Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@katie233 stále ti nejde?
@adina7 presne toto som zažívala aj ja. dva rázy mi mamatest vyšiel pozitívny, potom som skúsila iné dva testy a tie biele ako sneh. teda s jednou čiarkou. ale mi to nedalo, lebo príznaky neprestávali, tak som testovanie zopakovala mamatestom. to už bolo potom 2 dni po očakávanej MS a už čiaročka druhá bola pekne zreteľná 😉
@jaja018 ak by sa niečo stalo, nemusíš začať krvácať. krvácanie je väčšinou vtedy, keď už dieťatko odcházda a vyplaví sa potom s krvou. ale môže sa stať, že sa prestane vyvíjať, no v maternici ostane. ale ty prečo na takéto veci myslíš? to nesmieš. musíš pekne pozitívne. na rozkaz 😉 😉 😉
@naty1987 supeeeeeer, gratulka. to ako skoro tu niektorým žienkam dávajú tie boxy. moja dokina mi nedopraje radosť a tehu knižku mi dá až v 12tt a aj ten box. 😝 😀
@raa2 keď nevieš presne dátum, kedy ste sa snažili, tak si zadaj na uvedený link, termín poslednej MS a potom Ti teh. kalkulačka uvedie približný termín otehotnenia. I tak ten čínsky kalendár berie do úvahy hlavne mesiac, pretože v tabuľke v ktorej som si to musela sama vyhľadať som išla len podľa mesiacov oplodnenia....
tu je link, tak skús, je na samom vrchu stránky:
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=7
inak je to moja obľúbená stránka, kde sledujem vývoj tehotenstva po týždni...
@raa2 ešte k tomu vnútornému sonu a palpačnému vyšetreniu sa nečudujem, že sa strániš.... v niektorých krajinách to v prvom trimestri ani nechcú robiť, pretože narušia prirodzené prostredie v pošve a tak je žena náchylniešia na infekcie, čo je v prvom trimestri dosť nebezpečné, npr. v Holandsku robila len 3 soná počas tehotenstva a ženy rodia v domácom prostredí s pôrodnou babou...ja som inak vždy po palpačnom vyšetrení mala problémy a chytila som mykózu a musela sa liečiť 😖 😠
@suzon78 ved ja som kvoli takemu vysetreniu rodila cisarskym rezom. a bojim sa ze este to tam nie je pouzatvarane a moze to kadeco sposobit alebo nejaku infekciu mozem chytit, ako pises. Ale snad uz v tom 10 tt to bude lepsie, tak potom to jedno vysetrenie zvladnem, teraz mi to pride este skoro.Poriesim to potom naraz aj s krvou... Ty ides kedy k doktorovi? Moja kamaratka rodila doma, mala aj babu porodnu, ale ja by som sa bala rodit doma, mozes sa stat hocico a potom co, si budem do konca zivota vycitat...
@suzon78 aj ja mam velmi rada tuto stranku. Pri prvom som na nej bola stale a vsetko studovala 😀 no a teraz je to rovnake...Este aj toto je super stranka http://www.kalkulacka-tehotenska.cz/prubeh-teho... 🙂
@raa2 ja idem 23.9. na vyšetrenie, to by som mala byť v 8 tt., ja som rodila tiež CR, ale preto, že sa Timke nechcelo 🙂 mne by tiež stačilo prvé a možno aj druhé sono a až potom po prvom trimestri aj palpačné vyšetrenie, viem, že musí kontrolovať aj krčok, ale v ranných štádiách je to nepravdepodobné, že by sa žena hneď otvárala, no žiaľ tu to musia robiť Dr. si nič nezoberie na zodpovednosť, asi by som musela podpísať prehlásenie, že zodpovednosť beriem na seba ja! Na a v domácom prostredí rodia preto, že oni sú skôr za natural a mnoho chcú zabezpečiť pokojný príchod bábätka v tmavej miestnosti, bez ostrých nemocničných svetiel, aby nemalo hneď šok, dajú ho hneď mamičke na bruško a až potom poumývajú, je to také jemnejšie a prirodzenejšie pre to bábo, sesterka tam rodila a bola veľmi spokojná a samozrejme, musí tehotenstvo prebiehať bez problémov a po pôrode ide matka a dieťa do nemocnici na vyšetrenia a hneď ich pustia domov....ja by som sa asi tiež bála, človek nikdy nevie ako sa to môže zvrtnúť a kým by došiel doktor ak by bolo nutné robiť CR, mohlo by byť aj neskoro, to máš pravdu...
@suzon78 a stranku poznam 😉 , a ja som ju pri matkovi kukala. teraz chces ako rodit? Teda myslis ze budeme mat na vyber? ja pojdem tak v 10 tt. ono si aj ta kamaratka pochvalovala, ale fakt nikdy nevies ako sa cely porod moze zvrtnut...
@frukoleyla ako stare mas dietatko?
@raa2 maly bude mat koncom novembra 3 🙂 a vy mate kolko?
Ahojte kočenky moje
Ako ste sa dnes mali?
Mňa celý deň bolí hlava,asi je nízky tlak 😖
No mám za sebou aj hematológiu Teda vysedela som tam asi aj dieru do stoličky 😀 Po skoro 3 hodinách čo som tam čakala sa primár rozhodol vziať mi aj krv 😀 a čakať na výsledok daľšiu hoďku a pol 😀 To už som nevedela či sa smiať No výsledky som mala OK ale nasadil mi kôli bábu injekcijky Volá sa to Clexan Rovno mi to tam pichli a ukázali ako si to budem doma sama až do pôrodu Teda kočky tá ihla má asi 1,5 cm a pichá sa do bruška Až mi slzy vyšli Ale bolieť to nebolí Tak určite to vydržím a zvládnem len aby som bábu neublížila(aj keď ma ubezpečovali,že nemám ako)a aby bolo všetko OK 😉 Nemáte niektorá skúsenosť s tým Clexane?
Idem Vás kus dočítkať 😀
@darinkazv keď kliknem na link, tak mi to nejde. Ale keď idem cez tvoj fotoblog, tak je to OK 😵. Super, že už ste niektoré pridali aj mená, aspoň načerpám inšpiráciu. Keď som čakala prvé, tak to bolo jednoznačné - Luky a hotovo. Pre babu sme meno ani poriadne nemali. Ale teraz to bude zaujímavé 😀.
@naty1987 gratulujem 😵. Aj ja sa neviem dočkať, kedy uvidím tú našu fazuľku 😉.
@katie233 sranda ani mne to nejde, len cez fotoblog, ale nepíše ti tam náhodou, že máš ísť cez modrykonik.sk, lebo ja som sa registrovala cez modrykonik.cz, našla som tam raz na nete zaujímavé fórum, tak som sa zaregistrovala až potom som si všimla, že je aj slovenský koník...u mňa je to asi tým.
@lubica69 ahojky, odpísali. musela som nanovo vytvoriť medzi súkromnými skupinami pôrod v máji 2012. už som tam skúsila pridať aj členov, tak to funguje. musím to tam postupne popridávať, aby sme tam mohli písať.
@katie233 cez ten link ti to nešlo, lebo ja som medzičasom doplňala tabuľku a keď ju spravím, starú vymažem a nahodím ju na novo. čiže tebe už neotvorilo tú tabuľku, lebo fotka z linku bola už vymazaná 😉
inak, chcela som vytvoriť profil májovky 2012, ale mi hodilo, že už taký nick existuje. chcela som tam hodiť tú tabuľku a tam by sme si dávali aj fotky. ale tak teraz neviem, kto to založil 😉
1@frukoleyla my mame 19 mesiacov 🙂

@aly dakujeeem joj strasne sa tesim 🙂
@adina7 drzim silno palceky aby ms neprisla a ty si patrila medzi nas