icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

tamara2307
26. jan 2013

@vierazit198 no u nás prehnaná čistota nehrozí, lebo pri malom veľakrát nestíham ani prach utrieť a podlahy strieť..niektoré dni len chodím okolo chumáčov prachu (na plávačkách sa to kopí raz-dva) a chytám sa za hlavu, že v akej špine to žijeme 😀

vierazit198
26. jan 2013

@tamara2307 to iste mam aj ja 😒 😒 😒 😒 😒 som rada ze sa najem ak sa to da nazvat jedenim 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a upratujem ked je uz zle...nie je cas may nejak stale mrngoce a chce mat pri sebe mamu no co uz..... upratovanie bokom no ked spi tak sem tam nieco pretrem 🙂 🙂 🙂

miskachrumka
27. jan 2013

@vierazit198 kočky ako nič v zlom (viem že ma zožerete)....ale čo by ste robili keby ste mali dve malé detičky .....na jedno treba dávať nonstop pozor a druhý si vyžaduje stále pozornosť ?
a keby ste boli na ne úúúúúúúúúúúplnee sama ?
a ja nemám problém ja stíham všetko ..aj ked až teraz som si sadla prvý krát po celom dni a som unavená ...ale mám poriadené navarené naobedovaný ..deti búvajú a ja čakám pokím dopere práčka .2 krát ..a potom kávičku si dám 🙂
ja mám ten kolobeh už v rukách 🙂

ela2710
27. jan 2013

@miskachrumka aj ja mam rovnaky nazor 😀 maly Tomáško potrebuje pozornosť rodičov, nakoľko prišiel do obdobia, že sa o všetko zaujíma a celý deň mi nosí autička a iné hračky, aby sme sa hrali spolu, pri tom doobeda musím navariť, upratujem,periem, žehlím, muž je od 4-tej rána do večera v práci - robí vodiča, príde domov, naje sa, osprchuje a padá od únavy - nehovoriac o tom, že má často turnusy, malá Nellynka chce byť stále na rukách, málo spí a celkovo si tiež vyžaduje veľa pozornosti, síce často nestíhame ísť von, lebo pokým navarím, zahráme sa, upracem, atď. tak je už vonku tma, ale zas cez leto a keď je dlhšie vidno chodíme často na detské ihriská, kde sa malý vyhrá s deťmi a Nellynka zatiaľ spinká v kočíku, ale zvládam to a popri tom všetko ešte aj študujem externe, jem vtedy, ked papa maly, na zachod chodíme spolu, a najnovšie sa chce stále so mnou kúpať 😀 takže celý deň som s deťmi, často unavená, atd. ale stastna 🙂 dá sa povedať, že môj voľný čas začína večer od desiatej, ked uz deti spia a to vyšívam alebo čítam knižky, ale všetko sa dá zvládnuť 🙂

miskachrumka
27. jan 2013

@ela2710 veru ....lepšie povedané nikto to za nás neurobí ...a či chceme či nie musíme !!!
mne tiež trošku čas pre seba ostáva až po 22tej ...aj to ešte pokukám fb a mk volám s drahým cez skype a najviac ma ide poraziť ked sa ma opýta zlatko čo si robila celý den ???? 🙄 😠 ked vypnem hovor vie kolká bije 😀 😀
ale snažím sa všetko zvládať s úsmevom ...ved to robíme pre naše ratolesti 😉
a všetko sa dá ked sa chce a ta obdivjem teda že ešte aj študuješ ...to by som už asi nestíhala ..kedže chodím ešte za bratom ktorý má 22rokov a treba mu variť 😔 😨 tak každá moja minúta ma svoj osoh 🙂

ela2710
27. jan 2013

@miskachrumka ja ti tu skolu beriem trosku ako oddych - vypnutie od kazdodennych povinnosti 🙂 porozpravam sa s kamoskami, som tam max. 4 hodinky, byva to v piatky alebo soboty, ale ozaj to beriem ako take ,,vypnutie" ja zas zboznujem vetu mojho draheho, ked koncime hovor:,,Tak sat eda dalej hrajte", alebo ,,Oddychujte" 😀 to by som ho v tej chvili najradsej zabila 😀

miskachrumka
27. jan 2013

@ela2710 to tiež poznám :D

tamara2307
28. jan 2013

@miskachrumka čo ti na to napísať? ty si pri dvoch deťoch šikovná, že všetko stíhaš. ja som pri jednom ľompavá, ale nehanbím sa to priznať 😔

miskachrumka
28. jan 2013

@tamara2307 to je pekné 🙂 neboj ked budeš mať dve tiež budeš stíhať 🙂

cicimon
28. jan 2013

@tamara2307 neboj, ked zacne lozit budes tolko vysavat, ze ani vysavac nebudes stihat odkladat 🙂

miskachrumka
28. jan 2013

@cicimon 😀 😀

miskachrumka
28. jan 2013

@cicimon kukámm že tvoja menšia je Michaela ...krásne meno 😉 😉 😉

tamara2307
31. jan 2013

skapal tu pes dievčatá 😖 či ste sa všetky pobrali na facebuuuk? 😲
prajem pekný deň aspoň čítajúcim

vierazit198
4. feb 2013

Chcem sa spytat neviete mi poradit su detske kase ktore mozem zarobit umelym mlieckom? viem ze Sunakra je mliecna kasa ktora sa zaraba s vodou no ja by som chcela spravit kasu s umeleho mliecka.. poradte mi mamicky 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ak robite kase ako ich pripravujete ja ich mam stale nejake riedke.. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ robim to podla navodu ale nejak sa mi nedari 😒 😒 😒

ela2710
4. feb 2013

@vierazit198 moja mala Nellynka kase nejedava, pride mi na to este mala - a kojím, ale Tomáško si sem tam kašičku da, aj Hami aj Nestle maju mliecne aj nemliecne kasicky (tie rozrabas s mliekom) a nepripravujem to podla navodu, nasypem si tam kasicku a ked vidim, ze je ok, tak akurat, dam mu 🙂

vierazit198
5. feb 2013

@ela2710 dakujem pekne za radu.. aj ja som prisla nato ze mu neudem davat stale kasu na noc.. raz kasa potom mliecko..dakujem 😉 😉 😉 😉 😉 😉

kattey
5. feb 2013

aj ja dávam maličkej kaše Hami, má ich najradšej a hlavne tie ochutené 🙂 a tiež nezarábam podla návodu, ale postupne pridávam podla toho aké ich chcem mať husté. A na večer jej trošku ryžovej kaše, alebo ryžovej krupice pridám do flašky, aby mliečko bolo sítejšie a spinká pokojnejšie 🙂

vierazit198
7. feb 2013

chcem sa spytat teraz ked uz mame nahradený obed a desiatu - cize ovocie a masko so zeleninkou ako dalej pokracoat?
alebo toto budeme papat do 10 mesiaca a potom jogurt a pecivko atd? neviete mi poradit resp ako to robite vy? 🙂 🙂

carodejnica
8. feb 2013

@vierazit198 ak si na FB pridaj sa do skupiny, tam je akosi viac živo... 🙂
https://www.facebook.com/groups/480883125268081/
Ja ti s príkrmami moc neviem poradiť, ja dojčím a prikrmovať začnem až od ukončeného 6 mesiaca. No a pri dojčených deťoch je to tak, že príkrmy nenahrádzajú dojčenie, len sa podávajú popri dojčení...

vierazit198
8. feb 2013

@carodejnica ja som v skupine :O)

carodejnica
8. feb 2013

@vierazit198 no mám v tom bordel 😀 😀 😀 😀 😀

vierazit198
8. feb 2013

@carodejnica nevadi vsak nas tam je vela 🙂

vierazit198
11. feb 2013

Ahoj , velmi sa hanbim zato co sa mi stalo ale musim sa vas spytat co mam robit.. malemu som isla dat rychlo papat tak som preto isla do kuchyne .. my mame kuchynu v obyvacke tak som spravila len tri kroky no a maly sa mi zrubal dolu .. myslela som si ze ma porazi.. nevedela som ci mam volat na pohotovost a spytat sa co mam robit alebo co ... dnes som chcela volat lekarke no nenasla som odvahu to by bola hanba ako sa to staram o drobca.. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ stalo sa to aj vam? poradte mi.. a este sa chcem spytat carodejnice prosim ta ked si piseme na facebooku vidime to len my alebo aj nasi priatelia nechcem tam vypisovat niektore veci aby to vedel kazdy z mojich priatelov... 😒 😒 😒 😒 ☹ prajem pekny den

monika882
11. feb 2013

moj syn spadol svagrinej ked mel necele 4 mesiace ale nestastie nic sa mu nestalo aj ked som v tu noc ani oka nezazmurila lebo som sa bala

carodejnica
11. feb 2013

@vierazit198 skupina je uzavretá, to znamená, príspevky môžu vidieť len členovia skupiny. 🙂

ela2710
11. feb 2013

@vierazit198 nie si zla mama, kazde dieta pada, ja ked som si citala tu na koniku ako vsetkym padaju deti, myslela som si, ze co robia - ci nedavaju pozor, alebo co, a ed mal Tomáško pol roka padol muzovi z postele, Nellynka zas padla z gauca, nikomu sa nic nestalo, aj moja lekarka mi vravela, ze deti su velmi akcne prave v tomto veku ked sa len prehadzuju a nemaju este ten ,,pud sebazachovy" a ze aj jej syn spadol z prebalovacieho pultu...takze si myslim, ze 99% rodicom aspon raz v zivote dieta spadne, a to sa este napadaju, ked zacnu chodit, stat, skakat, bezat,...ja by som aspon 24 hodin davala pozor, ci nie je nezvycajne ospaly, ci negrcka, atd.

vierazit198
11. feb 2013

@ela2710 dakujem

carodejnica
16. feb 2013

@vierazit198 ako sa máte? dúfam, že s malým všetko ok... nevidela som ťa už dávnejšie na FB

vierazit198
16. feb 2013

@carodejnica ahoj...sme v poriadku len nie je tolko casu... sem tam si precitam co pisu mamicky ... 🙂 🙂 🙂