Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@miskachrumka Ja som prvé dni po pôrode tiež bojovala, ale sušené slivky to spravili 😀 Inak sa odporúča zopár suchých sliviek zaliať vriacou vodou, nechať vylúhovať a vypiť. Až k tomu som sa nedostala, mne pomohli sušené, ale vraj je to najlepšie na zmäkčenie a vylúčenie stolice.
@alinka01 máš len problém s (konzistenciou)stolicou ?či ako to mám napísať :D či aj zlatú žilu ?
@kmkke joj bože 😖 😖 ešte tu vodu z nich možno ..ale sušené slivky a figy ...podobné veci nie ...mne sa to hnusi jediné čo zjem sušené je ananás aj ztoho ma zuby bolia ako šlak 😒
@miskachrumka poslala sim ti ip
@alinka01 už som odpísala 😉
@carodejnica chcem sa opytat, je ok ked mala je na ciciku u iba tak 10 min?
@lucia795423 u nás sa to tiež zmenilo, malý mi už nežmulá tak dlho, občas, ale teraz väčšinou za 5 min vyťahá a pustí a nechce a aj v noci, priberať priberá, tak to neriešim.Majú lepší ťah 🙂
Ináč včera večer po kúpani som našla malémi na vnutornej strane stehienka v zahybe malinky ako by jebáčik je to biele nafuknuté je to niečo vačšie ako hlavička ihly ....asi nikto nevie čo by to mohlo byť ?
@kvietok173 aj unás je to tak a aj som radšej lebo ked vycucá jeden a potom niečo aj z druhého prsa je prejedený a vela grcká von tak je aj prenho lepšie ked menej spapá ....
@kvietok173 no ved aj mala pekne pribera, len sa mi to zda zrazu take rychle, ze cecek pif paf hotovo...😉))
Boze ako mam prestat jest sladkosti ked moja dcera vcera vytreatovala jednu velku tasku sladkosti... ☹
@lucia795423 ja akurát pečiem mafinny 🙂 , ale pre dobrý pocit, je tam kopec jabĺčok, hrozienok a napol celozrnná múka a trstinový cukor. Veď z toho nemôžem pribrať, že? 😀 😀 😀
Nemože ma baby nadúvať ztoho ražného chleba?
Dnes si zas spievam každý den je zomna iná žena :D :D :D
dnes som už čierna ...našla som včera klipy na vlasy tak som si hned kupila farbu na vlasy ...milujem dlhé vlasy ..lenže ja si ich nemožem dovoliť nemám na to háro
@kvietok173 nie ani deka 😀
@kvietok173 na pol celozrnnu a druhu polovicu normalnu?pocuvaj pouzivas aj nejake ine mury ako ryzovu alebo tak?
@kvietok173 boze muky a nie mury...xixixi
@lucia795423 ražnú, pšeničnú celozrnú a špaldovú, ovsenú nemusím. Napr- zo špaldovej robievam chlebík v pekárničke, ale to mám tiež 3 druhy a z každej dávam na rovnako (chlebovú, hladkú celozrnnú a hrubú celozrnnú)+otruby a všetko samozrejme bio 🙂 , smejem sa lebo pre mňa nemusí byť bio, ale môj mm si potrpí na bio 🙂.Používam ryžový olej na tepelnú úpravu ak treba.Napr. palacinky, vyprážané jedlá samozrejme nie 🙂
@lucia795423 ale ryžové rezance sú fajn, ja ich dávam do paradajkovej polievky 🙂 a celozrnné cestoviny sú oki, ale minule som mala špaldové a akosi čo ja viem???Chlebík špaldový máme premakaný a iný už ani nejem, len pre dcéru sem tam kúpim biely rožok 🙂 , ale aj tak toho chleba veľa nejem, možno pred týždňom som jedla naposledy 🙂
žienky, takže mi máme tváričku konečne ako detskú prdelku 🙂 a nepomohol nám ani Excipial @miskachrumka 🙂 , ale Nivea detská hypoalergénna s omega 6 mastnými kyselinami v takej bielej tube s macíkom 🙂 .
@kvietok173 ja mam pekarnicku ale v nej nejak nepeciem, len ju vyuzivam na hnietenie cesta, nato som velmi leniva... 😀 😀 😀 ,dik za typy na ten olej, ja pouzivam len olivovy ale tu mame vela inych druhov len neviem ako ich vyuzit...skusim ten ryzovy...ja som velmi pecivova ale kupujem len tmave (obcas dcere tiez biely rozok z sk obchodu), tu mame uzasny vyber chlebikov a pecivka...ale aj tie muffinky by si mohla supnut recept do posty ked budes mat cas...a ked mas nejake super typy tak posli...
@lucia795423 pošlem Ti špaldový a vyskúšaj je fakt oki a vieš čo ješ.U nás v obchodoch máš tmavé pečivo, ale to neznamená že je zdravé, len opražená múka.Nechcem sa sťažovať ale môj malý dnes celý deň spí.Teraz vstal po 3 hod. napil sa a zase spí, ani prebaliť som ho nestihla.Dúfam, že budeme ťahať nočnú 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂Ryžový olej je oki ne tepel.úpravu, lebo sa prepaľuje pri vyššej teplote ako ostatné a je bez pachute, potom používam oliv oil a slneč.bio. MM chcel käpiť sézamový ale nestihol ešte ale ten je myslím na šalátiky, on má rád chalvu, preto sézam, ale aj do chlebíka dávam veľa sézamu.
@kvietok173 vies co ze aj moja sipova ruzenka dnes nejak dlho buva vstala o 9 tej a po pol 11 uz bola v spinkalkove a spala az do pol 2...a zasa dajak klepka ockami...posli mi ten chlebik skusim, zo spaldy som robila iba zemlicky...
Mne inak padlo velmi vhod ten posun casu, mala mi uz skoro tyzden pekne zaspinkava do pol 10...konecne...
@kvietok173 🙂
my máme toto http://detska-kozmetika.heureka.sk/johnson-john... používame ho aj na tvaričku
@kvietok173
@carodejnica
@kalifa28
ako mne je jedno, je to vas nazor a kazda mamina vie, co je pre jej dieta to najlepsie, nikto vam nekaze sa stotoznit s mojim rozhodnutim a to ze ja som malej dala uz 3 krat kasicku a vzdy len naobed, tak je podla mna len moja vec a nema to nic spolocne so spankom, bo Dadka mi uz daaavno predtym prespavala celu noc! takze jej ju nedavam pretom, aby mi lepsie spala... ale vsak nevadi, hlavna vec, ze jak sme boli tehotne tak ste tu kazda pisala, ze ani jedna z vas nebude "knizkova mamicka" a predsa ste!!!! a mozno tie co tu najviac odsudzuju ostatne mamicky robia to iste doma, len sa s tym nechcu priznat a hraju sa na to ake su dokonale mamicky... aj ked ja si neviem predstavit ako to stihate sediet cele dni za pocitacom a na nete, ked mate doma male dieta a niektore aj dve a viac deticiek... ale budis... a vy tu odsudzujete vzdy za vsetko, za to, ze niekto da babu cumlik, ked prestane kojit, ked da flasku, ked vyskusa nieco, co nie s vasim nazorom "dokonalych mamiciek"
@fate_girl prepáč nikto Ti nechcel kázať, písali sme len čo vieme a čo by sme robili, prípadne nerobili aj svojím detičkám.Ja som napr. na nete keď kojím malého a to je aj 10x do dňa niekedy aj po polhodine, teraz sme akurát písali že sa to mení. Ok nikoho z nás nepočúvaj, ani to od Teba nik nechce, len prosím Ťa ak si prvorodička, tak konzultuj svoje kroky s babuľkou so svojou pediatričkou, nik Ti zle nechce.Veľa šťastia 🙂
@kvietok173 v pohode ja nemam v povahe sa urazat a ak povazujem za dolezite, tak si vypocujem a necham aj poradit, ja som sa tu tym nechvalila, len som napisala ze sme vyskusali a malej chutilo a v obchodoch su uz aj tak vyzivy a kase od 4 mesiacov a keby ublizovali detickam, tak by ich asi nepredavali... ale tak dakujem za rady... pekny zvysok dna....
@fate_girl Neviem čo si chcela povedať tím že tu stíhame písať príspevky ....je to otom ako si to každý zariadi ..ja som napr uplne sama na deti kedže manžel je v zahraničí momentálne ...a stíham aj písať .....neviem čo je na tom zlé ...či to že sem píšeme sme oto horšie matky ?alebo ako si to myslela ? 😕 😠
To že ty nestíhaš sem prispievať len pri jednom dietati je už tvoja vec ...asi to máš zle zorganizované 😒
lebo ja stíham MK aj popri dvoch detoch ...a súhlasím je to tvoja vec tvoje dieta a ty budeš znášať všetky nálsedky ak niečo čo samozrejme Neprajem !!!!!!!!!!!!!!ale ako napísal kvet mala by si to všetko konzultovať s pediatričkou .....ja mám druhé a nič nove si nedovolím robiť bez toho aby som sa opýtala ...si odvážna mamička teda !
a mne osobne je jedno kto čo robí .....je tokaždého osobná vec !
nech si každý vychováva ako chce ako som písala mám kamarátku ktorá to prehána a je mi luto jej syna a pritom je to jej druhý syn ,ale čo už nič som nepovedala .....
@miskachrumka mno uz som len cakala kedy sa ty ozves... mno a co sa tyka toho organizovania, tak ja som kazdy den s malou v robote a piatok, sobota a nedela v skole a posledna vec na ktoru myslim pocas dna je chodit na net na modry konik a radsej ten cas vyuzivam na to, aby som sa venovala malej a manzelovi... takze ak nepoznas moju situaciu nekomentuj a neodsudzuj...

@miskachrumka
@kvietok173 ja mam take iste problemy. Zacala som si davat ovsene vlocky, trosku pomohli. Ale tu lactulozu si aj ja kupim. A mozem poprosit aj ja ten racio jedalnicek? Ak by ta to velmi neobtazovalo a budes aj miske posielat tak aj ja by som chcela. Diiiiik