Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@suzon78 ja som si pri prvej robila rapiclear. ten mi vyšiel pozitívny a bola som vtedy už 5tt. teraz som robila mamatest 8DPO a bola tam čiaročka. taký duch, ale bol. následne na to som si urobila ešte ďalšie testy - rapiclear a woman secret a na nich ani len duch. proste jasne negatívne. tak som bola hotová. že som si namyslela len toho ducha. no nedalo mi a dva dni na to som zopakovala testovanie, ale s mamatestom. a už tam boli obe // krásne viditeľné 🙂
@darinkazv my sme sa teraz intenzívne snažili 4 mesiace a predstav si , že predošlí mesiac som si robila test, v deň MS a mala som slabú čiarku, tak som sa potešila, že snáď to vyšlo, ale na druhý deň mi prišli MS, tak neviem teraz či test je nafigu, alebo som vtedy potratila a bábo sa neujalo, neviem, či ten hormón vysiela, keď je zahniezdené alebo už aj vtedy keď putuje oplodnené do maternici...
@suzon78 inak o tom spani mi hovorila kamaratka, ze maly uz 3 den nechce cez obed spat! ze ho nechala vyzurit a tak zaspal, ale z nicoho nic nechce spavat 😒 moja skusenost s kocikom je taka ze matik tam sice zaspi, ale ked s nim nechodim, tak po 45 mimutach je hore a vyspaty. chvalabohu zatial nevymysla pri spani cez den. vecer to je ako kedy, niekedy v pohode zaspi, inokedy vymysla 😉Tebe kolko pospi v kociku? co sa tyka testov ja sa vobec nevyznam, my sme kupili 2 testy, jeden tu v AT a ten mi vysiel den pred MS pozitivny a potom asi ten mamatest 2v1 ked mi MS vynechala jeden den a tiez bol pozitivny. pri prvom som testovala iba raz, ale uz neviem co to bol za test 🙂
@raa2 vieš idú nám zúbky , naraz dve stoličky a jedna dvojka dole, možno je to aj preto, že je taká mrzutá a vymýšľa, ale ja si aj myslím, že občas to robí aj z trucu, že si chce dokázať, že má prevahu a nepočúvne ma, ale robí sebe na škodu, lebo potom je plačlivá a nevie čo so sebou, stále kričí haji , haji a keď ju dám do postele, tak blbne a nechce spať, tak som ju nechala tak a predstav si , že celý deň vydržala bez spánku, no ale pravda bola mrzutá, tak som to skúsila s tým kočiarom a zabralo to, len dúfam, že to dlho nebude trvať, predsa len keď bude zlé počasie, tak potom čo budem robiť...
@raa2 no ja som urobila chybu, lebo som si ju veľmi zle naučila, od istého času nechcela spať v postieľke a len za mnou sa pýtala, ak ju máme v posteli a keď zaspí, tak ju presunieme do postieľky, okolo 4 -5 ráno sa zobodí s plačom a pýta sa za mnou, tak ju preložíme k nám a ešte potiahne dve hodky. Zo začiatku som ju uspávala na rukách a až tak zaspala, teraz ako je väčšia, tak už nechce, stále hovorí, že sama sama haji, ale keď nevie čo so sebou teda len cez deň, večer zaspí pekne sama i keď sa takú pol hodku krúti po posteli, ale zaspí, no ale cez deň nehrozí a ten kočiar ju veľmi ľahko uspí, alebo v aute tak isto rýchlo zaspí, tak ja už neviem čo mám robiť, môže aj pri nej ležať, tak ma prekročí a zíde z postele dole a už je po spánku....spievam jej, čítam, robím sa že spím, nič nezaberá ☹
naty1987 ja mam psa ,a normalne sa s nou maznam ,len ju uz tolko nebozkavam a nenecham sa olizovat,,macka je najhorsia na toxipl.od psa by si to mohla chytit keby bol v kontakte s mackou alebo cuchal macacie vykali a tak ,tak preto treba byt opatrnejsi,ale ked ho mas stale doma,tak to je v pohode,len sa nenechaj olizovat a umyvaj si castejsie ruky
naty1987 my mame psika civavu a urcite ho nedame prec, mali sme ho uz pred malou a je to milacik, asi inak by sme to riesili pri macke ale pes...je riadne ockovany, odcervovany 4 x do roka kazde 3 mesiace kvoli malej najma si na tom davame zalezat
🙂
baby, podla vypoctu tehotenskej kalkulacky by som mala zacat dnes 5 tt, este ma stale nebolia prsia, je tu nejaka ktoru este neboleli v tomto obdobi? alebo nebolia ju ani v 6.7.tt??
pri malej ma boleli hned od zaciatku od cca 4-teho tyzdna, teraz nic
Dobre rano.dietko mi este spinka, tak mam cas na net rano 🙂
@kepassa nebolia ani mna, dokonca mi ani takou rychlostou nerastu ako pri prvom, su citlivejsie na dotoyk, ale nebolia 🙂
@darinkazv inak mam pocit ze tie pachy sa dostavuju 😀
@suzon78 ak neviem co s tym spanim, to iste robi aj maly kamaratke, len s tym rozdielom ze ten v kociku spat nebude. tak ju uspavaj v kociku a ked bude skaredo, umyjes kolieska a budes ju doma kocikovat, pokial sa teda nenauci inak spat. ta kamoska maleho nechava vyzurit, trochu vyplakat a zaspi, ale tiez sa jej to nepaci. tiez maly spi s nimi v posteli. u nas maly spi od vecera v postielke a ho niekedy nad ranom berieme k nam, ale nie je to pravidlo.
@suzon78
ch dufam, ze tentokrat uz budes mat pohodove a bezproblemove tejotenstvo... a my ostatne tiez 🙂) aj ja som cice na rizikovom, ale po dovoenke sa planujem vratit, ak bude vsetko v poriadku, do prace. doma neviem obsediet, stale nieco robim, vstavam, upratujem. v robote sadnem a sedim 🙂
Dobre ranko 🙂 Tak ja sa pomaly chystam na odbery krvi a maly mi fajne nachladol...dufam, ze to od neho nechytime ☹ Neviete mi odporucit nejaky caj, ktory mozem pit a babatku neublizim?
to all:
bre ranko dievcata, prosim vas neviete, co si mozem dat, ked mi tecie z nosa, kycham a boli ma hrdlo??
cajikujem od vcera, ale moc nepomaha...najma to tecenie z nosa je na nervy..predtym som to riesila theraflu, ale v letaku sa pise, ze sa nesmie uzivat pocas tehotenstva :((
neviete, co by mi pomohlo? teplotu mam iba zvysenu.
@teleranka aký čaj si prosím dávaš?
@teleranka ma 19 mesiacov a on prave casto nespi s nami,spi v postielke, i ked mne osobne by to ani nevadilo, ale musel by prestat kopat do vsetkeho okolo seba 😀 Postel mame velikansku 🙂 Dam vam potom vediet ako bude prebiehat to, ked ho budeme davat do vedlajsej izby. Toho sa bojim viacej. on este niekedy aj v noci mliecko pyta a na zachod sa pytava, tak som zvedava ako to dopadne.No co si ja spominam , tak pri prvom som mohla do nosa jedine Pinosol 😖 Ked tak zbehni do lekarne a spytaj sa tam. A na hrdlo skus hallsky, ale tiez si prestuduj na obale ci nahodou to nie je nevhodne v tehotenstve.
dobre ranko 🙂
@kepassa my sice mame kocura no je cistotny kupeme ho a chodime aj na prehliadky cistime mu zubky proste je to nase chlpate miminko a neviem si predstavit ze sme ho nemali
@frukoleyla tak si kup caj pre tehotne su tam rozne bylinky a babetku neublizis 🙂
@teleranka myslim ze nijak vlastne ty ani neviems ze si nakazena da sa to zistit s krvi
Caute baby, mate najake priznaky? Mne vobec nic nie je len dneska mam taky pocit ze mam citlive prsia. Baby boli ma chvilkami brusko v pravo dole ako keby vajecník a tak ako keby mala dojst mrcha, mate aj vy take pocity? Je to v poriadku?

@suzon78 áno. ak by začala blednúť voči predošlým, tak to znamená pokles hladiny hcg a bohužiaľ potrat 😒