icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

darinkazv
6. sep 2011

@suzon78 áno. ak by začala blednúť voči predošlým, tak to znamená pokles hladiny hcg a bohužiaľ potrat 😒

darinkazv
6. sep 2011

@suzon78 ja som si pri prvej robila rapiclear. ten mi vyšiel pozitívny a bola som vtedy už 5tt. teraz som robila mamatest 8DPO a bola tam čiaročka. taký duch, ale bol. následne na to som si urobila ešte ďalšie testy - rapiclear a woman secret a na nich ani len duch. proste jasne negatívne. tak som bola hotová. že som si namyslela len toho ducha. no nedalo mi a dva dni na to som zopakovala testovanie, ale s mamatestom. a už tam boli obe // krásne viditeľné 🙂

suzon78
6. sep 2011

@darinkazv ostal mi ešte jeden test, tak si ho skúsim urobiť o týždeň ale viac si už nekúpim, lebo by som asi zišla z rozumu, keby som sa takto sledovala, pri prvej ma to ani nenapadlo, až keď som sa to tu dočítala....treba tomu nechať voľný priebeh a snáď to dobre dopadne 😉

suzon78
6. sep 2011

@darinkazv my sme sa teraz intenzívne snažili 4 mesiace a predstav si , že predošlí mesiac som si robila test, v deň MS a mala som slabú čiarku, tak som sa potešila, že snáď to vyšlo, ale na druhý deň mi prišli MS, tak neviem teraz či test je nafigu, alebo som vtedy potratila a bábo sa neujalo, neviem, či ten hormón vysiela, keď je zahniezdené alebo už aj vtedy keď putuje oplodnené do maternici...

raa2
6. sep 2011

@suzon78 inak o tom spani mi hovorila kamaratka, ze maly uz 3 den nechce cez obed spat! ze ho nechala vyzurit a tak zaspal, ale z nicoho nic nechce spavat 😒 moja skusenost s kocikom je taka ze matik tam sice zaspi, ale ked s nim nechodim, tak po 45 mimutach je hore a vyspaty. chvalabohu zatial nevymysla pri spani cez den. vecer to je ako kedy, niekedy v pohode zaspi, inokedy vymysla 😉Tebe kolko pospi v kociku? co sa tyka testov ja sa vobec nevyznam, my sme kupili 2 testy, jeden tu v AT a ten mi vysiel den pred MS pozitivny a potom asi ten mamatest 2v1 ked mi MS vynechala jeden den a tiez bol pozitivny. pri prvom som testovala iba raz, ale uz neviem co to bol za test 🙂

suzon78
6. sep 2011

@raa2 vieš idú nám zúbky , naraz dve stoličky a jedna dvojka dole, možno je to aj preto, že je taká mrzutá a vymýšľa, ale ja si aj myslím, že občas to robí aj z trucu, že si chce dokázať, že má prevahu a nepočúvne ma, ale robí sebe na škodu, lebo potom je plačlivá a nevie čo so sebou, stále kričí haji , haji a keď ju dám do postele, tak blbne a nechce spať, tak som ju nechala tak a predstav si , že celý deň vydržala bez spánku, no ale pravda bola mrzutá, tak som to skúsila s tým kočiarom a zabralo to, len dúfam, že to dlho nebude trvať, predsa len keď bude zlé počasie, tak potom čo budem robiť...

suzon78
6. sep 2011

@raa2 a v tom kočíku mi prespí tak ako v posteli, dve hodiny, keď susedia nie sú hlučný a nás pes nebreše... 😀

raa2
6. sep 2011

@suzon78 na to si ju radsej neuc, lebo deti si velmi rychlo zvyknu, skus nejaku inu metodu, nezabera ked si s nou lahnes?

raa2
6. sep 2011

@suzon78 aspon ze tak, mne tak prespi iba ked chodim 🙂 nic idem pomaly spat, tak dobru noc

suzon78
6. sep 2011

@raa2 no ja som urobila chybu, lebo som si ju veľmi zle naučila, od istého času nechcela spať v postieľke a len za mnou sa pýtala, ak ju máme v posteli a keď zaspí, tak ju presunieme do postieľky, okolo 4 -5 ráno sa zobodí s plačom a pýta sa za mnou, tak ju preložíme k nám a ešte potiahne dve hodky. Zo začiatku som ju uspávala na rukách a až tak zaspala, teraz ako je väčšia, tak už nechce, stále hovorí, že sama sama haji, ale keď nevie čo so sebou teda len cez deň, večer zaspí pekne sama i keď sa takú pol hodku krúti po posteli, ale zaspí, no ale cez deň nehrozí a ten kočiar ju veľmi ľahko uspí, alebo v aute tak isto rýchlo zaspí, tak ja už neviem čo mám robiť, môže aj pri nej ležať, tak ma prekročí a zíde z postele dole a už je po spánku....spievam jej, čítam, robím sa že spím, nič nezaberá ☹

suzon78
6. sep 2011

@raa2 oki, dobrú nôcku, idem aj ja.... ešte pozriem na webe panelák, keďže v tom čase keď ide v telke Timka zaspáva,,,,, a potom idem aj ja spať...papa

lenkalela
6. sep 2011

naty1987 ja mam psa ,a normalne sa s nou maznam ,len ju uz tolko nebozkavam a nenecham sa olizovat,,macka je najhorsia na toxipl.od psa by si to mohla chytit keby bol v kontakte s mackou alebo cuchal macacie vykali a tak ,tak preto treba byt opatrnejsi,ale ked ho mas stale doma,tak to je v pohode,len sa nenechaj olizovat a umyvaj si castejsie ruky

kepassa
7. sep 2011

naty1987 my mame psika civavu a urcite ho nedame prec, mali sme ho uz pred malou a je to milacik, asi inak by sme to riesili pri macke ale pes...je riadne ockovany, odcervovany 4 x do roka kazde 3 mesiace kvoli malej najma si na tom davame zalezat
🙂

baby, podla vypoctu tehotenskej kalkulacky by som mala zacat dnes 5 tt, este ma stale nebolia prsia, je tu nejaka ktoru este neboleli v tomto obdobi? alebo nebolia ju ani v 6.7.tt??
pri malej ma boleli hned od zaciatku od cca 4-teho tyzdna, teraz nic

raa2
7. sep 2011

Dobre rano.dietko mi este spinka, tak mam cas na net rano 🙂
@kepassa nebolia ani mna, dokonca mi ani takou rychlostou nerastu ako pri prvom, su citlivejsie na dotoyk, ale nebolia 🙂
@darinkazv inak mam pocit ze tie pachy sa dostavuju 😀
@suzon78 ak neviem co s tym spanim, to iste robi aj maly kamaratke, len s tym rozdielom ze ten v kociku spat nebude. tak ju uspavaj v kociku a ked bude skaredo, umyjes kolieska a budes ju doma kocikovat, pokial sa teda nenauci inak spat. ta kamoska maleho nechava vyzurit, trochu vyplakat a zaspi, ale tiez sa jej to nepaci. tiez maly spi s nimi v posteli. u nas maly spi od vecera v postielke a ho niekedy nad ranom berieme k nam, ale nie je to pravidlo.

teleranka
7. sep 2011

@suzon78
ch dufam, ze tentokrat uz budes mat pohodove a bezproblemove tejotenstvo... a my ostatne tiez 🙂) aj ja som cice na rizikovom, ale po dovoenke sa planujem vratit, ak bude vsetko v poriadku, do prace. doma neviem obsediet, stale nieco robim, vstavam, upratujem. v robote sadnem a sedim 🙂

teleranka
7. sep 2011

@raa2
ahoj, akeho stareho mas synceka? odvykate ho od spania s vami v posteli? je to tazke?

teleranka
7. sep 2011

@kepassa
mna sice bolia, ale o nejakom zvacseni nemozem hovorit :((((
asi je to ozaj velmi individualne. mne byva le od minuleho tyzdna, vzdy rano kym sa nenajem a podvecer chvilku. ale rano mi vzdy byvalo zle aj ked som nebola tehu, tak neviem.

frukoleyla
7. sep 2011

Dobre ranko 🙂 Tak ja sa pomaly chystam na odbery krvi a maly mi fajne nachladol...dufam, ze to od neho nechytime ☹ Neviete mi odporucit nejaky caj, ktory mozem pit a babatku neublizim?

teleranka
7. sep 2011

@naty1987
omg, a ako sa na to vlastne pride, ze ma zena toxoplazmozu?

teleranka
7. sep 2011

to all:
bre ranko dievcata, prosim vas neviete, co si mozem dat, ked mi tecie z nosa, kycham a boli ma hrdlo??
cajikujem od vcera, ale moc nepomaha...najma to tecenie z nosa je na nervy..predtym som to riesila theraflu, ale v letaku sa pise, ze sa nesmie uzivat pocas tehotenstva :((
neviete, co by mi pomohlo? teplotu mam iba zvysenu.

frukoleyla
7. sep 2011

@teleranka aký čaj si prosím dávaš?

raa2
7. sep 2011

@teleranka ma 19 mesiacov a on prave casto nespi s nami,spi v postielke, i ked mne osobne by to ani nevadilo, ale musel by prestat kopat do vsetkeho okolo seba 😀 Postel mame velikansku 🙂 Dam vam potom vediet ako bude prebiehat to, ked ho budeme davat do vedlajsej izby. Toho sa bojim viacej. on este niekedy aj v noci mliecko pyta a na zachod sa pytava, tak som zvedava ako to dopadne.No co si ja spominam , tak pri prvom som mohla do nosa jedine Pinosol 😖 Ked tak zbehni do lekarne a spytaj sa tam. A na hrdlo skus hallsky, ale tiez si prestuduj na obale ci nahodou to nie je nevhodne v tehotenstve.

naty1987
7. sep 2011

dobre ranko 🙂
@kepassa my sice mame kocura no je cistotny kupeme ho a chodime aj na prehliadky cistime mu zubky proste je to nase chlpate miminko a neviem si predstavit ze sme ho nemali
@frukoleyla tak si kup caj pre tehotne su tam rozne bylinky a babetku neublizis 🙂
@teleranka myslim ze nijak vlastne ty ani neviems ze si nakazena da sa to zistit s krvi

raa2
7. sep 2011

@teleranka z odberov na krvi, ktore robia na zaciatku tehu.

naty1987
7. sep 2011

@teleranka jedine co ako tehula mozes su homeopatika a na hrdlo a do nosa je super Bioparox to tehulky mozu ale radsej sa spytat aj v lekarni co by si mohla

jaja018
7. sep 2011

@manamani1 Ahoj, poslednú ms som mala 4. augusta.

manamani1
7. sep 2011

@jaja018 tak aj ja 3tieho, a kedy si sa dozvedela ze si tehulka?

jaja018
7. sep 2011

Caute baby, mate najake priznaky? Mne vobec nic nie je len dneska mam taky pocit ze mam citlive prsia. Baby boli ma chvilkami brusko v pravo dole ako keby vajecník a tak ako keby mala dojst mrcha, mate aj vy take pocity? Je to v poriadku?

jaja018
7. sep 2011

@manamani1 V pondelok ranno som si spravila prvi test boli na nom // aj ked ta druha slabunka, ale uz je tmavsia a tmavsia

naty1987
7. sep 2011

@jaja018 mna prsia bolia neskutocne ☹ najradsej by som ich dakomu predala 😀 a brusko obcas citim ale neni to nic strasne len taka slabunka bolest ktora trva len par sekund a je zase dobre 🙂