Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@carodejnica už som včera veru rozmýšlala že napíšem na tu stránku čo je na FB ... 😉
@konvalink to tričičko máme aj my 🙂 chutný
@konvalink vy ste teda pekne pribrali ...náš mal pri naridení 3300 g a pri odchode z porodnice mal presne 3000g a minulý tyždne sme boli na poradni a mal 5190g no vy ste na tom ešte lepšie 🙂 a je kojený ?
@carodejnica ano chodí do školky ......len popravde možno to bude znieť divne sa mi zdá že je premna jednoduchšie ráno nevstat a budeme si chrapkať do napr .deviatej -pol desiatej a bude snami celý den doma ako mám o siedmej vstat spraviť mu guličky s mliečkom rýchlo ho obliecť aj Dominika zobudit aj obliecť modliť sa aby to moje auto po tom všetkom aj naštartovalo a íst rýchlo do školky tam ho nahánať a prehovárať že bude super den , lebo školku velmi neoblubuje ....ale navela tam vždy ostane !
Pokím vycupitáme po tích schodoch s Dadom za ruku a v druhej maleho v autosedačke tak lapám po dychu tam ho prezliecť a počuvať ako on nechce a nechce a že som zlá 😒 ......a letieť po schodoch dole a to som už spotená a sadnuť do auta a ist domov ! tak čo by si si akor vybrala ? a doma viem že sa mi pekne naobeduje aj že si pospí za to v školke často nespí a o piatej je urevaný a priečny !
@miskachrumka na FB sa Mamile nedá písať na stenu, myslím, že to majú bloknuté... 😕 Ono sa človek dlho odhodláva kým poprosí o pomoc poradkyňu, ale netreba sa báť, ozaj odkiaľ si - z akého mesta vlastne?
@lucia795423 píšeš z mojho srdca .......vždy je najdoležitejšie zdravie mojich detí !!!!!!!!!!!!!!!!
čo len kašel má jeden či druhý si uvedomím že nieje nič najdoležitejšie ako ich zdravie !
Mať dve krásne zdravé detičky je dar od boha ! 😵 😵
@carodejnica som z Banskej Štiavnice máme tu laktačnú p. jej číslo je zavesené vedla dverí našej dr.aj číslo mám uložené v tel...no ja žijem v tom presvedčení že ja to ešte nepotrebujem ...sama verím že kojím správne a že je všetko super 🙂
Skor by som sa chcela vela poradiť o strave .....ja sa bojím hocičo zjesť ked som tu čitala že jedna mamička ide jest misku ovocia a zeleniny ticho som jej závidela ja som okrem 5jablk ešte iné ovocie od porodu nezjedla 😔 .....ja som pravdu povediac na pečive s maslom a salamou a občas na rezancovej pol.nič nejem čo by mohlo uškodiť jeho brušku 😔 .....predvčerom mi mm urobil kur.prsia so zeleninou nemohla som odolať a zedla som tej zeleniny dosť no dva dni spučania a trapenia mi za to už nestojí ...vobec neviem čo jesť každá píše ináč iné zas že jedli všetko 😕 čo je pojem všetko ?????????
som z tej stravy zufala 😒
Ako a kde mám začať so zmenou stravy ?
čím mám začať ?mám stále strach že malému viac uškodím ako pomožem :( a to vobec nechcem !
Ináč čo zúbky maminy ?
Kedy vyšli vašim prvorodených prvé dva zubky ?
Nám veru velmi skoro to má z ockovej strany prve dva zubky Dávidkovy vyšli v 3mes a 2 tyždnoch tak neviem či sa mám za mesiac pripraviť že sa to bude opakovať 😕
@miskachrumka no je plne kojeny,on je taky velky papkac :Lleusko mal pri narodeni 3100g pri prepustani 3050g a po 5 dnoch uz 3450g...
@konvalink no teda vážne super priberá 🙂
my sme boli prvý krát v poradni v 3 tyždnoch a to mal z povodných 3000g 3785g som nemohla veriť lebo vela grcká ...my ideme do poradni až koncom novembra tak uvidíme 😉 vtedy nás budu aj prvý krát očkovať 😒
@miskachrumka pises o brusku, nam pomaha espumisan a zistila som, ze nemozem jest eidam, lebo vtedy ho dost boli brusko...inak jem naozaj vsetko aj karfiol, sosovicovu polievku, dusenu kapustu ( nie vela) a tiez mame niekedy vecer, ze ho boli brusko...ale to sme mali aj so starsim synom, po 3 mesiacoch to preslo
Pisali ste tu o cviceni a kojeni, tak ja zacinam cvicit v posilke, uz mam 1.x za sebou, tak mierne som si dala, ale na stehnach som mala svalovku, kojenie sme mali v pohode, maly sa dost napil, takze zatial to vyzera, ze budeme v pohode 🙂
@miskachrumka hehe moja cica mala prazdnu pusu az do roka a potom jej naraz vsetky styri vysli a najvacsia sranda bola, ze moja mamina stale ked bola nervozna,ze to zo zubkov a zubky nikde...
Moja je tiez riadny papkac, v utorok bude mat 11 tyzdnov a mame uz 6000g...
@miskachrumka miska rozumiem ti s tou stravou ja tiez neviem kde zacat, niesom sice len na pecive,ale tiez neviem ako nato aby som malej neublizila...tak ked daco najdes tak daj vediet...
@miskachrumka ja som si inak nechala poslat espumisan zo sk a vooooobec n nezaberal...
@miskachrumka ja ho zvyknem vazit aj doma,mam svoju osobnu digitalnu vahu,stupnem na vahu najskor ja,odvazim sa,potom si dam na ruky maleho a odvazime sa spolu.no a ked odratam svoju hmotnost tak viem kolko ma maly,a zhoduje sa to +/- s vahou co vazi lekar. 🙂to mam taku lacnejsiu variantu digitalnej vahy pre babatka ...
@miskachrumka
Poradkyňa vie pomôcť aj v prípade refluxu, aby si nemusela dávať umelé zahusťovacie mliečko a sama si písala, že sa ti zdá, že más poobede menej mliečka... 🙂
@lucia795423 @miskachrumka
Tak ja som tá, čo zje všetko od začiatku (akékoľvek ovocie, zeleninu, kapustu, strukoviny - veď sú to samé zdravé veci!), všetko znamená u mňa to, že jem to, čo za iných okolností - vyhýbam sa jedine alkoholu, aj keď som si minule pre svokre dala asi pol deci červeného 😉 - ja som proste zistila, že je to jedno, nezistila som žiadnu priamu súvislosť medzi jedením a plačom, a otestovala som to viackrát - raz pri fazuli plakal a raz nie, proste bolo to jedno... dokonca som už aj na dvoch kávach denne (nesladené presso s mliekom), či ju pijem, či nie, tak či tak zle v noci spí... 😅 a bez kávy proste neviem fungovať normálne... ešte k tomu boleniu bruška.. podľa mňa ten plač nesúvisí s bolením bruška, ja som skôr presvedčená, že tento plač u malých bábätiek vyplýva hlavne z nezrelosti nervovej sústavy a z toho, že inak komunikovať nevie, takéto deti podľa mňa plačú aj preto, že ich niečo svrbí, alebo tlačí, alebo im je proste smutno, je to ich spôsob vyjadrovania pocitov... všimnite si, že tieto plače ustávajú okolo 3-4 mesiacov, keď deti začínajú komunikovať - aj keď neverbálne 🙂 ... a mamičky to všetko pripisujú brušku a strave, tak sa stane, že mamička zostane na suchých rožkoch a zapražených polievkach, bez prísunu vitamínov z ovocia a zeleniny, je vyčerpaná, frustrovaná a nečudo, že sa jedného dňa naštve a praští s dojčením... pritom sú to všetko zbytočné mýty...
Mne totiž dosť otvoril oči tento článok STRAVOVANIE DOJČIACEJ MATKY - http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?... - podotýkam, že všetko z toho článku je vychádza z odporúčaní lekára - kanadského pediatra Jacka Newmana...
"Obmedzovanie v stravovaní nie je jediné z neopodstatnených omedzení, o ktorých sa dojčiace matky dočítajú. Na vylúčenie danej potraviny treba skutočne pádny dôvod. Dojčiace mamičky na celom svete jedia vo všeobecnosti všetko bez rozdielu bez toho, aby ich deti mali nejaké problémy. Príčina plaču je väčšinou inde než v strave.Je načase, aby dojčiace matky prestali žiť v neustálom strachu, že sa bábätku niečo stane len preto, že zjedli nejakú normálnu potravinu."
@carodejnica
@miskachrumka presne tak Mishka, ak sa Ti dá zachráň kojenie, veď ja si napr. neviem ani predstaviť, žeby som nekojila, keď čakáme napr.: na tie naše krúžky, tak kojím, keď tam dorazíme a niekedy aj počas a mám pocit, že furt 🙂 mám toho veľa a keby som mala ešte myslieť na prípravu mliečka, tak neviem, neviem. Asi by som bol zbytočne z toho nervózna, takto je to max.pohodlné.Veď uvidíš ako bude, budem Ti držať prsty 🙂 .
@miskachrumka tak tá saláma moc vitamínov nemá 🙂
@carodejnica aj ja mám každé ráno super nesladenú kávičku s mliekom ( to si neviem odpustiť- pila som hneď od prvého dňa aj v pôrodnici) a ja takisto jem všetko, od kyslých uhoriek cez fazuľu. Včera som si napr. urobila špaldové cestoviny s tvarohom a acidofilné mlieko, čiže nič problémové a malý dnes tak plakal a potom sa dokakal až za uši a tak prdel ako nikdy.Keď som zjedla fazuľu tak ništ, predtým som tiež jedla cestovinky s tvarohom a ništ.To je ako s tou našou krásnou hojdou. Druhé bábo by sa tešilo a naš malý reve ja k na raty 🙂 🙂 🙂.
@kvietok173 podľa mňa, keby si si dala tie cestoviny s tvarohom a mliekom dnes, tak by možno druhý krát malý neplakal... 😉 aj keď práve bielkovina kravského mlieka, je častým alergénom a tá skutočne (oveľa pravdepodobnejšie ako zelenina, ovocie, či strukoviny) môže spôsobovať zažívacie problémy - tu som o tom čítala http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko...
@carodejnica Aj keď máš mlieko prekyslené ako acidofilné a tvaroh, tak by to nemalo byť tak zlé, či?????
@carodejnica takže som sa dočítala, že jogurty a acidofilné je oki a ten tvaroh chúďatku narobil, také prdíky 😢 a ja som ho toľko zládovala 🙂 no ništ, tak ho vynechám, obyčajné mlieko si dávam troška do kávy a ináč fungujem na kyslomliečnych výrobkoch a aj espumisan som odstavila, keď sme mali nádchu.Myslím, že popri tej nádche neostal priestor na bolenie bruška 🙂
@kvietok173 No, podľa toho článku by sa mala sledovať aj stolica - či je zelená, alebo prípadná kožná reakcia... ja by som na tvojom mieste znova vyskúšala ten tvaroh, či to bola náhoda, alebo znova bude plakať a kakať- a hlavne či bude stolica do zelena, a ak áno, tak ako píšu - úplne vysadiť na týždeň mliečne výrobky a sledovať reakciu... ale ako je uvedené v článku, dieťa z toho vyrastie 😵
@carodejnica stolicu má oranžovohnedú, ale riedku
@carodejnica dik za uzitocny link...este mam otazocku, mala furt kaka a dost take riedke sice oranzove obcas do zelena ale my stale minieme 14-18 plienok denne.inak pribera pekne aj je kludna, ze nemam pocit ze by ju bolelo brusko...necvies mi poradit ci to je ok? Alebo si niekde o tom necitala?dik
@lucia795423 a to sa Ti ako podarí toľko krát prebaľovať? Prebaľuješ malú aj v noci?Aj mi máme riedku´a naša dr. nič nato nepovedala.Priberáme tiež, farba je oki, len kaki sú ako kaša a nie ako praženička, len v tej kaši sú sem tam praženičkové kúsky 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 .To je téma, že 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Keď si spomeniem, že len prednedávnom som riadila v práci kopec ľudí a bola prísna 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a rozhodovala o vážnych veciach a teraz sa moje záujmi šmahom čarovného prútika zmenili na kakaničky a grcaničky 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 .Tí naši partneri musia mať z toho guláš ako sa ženské menia a prispôsobujú danej okolnosti 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@lucia795423 @kvietok173
Pokiaľ dieťa celkovo prospieva, je kľudné, priberá, tak farbu a konzistenciu stolice netreba riešiť 😵
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/18/stolic...
Plne dojčené bábätko, ktoré je spokojné a dobre priberá, môže mať stolicu zakaždým inú. Stolica môže byť ako praženička, môže môže byť redšia, hustejšia, môžu v nej byť aj nestrávené biele kúsky, trochu hlienu, môže mať farbu horčice, môže byť zafarbená do hneda i do zelena.

Ahojte mamicky,vcera sme absolvovali kontrolne sono mozgu a nastastie je vsetko v poriadku.a stade rovno na jarmok a aj v obchode sme nakupit stihli.maly hotovy anjelik 🙂