icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

saranata
15. jan 2013

@vierazit198 lepok sa zavadza už medzi prvými príkrmami, stači do polievočky zavarit lyzičku detskej krupice 😉

miskachrumka
15. jan 2013

@vierazit198 niekto dáva aj rožtek obžúvať 😉
ale my sme tiež ešte nič nedali ani len prvý príkrm ..ani sa mi dotoho nechce ... 😒
ale hádam začneme niekedy ...

janinka25
16. jan 2013

@vierazit198 mne este dr. pri prvom povedala, ze mam davat lepok počas kojenia okolo 6 mesiacov, ze lepsie znasa, teraz mi kamoska vravela, ze jej dr. povedala, ze vyskumy a mudre hlavy hovoria, ze sa ma davat uz dietatu okolo 4 mesiacov, ze čim skôr tym lepsie tak neviem, ja môjmu dam občas chleba obzuvat, ale uz nemal dlho.

sabina84
16. jan 2013

uz prikrmy?a vy nekojite?ved vase babatka mozu mat tak 5 mesiacov...

tamara2307
16. jan 2013

@vierazit198 ja som okolo 4. mesiaca urobila z materského mlieka a detskej krupice takú riedku kašu, ale nechcel mi to prehltať, tak som mu raz za týždeň dala ocuclať piškot. aj tak netuším, či to pomôže.

miskachrumka
16. jan 2013

@tamara2307 vidíš piškoty sú tiež dobrá vec ..... 🙂

miskachrumka
16. jan 2013

@janinka25 hej to som počula aj ja ....a vela otom mamičky diskutujú ...a vela mamičiak už zavieslo k 5mes lepok ...no neviem ja som dala malému už otruby čo sa rozpúštajú v puse s lepkom a nič 🙂 aj rožtek obžuval ale len tak že aby sa rátalo....a mám pomaly a isto pocit že moje mlieko už asi nebude stačiť ☹

tamara2307
16. jan 2013

@miskachrumka no dobrá ako dobrá, obsahuje lepok a blbý cukor..no ale ako mu to chutilo 🙂 tá usmiata tvárička ma vždy potešila

miskachrumka
16. jan 2013

@tamara2307 no lebo sú sladké tak sa nebudú predsa tváriť kyslo 🙂
myslím že na prve zavádzanie je celkom ok ocmulávanie piškotky....no neviem každá si urobíme po svojom

lillyen
16. jan 2013

Piškóty sa neodporúčajú, až po 1. roku života, lebo obsahujú vaječný bielok, čo je alergén. Je hrozné, že dnes už je všetko alergénom. Ale asi ja skúsim radšej tú krupicu do polievočky. Predtým som čakala, kedy už mu budem môcť dať aj niečo iné, a teraz mám obavy, čo môžem a čo nie. ☹

janinka25
16. jan 2013

@miskachrumka my sme tiez rovnako na tom na večer uz nemam tolko mlieka tak si odsajem a primiesavam mu do toho 2 lyzicky ryzovej kase, včera som to hovorila dr. boli sme na očkovani tak hovorila, ze môzem aj 4 🙂 uz aby mal 6 mesiacov a začiname z prikrmami lebo takto ma vycicia uplne 🙂

ela2710
16. jan 2013

@lillyen su aj bezvajecne piskoty 🙂 😉 kupovali sme ich pri malom Tomáškovi 🙂

miskachrumka
16. jan 2013

@lillyen ale sú piškoty aj s čisto vaječných žltok ! a ako píše ela 2710 sú aj bezvaječné

miskachrumka
16. jan 2013

@lillyen ja som dnes dala malému ožužlávať rožtek ....aj sa pohrá aj si pomlaská 🙂

sandy3911
17. jan 2013

ahojte kočky, ako Vám spinkajú Vaše detičky v noci? náš malý (plne kojený) spinkal v pohode, budil sa 2-3 krát v noci, napapal sa a potom krásne zaspinkal a už asi dva týždne sa budí v noci každé 2 hodiny aj skôr, len si cucne a spí ďalej, neviem čím to môže byť..tak dúfam, že sa to čoskoro upraví 🙂

miskachrumka
18. jan 2013

@sandy3911 aj moj je plne kojený ....a nikdy sme nemali ani jednu noc rovnakú ..vždy bola iná ..oni sú ešte malý na nejaký stereotyp ...a zvlášť kojene deti ..

luci137
21. jan 2013

@sandy3911 ahoj,ako som písala v príspevku náš posledný týžden od polnoci len plače a plače..až do rána....som uplne vyšťavená a vobec neviem prečo.....to je najhoršie

vierazit198
21. jan 2013

@janinka25 no boh vie kde je pravda ze? jeden povie tak a druhy hentak... je to strasne ze neviem co dat ! co je spravne a dobre pre mojho drobca! my uz davame prikrm zo zeleninky zemiacik, mrkva, petrzlen, kalerab, brokolica, karfiol, cuketa a uvarim mu normalne spolu s maskom ako polievocku samozrejme to nesolim... dala som tam aj cibulu pre chut( tu nemixujem) pripravim si do flasticiek a necham si dve v chladnicke a ostatne dam do mraznicky... rano si vyberiem a na obedik zohrejem v teplej vode.. chceme zacat tento tyzden aj s ovocim no neviem ako nato,,, viem ze prve ovocie (jablko)sa ma uvarit a davat skusat ako zelenina... ale ci mam varit aj hrusku a ked do jablcka chcem pridat hrusku aj tu varit??? chcela som dat piskotky lebo inac mu to nenahradim miesto mliecka to mu nebude stacit ked tam bude mat len ovocie... no citala som tu na fore ze nie je dobre davat piskotky... aj ked som si myslela ze je to dobra vec kvoli lepku. mal by sa zavadzat pokial zena este koji... a ma mliecko ja s mlieckom bojujem uz dlho ! davam aj umele ked nemam tak dva krat denne..bebu ha1 a dvojku by som mala dat po zavedeny druheho prikrmu. ... tak to aspon pisu 🙂 🙂 🙂 🙂 malemu som dala aj krupicu do polievocky a nechala som to prejst varom dakujem SARANATA za radu v pohode to prezil a tak to budem robit castejsie ... davam mu zuzlat rozok aj za tuto radu dakujem ja som sa mu bala dat rozok a v pohode... a tak by som chcela dat aj bezvajecne cestoviny do zeleninky a rozmixovat mu to ... podelte sa aj vy ako postupujete v papkani ... nechodite niekto cvicit vojtovu metodu?? ja ano a maly mi velmi place neviem ci je to dobre ze ho tak nervujem.. ale stale sa mi nepretaca ... a na brusku sa mu nepaci.!!! v poslednom case je nejaky nervozny asi to bude tym ze sa mu tlaci zubok alebo pocasim???? najhorsie je vecer len aby som ho nosila na rukach vazime 7600g a tak idem dojst o ruky... som sama doma a tak je vsetko len na mne tak sa mi nechce ho stale nosit... 😠 😠 rucicky si stale dava do pusinky...vy uz mate niekto zubok? ake su vase deticky? spinkaju vam v nutri ? alebo musite chodit snimi von ako ja? v nutri mi nechce spat 😖 😖 😖 na kolko chodite von ked je takato zima.?? neda sa ani chodit normalne s kocarom lebo nic nie je odhrnute... tak mamicky bezim malemu dat zeleninku a o jednej sme objednany na cvicenie chodime do Harmony v Dubravke neviem ci to poznate ... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 tak prajem vam vsetko dobre nech mate zdrave deturence ..... drzim palceky

sandy3911
21. jan 2013

@luci137 tak to je zlé 😒 nám teda neplače, ale budí sa skoro každú hodinu, už som z toho hotová..lebo predtým tak krásne spinkal..hádam to je len také obdobie, ktoré čoskoro prejde..takto sa utešujem 😉

luci137
21. jan 2013

@sandy3911 aj nám krásne spinkal pokial sme nešli na prve očkovanie,odvtedy je to katastrofa,najprv sa len casto budil v noci tiez kazdu hodinku a teraz pre istotu len place,ja už fakt neviem či mám len čakať že to samé prejde,....

sandy3911
21. jan 2013

@luci137 my ideme na druhé očkovanie budúci pondelok, tak som zvedavá

janinka25
21. jan 2013

@vierazit198 ja som nikdy prvemu synovi nevarila nijake ovocie teda myslim jablko, som nastruhala a dala ked bolo trochu kysle, tak som pridala mrkvu. ja sa uz tesim ked začneme s prikrmami, lebo takto kazde 2 hod. chce jest.

vierazit198
21. jan 2013

@luci137 nejdu vam zubky? moj tiez teraz nejak poplakava cez den aj v noci

vierazit198
21. jan 2013

Kolko papkaju vase deturence? moj je stale hladny a papa 140ml asi to je malo ked pred jedlom place aj pol hodinu.. 😒 😒 😒 😒 😒

saranata
21. jan 2013

@vierazit198 za maličko, piskoty az po roku, obsahuju vaječny bielok a to je jeden z najsilnejších alergenov , to by som nedavala urcite do roka
zavadzanie lepku ti stačí formou tej krupice , pecivko a podobne
pokial chceš zahustit ovocie tak pomel ovsene vločky 😉 je to dobre aj na travenie a upraví to aj stolicu dietata

odfotila som ti taku tabulku , len tak pre info

saranata
21. jan 2013

@vierazit198 my ešte nepapame nič , len materske mliečko, ja som vzdy deti dokrmovala az od ukončeneho 6 mesiaca takze mame cas ešte mesiac
mala vazila začiatkom januara 7400g takze jej nič nechyba
otača sa uz asi mesiac, teraz tak intenzivnejšie z chrbatika na bruško, zubky nemame, za sebou dve očkovania chvalabohu bez reakcii
do pusy dava všetko , hračky ručičky ale zubky to ešte nebudu
spinka tak dva tri krat denne , poobedny spanok tak 3hodinky ale už par krat potiahla aj 4 doma, vonku tiez rada spi v kočíku , aj ked teraz to počasie idealne neni kedze tu nie su ani odhrnute chodniky a od zajtra zase lad takze sa budeme smykat 😀 😀 😀
to je tak zhuba všetko čo si sa pýtala, keby niečo napis,

vela zdaru s príkrmami , nech sa dari 🙂

saranata
21. jan 2013

@vierazit198 jaaj a tiez som nikdy nevarila ovocie, ale s tými ovsenými vločkami to mozeš kludne v troche vody podusit a bude to ok , nemusís mixovat
nič som nemixovala, dieta sa učí prehltat od začiatku, maximalne jahnacie a kralicie maso som pomixovala a potom pridala do vidličkou potlačenej zeleninky

luci137
22. jan 2013

@vierazit198 myslim ze ano je nervozny uplakaný cez den..no a potom v noci ho to najviac chyti..

vierazit198
22. jan 2013

@saranata dakujem ti pekne mne lekarka nic nedala ... mam sice nejake papiere ale je sa lepsie este aj spytat pre istotu 🙂 🙂 🙂 🙂 nevies mi to poslat do mailu monikakv98@gmail.com dakujem 🙂 🙂 🙂 🙂

saranata
22. jan 2013

@vierazit198 poslala som ti čo som mala, aj take subory skompletizovane vo worde , aspon sa mas od čoho odrazit, su tam aj recepty pre detičky 🙂 a príklady jedalníčkov podla veku, ale to sa nemusíš toho drzat to su len take vzory