icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

kattarinab
15. sep 2011

@kisasonka83 dakujem, snad vsetko dobre dopadne k dr. pojdem tiez len o taký mesiac teda v 10tt, aj s prvym synčekom som bola v 11tt, sice boli vianoce tak som musela prečkat sviatky... zajtra volam svojho dr. ale myslim si, že ma objedná tak na ten 10tt, nech mi to bábo už pekne pomeria a vytlači fotečku pre ocinka a Marečka...

katuskaaa29
15. sep 2011

Ahojte, pridavam sa k vam aj ja, este je to na zaciatku, doktorka mi to potvrdila, ale este presny termin nepovedala, ale ako som to ratala, tak to vyhcadza na maj. Zo zaciatku blbe, miesane pocity, ale uz sa aj tesim na to, len to neviem ukazat na vonok. Ziadne extra priznaky, take iste ako keby som mala dostat menstruaciu, okrem toho, ze som strasne vybusna, sem tam z nicoho nic vybuchnem a kricim s partnerom, alebo zacnem plakat, Dufam casom to prejde a nebudem taka mrcha na partnera.

kisasonka83
15. sep 2011

@kattarinab ja to mam stejne tak ako ty mam ist nejakeho 12.10. coz bude ten 10-11tt ja som mala ovulaciu posunutu takze bol vidiet len gestacny vacek zatial,no pockame do dalsieho ultrazvuku a uvidime 🙂 ja vlastne vsetky vysetrenia mam ani nie rok stare 🙂 akurat sa musi kontrolovat krvna skupina a protilatky,tak ako v predchadzajucich tehotenstvach.pojdes na scrining v prvom trimestru?mate tam taku moznost?

tinara23
15. sep 2011

@kattarinab gratulujem, mne to vychádza 15.5. 😉

kattarinab
15. sep 2011

@kisasonka83 od nás chodia tuším do BB, ale ja sa nechystám...

kattarinab
15. sep 2011

@tinara23 no pekne, 15.5.2012 - možno to stihneme naraz, Mareka som porodila presne na den, toto by mohlo byt dievčatko... aj ked Mareček chce bračeka...

kattarinab
15. sep 2011

@katuskaaa29 ahoj, ani ja nema extra priznaky, všetko ako pred menštuáciou, len sa mi niekedy kruti jemne hlava, to som pri Marekovi nemala.

katuskaaa29
15. sep 2011

@kattarinab Pre mna toto je prve tehotenstvo, tak nemam to s cim porovnavat, dufam, ze horsie nebude, tieto priznaky sa este daju v pohode vydrzat, to vracanie by bolo horsie.

zuzka_zilina
15. sep 2011

@gabrish počuj moja,tak mne sa to fakt nechce uveriť 😖 kamaratka rodila v 20-tke a vravela že skoro umrela od bolesti,ze jej nik nepovedal že to bude tak hrozne boliet,ze to bolo strasne. aj spolužiačky ked rodili tak v 23 maju hrozne zažitky z porodu uf 😠 podla mna je to uplne individualne.tak to ti gratululujem,to si sa mala fakt fajne,dufam ze to aj ja tak budem mat to by bolo uzasne. ja budem rodit par tyzdnov pred mojimi 32 narodeninami... si si dala aj pichnut epiduralku alebo nejake lieky proti bolesti? nechodila si predtym nahodou aj na nejake cvicenia na ulahčenie porodu? dik za infošky,celkom si ma ukludnila potešila 😎

zuzka_zilina
15. sep 2011

@kisasonka83 Jaaaj tak to vy máte takto nečakane 3 bábätko? 🙂 a chlap čo,teší sa? a detičky su ake velke? ved oni sa hadam potešia dalšiemu surodencovi 😝

manamani1
15. sep 2011

Práve dorazila menštruácia!!!!!

zuzka_zilina
15. sep 2011

@kisasonka83 ahoj,ty si ideš dávať skrining? ja asi hej,čo sa tam dá vlastne zistit,nejaké vážne choroby,napr. downow syndrom a este niečo? vraj tam je aj riziko spont.potratu asi 1% (?) ale to je vraj bezne riziko..

raa2
15. sep 2011

@manamani1 ☹ 😒

suzon78
15. sep 2011

@manamani1 ☹ ale neboj podarí sa nabudúce, budem tuho držať palčeky a napíš, keď nájdeš dve //...sleduj si polodné dni a snažte sa vtedy určite sa to podarí... 😉

jajuuus
15. sep 2011

ahojte dievčence 🙂
rada by som sa k vám pridala, tiež rodíme v máji 😵

kisasonka83
15. sep 2011

@zuzka_zilina ano cakame necakane tretie 🙂 nikolka mala teraz 5rokov a Daniel mal 9 tri mesiace

kisasonka83
15. sep 2011

@zuzka_zilina nie scrining v prvom trimestry je odber krvi a sono plodu.Podla vysledkov z krvi a vysledku zo sona (tam sa meria nosna kostka a este nieco) vypocitaju riziko poskodenia plodu,je to uplne bez rizika a je to vlastne nieco ako tripltesty v 16tt ale je to skor.Ak by bolo nieco v neporiadku tak sa da pristupit k UPT skor to je ta vyhoda a hlavne je to presnejsie.Tie tripltesty byvaju casto nepresne a zbytocne falosne,Na ten scrining sm bola d Danielom v Prahe a stalo to nieco okolo 1100kc,ale stalo to za to

papucz
16. sep 2011

@manamani1 super tak aspon vies na com si a teraz sa ti to uz len upravi a zachvilu mozete ist na druhe kolo, drzim palce

papucz
16. sep 2011

@manamani1 a ako dlho ti nakoniec meskala?

manamani1
16. sep 2011

@papucz 2 tyzdne☹(

leeenka26
16. sep 2011

ahojte, zapajam sa do temy, a velmi rada. Od vcera viem, ze som tehulka a nesmierne sa tesim. Este je to take cerstve 🙂)

katie233
16. sep 2011

Ahojte 🙂
Super, máme nové tehuľky. Všetkým gratulujem.
@manamani1 😢. Nabudúce to určite vyjde. Daj vedieť 😉.

tinara23
16. sep 2011

@manamani1 ☹ neboj nabudúce budú krásne // 😉
Všetkým ostatným kočkám tiež gratulujem 🙂

kaekole
16. sep 2011

Dnes som bola na sone, malinke ma 6 mm a ma už aj srdiecko bijuce 🙂)) som v 7 týždni (6 tt + 2 dni) 🙂 😎

zuzka_zilina
16. sep 2011

@kisasonka83 to co su tie tripltesty? to som ani nepočula.. a preco si bola na skrining az v prahe,ved to myslim robia aj na slovensku,to je az take specializovane,zeby v tych specializovanych centrach? o tej nosnej kostke som ani nepočula,sranda,ale je dobre,len nech porobia čo najviac vyšetreni však . a čo je to to UPS prosim ťa? dik moc

zuzka_zilina
16. sep 2011

@kaekole supeeeer gratulujem moc moc 🙂

tinara23
16. sep 2011

@kaekole krása gratulujem 🙂 ja idem na sono 6tt+6, tak dúfam, že už tiež bude biť ako zvon 🙂

kaekole
16. sep 2011

@zuzka_zilina dakujem 🙂))

@tinara23 jasne, bude urcite. je to skvelý pocit. a mam aj foto. má 6 mm. uplne mini 🙂))))

raa2
16. sep 2011

Ahojte, gratulujem novym tehulkam a vitajte 🙂 @zuzka_zilina UPT je umele prerusenie tehotenstva..Tie tripltesty som ani ja neabsolvovala a ani teraz nemam v plane ich absolvovat.

zuzka_zilina
16. sep 2011

@raa2 dik za objasnenie 🙂 a prečo ich nemáš v pláne absolvovat? ved by nemali byt nebezpečne pre plod,ci ano? a UPT je mozne iba do konca prveho trimestra,nie? takze aj ak sa zistia nejake zavadzne vady v 2.trimestri,hm,neviem ci sa to nejako rieši? 😖