Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@vcielkamaja nápodobne aj u nás... už ma ide poraziť dakedy... 😖 mne pomáha prechádzanie sa s malým na rukách... a dookola ten istý kolotoč - ukľudní sa, zase prsník, pár glgov, odtiahne sa, plače, prechádzame sa, ukľudní sa, prsník, pár glgov, odtiahne sa plače... no nerobí to stále našťastie.. inak sa mi zdá ok, teplotu nemá, prdí ostošesť, veľa ciká... tak to neriešim, proste bábo.... 😅
No musela som sem dať túto fotku z Facebooku, zo stránky Mamily 😎 😀 😀 😀
Spolu s pokecom:
""Nie som tučný a nezdravý preto, že som dojčený"
V našej poradni je zodpovedaných viacero otázok na tému, či je možné dieťa materským mliekom prekŕmiť a či dieťa nepriberá príliš.
"Pokiaľ zdravé dojčené deti pijú výlučne materské mlieko z prsníka, tak potom je ich priberanie (v kontexte tejto otázky - čiže v zmysle dostatočného priberania) vždy v poriadku. Priberanie bábätiek má v rámci percentilového grafu veľký rozptyl a ak by sa bábätko s pôrodnou hmotnosťou 3,5kg pohybovalo na 99. percentile, tak by v 4. mesiaci mohlo mať aj viac ako 9kg. Percentilové grafy sú vyjadrením normálneho rastu detí. A niekto (niekto úplne normálny) musí byť na 99. percentile rovnako ako niekto (niekto úplne normálny) je na 3. percentile (čo znamená, že priberá oveľa menej). Bábätko, ktoré takto dobre priberá, nemá dôvod "držať diétu"."
@carodejnica ja som to naopak napísala 😲
@satko17 jéj viem 🙂 aj v lekárni som išla na rad za tebou ? ak ano tak viem 😉
@miskachrumka áno,tak sme sa videli 🙂
@satko17 tak budem vedieť nabudúce 🙂 nabudúce aj pokecáme 😉
@miskachrumka no jasné 😉
@monculka to čo robí tvoja dcera a tebe sa pri tom zdá, že chce chodit sa volá chôdzoví automatizmus a je to jeden z novorodeneckých reflexov. toto a iné reflexy postupne miznu, konkretne tento okolo 3. mesiaca, takže nejde o žiadne chcenie, ale len obyčajný reflex na prežitie v prírode 🙂 🙂 🙂
Ako ste na tom s očkovaním? Naďka je očkovaná, aj malého chcem dať očkovať, ale strašne začínam mať pochybnosti a strach, keď človek číta všetky tie protiargumenty, pri dcére som o ničom nevedela a ani nemala žiadnu reakciu, normálne hovorím sladká nevedomosť... 😝 😖
@carodejnica my sme absolvovali očkovanie v pondelok, všetko v pohode...
@miskachrumka a pribera ti normálne?Lebo mi priberame pekne,tak dr.to nechce riešiť ničím umelým,že materské mlieko je to najlepšie,kým bábätko prosperuje,len sa treba vybaviť trpezlivosťou.. 🙂 Ale ja mám už aspoň staršiu dcérku väčšiu,kt.je samostatnejsia už a v pripade núdze vie mi pomôcť,lebo niekedy je to fakt ťažšie...
dobre ranko baby...skoda ze kazda byvame inde...taaaaak rada by som sa s vami strela 😉 samozrejme aj spolu z drobcami 🙂
@carodejnica do bodky presne ako píšeš... normálne koketujem s myšlienkou, že malú nedám očkovat, ale zase na druhej strane...... ááách jaj... nebolo mi lepšie bez internetu??? 😝 😝 😝
@kvietok173 a nemas v dome nízku vlhkosť?Vtedy sa zvyknú tvoriť hlieny.Optimálna vlhkosť v izbe kde spi bábätko je 55-60%
@miskachrumka Miška,po papani s ním minimálne manipuluj.A drž ho čo najdlhšie v zvislej polohe aby sa mlieko dostalo čo najrýchlejšie zo žalúdka.
@smolinka024 Natalka sa do perinky nezmestila už od 4t,ale stale ju do nej na noc ukladam,zaviazem len jednu maslu prikryjem dekou.
@kalifa28 Ja idem s malým na očkovanie budúcu stredu (17.10), a už radšej nič nečítam okolo toho.... 😖 Vy kedy idete?
@konvalink tak toto sa stalo aj mne 😀 S tým rozdielom,že môj manžel už dávno vzdal spanie s nami a spava v hostovskej...tiež som za takej krusnej noci panikarila kde mám malú a ani neviem kedy som ju preložila do postielky.. 😀 😀
Dievčatá kopírujem veľmi zaujímavý status Mamily z Facebooku - https://www.facebook.com/pages/Mamila-stránka-o...
"Bábätko „sa krúti“, „zvíja“, „bolí ho bruško“, „má vetry“, „nevie sa na dojčenie sústrediť, lebo má problémy s bruškom“, „začne piť, ale potom prestane, lebo tlačí“. Týmito slovami mamičky väčšinou popisujú situáciu, ktorá môže mať veľa rôznych príčin. Samozrejme, že v malom množstve prípadov môže ísť o medicínsky problém. Ale väčšinou v skutočnosti bábätko bruško reálne nebolí. Jedna z príčin je to, že pri pití materského mlieka skutočne príde k posunu potravy smerom do čriev a bábätko môže skutočne počas dojčenie cikať alebo kakať – túto skutočnosť bábätko signalizuje, ale za normálnych okolností nie je vylučovanie spojené s bolesťou. Ale často ide aj o to, že bábätko na prsníku nepije dostatočne, prisáva sa a odsáva a nie je spokojné s tokom mlieka."
@carodejnica
to nemáte nejako skoro tie očkovania? My máme naplánované až na 12 tt. Na 9tt ideme do poradne, tam chodíme každé 3 týždne.
@martinam77 bývam v satrom tehláči a oproti paneláku kde som bývala predtým je to omnoho lepšie, ale netuším akú máme vlhkosť???
@lucia795423 čo je to za značku a aký ma cca obvod? Ja som objednala malému čiapku z H&M na 2-4 mesiace flísová podšitá tričkovinou a je veľká ako min. na polročné, keď nie viac.Máme 38cm obvod hlávky a Vy?
@kvietok173 tak znacka to je FOR YOU a napisane tam je ze 40...tak to bude asi velkost...neviem ani odkial je lebo to sme dostali do daru...a velkost hlavicky jemine neviem, bo tu jej ju este ani nemerali, ale pomeram ked sa zobudime zo zvedavosti...aj ja som vcera kupila v H&M taku jak semisovu ci jak sa to povie vel. 4-6 a je jej len trosku velka ...inak my sme uz zaockovany na 9 tyz...a chvalabohu dopadlo to super...
@kvietok173 no tak mame 40cm
uz vam niektorej dosli penaz?ten jednorazovy prispevok ci co to je
@kvietok173 veď sa spýtam na to dr. - malý bude ťahať 11ty týždeň - ak som to dobre spočítala, ale podľa povinného očkovacieho kalendára, by malo byť očkovanie v 3-4 mesiaci, tak uvažujem, že sa dohodnem na neskôr... 😕
@martinam77 priberá aj rastie krásne v stredu mal 7 tyždnov a mali sme 5200g bez 10gramov a 56cm 😵
a je tiež čisto kojený 🙂 aj nám povedala l 🙂 en treba vydržať prvému to vymizlo v 4mes tak 🙂 verím že aj teraz to tak bude 🙂

potrebujem radu...ked chcem dať malinkú odgrgnúť a zoberiem ju na ruky, tak stále plače...a neviem ani za toho svatého, že prečo, ked predtým to nerobila...a plače a neodgrgne si...a položím ju, potom sa jej čká, ttoom sa jeduje...a tak stále dokola...