Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@lucia795423
my to máme dokonca nakázane od doktorky, lebo je ešte slabý tak aby trošku spevneli musíme každý den takto cvičiť a tiež aj davat na bruško ale to sa mu veru nepáči to len preplače.
@monculka
Baby poradte mi...moja mala v noci ako spala, tak sa tak nejak pokrutila ze sa jej bupacky natiahli na krceku tak ze ram ma asi na 4 cm take cervene otlacene ale fest... Mam jej nato nieco dat... Moje zlaticko, asi ju to neboli, lebo je zlatunka, len ten krk na naskladany tak sa bojim aby sa jej to nezhorsilo...
@carodejnica aha dobre vedieť ...takže prvý štrajk býva v tomto období ? 😒 dúfam ,že ho nepocítim
@miskachrumka áno, cca okolo 3 mesiaca, môže, aj nemusí prísť... bábo začne odmietať prsník, nakojí sa dobre len v polospánku... netreba to vzdať, treba sa veľa mojkať, koža na kožu, spať s bábom (dnes som s ním spala na gauči v obývačke 😅 , ale nasáčkujem si ho do manželskej), už sa mi celkom darí kojiť po ležiačky, ono sa bábo upokojí a nacucne... ako som písala, poznám veľa prípadov, kedy to maminy vzdali, hlavne preto, lebo nemali správne info, čo treba robiť... 🙂
@lucia795423 môj malý ma na krku taký kožný záhyb, strašne zle sa mu tam vetrá, má to tam červené a zapálené, dávam Imazol po každom kúpaní, ten vysušuje... pred tým sa ho však snažím dať po kúpaní na bruško, aby to dobre vyschlo...
@carodejnica
Toto mame asi aj my. Tyzden to trva. Zda sa mi, ze je hladna, ale v sekunde ako ju polozim na kojaci vankus, tak spusti krik, ako keby som ju isla mucit. Nepomahaju ani zmeny polohy. Dnes sa mi ju podarilo presvedcit, ale inokedy pije len v polospanku alebo pri zaspavani alebo ked sa prave zobudi. A este v satke, ale tam ju davam, ked ma ist spat. Nastastie potrebuje spat vela, takze hladom netrpi 🙂.
To spolocne spanie je naozaj super. Neslo nam to od zaciatku, lebo sa nevedela prisavat poleziacky, ale teraz sa uz vie nasmerovat sama na bradavku. Je pravda, ze sa v noci budi castejsie, ale neberiem to ako tragediu, lebo ona sa vlastne iba zacne mrvit. Ja jej dam cicik a spi sa dalej. Svietim si malou lampickou, aby som na nu videla.
@carodejnica dakujem, mozem dat sudokrem, lebo ten co ty pises tu nemame...
@carodejnica
@chrumka84 mne na štrajk pomáha, ked malej pri prvom záchvate plaču, ked sa priblížim s prsom, dám do pusy dudel (nedudluje) ona sa na chvilu sustredí na cudzi predmet v pusinke, dudel vypluje a vtedy chytí cicík a ked zacíti chut mliečka, už nemachruje, že nechce a pekne papá... 😝 😝 😝 😝 som s nou vybabrala, s mrškou jednou malinkou štrajkujucou... hahaha... 😀
Maminy aj vaše deti si dávajú nonstop ručky do pusky ?
moj už ani dudu nechce len ručky vkuse ich má ožužlané od slín ....
@chrumka84 my podobne ......ale už nieje tak na culík ako bol dajme tomu pred mesiacom ...
@kalifa28
@chrumka84
Ja som cumel radšej ani neskúšala, však viete prečo.... 😖 Proste som sa príliš natrápila so štartom dojčenia, aby som si to potom skazila niečím, čo štatisticky dojčenie kazí... 😕 🙂
Zase super status Mamily na FB.
Dojčenie si zaslúži podporu „počas celej doby, kým trvá“. To, že túto podporu po šiestich mesiacoch stráca je nepopierateľné. Dôkazov o tom,že o problematiku dojčenia po 1. roku sa málokto
zaujíma, je veľa, ale najlepším ukazovateľom je snaha výrobcov UM o ponúkanie svojich produktov po 6. mesiaci/1. roku a predstava mnohých (vďaka reklame výrobcov UM), že z materského mlieka sa prechádza (niekde medzi 6. a 18. mesiacom) na umelé mlieko. Výrobcovia spájajú so zavedením UM všetky predstavy, ktoré vyčerpaných rodičov podporia v rozhodnutí začať dieťaťu dávať
umelé mlieko:
- materské mlieko už po 1. roku/2. roku dieťaťu nič nedáva,
- dieťa bude po odstavení lepšie spať, prestane sa budiť, bude
zaspávať samo,
- dojčenie je už len psychologické, dieťa len „dudluje“, materské
mlieko už v skutočnosti nepotrebuje,
- matka si už svoju povinnosť voči dieťaťu splnila,
- dieťa je potom možné ponechať aj v starostlivosti iných ľudí,
lebo je „nezávislé“.
@carodejnica jaaaaj,držím palce,nás by to už mohlo obísť,my sme štrajkovali v 5t a skoro o nervy som prisla 😒 a už som myslela niekedy,že aj o mliecka.Ale nakoniec sme to zvládli...skin to skin a zmena polohy a aj minimalizovanie používanie cumla potyzdni zabralo 🙂
@lucia795423 sudokrem je super,obsahuje zinok,ja ho používam skoro na všetko kožné...
@kalifa28 ja som tiež používala na zblbnutie zase zohnuty prst 😀 a tiež to zaberalo..
@miskachrumka my taktiez, slinky tecu potokom a staaale pasticky zuzleme, vypluje dudlik a hned pasticku, ale neviem ci to u nas nebude tym ze sa nam derie zubok ☹ lavy horny ocny, dasienko je trolinku cervene a ked skusim na to tvrde a kusocek biele
@martinam77 dakujem
@dandelions u mojho prvého išli zubky prvá dva dole ked mal 3mes a tyžden .....že by sa to opakovalo 😕
HBHHHHLLSKXKKJ JCCHJFHFJFDKJDJDJNV VNVV
maminky uz vam deturence prespia celu noc?..... lebo moja stale 2x sa zobudi na hlad a skvrka v nej akoby nejedla tyzden......Emka ma asi 7 zaludkou no neviem po kom....
@monika1091 aj moja sa budi v noci...ved hybaj do skupiny augustoviek na fb dneska sme to tam rieslili tak kus 🙂
@monculka aj na fb sú už augustovky ??????? 😀
@miskachrumka Hej, však to tu bolo spomenuté asi 3 dni dozadu 🙂 Tuto kliknite a pridajte sa 😀 :
http://www.facebook.com/groups/480883125268081/
@kmkke nevšimla som si ....
@monika1091 to sa ešte načakáš... moja sa budí po siedmich hodinách okolo tretej v noci a potom o siedmej rano.
@monika1091 od pol deviatej do štvrtej ráno,čisto len sa napapa a spi este minimálne do 7,30h.neviem ci sa to považuje za celú noc ale ja som spokojnucka 😀

@vcielkamaja 15 🙂 ale nebola som nasratá na muža, tak to značne skreslilo moje skore 😀 😀 😀