Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@vierazit198 nečítala som si všetko ...a vy už papáte ak niečo iné ako mliečko prepokladám ? a vy sa nekojíte ?
my sem začali včera prvé prikromavnie 😉 a ide mu to pomaly sa pekne chytá 🙂
ale domáca mliekareň je stále ta naj naj naj 🙂
@saranata velmi dakujem , mne lekarka nic nedala a z nej to musim tahat .. v stredu ideme na stepenie tak sa jej popytam a povem jej ze druhym radia a ona nic...
@miskachrumka pisala som to v texte...uz davam prikrm zelenina - masko a na buduci tyzden zacnem ovocie . ja som nekojila no len odsavala...nakolko mam malo mliecka tak davam aj umele bebu ha 1 zatial a nabiehame na prikrm... moje mliecko ma tak tri krat denne.. no snazim sa ale co sa da robit... aj tak som rada ze som tak dlho vydrzala
@vierazit198 no ja som si nečítala čo si písala ....no my máme zatial len mrkvičku a zemiačik ...a dnes mal kašičku 🙂 a buval prvý krát doma 3,5 hodiny 😵 😵
@vierazit198 za maličko, niektorých lekarov sa asi treba pytat , ale v podstate robiš dobre, tak len pokracuj 😉
Ahojte maminy, a tie prikrmy si robite doma alebo davate tie kupovane z obchodu? Pretoze ja mam kupeny,ale chcela by som asi zacat domacim...
tiez by som chcela poprosit o radu vsetk skusene maminy prikrmarky 🙂 moj drobec ma 5,5 mesiaca, bol kojeny zial len 4 mesiace, takze uz papame zeleninku aj ovocie. chcem sa spytat ako je to s tym lepkom- ked nie je kojeny tak sa zacina normalne az v 7. mesiaci vsak? a este ma zaujima kolko mliecka vam vypiju deticky popri prikrmoch za den? ..teda tie co nekojie 🙂 my ako sme zacali s prikrmami, papa mi menej mliecka pri ostatnych porciach, je to ok? niekde som citala ze dieta do 2 ci 3 rokov ma vypit min. 500 ml mlieka denne, tak to splname v pohode.. neviete ci je to tak? dakujem 🙂 🙂
ahojte,prosím vas mate skusenost,malemu som zacala davat na vecer kase ale asi mu to dost zatazilo brusko lebo mi zle spaval a plakal,tak som to na cas vysadila ma len mliecko a odvtedy ma zelenú stolicu,je to normálne??doteraz nemaval ked som davala tiez iba mlieko a zrazu takto už par dní...okrem tej kase sme nedavali este nic.dakujem.
@sabina84 ahoj len v rychlosti... odporucam robit si doma aj ked je to dost narocne...ja robim aj na tri dni dopredu stym ze dam aj do mraznicky... davam vsetku zeleninku nech ma vitaminky... uvarim a pomixijem .. v kupovanych su stabilizatory aby to dlhsie vydrzalo... to je moj nazor ... musim utekat maly sa mi zobudil spal az 15 minut ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@luci137 ahoj ake mliecko davas svoje? alebo umele ,?? s beby ha 1 je zelena stolica
ahojte, tak ja sa snažím už druhý týžden dávať mrkvu+zemiak..nechce mi stále ani ústa otvoriť 😒 keď do neho niečo dostanem za pomoci pískajúcej knižky, tak mi to vypľuje a po chvíli sa hrozne rozplače, takže musím rýchlo kojiť, aby sa ukľudnil.. večer som vyskúšala mliečnu kašu bez príchute od nestle, tu zjedol ako nič. neviem teraz, či mám kašu radšej vysadiť, kým si nezvykne na zeleninu.
aký máte názor na tie detské kaše? dávať, nedávať?
@tamara2307 presne toto riešim ja :(
malý to vobec papať nechce ...úplne odmieta otvárať pusku a ak sa mi podarí mu to tam dať tak to drží v otvorenej puske pokím ho nenapne a vykrcká to :(
Neviem či neostanem ešte pri čistom kojení (mesiac)a asi dám tomu čas 🙂
alebo neviem .:/ ..starší sa chytal papať lyžičkou hned ale bol na um ar a to mliečko bolo hustejšie tak si skor zvykol papať ...teraz je to komplikovanejšie ☹
@miskachrumka treba sa obrniť trpezlivosťou, našťastie ešte mlieko mám, aj keď sa každým dňom bojím, či ešte potečie..nejak u mňa nefunguje časté prikladanie, že by sa mi viac tvorilo ako všade píšu.
kým nemáš problém s mliekom, tak mesiac kľudne vydrž, veď príkrmy by sa mali zavádzať až od ukončeného šiesteho.
@miskachrumka ja som tú kašu vyskúšala aj preto, že na večer mám podstatne menej mlieka, z celého dňa som úplne vyšťavená a to tvorbe veľmi nepomáha
@tamara2307 ved viem ....ale vela mamičiek kojene detičky už dokrmuje od 5 meaiaca ...a kedže mal malý málo zacianých plienok sme zhodnotili že asi bude mu už malo iba mojho mliečka .....ja neviem ...je to des nechcem ho pchať na silu ☹ predsa sú už vačší a budú potrebovať stále viac !
@tamara2307 ja často ked sa už od jedného odsúva dám hned druhý a to vždy pomože .....ja som davala kašu na obed ....chcela som ho dokrmovať len na obed ako zmenu ...ale nejak sme asi neuspeli
baby chcem sa opytat ma niektora babyfon topcom1010 potrebovala by som poradit
@vierazit198 dávam aj aj - svoje aj umele Humana HA, lenze doteraz problem nebol, iba ako som vysadila tie kase.....
@miskachrumka ja by som potrebovala ešte tretí prsník, lebo z dvoch ho kojím už od narodenia.. 😀 ale on je taký papáč, že by mi ani tie tri nestačili
Ahojte, už som sem dlho nenapísala. No poctivo som si od novembra všetko prečítala aby som bola v obraze ako sa máte a ako napredujú vaše detičky 🙂 V novembri sme sa totiž začali sťahovať do nášho nového domčeka, potom prišli sviatky a teraz ked už sme zabývaní tak som mala čas si sadnúť a kuknúť sem. Naša malá Sofinka už má 5,5 mesiaca a 8 kg ani nevrím ako to letí a tiež už riešim prikrmovanie, a fakt treba vela trpezlivosti, lebo viac je okolo nej ako v nej 🙂 Neviem ako vy, ale ja mám zlé skúsenosti aj s maminou, niekedy ked je malá u starých rodičov tak mamina si myslí, že jej môže dávať ochutnávať všetko a až neskôr sa dozvedám, že cucala čokoládu alebo mala prívarok z normálneho mlieka a mňa ide poraziť!!!! A ked jej skúšam vysvetliť, že to pre ňu nie je dobré tak si len miliontýkrát vypočujem frázu, že ja ako 4 mesačná som už jedla všetko!! No nevysvetlíte jej, že odvtedy už uplynilo 30 rokov! Ja jej zatiaľ dávam len zeleninku ako mrkvu, zemiačik, atd .. Malá mi už od 5 týždňa prespí celú noc, aby som bola presná tak po cisárskom som kojila len 3 týždne, a chcela by som začať s nejakou kašičkou, ale takou aká sa dáva do flašky aby to vedela piť z nej, vedeli by ste mi nejaké poradiť? Vopred ďakujem 🙂 Ináč by som sa chcela pridať k vám aj na FB stačí len poslať žiadosť?
@kattey nádherné fotky, krásnučká je
@kattey a k tým našim maminám..moja do mňa tiež hustí, že malému mám dávať všetko ochutnať, že či mne by stačilo polroka mlieko piť 😀 (ja som bola dojčená 3 týždne)
za ďalšie, keď dudel padne na zem, načo ho utekám hneď umyť a ešte k tomu dojčenskou vodou, stačí ho oliznúť 😀
a keď som jej povedala, že by sa mali po troch mesiacoch vymeniť za nové..to bolo smiechu, že ja som mala jediný dudel tri roky 😀 a keď je malý mrchavý, dudel namočiť do medu, lebo ja som taký medový cuclala odkedy ma doniesli z pôrodnice..no proste všetko čo sa zakazuje. no a nakoniec to zaklincuje tým, že či ma to nejak poznačilo, alergie nemám, chorá nebývam. asi som dieťa šťasteny 😅
@kattey ano staci ak dasziadost...uz sa na teba tesime...malu mas nadhernu...
@miskachrumka tebe nebuval maly doma tak dlho nikdy?lebo mne vobec,ken v kociku vydrzi tak dlho vonku.doma tak po pol hodkach 🙂
@sandy3911 aj mne tak buval po 15-20min ...ale teraz ako sa pekne napapá tak bva dlhšie 🙂 a aj malý buva najdlhšie len vonku v kočíku kolkrát mi už všetko mrzne a musím vydržať ..už nech je jar
@kattey ahoj ja som na facebooku ako Monika Nagyova kludne napis... ja nie som taka dobra v radach ale urcite by som dala od nestle kasu ryzovo - kukuricnu ..zatial a potom kase od 6 mesiaca .. a co papate terraz ake umele mliecko? hihi to verim.. no je to vesele tie babky ale bude odolna a ak nemala ziadnu reakciu po tom papkani od babky je to super... my papame vsetku zeleninku teda co mozeme a dnes sme mali jablcko varene tak sa triasol.hihihi bolo sladucke no a teraz sa uvidi ze ci bude chciet papkat aj obedik lebo cukor je cukor 🙂 🙂 🙂 🙂 a vravi sa ze ked okostuju ovocie nechcu obed... my kase nepapkame az po zavedeni druheho prikrmu a tiez vymenme aj mliecko za pokracovacie beba ha2 pozdravujem 🙂 🙂 🙂 🙂
@tamara2307 presne tak to je!!!! je to ale pravda cim viac dbame o vsetko tym su decka asi chulostivejsie ze? no ja robim to iste co ty ale moj nazor je aj prehnana cistota je skaza . 🙂 🙂 🙂

Moja prvá šnúrka na dudku 🙂
a už mám 5 mesiačikov moj velký chlap 😵 😵