Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@monculka ty provokater, uz aj mne sa robia... 😀
@carodejnica no ale kedy to zacne spalovat??? Aj ja mam 79,9 kg a 169 cm a to pred otehotnenim som mala krasnuch 63 chodila som do fitka a zdravo sa stravovala... Ja nevidim dojcenie ako problem skor ako ospravedlnenie na prejedanie sa...
@miskachrumka ty si aka vcielka sikovna...pod aj ku mne , mne sa tak veeeeeeeelmi nechce pratat...
@kvietok173 moja jak sipova ruzenka asi caka na ocka kym pride a da jej pusinku...
@lucia795423
No ja som chudla, veľmi, veľmi pomaličky - za rok 12kg. Takže budúci rok v lete sme ako laňky. 😀
Zrovna teraz dala na Facebooku moja známa - inak laktačná poradkyňa (možno ju poznáte odtiaľto z MK - strapco13), ktorá dojčí tandemovo dve deti - takýto status: 😵 😵
"Moze dojciaca matka cvicit? Samozrejme moze. Aj vrcholove sportovkyne dojcia. Len treba zacat postupne opatrne /pozor na svalovku, ale ani ta nie je dovod na prerusenie dojcenia, len je neprijemna pre matku/, nie tam kde prestala matka pred tehotenstvom. Akonahle sa matka po porode citi dobre, je zahojena /odporuca sa ale sestonedelie pockat/ tak moze cvicit. Kludne behat, aerobik, posilka, bicykel, lyzovat ..a preto ma vecer caka ZUMBAAAA :D "
https://www.facebook.com/pages/Poradňa-ORL/4170...
@carodejnica ja som 160cm vysoká, či skôr nízka 🙂 a mám 62kga brucho ako hrom, ja som stále bola jak lata 🙂 vážiaca 50kg
@lucia795423 ja som maleho zobudila, okupala, nakojila a teraz hojdám - ručne 🙂 , to miesto cvičenia 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@lucia795423 ježíííš to su presne moje miery, pred aj po 🙂 uplne presne 😀 a teraz sa každý den odhodlavam na dietku (len taku miernu, nejaku racio stravu) ono to pojde hned dolu, to viem, stačilo by len cez den zdravo jest a od piatej nič. pri dojčení je viac ako strava dôležitejší pitný režim... ten mám, ale spočíva v 2 litroch viney denne 😝 😝 booooože, to je ale cukru krucifix 😝 😝 😝
@kalifa28 presne mi hovoris z duse...len taka jemna dietka bt mi stacila a nezobkat tu reznik, tu keksik....a hlavne nezrat vecer, ale my to dokazeme, jedno co ma tesi je ze nepriberam... 😀 pritom co zladujem sa teda divim, preto si myslim ze mam z coho obmedzovat..
@kvietok173 na čo teraz ?a ano umývala som ich až 3krát očas tehu ...
však prišiel dvojdnový dažd a okná su cele špinavé 😠 😠
či budem oddychovať .....neviem :/chcela som si to všetko dnes urobiť pokial je mm doma a má kto postrážiť aspon Dávidka .......ja ti poviem pravdu že ked vidím bordel som ešte viac nasratá a nervozna a zbytočne radšej si poriadim a budem kludnejšia !
@kvietok173 mne sa moja zobudila ale chce byt len na ciciku,takze sme rychlo okupkali a masaz dnes vypustame...len aby sme z toho hojdania neboli jak pepek namornik... 😀
@lucia795423 ale aká som zničená akurát čumím do tejto debny a idem spať konečne 😔
@miskachrumka miška ako by som seba videla.Tiež som taká bola, ale rokmi ( už mám 36 🙂 )som zmenila pohľad na veľa vecí 🙂 🙂 🙂 , a tak nie je mi jedno, že mám špinavé okná, len mám iné priority, ktoré sú pre mňa momentálne n.1 a na ostatné z vysoka kašlem.Hovorila si, že ti mm odchádza na dlho preč.aj môj išiel, len ja by som tie napr.čistenie okná vymenila za zopár chvíľok s ním 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 , žijeme len raz 🙂
@kvietokt
@kvietok173 ale my si stíhame aj užívať jeden druhého ..no každý máme aj tie každodenné povinnosti .....no idem lahnuť k mojim trom chlapom dobrú noc
@kvietok173
@miskachrumka boze zienky a to vam kam muzickovia odchadzaju na tak dlho??? Ten moj meska chvilu z roboty a uz mu placem do telefonu ze kde je...
@kvietok173 moja mama je chorobná puntičkárka ju každý pozná ako ženu ktorá má handru 24hod denne asi som niečo po nej zdedila ....máme to v rodine .....a neviem si užívať iné veci ked viem čo všetko ma čaká ,že tam aj tam je niečo nejaký bordel a podobné veci ...aj ked viem že mi to určite neujde 🙄 snažím sa samozrejme užívať si hlavne detičky a stíhať v podstate všetko aj ked neviem do kedy budem vladať a dokedy ma to bude baviť ale rokmi sa to určite tiež zmení !
@lucia795423 no vieš ked sa v dnešnej dobe chceme mať dobre ...a určite ešte viac ako dobre a dovoliť si niečo naviac tak musíme preto aj niečo obetovať!
aj ked je to velmi tažké ....ale čo je v živote lahké ?
@miskachrumka no tak to ti rozumiem velmi dobre...tiez som 3 tisic km od domova aby som sa mala lepsie...krasne si to napisala...tak bez uz oddychovat...
@lucia795423 presne takto ja vyzerám, len nemám taký štíhly driek, skor by na mna pasovala fotka moraveckej venuše 🙂
Jaaaj dievčatá najhoršia noc do teraz,snáď už horšia nebude,jedine že by už vyspala vobec 😉 😀
@kalifa28 ja budem jak ta venusa, ked malu dokojim...asi aj jej babo bolo furt zavesene na ciciku, ked ich ma take vytahane...
@lucia795423 presne ako ja,sladké som vôbec nejedávala a teraz sa neviem dojest sladkého a pudingu...A Predsa cítim,že sú mi nohavice stale volnejsie 😀
@martinam77 no tak to mas super, ale tie moje nie a nie povolit, jedine ze puknu na mne... 😀
@martinam77 to my sme mali fajn...mama skor nevedela spat...o 6 tej upratala, zapla pracku, mycku, cica vstala o 7 mej vysmiata okakala mna dcere uniformu do skoly, napapala sa a sladko buva dalej....preco naspinkala?
Ahojte tak my sa dnes zas trápime grckaním ...malý dnes vygrcal aj to čo jedol včera ☹
dva dni je super a potom zas celý den grcká je to hroza :(
potom je zas lačný a plače od hladu dám mu cecok zas potom grcká ☹ ja už nemám vážne slov ☹ ☹
Teraz som bola zakupiť humanu ar ...idem ju vyskušať aj na odporúčanie dr posledná šanca čo može pomocť je huste mlieko ja sa už nemožem dívať ako vkuse krcká ked sa pokaka ho pomaly ani prebaliť nemožem lebo viem že zas všetko bude vonku ☹ ☹ a je to ako blúdny kruh 😢
@satko17 ahoj si tu ?
mám taký problém že neviem nájsť čislo na Višnovskú ak si tu mohla by si mi ho poslať ?
@miskachrumka ahoj Mishka, pred zhruba 3 rokmi sa môjmu bratovi narodili dvojičky, chlapček a dievčatko.Dievčatko, teda moja neterka mala tak silný reflux, že po jedení ju dávali do škrupinky, aby bola hlavičkou vyššie, vlastne v škrupinke bola stále, aj tam spávala do cca 4 mesiacov. Zakázali nám doslova s ňou manipulovať, hrať, žiadne úsmevy, nič, lebo jej stačilo, že sa usmiala a už to z nej letelo von, takže mala max. kľud. A potom to postupne slablo a dnes je z nej skoro 3 ročná krásna múdra kočka. Chrbátik v škrupinke neutrpel , chodí rovno ako strunka, ale mali to odobrené aj u ortopéda, vôbec ju nedávali na bruško.Na 5 mesiacov, keď ju dal neurológ na bruško nevedela dvihnúť hlávku, asi ani nevedela čo sa od nej chce 🙂 , ale na 1.rôčik už v pohode cupkala a reflux bol fuč,Tak ak to nie je nutné žiadne medikamenty, ale kľud.
@miskachrumka
Čo je to tá humana?
Inak, pozri si tento článok o relfuxe od laktačnej poradkyne.
http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...
Pokiaľ dieťatko prospieva, nechudne, tak z toho dieťatko vyrastie a je to len problém častého prania... 😒

@miskachrumka @kvietok173
@lucia795423
Miška, aj tie čo dojčia môžu chudnúť, dojčenie nie je choroba. 😎 😵
Samozrejme, že mám k tomu veeeeľmi dobrý článok z Mamily...
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
cit.
Pre dojčiace mamičky totiž v zásade platia rovnaké pravidlá ako pre všetkých ostatných ľudí. Tak, ako pre kohokoľvek iného, kto chce chudnúť, nie je dobré chudnúť príliš rýchlo príliš naraz, to isté platí aj pre dojčiace mamičky. Pokiaľ teda mamička dodrží zásady toho, ako chudnúť tak, ako všetci ostatní ľudia, nie je dôvod, pre ktorý by to malo pre dojčenie predstavovať problém.