Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
ahojte..my spime 2x za den, niekedy 3x ak rano vstaneme o 6.30-7.00, v noci papame iba raz 😉 Ockovanie sme zvladli bez horucok a nervov, 2 dni bol malinky iba taky, ze by spinkal, tak vacsinu dna len prespinkal.
Riško vydržal spinkať do 5:07!!!! Prvýkrát! Viem, že to ešte asi nebude pravidlo, že by každú noc vydržal, ale už aj toto je super! Môj malý šikovný 😎 :-*
@fifi284 aj moja stellka pespinkala 1x do pol 5 celuuuu noc 🙂 len maminka sa budila ked bol cas papkania a nic :D
celý týždeň sme vstávali okolo 05:00 hod. ráno. Jupííí. Aj ja som oveľa viac oddýchnutá a myslím, že aj Riško. Prvé dni papal veľmi hltavo, no štvrtok a piatok si pekne počkal, kým sa mu mliečko zohreje a spapal ho akoby ani neprešlo 8 hodín od posledného papkania. Šikovný môj!
No moja spinkala včra cez deň iba hodinu!!!! Ale cez noc bola dobručká. 😵
wau, tak pozeram ze vy tu mate vzorne deticky. Neviem teda ci ten moj je iny alebo ja robim niekde chybu. My zaspavame okolo 20.00 ale budi sa mi kazde 2 hodiny. Nakrmime a spime dalej, ale aj tak sa mi to zda vela. Niekedy si este aj trosku poplace kym mi znova zaspi a hore je uz okolo 5-6 rano. Je to strasne unavne. Cez den nespi az tak vela ked sme doma, ked sme rozlietany tak to vzdy zaspi v aute. Spia vam deticky pekne v postielke aj cez den? U nas to takto funguje len v noci. Cez den mi zaspi len na hrudi a ked ho prelozim do postielky hned sa zobudi, zacne plakat a je po spanku. Neviem co mam s nim robit, takto nemam cas vobec na nic kedze sa nemozem ani pohnut kym spinka a ked je hore tak sa mu musim zasa venovat. Pomooooc
@hrdamamicka tak to ti fakt nezavidim. Ja som mala obavy,ci to Risko vobec dokaze,ze sa nebude budit. Prislo to uplne necakane. My sme uz vstavali iba raz v noci - o 2:00. Vzdy sa vrtel a trocha zamrncal,tak som sla zohrievat mlieko. Sme na UM. No a raz som sa ponho vratila, ked uz bolo mliecko teple. Aj sa mi zdalo,ze je nejako ticho, kukla som a on spal. Druhu noc sa tiez prebral okolo 2:00 ale ja zom nereagovala. Ani som sa nepohla a fungovalo. Risko spinkal dalej. Takze ja som ho v podstate odignorovala. Znie to kruto,ale on v podstate bol v polospanku. Tym, ze som nevstala,som ho nerusila a on spinkal pekne dalej. Jasne,keby plakal,tak mu dam jest. No a k tomu dennemu spanku. Aj ja som uspavala na rukach,potom som prekladala do postielky az raz som skusila dat maleho do postielky,do ruciciek som mu dala hracku - taky kus latky s hlavickou,neviem ako sa presne vola ta hracka,my ju volame Mojko 😀 - a chvilu som mu hladkala hlavicku a on zaspinkal. Druhy den som skusila znova. Hracka do ruciciek a zazvonil mi telefon. Isla som teda von z izby. Kym som polozila a vratila.sa k nemu,tak uz spinkal. A dnes tiez zaspinkal bez hladkania. Chvilu ho mam na rukach 2-3 min a ked je kludny,tak ho dam do postielky. Je pri vedomi,este nespi. No a namiesto mna ho uspi Mojko. Zatial to funguje. Klop,klop,klop.
Este ale dodam,ze nespi dlhsie ako hodinu, hodinu a stvrt. Takto spinkame 2x za den a potom poobede ide von a vtedy spinka 2-3 hod. Drzim palce,aby si vydrzala,urcite sa to aj u vas zlepsi, mozno krpcek potrebuje viac casu. Inak naz zase na hrudi vooooobec nechce byt a uz vobec nie spat. Mrvi sa,myka sa,dviha hlavicku,takze uz ani neskusame spinkat na hrudi. Neviem,ci som ti pomohla, ale kazdopadne drzim palceky aby sa to nocne spinkanie predlzovalo.
Babyyyyy aj ja sa chcem pochvalit nasim "drobcom" ... On si v noci pobuva aj devat hodiiin v kuse 😎 .A mame skoro sedem kil 😅 a o tyzden tri mesiace ..Az sa bojim,ze sa nam prepadne z kocika.Neviete naahodou,aku vahu udrzi Coneco mustang V3 ?
S kočíkom ti neporadím... Fíííha, sedem kíl, peknééé 🙂 Ja som už detskú váhu vrátila, mala som ju iba požičanú, ale naposledy - min. týždeň - som ho vážila a mal 5,6 kg. Budúcu sobotu máme aj my 3 mesiace, hádam dobehnene do 6 kíl :D Kolotoč nad postielkou máme aj my, ale ten iba pozerá, sleduje, ako sa na ňom točia hračky. Na kočík som mu aj ja objednala hračku, hrošíka. Ešte ale čakám na balík. Potom uvidíme, či ho bude uspávať alebo nie. Riško sa nenaťahuje, keď sa zobudí, on sa zobudí a rovno zaplače, aby som zistila, že je už hore. Potom ideme skôr alebo neskôr papať no a s plným bruškom sa naťahuje. Ručičky v pästičkách, nožičky vyšponované, bruško napnuté... Keď ho dvíham na grganie, tak vyzerá ako superman keď letel 😀 😀
@hrdamamicka No,my sme zacinali s nocnym spankom tak,ze furt mrnkal a my sme si nevedeli rady,tak sme donho pchali mliecko-sme na UM,az kym nezaspal.Pospiacky si odgrgol,dali sme ho do postielky,rychlo sme sa supli aj my a dufali sme..Za par noci sa naucil,ale zaspal o polnoci,budil sa o tretej,okolo pol siestej a potom o pol desiatej a potom uz vobec nespal-len v aute ,alebo v kociku.Len boli tuhe zimy,tak sme trcali doma.Takto sme ficali asi dva tyzdne,az sa zrazu prestal budit o tretej.Dlho nam nezaspal skor ako o polnoci,ale postupne sme ho zacali davat do postielky skor a nenormalne nam pomohlo kupanie.Sice sme ho mocili len kazdy druhy vecer,ale odporucam na kazdy den len take light omocenie bez mazania-bez vsetkeho.Deticky v tomto veku,okolo tretieho mesiaca,miluju pravidelnost-najma pri zaspavani.Teraz zaspi s nami-teda on vo svojom peliesteku,my vo svojom 😀 ,o pol jedenastej a budi sa nam o siedmej,osmej.A tento tyzden som prisla na kobylku dennemu uspavaniu,po papani som ho strcila do takeho stareho kocika,co mam v obyvacke,kus ho povozim a ono mi to zabuva 😀 😀 😀 😀 😀
@fifi284 Chichii.. Tak to musi vyzerat cool,ja to mam odfotene,pokusim sa to sem nacapit,ak chces,kuk na moj album.Ozaj,ako sa drzite?zdravi? nam kusok kaslal,ale presne ako ja,aj kychal tak,dnes som si to uz nevsimla.A my sa vazime najprv s nim,potom bez neho a odpocitame 😀 😀 😀 ,zatial to sedelo s vahou na pradni.Akurat sa mi tu rehoce a daco vo velkom otcovi hrkuta 🙂 🙂 🙂 .Jaaaj,na zozratie je.Aj vy mate najkrajsie a najsikovnejsie dieta na svete? 😝
@tatianka7 Ahoj, nasa mala sa narodila 23.dec a ma uz 7,2kg. Je to narocne, nosi sa to tazko, uz mi odchadza krcna chrbtica, hlavne asi z toho, ze kojim a tiez bezplienkujeme (stale davat babo nad nocnik s tym, ze tam nesmie sediet, len tak lietat ponad)...
Ozaj, ako ste na tom so zubami? Hovori sa, ze kazde dieta stoji matku jeden zub. Tak ja mozem povedat, ze moj zubar je ozaj kuuuzelniiik, lebo uz som sa rozlucila s dvomi zubmi, ale on mi ich este zachranil a vypadaju ako nove 🙂
A co vasa hmotnost a vlasy? Mne vlasy zatial este nepadaju, ale vahu mam uz menej ako pred tehotenstvom, vypadam smiesne - obrovske prsia a hnaty ako komar...
@dazdovka Uuf,tak ja nekojim,ale mam o desat kil viac ako pred tehu.To s tym nocnikovanim musi byt zaujimave.To som este nepocula.Ako to funguje? Ozaj,ked si nase babenko polozim do polosedu-pololezato,tak sa mi taha,ze sediet a sediet 😀 .Sila,co? No a moje zuby: tesne pred porodom som dostala zapal dasien,afty a herpes ☹ 😢 . 😖 .A erte mi rastol zub mudrosti...Takze v nemocke som ani nemohla priadne jest.Inak mi zubata dr.povedala,ze mam zub,kamen len.A chrbat boli aj mna ako kona-dost je to navlacovat-cez sedem kil.
@tatianka7 bezplienkova komunikacna metoda funguje tak, ze babo mi dava signal ked prave potrebuje cikat/kakat. U nas to vypada tak, ze mala zacne mat nedobru naladu a kope velmi nozickami - to je kako, ale ked stichne a pozera mi do oci, snazi sa ani nedychat, tiez je dost nepokojna, tak viem ze chce cikat. Urcite aj ty rozoznas ake ma babo rozdielne prejavy, ked chce to a hento, no a potrebu vylucovania je tiez pren prirodzene hlasit od narodenia (ak sa to zanedba, tak babo zacne povazovat plienku za zachod a prestane hlasit). Rozbalim plienocku, babo dam nad nocnik a drzim ho v klbocku nad nocnickom. Nocnik drzim zachyteny medzi mojimi nohami a babo nad nim. Je to super, minieme cca 3 plienocky denne, niekedy aj viac ak ma babo prdiky, lebo mu obcas s nimi ujde frcka. A uz pekne nocnickuje s babulou aj tatko 🙂
Zacni chodit obcas plavat, velmi dobre na chrbat, ja som ho po prvom tehotenstve tiez mala bolavy a preslo. Pekny vecer.
No som to zariekla...dnes sme spali len do pol piatej a potom nie a nie zaspat...A od rana som este neprisiel na t,co chcem,ale nedam pokoj,kym to nedostanem 😖
@tatianka7 hehe, aj my sme spali dnes do pol piatej, ale mama rýchlo zistila prečo... Plienočka bola pokakaná :D potom už bolo dobre. My už potom aj keď zaspíme, tak max. do 7:00, ale to je už maximum. Buď sa hráme, alebo len tak leží a kopká. Vyčkáme papanie o 8:00 a potom je už väčšinou umrnčaný, unavený, takže raz-dva zaspí. Asi tak na hodinku, hodinku a pol. No a váš dnešný deň sme mali my včera. To bolo iba mrnčanie, nosiť sa na rukách, hrať sa ho bavilo iba chvíľku... ach, ešte že je včerajší deň za nami. Škoda ale, že pomaly aj ten dnešný a od zajtra je ocino zas v práci 😒 No ale aj peniažky musí niekto zarobiť, že áno?! 😀
@dazdovka to musí byť aj dosť časovo náročné nie? Lebo takéto detičky cikajú aj 30-40 krát za deň... neviem si to v praxi nejak predstaviť..
Inak baby, u nás na zaspávanie platí aj to, keď ho dám cez den do kočíka... a ked sa tak zapozerá- to si detičky unavujú očká aby zaspali tak vtedy mu prehodím plienku cez tváričku a v momente je tvrdý.
@barborkac no 30 je privela, doobedu cika najviac, poobede menej a v noci raz. Zhruba po kazdom krmeni cikame, niekedy neskor, medzi papanim, vie aj cikanie aj kako podrzat, aj 5 a viac minut kym ju dam na nocnicek. Stalo sa nam aj taketo, ze moj muz sedel s malou v kresle a daval ju cikat, no sedelo sa mu zle, lebo bol hlboko (fotel nizky, s nocnickom treba sediet tak na okraji stolicky alebo postele, lebo medzi nohami mas nadobu, ktora je hlbsia ako sirsia, aby sa dobre drzala stehnami) a musel byt nepohodlnne skrceny, babula cikla trosku ale ked citila, ze tatko sa mrvi, oslovuje ma a ja uz prichadzam, tak prerusila cikanie, vzala som si nocnicek ja, sadla som si na postel a babula docikala uz so mnou. Babatka to pochopia velmi rychlo a viacmenej funguju na nonverbalnej komunikacii, ony vedia perfektne rozlisit pocity rodicov, vedia vychapat co sa deje. Nie je to vobec casovo narocnejsie ako prebalovanie plienok, aj ked sme mimo dom, napr boli sme v sushi bare v Stiavnici a babo hlasilo cikanie, tak sme sa zobrali na wc, schulila som ju do klbocka nad umyvadlom, vycikala sa, vyprdkala (ono sa v tejto polohe vzdy fajne vyprdka) a vratili sme sa k stolu. Alebo ked chcem ist von s kocikom na par hodin, dam ju predtym nad nocnicek, ona vie co ma robit, aj ked sa jej nechce, snazi sa pustit kako, alebo vycikat, vzdy pockam kym nieco vyjde a potom obliekam a ideme von.
Babatka su velmi sikovne, ucenlive, nie je to nic narocne. Akurat citim viac bolest krcnej chrbtice, ale neviem ci je to viac kvoli noseniu, kojeniu, alebo tomu ze ju drzim nad nocnikom.
E@dazdovka neuveritelne,uzasne,super a klobuk dolu. Fakt. Este ked som bola tehu,citala som o bezplienkovej komunikacnej metode. Aj som si myslela,ze skusim. No po fiasku s kojenim som na to akosi pozabudla. No teraz,ako citam tvoj prispevok,tak sa nestiham cudovat a zavidiet váš krasny vztah. Mam chut skusit to,aj ked neviem,ci by sa to este babo naucilo aj ked "uz" bude mat 3 mesiace. A uz vobec neviem,ci by som to dokazala ja ☹ ci dokazem rozoznat,ze mu treba,ci ho stihnem rozbalit. A vobec neviem,ako by som dala cikat chlapceka 😉 ach jo. Asi si este vygooglim nejake info.
@fifi284 Juj ale ten klobuk je nepatricny, kazde dietatko to dokaze, ony su tie sikovniatka 🙂 Myslim, ze s trojmesacnym sa urcite da tiez zacat, aj s chalanmi to funguje 😉 len ja som tiez samouk, co som u Vesky vypozorovala, na to som reagovala. Smelo do toho, ak sa potrebujes poradit, tu na konovi su temy o BKM, skus sa popytat ako na to, maminy chalanov Ti isto poradia 😎 Drzim palce, aspon to vyskusaj, neni to nic co by si nedokazala 🙂 🙂 🙂
Tak u nas zatial ziadna zmena, maly sa mi stale v noci budi pomaly kazdu hodinu a okolo 5 sa mu uz vobec nechce spat. Skusala som aj vynechat krmenie, ale nepomohlo. Zacal mi plakat a neprestal dokym nedostal co chcel. Skusala som ho aj davat spat neskorsie ale umelo ho drzat hore aby nezaspal sa mi vobec neosvedcilo lebo potom bol len podrazdeny, plakal a bolo takmer nemozne ho uspat. Kupeme skoro kazdy den, niekedy uz nestihneme lebo zaspinka skor. Cez den si pospi peknych par hodin tak neviem ci uz potom vecer nie je unaveny alebo co, inac uz aj my mame mojkacika ale nanestastie mu pri dennom zaspavani nepomaha ☹
@hrdamamicka uff. Mas to poriadne narocne. U nas to akosi prislo samo. Inak my kupeme v johnsons - pre dobry spanok. Podla mna to trocha pomaha. Ked sa nam minulo,pouzivali sme 3 dni niveu,no ale to malemu trvalo dvakrat tak dlho zaspat. Tak som hned utekala do obchodu a odvtedy spime po papani,grgani,do 20 min. Nas maly ale cez den nespi vela. Teda nie dlho. Viem si predtavit,ze je to pre teba velmi unavne,ale musis byt trpezliva.Urcite to raz pride!
@janka3591 Nás to čaká v apríli. 😵 Som zvedavá na výsledok. ☹

@barborkac vsak nejak podobne spime aj my. Doobeda sice nie vzdy ideme von,vtedy ho ale dam do okna vo vanicke od kocika. Zobudi sa niekedy pred 12:00tou. Napapa sa,zahra sa a potom spinka. Ale to ani nie hodinku. Potom znova papame,... A okolo 15:00-15:30 ideme von. Vtedy spi az do 17:00tej. A aj náš si zvykne zdriemnut este pred kupanim, kolo 19:00 ale iba 30 min. No a v noci sa zobudi 1x.