Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@danculka24 Vitaj medzi nami 🙂
@pifina ja tiež o tom magnéziu nič neviem, že by malo takéto negatívne účinky vo veľkom množstve. Mne ho doktorka pri prvej dcérke dala tak ako teraz od 5 mesiaca a tiež som ho vysadila cca 3-4 týždne pred pôrodom. Mne inak aj dosť tvrdlo bruško a ani mi moc teda nezaberal, dokonca som bola aj v nemocke na magnéziových infúziách a to mi išli iné litre do žily a malá teda vôbec nemala problémy so svalmi, naopak bola dosť pohyblivá a aj teraz je neposedko...teraz pri druhom mi tak isto odporučila brať magnerot 2 krát denne, stále až mesiac do pôrodu, dokonca mi tvrdila, že placenta pre svoj správny vývoj a funkciu magnézium potrebuje.... 😕 musím sa jej na to opýtať, ale zase ma zglbe, nech nečítam net, ako naposledy, doslova sa urazila, že ona predsa vie čo robí, potom mi to bolo trápne, je veľmi uznávaná doktorka a robí aj prednášky študentom a kolegom, takže myslím, že by som jej mala veriť....
Ahojte baby, v prvom rade prajem vam karsny vikend. Citam tu, ze debatuejete o uzivai magnezia. Ja uzivam magnezium B6, jednu tabletku denne (gynekologicka mi povedala, ze mozem maximum 2*1 tabeltku za den). Dovodovm je, ze mam strasne krce v lytkach a vtedy mi je do placu, a potom ma dva dni bolia lytka a krivam, takze radsej si ten magnezium uzivam, ale len ako pisem jednu tabletku denne. Doktorka mi povedala, ze to mozem uzivat do 36 tt, a potom to treba vysadit, okrem toho mi povedala, ze to ma dobry vplyv aj na maternicu, a to iste mi povedala aj internistka. Takze ja si myslim, ze ked to mate odovodnene, tak to treba uzivat, ale netreba to prehanat s tymi tabletkami.
@katuskaaa29 Súhlasím. Isto je pravda na jednej aj druhej stane. Mne magnézium odporučila internistka kvôli tlaku, ktorý som mala v istých stresových situáciach zvýšený, takisto aj pulz. Potom mi to potrvrdil aj gynekológ, že magnézium v tehu prospieva placente. Súhlasím, že to netreba preháňať tak ako vlastne s ničím !
@nena13 Hlavne kľud, nemyslím si že by si niečo pokašlala. Baby a takisto aj ja sme tu preto aby sme sa podelili so svojimi skúsenosťami a otázkami ale aj tak si myslím, že ty by si sa mala riadiť svojim telom a tým čo ti povie lekár. Každá z nás môže mať rôzne problémy a preto je to určite individuálne. Pokiaľ nemáš žiadne so spomínaných ťažkostí ( tvrdnutie bruška, pichanie, vysoký tlak a pod. ) tak si poprvé šťastná tehulka 🙂 a podruhé možno ti bude stačiť aj magnézium v prírodnej forme. Ale všetko je na tvojom uvážení a na uvážení lekára. Ale určite sa za to nestresuj lebo potom to magnéčko fakt budeš potrebovať 🙂
@mima1983 tak tak, občas si spraviť šumivé magnečko nikomu neuškodí, jet o presne ako hovoríš aj proti bolesti hlavy a dobrý ukľudňovák . Opakujem že pifina hovorila o "konských" dávkach ktoré môžu uškodiť ale veď konská dávka všetkého škodí. Všetko s mierou a tak ako si to žiada naše telo.
ahojte kočky...mám na vás prosbu. Súťažime s Riškom o krásnu háčkovanú čiapočku a stále nás kočka s fotečkou pred nami predbehne. Už som vyčerpala všetkých svojich priateľov, neodkliknete nám like na odkaze?
Veľmi by sme boli radi, súťaž konči 14.12. tak ešte nejaké hlasy musíme nahnať keď sme už tak blízko.
@mandy29 15.12. ma čaká morfologické sono aj ECHO dieťatka, prvé má srdiečkovú vrodenú vadu, tak ju musia u tohto druhého bábätka vylúčiť , dúfam, teda že vylúčia, pri prvej dcérke ani na podrobnom sone nezistili, že má zrastené dve chlopničky do jednej, až keď sa narodila prišli na to až na tretí deň...takže ani morfologické sono neodhalí často dedičné choroby...
@raa2 tak držím palčeky, nech sa maličké nehanbí a pekne sa ukáže...ja idem vo štvrtok, tak vymeníme infošky...možno tomu môjmu ešte aj pipíček nájdu 😀 😀 😀 , ale tak potešila by som sa aj druhej dcérke, už sa jej aj prihováram a oslovujem ju Nelinka....len trošku mám obavy, lebo necítim ešte kopančeky, moja Dr. mi povedala, že do 13.12. už by som mala cítiť keď už som druhorodička....len vieš čo som rozmýšlala, že či ženy čo mali sekciu to necítia neskôr ako tie čo mali za sebou prirodzený pôrod...ale ty už pohyby cítiš dávno, že? A ty si tiež po sekcii ak si dobre pamätám...tak teraz neviem, radšej mi to nemala Dr. takto ohraničkovať termínom,lebo mám len zbytočné stresy.... 😠
@mandy29 ale maličký nemá dúfam, žiadne potiaže, je super, že sa mu to krásne upravuje, postupne z toho úplne vyrastie.... 😉 no nám to trošku horšie dopadlo, plastika a rozdelenie chlopní nepomohlo, tak máme jednu chlopničku umelú, berieme liečiky a čakajú nás celý život operácie, ale verím, že to zvládneme, tak ako sme už dve zvládli....inak je veľmi hyperaktívna a živá, nemá žiadne obmedzenia a v podstate je zdravučká ani to na nej vôbec nevidieť, len tie náročné operácie zvládnuť a inak prežijeme všetko...
@suzon78 no okrem pravidelných kontrol na neurologii (aj kvoli pôrodu lebo sme mali apgar skore 4-8-8) je všetko ok..je sledovaný aj na neonatologii..keď mal zápal močových ciest 2 x za mesiac(vysoké horúčky, hnačkovanie, zvracanie) tak mal zväčšenú pečen ale je to všetko v poriadku...ja som bola na magneziových infuziach od 32.tt lebo malý sa pýtal na svet ale našťastie sme to dotiahli do 38.tt a narástol riadne. Mal 3720 g keby vydržal ešte dva týždne asi by som muela ísť na cisársky. I keď gynekologička čo ma rodila sa hnevala že mi nerobili usg a nezisťovali aký je veľký lebo na moju výšku bol veľký a ťažko išiel vonku. ja som ho ani po pôrode nevidela až keď manžel došiel a odfotil ho....tak som sa bála či je v poriadku. Ani som ho nepočula zaplakať po narodení.Je síce pravda že mám také malé okno tesne po pôrode ale išla by som rodiť opäť..je to krásny pocit 🙂
@stvura Tak to som rada,že o tom Femibione a veľkých bábatkách sú len fámy🙂Takže v kľude ho budem papkať ďalej-si ma ukľudnila-veď človek za to dá veľké peniaze a nakoniec by to ešte nebolo dobré...🙂
@raa2 Keď je tam taká malá dávka MG,tak ju budem piť ďalej-ďakujem za radu🙂
@mirkave My by sme zas trolinečku viac chceli babu,ale len trolinku-vyzerá to zatiaľ podľa chabých odhadov na chlapčeka🙂
@stvura Takže sa treba pozitívne naladiť a pôjde to hej ? 🙂 ..vieš ja ako prvorodička mám obavy zo všetkého čo sa deje. Nie že by som bola príliš úskostlivá ale jednoducho som taká povaha, chcem aby všetko bolo v poriadku a snažím sa preto robiť všetko a možno práve preto mám tieto dni nejakú "krízu" lebo zrazu mám pocit že sa na mňa lepí všetko čo som nechcela a z čoho mám obavy aby babatku neublizilo. Beriem antibiotiká kvôli dlho trvajúcemu kašlu a aj keď som dnes dobrala poslednú dávku, kašel stále trvá a už si to neviem nijak vysvetliť, neustále mám upachatý nos a posledné dva dni som spozorovala aj pravdepodobne podozrenie na mykózu :(
A toto všetko nevplýva na mňa veľmi pozitívne :( ..máš nejakú radu ako to prekonať ?
@raa2 aj ja som tak pred dvoma týždňami čosi cítila, len také šteklenie, ale som si nebola istá, tak stále čakám na tie kopančeky, teraz už ani to šteklenie necítim ☹ ale pravda je že papám zatiaľ všetko aj to čo nadúva a potom mi krúti hrozne črevá, tak možno tie jemné pohyby to prebije, neviem....musím len vydržať do štvrtku dúfam, že bude všetko OK!

@lilly15 Trochu som sa ukľudnila-fakt som sa vyľakala,nechcela by som niečo pokašľať...Ak ma už nepichá nemusím ho začať brať?