Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@zuzka_zilina vidim male embryo a okolo neho tie obaly, ten vak. aj pulzujuce srdce bolo vidiet 🙂
Pisalo sa tu o bylinkovom caji ALCHEMILKA žltozelená.Má s ním niekto skusenosti?
@zuzka_zilina tripltesty a scrining v prvom trimestry je v podstate to iste akurat tripltesty sa robia od 16-18tt a su hodne krat zbytocne falosne negativne a zena potom absolvuje amniocentezu (ale nemusi,je to na jej rozhodnuti) a tam je to 1% rizika potratu jak si pisala minule.Scrining sa robi od 10-14tt a hlavne je presnejsi,na cechach sa uz upusta od robenia tripltestov a robi sa uz len ten scrining.V prahe som zila 10rokov tak preto som tie vysetrenia mala tam 🙂
@kattarinab kati, asi mas nizky tlak. pijes dost vody?
@kisasonka83 fiha 🙂
baby, tak vam zavidim, ze uz mate fotocky svojich "machuliek"
moja MUDr nema ultrazvuk (len ten vaginalny), takze si budem musiet na prve sono pockat este par tyzdnov. samozrejme chystame sa aj na 3D ultrazvuk. konecne ho robia aj v nasom zapadakove 😀
@arieska ja bežne mavam nižší tlak, tak asi preto to je, ked sa teraz odohravaju tie velke zmeny v tele, ale kávu si neodpustím, asi by som to nezvladla bez nej. Ale dnes mi je už oooovelaaaaa lepšie. Ja sa chystam až asi v 11tt na prve vysetrenie...
ahojte, tak ja som to nevydrzala do 20., a uz dnes som bola u dr. nadherne nam blikalo srdiecko 🙂 tesim tesim 😵 😵 😵 dr ho aj merala, ale nevidela som kolko ma mrnusik, ale je "velky" na 6tt. podla PM sme 6t+5, tak hadam to nevadiiii...
@zuzka_zilina v pripade genetickeho poskodenia plodu sa može ist na potrat do 24 týždna (vratane), v novom zakone dokonca vobec nedali obmedzenie. ale tak v 6 mesiaci najneskor sa da ist z etickeho hladiska,
@manamani1 alchemilku žltozelenú treba piť od ms do ovu...potom vynechať a ak zase príde ms, tak zase pokračovať rovnako 😉 ...je dobrá na posilnenie maternice...ja som ho pila aj v tehu, ale môže sa až od piateho mesiaca 😉
inak dievčatá, hádam sa pridávam k vám...pred týždňom som mala pozit.test a v utorok idem k lekárovi 😉 ...zatiaľ som veľmi opatrná s tešením, v marci sme v 10tt prišli o bábätko...mala som MA ☹
@nany100 ahoj a gratulujeme 🙂 Ja som si tiez // nasla minuly pondelok . Tento pondelok som bola na utz, ale bola tam iba 3mm machulka (asi GV) a krvna zrazenina, lebo v nedelu som krvacala), dalsia kontrola teraz v stredu, tak dufam, ze uz bude vidiet nieco viac 😉 Tiez sa tesim velmi potichucky, MA som mala vo februari, tak verim, ze tentokrat to potiahneme do vitazneho konca 😉
Baby bolieva Vas podbrusko ako pri mrche? Mna skoro kazdy den, niekedy aj hlava, ked zacne, tak boli poriadne. A ked vyjdem ku nam hore 30 schodov, tak fucim ako lokomotiva, vydychujem ako po maratone... Okrem toho som nafuknuta na brusku, normalne ma tlacia rifle, tak ked mam dlhsi top, gombik nechavam odopnuty, myslite, ze su to normalne priznaky? Podla PM som dnes iba 5+2, sa mi to zda skoro na rast bruska...
@kaekole uf ani nestraš s tym genetickym poškodenim plodu 😢 snáď bude všetko ok,ked už sa tolko tešíme 😉
@zuzanka7834 ja som tiež 5+2tt, takže sme narovnako 😉 ...aj ja som zvedavá, či už bude v utorok srdiečko, naposledy som sa nedočkala...bola som tam v 6tt, ešte nebolo a najbližšie som mala ísť v 10tt, ale tri dni predtým som začala špiniť a bol koniec ☹ ...vraj odumrelo už v 7tt
Podbruško ma bolelo min.týždeň, keď som mala dostať ms...teraz som nafúknutá a bolí ma brucho, črevá sa mi krútia...tiež som dnes ledva nohavice zapla 😕
@zuzanka7834 presne moje príznaky... ja som 6tt a 2dni... k tomu ešte krutenie hlavy a som miestami omámená ako po kinedrile, tiež som dosť nafuknutá, ale to vraj hormony
@zuzanka7834 ahoj, prve sono mi dr robila pred necelymi dvoma tt, vtedy tam videla len prazdnu 4mm dutinku..
neviem ti zarucit, ze ho uz budes mat. u kazdej je to individualne.. kdesi na MK som citala, ze baby mali az v 8tt - 9tt.
Podbrusko ma nebolieva, a pocit nafuknuteho bruska poznam... tento tyzden som ako balon.. 😅 prsia mam ako v ohni, a nevolnosti ani neespominam...
@zuzanka7834 ja som bola tiež v 6+0 a bolo vidieť len gest.vačok o veľkosti 16mm, čo vraj presne zodpovedalo, aj tvar zodpovedal, ale srdiečko ešte nebolo...no záleží od kvality UTZ, v predošlom tehu som srdiečko videla až v 7tt
@zuzanka7834 ja som bola pred desiatimi dnami a bolo mi vidiet gestacný vak a taký malý zhlucik.

@kaekole a vidiš niečo na tej fotke? či iba taku čiernu machulku? 🙂 ja mam foto zo začiatku 6 tt,ale iba gestačny vačok,srdiečko este nič..