba ako nákupný košík 😀

lucia795423
10. okt 2012

Ja idem akurat z ockovania a zamotkala som sa v meste a ten moj maly anjelik spinka v kuse od pol desiatej...len raz spustila rev ako este nikdy predtym, ked ju lekarka pichla...ale zobrala som ju na rucky, dala cicik a bolo fajne aj zabudla na tu hnusnu doktorku co furt do nej dzube...;))))no a potom zaspinkala v kociku a hor sa na nakupy...musim povedat, ze nemam s nou problem vonku...zatial...ona len musi byt napapana a prebalena a je uplne v pohode..

miskachrumka
10. okt 2012

@kvietok173 ved ale ak má prievan alebo nejaku infekciu ?

miskachrumka
10. okt 2012

Tak sme doma ....reflux viac neriešime musíme dat len tomu čas ....a máme 5190g a 57cm 😉 nečakala som že čisto kojené deti tiež tak rychlo priberajú 😵 😵

vcielkamaja
10. okt 2012

@kvietok173 a s obliekanín je to tiež u nás hrozné. ale iba ked ideme von...teraz už teplejšie obliekam. ako napr.dnes...natiahla som ju do takého overalu, vyzerala ako malá panda 😀 velké revy a ked som ju utíšila, bola hrozne nahnevaná, priam nasratá 😀 taký výraz tváre ste ešte asi ani nevideli...a päste mala strašne silno zovreté, akokeby mi chcela dať 1 po papuli 😀 😀

miskachrumka
10. okt 2012

@vcielkamaja ja to zas robím naopak menej naobliekam malého a zato máme hrubý fusak a dve deky

lucia795423
10. okt 2012

Baby a aku velkost pouzivate, bo ja neviem ci moja je taka velka abo sa mi to zda...sak jej velikost 3-6 mesiac je
tesna...;)))

kvietok173
10. okt 2012

@miskachrumka môže byť, ale detičky máme malé a atb nesmieme len tak dať, ani framykoin. Vlastne ak ho doma nemá, tak je aj tak na predpis.