icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

erika0802
11. apr 2011

@komisakpd a mozem si dat espumisan tie gulocky

komisakpd
11. apr 2011

@erika0802 mozes...ja som brala pocas tehu...hmm...mrknem...som si v lekarni kupikla...

erika0802
11. apr 2011

@komisakpd my mame doma tak rozmyslam ze si dam lebo mam brucho jak vandol ...jedla som sosovicku tak asi je to tym

komisakpd
11. apr 2011

@erika0802 duphalac sirup to mi predpisoval aj gynekolog...a pomahalo...

erika0802
11. apr 2011

@komisakpd jaaj tak to si mozem pytat...dakujem 🙂 🙂 🙂 🙂

deni26
11. apr 2011

@lenik_28 nie, ze by som nechcela, ale kym to nemam iste, tak sa bojim tesit, len som si myslela, ze to uz mate vacsina potvrdene. ja este nie

anjelicek26
11. apr 2011

@andu1 - tak maly bol splodeny skor a zodpovedal 12. tyzdnu. Jedno alebo druhe. Proste treba urcity pocet dni tehotnosti, aby sa pohlavne organy zacali vytvarat. KAZDY plod sa behom prvych 12 tyzdnov tehotnosti vyvyja ROVNAKO podla poctu dni, odkedy bol splodeny, preto je vtedy take lahke urcit, ako dlho tehotnost trva, presne podla velkosti plodu. Potom nastupuju jednotlive geneticke predispozicie a aj to, ako je plod vyzivovany, okolo toho 20. tyzdna sa uz dlzka trvania tehotnosti presne urcit neda len +/-2 tyzdne, kedze uz dieta rastie individualne.

Ak si myslis, ze to mohlo byt 10. tyzden - tak mohol tento udaj zodpovedat poslednej menstruacii, ale rozhodne nie ovulacii. Mozno si otehotnela uz v cykle predtym. Narodil sa maly na termin, ci skor?

10. a 12. tyzden je u babatka obrovsky rozdiel - z 3,5 cm skok na 6,5 cm od zadocek po ritku, to nie je len "trosku"

chirabell
autor
11. apr 2011

@komisakpd no prave ze nevidno, len gestacny vacok, ktory puzloval, ale v tomto termine sa len tvori srdiecko a tak nevedel povedat, ci uz je a preto pulzuje alebo este nie je a pulzujem ja :D este je velmi skoro, min. tyzden treba na srdiecko aby bolo vidiet, baby tu pisali a lekar mi to vlastne tiez tak povedal, ale termin mam az o 2 tyzdne aby bola istota uz a mohla sa vlastne spravit aj prva tehu poradna

chirabell
autor
11. apr 2011

@erika0802 ahoj, tak podla internetovej tehu kalkulacky som bola dnes ko ty pises ze budes, ale vidiet este len gestacny vacok, lebo vraj som o 3 dni menej...cize len 5+1, ale podla coho to odhadol ten utz pristroj, ci len podla velkosti neviem...uvidim neskor, ked sa uz bude dat urcit termin porodu podla utz. Ale je vidiet, kde je umiestnene a ako velky je ten vacok, takze aspon ti vie potvrdit tehu a ci je to dobre umiestnene...drzim palceky, daj vediet ako si dopadla 🙂

andu1
11. apr 2011

@anjelicek26 narodil sa den vopred vo vahe a rozmeroch pre donosene dieta - urceny termin bol 1.1. a narodil sa 31.12. - ako bol podla terminu podla cyklu a prave toho osudneho usg v 10 tyzdni. No...ked vravis ze rovnako, tak rovnako, zrejme sa vyznas 🙂

chirabell
autor
11. apr 2011

@erika0802 @komisakpd zienky, ja tiez viem ktory den, teda jeden z dvoch, pocitovo si myslim ktory, lebo ked som spetne rozoberala svoj graf BT, tak ovu mohla byt presne ako to vyslo dokimu, ze az toho 20.3 a nie 17.3 ako som si povodne ja myslela (lebo pred ovu som merala tak halabala nie kazdy den, skor som sa spoliehala na hlien, az po ovu som zacala merat kazde rano) no a tomu by aj zodpovedalo, ze som na 9dpo mala ducha na teste, hoci ja som myslela ze uz som 12dpo a preto som robila test, ale to je uz jedno, mimi rastie v brusku, to je hlavne. No ale chcela som to, ze mozete vediet kedy ste sa milovali ako uspesny pokus, ale plodne dni su az 3 dni pred ovu a den po nej, cize spolu 5 dni...ak su spermie sikovne dokazu si na ovu pockat...

chirabell
autor
11. apr 2011

@erika0802 bolest podbruska je v poriadku aj nekrvacas alebo nemas fakt neznesitelne krce, nieco ako pred prichodom mrchy alebo ako to opisat inak, silno zastavene vetry? 😀 no a preco pri prvom nie a teraz ano? za prve kazde tehu je ine a za druhe hehe ako mi povedala svokra, vekom vsetko viac citit 🙂

chirabell
autor
11. apr 2011

@komisakpd ak ta boli viac prava strana, moze to byt aj zltym telieskom, lebo z toho vajecnika zrejme vzislo vajicko co sa oplodnilo a laicky povedane zo zlteho telieska berie vyzivu mimi kym zacne od matky...dnes mi to povedal lekar, ja som citila pravu stranu, aj som si to myslela, lebo somto kdesi citala na nete a on mi ukazal na utz, ze tu je to odkial vyslo oplodnene vajicko a ze mozem citit bolesti kym neskonci svoju funkciu...

chirabell
autor
11. apr 2011

@aquila4 mam z teba a tvojho rozhodnutia velku radost 🙂 uvidis, zvladnete to...a ak to nie je tajne, u koho si nakoniec nasla tu podporu?

andu1
11. apr 2011

@anjelicek26 este mi neda 😀 9. tyzden - U plodov ženského pohlavia je možné rozpoznať maternicu a nedozreté rozmnožovacie bunky, zvané oogónie, ktoré sa replikujú vo vaječníkoch.

Vonkajšie pohlavné orgány sa začínajú rozlišovať na mužské alebo ženské.

zo zdroja - je tam aj ilustracne video
http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.ph...
Peace! 😀

aquila4
11. apr 2011

@komisakpd no tak sa nečuduj.. neviem.. lebo ja som mala divny cyklus a na ultrazvuku ešte nebolo nič vidiet.. ale mal by to byt 4

aquila4
11. apr 2011

@chirabell aj ja som rada.. sa na malinke moooc tešim.. ja som ho chcela vždy

veve39
11. apr 2011

@aquila4 velmi ti drzim palce, aby vsetko dobre napredovalo 🙂

anjelicek26
11. apr 2011

@andu1 - posun sa na 11 tyzdnov a 3 dni v linku, co si mi poslala... AZ teraz su vytvorene VONKAJSIE pohlavne organy - teda tie, ktore mozes rozoznat na ultazvuku. 12. tehotensky tyzden.

To, ze sa nieco odlisuje vo vnutri, neznamena, ze je to mozne zbadat zvonku. Troska rozdiel. Tieto poznatky su ziskane z pitvy potratenych deti, nie z ultrazvuku. Nikto si netrufne robit scan organov v tomto stadiu tehotnosti, bolo by to nezodpovedne.

Drzim palce babulkam decembrovkam 😉

aquila4
12. apr 2011

@veve39 dakujem... ja sa tak tešim ked to malinke už uvidím

aquila4
12. apr 2011

@chirabell u mojej doktorky a sestričky a ešte aj u mamy

vierka0
12. apr 2011

@aquila4 tesim sa, ze si sa takto rozhodla..urobila si dobre !

aquila4
12. apr 2011

@vierka0 aj ja, prosim ta v kolkom týždni je viediet na UTZ už babo?

adetka
12. apr 2011

tak mna caka dnes kontrola u gynekologa... podla MS by som mala byt 6 plus 3 - uvidime, co tam doktor uvidi...
niekde som citala, ze pohlavie sa da zistit z krvi uz v osmom/deviatom tyzdni - ale z krvi, specialnym pristrojm nie ultrazvukom

zabka1984
12. apr 2011

@adetka ja som dnes 5+2 a k doktorovi idem az vo stvrtok. Bude uz vidiet srdiecko?

vierka0
12. apr 2011

@aquila4 pokial viem, tak v nejakom 5-6 tyzdni uz by to malo byt vidiet..ja som o babo prisla min. mesiac..bohuzial som ho nestihla vidiet ani na ultrazvuku 😒 drzte sa aj s babom..

zabka1984
12. apr 2011

@vierka0 aj ja som o prve prisla v januari. Pevne verim, ze tentokrat to uz dobre dopadne! aj Tebe drzim palce.

vierka0
12. apr 2011

@zabka1984 dakujem, vam tiez nech sa dari 🙂 viem, ze budes v napati min. do tretieho mesiaca 🙂

zabka1984
12. apr 2011

@vierka0 to ano a dakujem

aquila4
12. apr 2011

@vierka0 dakujem..