icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

mirkave
11. dec 2011

mna dnes rano pokopkal drobec 🙂 a aj dcera simonka to citila-2 kopanceky sa aj jej usli do ruky. juuuj uz sa velmi tesim,ked to bude take intenzivnejsie 😀

suzon78
11. dec 2011

@mirkave tie pohyby sú úžasné, živo si pamätám pri prvej dcérke, ona bola dosť akčná, tak som si ich dosť užila...už aj teraz sa neviem dočkať, mamička má vtedy aj pocit istoty, že bábo je v poriadku, keď sa jej takto prihovára, pamätám si, že Timka už v brušku prejavovala svoju osobnosť, keď som si večer ľahla na ľavý bok, tak do vtedy kopala, kým som sa neotočila a rada zaspávala a upokojila sa pri vážnej hudbe a pri uspávankách, ku koncu som jej aj spievala a predstav si, že keď sa narodila, tie pesničky jej boli známe, vždy sa pri nich usmievala a bola spokojnučká.. 😵

mirkave
11. dec 2011

@suzon78 simonka bola viac aktivna v noci.kolkokrat som ja spala a muz pozeral ako sa mi brusko naduva a hybe.ale kym som zaspala,tak to bola sranda-tak ako ty pises,kym som sa neotocila do "tej spravnej polohy" ,tak som skoro o rebro prisla 🙂 .ale je to prekrasne.sice uz teraz mi znova trosku prekaza,ze nemozem spat na bruchu,ale to k tomu patri.spievanie a hudba boli tiez u nas na dennom poriadku a cuduj sa svete,aj mne sa zdalo,ze to po porode simonku ukludnovalo a bola spokojnejsia .....

petra1209
11. dec 2011

zajtra nás čaká sono, dúfam, že drobec sa ukáže, nech vieme kto sa tam skrýva 😉

nena13
12. dec 2011

@mirkave Fíha-ja ani šteklenie asi necítim-to poriadne skoro cítiš-parádička🙂
@petra1209 Som zvedavá...

nena13
12. dec 2011

Ako ste na tom s predvianočnou náladou,stromčekami,pečením,aranžovaním? My sme včera postavili a ozobili stromček...Už len napiecť suché pečivko -asi tento týždeň a poupratovať budúci týždeň a je to super-náladičku vianočnú máme, mám doma muža,tak si to spolu užívame...

cobhan
12. dec 2011

@nena13 Ahoj, ja ani neviem, ze idu nejake vianoce. Stromcek kupime az tesne pred sviatkami a zdobit sa bude 24ho, piect som este nezacala, ale chystam sa uz od zaciatku mesiaca 🙂 a robime az do 23.12, drahy mozno aj 24ho bude v robote. Celkovo k nam vianocna atmoska este nedosla ( aj ked niektori susedia uz maju ozdobene domy a svetielkujucich sobov na predzahradkach).

petra1209
12. dec 2011

@nena13 tak ja už mám vianočné generálkové upratovanie za sebou, vianočná výzdoba doma je už urobená, medovníčky čo som upiekla sme už stihli aj zjesť 🙂 , takže tento týždeň napečiem suché pečivko a stromček ozdobíme až budúci týždeň 😉

katkamiki
12. dec 2011

@lilly15 no ja som na tom presne tak isto ako ty.. uz druhy tyzden som chora, najprv hrdlo, teraz uz tyzden kasel, sice nemam ATB, ani k lekarke som nesla, snazim sa to nejako vydrzat, ale tiez sa stale kontrolujem. Je to tazke, ked cakas prve dieta,bojis sa o vsetko... :(

suzon78
12. dec 2011

ja som zatiaľ len výzdobu robila, včera sme postavili stromček, ale dcérka stále dáva dole vianočné ozdoby a hrá sa s nimi 🙂 , chceli sme ho mať už skorej, aby si ho malá užila...upratovala som len tak ako každú sobotu, veľké upratovanie asi robiť nebudem, možno len okná, ak stihne manžel...napečené ešte nemáme, babka bude robiť suché pečivo a ja urobím deň pred tým dáke dva dobré zákusky. No a darčeky tiež ešte nemám, nechávam to na poslednú chvíľu, keď pôjdem k Dr. na kontrolu, tak to urobíme jedným razom... 😉

cobhan
12. dec 2011

ozaj, co budete piect na vianoce? u nas medovnicky moc nejdu, takze zo sucheho len linecke a mm si ziada veternicky a podobne kremove veci. Minuly rok sme mali asi 10 druhov, ale tento rok chystam zredukovat pocty 🙂 a rada by som skusila aj cosi nove.

nena13
12. dec 2011

@cobhan ani u nás nejdu moc medovníčky,ale ak ich napečiem už teraz -tak aj tie budú dobre-takže pár upečiem len pre atmošku a tradície🙂Kokosové rožteky ,linecké,venčeky s rumom🙂,želé zákusok,štrúdle-samozrejme z kupovaného lístkového-taky macher nie som -neviem ho urobiť🙂,banánový so šľahačkou-ten je vždy prvý zjedený,tvarohový s marhuľami....Ešte ale uvidím,či to stíham,lebo teraz ako som tehu,som nejako zlenivela 😀 Tak chuť by bola,ale či aj činy budú tento rok??? 😅

cobhan
12. dec 2011

@nena13 my mame medovnicky este od minuleho roka, takze tento tyzden beriem draheho vrtacku a spravim im dierky a pojdu na stromcek, vsetko ako su 🙂. Venceky s rumom som este neskusala, strudlu nepeciem, to by u nas nemal kto zjest ( vraj sucheeee) a ja si zvyknem robit bananiky a mozno este suhajdy. Tie minuly rok zmizli ako prve. Ja som tiez pocas tehu nemozna, navyse niekedy stracam chut, tak davam vsetko ochutnavat drahemu, ci je to ok. Mne teraz sladke moc nechuti, tak asi pohladam aj nejake recepty na slane pecivo.

raa2
12. dec 2011

@suzon78 ake ides robit kolaciky ?

raa2
12. dec 2011

@nena13 tie tvoje kolaciky ze bananovy so slahackou a tvarohovy s marhulou vypadaju vyborne, ak mas recept tak mi hod pls do IP, mozno cosi upeciem 😉 ja suche nejdem vobec robit, u nas to nikto neje, ja radsej jeden dva urobim a take co nam chutia a to tiez by som najradsej len s polovicnej davky, lebo u nas to nikto neje iba ja, mm si daj jeden, max dva kusky a koniec 😒

mirkave
12. dec 2011

@nena13 nejak sa ani mne nechcelo verit,ze druhorodicky citia pohyby skor.ale asi nieco na tom bude.take to velke kopanie estelen pride a uz sa ho nevieme dockat 😉

danculka24
12. dec 2011

@petra1209 drzim palce, mna caka zajtra sono

suzon78
12. dec 2011

@raa2 ahojky moja...vieš čo, ešte sama neviem, ale našla som na FB výborný link na recepty a postupne podľa ich návodou skúšam doma vypekať...rozmýšlala som dáky ovocný-tvarohový a druhý dáky čokoládovo-karamelový...ten profil na FB je takýto, kukni: http://www.facebook.com/?ref=home#!/mnamky.rece... ak si dáš, "páči sa" budú Ti chodiť aj novinky, každý deň sú tam nové recepty a nie len pečenie aj varenie....fakt odporúčam pozrieť... 😉

pifina
12. dec 2011

@cobhan ja hlavne medovnicky, prvu davku zje manzel este predtym, ako ju stihnem ozdobit a potom je uz prejedeny sladkeho, takze druha davka pojde na stromcek 🙂 inak tento rok asi nic viac, som uplne nemozna, co sa tyka domacnosti teraz, uz dva tyzdne sa chystam na tie medovnicky a este som si nepripravila ani cesto (musi stat 5 hodin minimalne) 😅

cobhan
12. dec 2011

@pifina ja tak uz tyzden robim linecke 🙂 takze mozno sa tento tyzden aj k tomu cestu dostanem 😀 Ten moj je na kremove, co zase moc nemusim ja. Veternicek si vzdy spravim jeden mini, aby som ochutnala, ci sa podarili a inak celu davku spraska on. K tomu nejaku roladu, kokosovnik, tusim kremes spominal 🙂 no skratka keby som ja jedla tak ako on, tak mam 150 kg. Na narodeniny (na Novy rok) si uz vypytal karamelovu tortu, len som sa nedopatrala k tomu, ci aj karamelove cesto alebo len plnku. Co sa zakuskov tyka, tak ma vyberavy vkus a mlsny jazycek...svokricka je cukrarka a u nich sa bezne piekli 2-3 druhy kremoveho na vikend 🙂

pifina
12. dec 2011

@cobhan moj kremove velmi nemusi, resp. ked uz, tak len trochu kremove (mne sa to zda az suche, co on povazuje za kremove 🙂 ) ... nastastie jeho mama bude urcite piect 10 druhov ako kazdy rok, tak keby aj mal chut, tak sa tam napraska 🙂 inak mm je tiez z cukrarskej rodiny, stari rodicia boli cukrari 😵 na taky mlsny jazycek moje kucharske umenie nestaci 😅

petra1209
12. dec 2011

Dnešné sono dopadlo fajn všetko je v poriadku, termín sa nám posunul na 5.5. ale sa tak vrtil a schovával, že sme nevideli čo to je 😉

cobhan
12. dec 2011

@pifina moj mm si musi vystacit, kedze babinka je vzdialena cez 2000 km 🙂. Ale vraj peciem rovnako dobre ako ona, tak je spokojny. 😝 Mna bavi piect, ale ako som tehotna, tak je to o zivot. Potrebujem ho mat stale pri sebe, aby ochutnaval, lebo moje chutove bunky na mna vyplazli jazyk uz v druhom mesiaci.

pifina
12. dec 2011

@cobhan my mame svokrovcov "len" 200 km, ale teraz mam problem vydrzat v aute aj pol hodinu do prace, takze to je narovnako ako keby boli 2000 🙂 ja by som zase aj vypekala, ale kym sa rozhybem, tak je vecer a riad potom este 2 dni umyvam 😀

cobhan
12. dec 2011

@pifina ja to mam do roboty len 10 minut, ale predtym ako sadnem do auta idem na wc a po prichode do roboty je to rovna ciara na wc-ko tam. Cestou do Corku (asi 60 km) na nakupy uz viem o vsetkych pumpach so zachodmi v oboch smeroch a v Corku mam taky prehlad ako nikto 🙂.
Ja som dnes sla z roboty s tym, ze si spravim cesto, ale dosla som domov, zistila som, ze je zle nastavene kurenie, takze doma kosa ako na severnom pole a tak namiesto pecenia som si zohriala polievku, spravila pol litra caju, natiahla najhrubsie domace ponozky, co som nasla, zabalila sa do zupanu a do deky a vegetujem v obyvke pri pocitaci 🙂

lilly15
12. dec 2011

@katkamiki to áno, hlavne keď to už trvá pridlho. mne aj tie antibiotiká pomohli len k vykašliavaniu ale kašel mi ešte zostal aj keď menej. V mojom prípade to trvá už mesiac. A tie lieky mi pravdepodobne spôsobili aj problém s mykózou. Dnes som bola u gynekológa a ked videl aká som z toho nešťastná tak mi povedal, nech sa netrápim, že mykóza v tehotentve dosť bežná a ten kašel si môžem kľudne liečiť aj bežnými kvapkami na kašel kedže tie homeopatické nezaberajú. Miminko je vraj už veľké a vyvinuté a tak mu to už neublíži. Samozrejme mi v lekárni ako tehotnej nič také nedali tak som skončila len so sirupom teraz pre zmenu Mucoplant tak verím, že pomôže ak nie budem musieť znovu k obvodnej. držím palce nech ťa to prejde skôr ako mna!

pifina
12. dec 2011

@cobhan ja ked mame doma kosu, tak peciem v ramci vykurenia kuchyne 😀 inak mne cestovanie nevadi kvoli wc, ale skor kvoli tomu, ze ma vsetko tlaci, ked sedim, dnes som si uz do roboty doniesla fitloptu a sa cely den prevalujem na nej 🙂

lilly15
12. dec 2011

@nena13 Ahoj, no to ja už medovníky vypekám druhý týždeň, pomaly ich mám toľko že ich budem môcť ísť predávať :D ..ale tak aspoň urobím radosť aj svokrovcom. Už mám upratané, pomaly zdobím, s ikebanami z ihličia ešte počkám aby mi to neopadalo. Manžel je v zahraničí, podľa počasia ho čakáme tento alebo budúci týždeň a potom sa pôjde kúpiť aj stromček a ostatné nákupy tiež počkajú až na neho nech si aj on zažije tú atmosféru 🙂

lilly15
12. dec 2011

@cobhan heh zaujímavé mne tiež niekedy úplne odíde chuť, asi aj kvoli tomu upchatému nosu a sladké mi vôbec nechutí tak iba vypekám ale nekonzumujem 🙂

cobhan
12. dec 2011

@lilly15 ja som z toho hotova, lebo predtym mi stacilo k jedlu len privonat a vedela som, co tam este chyba..ale teraz, vone mi vonaju uplne inak a na chut sa tiez neda spoliehat. A tak sa z varenia stava vysoko adrenalinovy sport 🙂 Najlepsie je, ze som v obchode a presne viem, na co mam chut...pridem domov, ze si to uvarim a zrazu si uvedomim, ze to vobec nechcem. Malokedy ma chut na nieco drzi az do finalneho vysledku.