Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@monika1091 moj maly sa zatial nepretaca, len sa tak srandovne vzpiera, natiahne nohy, zaprie paty a dvihne tu svoju malu ritulku a urobi taky mostik 🙂 tiez na neho kukam, ze kedy sa sam pretoci... a stale ma prstiky v pusinke, a slinta.. tak snad mu uz zubky nepojdu.. mna by potesilo, keby sa nahlas zasmial.. smeje sa len "bez zvuku" a niekedy si vyska.. a "rozprava" mi.. ale nahlas sa zasmiat to nie...
z bruska na chrbatik sa nezvykne ,otaca sa mi z chrbta na brusko.a mame obdobie vyskania,prestal sa smiat nahlas a zacal namiesto toho vyskat 🙂
@sullivanka no ja moju niekedy davam sadnut ze ju drzim no ona sa akoby vzpružila a postavila na nohy a nie a nie ju potom posadit....... a smiat sa smeje aj nahlas ako kedy... ale vadsinou bez zvuku....a to vyskanie som su uzila ked sme jej pustili koltoc nad postielkou ..... a ked sa s nou salime vtedy vyska
@monika1091 moja sa z chrbatika na brusko pretaca od 19.12. a naspat sa jej to podari len sem tam, aj to ked sa odrazi nozickou, ale stale sa smeje, usmiatejsie dieta som este nevidela, takto sa nesmial ani Tomasko 😀
babulky nasa zabka mala 21.12. 4 mesiace... pretocit sa ani za svet... pred dvomi tyzdnami mala take dni ze sa vykrucala na jednu na druhu stranu ze bola vlastne az na boku, a teraz zase akoby sa vratila o krok spat... ani za svet... vysiera sa, smeje sa az az, hika a strasne ju to bavi, ale pretocit a z boka na bok absolutne.... ze naco?! a dalsia vec je poloha na brusku... uz bola na tom tak ze naaadherne drzala hlavicku uplne az sa skoro uz opierala o vystrete rucicky a teraz zase kasle na to... zabori si tvaricku do postele, jeduje sa, ale neudrzi ju hore ani z polovice tak ako to uz vedela :-/ ale ked ju drzime na rukach tak hlavu drzi nahderne vsetko v pohode, len na tom brusku nie a nie... co s nou? som z toho taka trochu nestastna... je to okey? je sice pravda ze jej asi idu zuby slinta jak bernardin a stale ma nieco strcene v puse a niektore dni je taka uplakanejsia alebo vidime ze je taka nervozna... ci to ju zamestnava alebo co neviem ☹ poraqdte...mam robit paniku, alebo je to okey? alebo mam ist ku doktorke ? dalsiu poradnu mam az 21.1...
@nufficek Nič si z toho nerob, môj malý robí presne to isté 🙂 Na bruchu ani bohovy, rev taký že sa čudujem že ešte u nás nezvonila sociálka 😀, slintá tak že každý druhý deň periem (včera to bolo 16 podbradníkov), dnes má "zatiaľ" spotrebu len 4, najlepšie sa kuše môj malíček, a keď ho nemá v puse tak rev (a sociálka nikde 🙂 ), už som skúšala nosiť ho v nosiči (kúpila som ergo nosič, tak reku či vydrží), vydržať vydržal, vyzeral aj spokojne, len moja brada vyzerala akoby ju prešiel slintajúci a dudlujúci vlak (čo som mala na tričku o tom škoda hovoriť). Inak je narodený 24.8., takže o 3 dni menej ako tvoja a najlepšia a celodenná sranda je mávať rukami a nohami ako nepríčetný, kukať hore na kolotoč (ja ho musím furt natáčať lebo inak rev - vid sociálka) a nič iné nerobiť, respektíve o nič iné sa nesnažiť 🙄
@kmkke cauko tak to si ma potesila 🙂 drzim palce s tou socialkou 😉 vcera tu boli u nas susedia co ich mala je starsia o dva mesiace a hovorila mi ze ona sa len tyzden dva este pretaca, ze sa bavila s doktorkou a ze je tlo uplne normalne ked sa dieta otoci do konca 6 mesiaca... tak som kludna... malu davam viacej na brusko, uz aj viacej vydrzi tak uvidime ale do nicoho ju nenutim... ved vyzera byt zdrava a v pohode tak snad vie kedy ma svoj cas... si hovorim ze ved aj kazde dieta zacina inokedy chodit... 🙂 drzim palce 🙂
ahojte, nas maly je super v pretacani z bruska na chrbat, ale naopak ho ani nenapadne, ked je na chrbte, tak sa len vzpiera a vzpiera a potom zacne plakat, ze mu mam pomoct. dnes presne ma 5 mesiacov, tak duufam ze sa posnazi do toho 6 mesiaca. ale dokonca chlapcek mojej kamosky sa nikdy nepretocil z chrbta na brusko vobec, a je uplne zdravy a sikovny, ma uz 3 roky. tak si myslim, ze sa nicoho nemusime obavat.🙂
Ahojte mamicky...tak a mame u Novy rok chcem vam popriat hodne zdravicka a nech sa vam dari aj rodinkám 😉 😉 😉 😉 no musim sa vam pochvalit my sme papkali dnes uz 2x mrkvicku... a ked dam malemu prykrm zo zeleninky tak sup ho na vecer zacnem davat kasicky 🙂 🙂 🙂 🙂 NO CHCEM SA SPYTAT??? ake kasicky davate na noc vy? ja nie som moc za ochutene..zevraj najlepsia je sunarka ryzova 😒 😒 😒 😒 😒 mne kazali davat na 7 den uz aj masko pomixovaneho kralika....ako ste natom vy? ako sa dari?? 😝 😝 😝 😝
@vierazit198 aj vám ....nech je rok 2013 podla predstáv 😉
ahojte tak nakoniec sme dali zaockovat len sa chcem spytat tie horucky mozu dokedy prist?mi sme boli vcera o 15 hod.
dakujem
@nati04 my sme boli tiež včera ...ale nemal vobec horúčku
@miskachrumka ani mi sme nemali 🙂 miska kolko uz mate ockovani?dala si naraz hexu a tu na ten zapal mozgovych blan?
@nati04 ja neviem ....máme dva krát za sebou okovanie po dve očkovania látky do nožičiek .....(dve injekcie v 2,5mes) a dve včera) a ešte chcem dať do pol roka rotavírusy
Ahojte,
predám folfravid za 10,-Eur/balenie 30 ks (exp.7/2013) + poštovné. Mám asi 12balení (manžel nakúpil 😀 ) alepo dohode s lekárom sme museli ďalšie tehotenstvo, teda vkladanie embria presunúť na koniec jari alebo začiatkom leta, tak ich nestihnem všetky vybrať.
V prvom tehotenstve som ho brala počas tehotenstva až do pol roka kojenia. Jediný výživový doplnok z ktorého som nebola "pažravá" a hlavne mi nebolo z neho nikdy zle, ako pri ostatných.
Tu je link pre info o folgravide: http://eshop.farmax.sk/folgravid-30-cps/
ahojte maju vase deticky uz neaky rezim lebo moja 5 mesecna ziadny
😒
@monika882 podla mna su este male, aby sa im dal vytvorit rezim. My nemame ziaden. Resp. taky, aky si ona zaveli 🙂. Je, spi a bdie kedy chce. Chvalabohu v noci spi. Ale odkedy dokedy sa meni kazdy den. Jedine, co je zarucene, ze ked nie sme mimo domov, tak poobede spi tri hodiny.
ak ano tak poradte ako ho mam vytvorit
ano ale ta moja spi tak hodinu za cely den a potom je nervozna neda sa jej zaspat
@nufficek ahoj, môj krpec robil presne to isté, keď som ho dala na bruško, zabáral hlavičku do gauča s veľkým krikom...bola som z toho dosť deprimovaná, lebo susedim malý rovnako starý pekne držal hlavičku aj 10 minút v kuse.. dávala som ho každý deň aj 5krát, keď aj na minútku-rada od doktorky. za nejaké 2 týždne sa to krásne zlepšilo a teraz sa veľmi teší, keď ho už otáčam na bruško. no na druhej strane, dnes má 5 mesiacov 2 týždne a doteraz sa neotočil ani raz, ani z chrbátika ani z bruška..len sa prehne na bok a tam to skončí. lenivec 😒
@tamara2307 cauko... tak mala ma o tyzden 5mesiacov ale furt nic... leniva je 🙂) ale uz sa z toho nestrwsujwm. ked ju drzim na rukach krasnw sa drzi kruti otaca vytaca, dzavoce pusa sa jej nezavre ale otocit ani za svet. 21. ideme ockovat druhu davku tak dokia pivedala ze potom uvidime ze zatial je to ok 🙂 a uz maleho prikrmujes? ak hey ako vam to ide?? 🙂
@vierazit198 cauko my sme kupili nutrilon kasu od 4mes. a mala ju taha z flase jedna radost krasne prespi az do rana do 6.30 tak som rada. ta nutrilonka je aj ochutena vanilkova ta je na moj vkus dost sladka ale je aj cista neochutena a ta je ok. pisu tam ze sa ma dat na 150ml vody 40- 45g prasku no ja jej davam 30 a bohate staci je to tak akurat huste na flasku a pekne to sprasi do bruska a spokojna je. pribera tak akurat pekne ako ma. tak myslim ze fain. ale niekedy to striedame aj s tym zarobenym " mliecko s kasou" od Hami tie od 4mes.bez prichute a to jej tiez strasne chuti. ale to je kapanek drahsie tak to ide trochu do penazi ale tento nutrilon je myslim uplne super. drzim palce a daj vediet co ste skusili... 🙂
ako kedy niekedy na rukach ako sme prisli z nemocnice je naucena na rukach
@nufficek ahoj este nedavam kasicku lebo chcem najprv skusit jeden prikrm a to obed a potom sa dam na kasu.. no kupika som si uz od nestle ryzovu neochutenu tak uvidim..zaraba sa s vodou...uvidime dakujem za typ
@nufficek netreba sa stresovať, to máš pravdu.. každé babeno je iné, takže treba len trpezlivosť..s príkrmami sme na začiatku-akurát včera som sa pokúšala dať mrkvičku, no krásne mi to všetko vypľul a odmietal otvoriť ústa, takže polovica skončila na mne, druhá stekala po brade. ďalšie pokusy o papanie odkladám 🙂 keď mu stačí moje mlieko, ja som len rada
Mamicky uz davate prikrmy ???? ja sa bojim zaviest lepok neviem ako nato... citala som ze je dobre zaviest ho este pokial kojim....ja odsavam a uz mi nejak konci mliecko .. tak by som cim skorej zaviedla lepok aby to dobre znasal ....napiste mi otom nieco ako postupujete ... my papkame mrkvicku , petrzlen, zemiacik, kalerab a zajtra uz aj masko.... poradte mi prosim vas .... ci uz davate kasicky a ake ... ci ryzovu alebo kukuricnu.... ako postupovat ci mam potom davat ovocie ked zavediem obed.... dakujem vam za vzacne rady.... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Ahojte maminky pretacaju sa uz vase ratolesti?...... moja akurat dneska z bruska na chrbatik.... taka som rada ... 🙂