icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

manamani1
6. sep 2011

@kesika tak ale ty si tie potom nevyuzila uz.takmas ich na 8mesiacov?....alebo?viackrat za mesiac musis testovat?

lubica69
6. sep 2011

@suzon78 to akoby si o mne písala 😀
Inak aj ten mama 2v1 aj rapi clear 2v1 sú dobré A cena do 3,50

suzon78
6. sep 2011

@raa2 hlavne pi veľa tekutín a mne poradila moja doktorka pri prvej dcére benefibru, je výborná a kompóty sú dobré na zápchu...

kesika
6. sep 2011

@raa2 Jasné, s duplom sa hrá aj trištvrte hodinu sama, rozpráva si pri tom, vymýšľa historky. 🙂
Koľko má malý?

raa2
6. sep 2011

@suzon78 kompoty ake? lebo aj pri prvom ma trapila zapcha. inak my sme sa stretli v teme februar2010 🙂 staci ked pijem len vodu?

kesika
6. sep 2011

@manamani1 Ovulačné testy fungujú tak, že si cca od jedenásteho dňa cyklu každý deň v rovnakom čase urobíš test a on ti ukáže, kedy máš ovuláciu. Je to fajn, ak máš napr. nepravidelný cyklus.

raa2
6. sep 2011

@kesika dnes ma 19 mesiacov, ale vobec sa mi este nezahra, max 20 minut je schopny kukat na macka uska 🙂 a najhorsie je to nosenie, ale uz nosim vsade kocik, tak ziadne vlacenie sa nekona a to sa mu nepaci vobec 😀

lubica69
6. sep 2011

@suzon78 čo je benefibra?

kesika
6. sep 2011

@raa2 Neboj nič, ono to príde. Aj malá sa pýta na ruky, ale už vie, že maminka už nevládze nosiť, že keď chce, tatino nosí. Ale uňho sa moc nepýta. Postupne to odbúravame celkom. A to hranie príde tiež. Malá je trpezlivá a rada sa učí. Odmalinka bola taká, že sa s jednou hračkou hrala aj hodinu. Niekedy so mnou, niekedy aj sama. Nerieš, všetko má svoj čas 🙂

manamani1
6. sep 2011

@kesika draha vecicka🙂...dufam ze ich nebudem potrebovat🙂))

lubica69
6. sep 2011

@kesika Klárke k zajtrajším 2 rôčkom všetkooo naj 🙂 🙂 🙂
Ak by sa mi zajtra nepodarilo prísť sem 😅

kesika
6. sep 2011

@manamani1 Držím palečky! 😉

kesika
6. sep 2011

@lubica69 Jeej, si zlatá, ďakujeme! 😵

raa2
6. sep 2011

@kesika on prave je taky ze si vyzaduje pozornost od malicka, ale vie sa zahrat s kamaratom, susedom. inak mu zacalo aj take blbe obdobie, ze sa mi trieska o zem a snazi si tym kadeco vydobit 🙂

naty1987
6. sep 2011

@teleranka takze sme menovkine 🙂
hej ja mam kocura a preto sa aj pytam ja som sa dost informovala na MK a vela bab mi povedalo svoje skusenosti aj s obavanou toxoplazmozou
co sa tyka zvierat ak sa o ne dobre starame a chodime k veterinarovi a vzdy po vycisteni zvieracieho zachoda si umyjeme ruky nic sa nemoze stat tak sa neni coho bat a moj kocur je domaci von sa boji ist a ked tak ideme na voditku ale je to strachoput a lenivec a baby co mali macky tak vraveli ze im spavali na brusku a vrnenim tak ukludnovali mimco a nic sa nestalo a toxoplazmozu moze tehula dostat aj so zle uvareneho mesa alebo zeleniny akze pozor pri vareni a je jedno ci je to meso od susedy zo zabijacky alebo s tesca jedna baba sa tak nakazila toxopl..z mesa z obchodu a zo so zvieratami nebola v kontakte.............

lubica69
6. sep 2011

kočenky dobrú noc
som uťahaná ako pes 😀 idem búvať 😉

kesika
6. sep 2011

@raa2 Hej, obdobie vzdoru u nás panuje už pol roka a akurát dnes som išla do vývrtky, lebo robí naschvál presne to, čo ju požiadam, aby to nerobila. Okrem toho trpí selektívnou hluchotou, takže počuje len to, čo sa jej páči. Napr. slovo prekvapenie alebo darček je počuť vždy 😀 Ale aby som ťa potešila... Z fázy hádzania sa o zem postupne prejdete do fázy hádzania sa o zem s príslušným komentárom 😀 To je na zabitie 😀
Aj malá bola a je dosť fixovaná na mňa a vyžadovala moju prítomnosť, dodnes tomu tak je. Ale ak ju niečo zaujme, zabaví sa s tým na dosť dlho.

raa2
6. sep 2011

@kesika torta je uz upecena??

kesika
6. sep 2011

@raa2 Oslava bola už v sobotu, takže zajtra si len potrasieme packou 😉

kesika
6. sep 2011

Mizím aj ja, dobrú noc.

raa2
6. sep 2011

@kesika si ma teda "potesila", este k tomu zacal aj veci praskat o zem a to dovtedy nerobil, vedel vsetko pekne polozit alebo podat, ale to robi len vtedy ked si vydobija nieco... ved co uz, vyrastie z toho 🙂

suzon78
6. sep 2011

@raa2 ahojky, veď si sa mi aj zdala dáka povedomá, len nemáš uvedný vek dieťaťka, taka som si nebola istá, tak to je náhodička, že sme sa tu stretli a sme opäť rovnako tehotné 🙂 Kompóty sú dobré tie ovocné, slivky, hrušky, marhule ...

suzon78
6. sep 2011

@lubica69 benefibra je vláknina, dáva sa do vody, alebo jogurtu a pomáha na trávenie a stolicu, mne to doktorka doporučila práve v tehotenstve s Timkou a pomohlo, ale potom som radšej šla prirodzenou cestou a viac som pila a jedla ovocie a zeleninu a tie spomínané kompóty

raa2
6. sep 2011

@suzon78 🙂 zatial tu benefibru nebudem riesit, poskusam tie kompoty a ked nic nepomoze tak potom ju vyskusam. mne pri prvom dala dr. cipky, ale nenasla som odvahu si ich dat.

darinkazv
6. sep 2011

@manamani1 no, ono dnes skoro všetky testy v lekárni majú citlivosť 10. ale ani jeden ti neukáže tak skoro tehu, ako mamatest. zatiaľ to potvrdili všetky maminy, čo poznám 🙂

suzon78
6. sep 2011

@raa2 inak tie čípky riadne rýchlo zaberú, mne ich dávali v nemocke keď som bola na rizikovom a mala som tie hematómy, vtedy som nesmela mať zápchu, takže musela som si ich dať, ale to potom inak začalo krútiť v bruchu, bolo to dosť nepríjemné, doslova ťa preženie. Skôr naozaj skús tie kompóty a vyhnúť sa potravinám, ktoré zapekajú.
No a môj šintrík, tiež začína vzdorovať,síce sa zatiaľ nehádže o zem, ale bije rukou po tváričke seba a ostatných s ktorými je práve v tom čase v kontakte. Potom jej vždy vysvetlím, že to bolí a že ju ľúbim a nech ma nebije, že som smutná, tak ma hneď pohľadí, ale pediatrička hovorila, že deti si to v tomto veku ešte neuvedomujú, že robia zle a ešte nedokážu byť empatické, takže musíme len vydržať a stále im dohovárať dookola až kým to nepochopia. Teraz mám s ňou problém so zaspávaním, cez den odmieta a popri tom je strašne unavená, tak som ju skúsila voziť v kočiari naležato a tak mi po dva dni zaspala, lenže teraz keď cítim to podbruško a pobolieva ma, tak je to dosť záťaž vytlačiť ju hore dvorom nad záhrady a kočíkovať kým zaspí...ale iná možnosť nie je, keď chcem aby hajala.... ☹

suzon78
6. sep 2011

@darinkazv ale len ráno je ten test asi najpresnejší, či aj cez deň má rovnakú citlivosť? Ja som si robila deň po vynechaní MS a mala som tmavšiu čiarku ako včera 6 dní po MS, s tým rozdielom, že včera som si robila poobede a prvý krát ráno.

darinkazv
6. sep 2011

@suzon78 no áno. v týchto skorých začiatkoch je najlepší ranný moč. keď si aj chceš ešte pred návštevou lekára odsledovať, či stúpa hcg, tak je dobré robiť si testy vždy ráno. aby si mala ako porovnávať tie čiaročky 😉

suzon78
6. sep 2011

@darinkazv test mám Dr. Max, je asi najlacnejší ale v lekárni mi Mgr. práve tento doporučila, že má rovnakú citlivosť a že je presný a sú v balení dva ks. Pri prvej dcére som tiež tento použila a tiež na prvý deň meškania MS mi ukázalo dve čiarky...ale robila som si ho vtedy len ráno vtedy je HCG najvyššie...

suzon78
6. sep 2011

@darinkazv takže podľa intenzity čiaročky vidím ako stúpa, lebo jedna mamička písala, že jej po čase zbledla a podľa toho zistila, že potratila...