Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@zuzanka7834 ja mám podobne priznaky ako ty, tiež mám brucho nafuknute a cela som nejaka opuchnuta a velka, tiež mám pocit, že nejako skoro naberam. a podprsenka je mi tesna.
@nany100 tak sme to mali skoro rovnake... ale tentokrat to urcite nase bambulky vydrzia do maja a budu nam robit velku radost 😉 Takze Ty ides na kontrolu uz v utorok? Juuj, aj ja by som najradsej sla... nech uz som pokojnesia...
@kattarinab mne sa tiez zvykne krutit hlava... najma ked vstanem, a ked napr. vstanem z podrepu tak to uplne vzdy sa musim najprv niecoho chytit, aby som sa netackala... Vtedy je to skoro na odpadnutie 😉 Ty si uz videla ♥?
@ladybirds a v kolkom tt by si dnes mala byt? Ja som mala dutinku v pondelok. Velmi dufam, ze bude srdiecko cim skor, lebo hned ako mi ho potvrdia odchadzam za mm do UK. On odisiel uz vcera a mne doky nakazal ostat kym nebude vidiet srdiecko...
@zlatulienka a robili Ti vonkajsi alebo vnutorny ultrazvuk?
@kaekole a v kolkom tt (podla ms) si bola ked si bola na sone? Vonkajsie alebo vnutorne? Lebo vraj vnutornym to vidiet skor...
@kaekole jasne,všetko bude v poriadku. a ty si ides davat urobit ktore testy?
@zuzanka7834 zuzka,mne sestricka povedala,ze ultrazvuk cez brusko sa robi az trosku neskor,kym sme na zaciatku tehotenstva,ja som na konci 6 tt,tak zatial vnutorny. Ten cez brusko by mal byt myslim s plnym mocovym mechurom,aby to bolo lepsie vidno
@zuzanka7834 nebola som este u dr. s prvým som bola v 11tt a teraz sa chystam tiež až koncom oktobra, teda 10tt-11tt, konzultovala som to s lekarom pokial nemam ťažkosti, niečo výnimočné, tak stačí vtedy, aspon mi ho už aj pomeria a spravi všetko potrebné, už ho aj pekne uvidim na sone, ja som tiež 5tt a dva dni - predtým som sa sekla
@zuzanka7834 ahoj zuzka, takže ja som dnes 5+3 a čo sa týka nafúknutia, tak tiež sa cítim ako balón, podbruško ma už bolieva menej, tento týždeň sa to trošku ukludnilo. Bolia ma dosť prsia, iné príznaky nemám, žiadne nevoľnosti zatiaľ. Ja keď som bola na sone 4+6, tak bolo vidieť plod. obal 8,13mm a najbližšie idem 6+6, a to dufam, že bude srdiečko 🙂
ja som bola na vnutornom sone v 5tt a 1 den, a vtedy videl 3 mm vak a vnutri taký malý zhluk budniek a povedal, že z toho sa vlastne bude vyvijat zarodok. a dnes som bola opat na vnutornom sone (6tt a 2 dni) a bolo teda aj srdiecko vidiet a samotne embryo malo 6 mm.
@zuzka_zilina o Tebe viem srdiecko, ved chodime na to iste sono 😉
@kattarinab obdivujem Tvoju trpezlivost 😉 Ale my sme uz o jedneho drobceka prisli, tak by som nerada nechala nieco na nahodou... A okrem toho mame trochu komplikovanu situaciu, lebo draheho prijali akurat tento rok na postgradual do Anglicka tak by som rada cim skor vycestovala za nim a doky povedal, ze odporuci to az ked bude to srdiecko, tak preto sa tak nahlim 😉
@tinara23 fiha, tak to si teda dobra, ja som bola v pondelok, to bolo 4+5 podla tej kalkulacky a dutinka mala iba 3mm
@kaekole jeej, tak to si ma teda velmi potesila 🙂
@zuzanka7834 no veď aj ja si hovorím, že nejaká veľká dutinka, ale docent sa tváril spokojne, tak hádam to bolo ok 😉
@zuzka_zilina ja som objednana koncom 12 týždna a neviem presne, kolko paramaterov mi bude stanovovat z krvi (zrejme ß-hCG, PAPPA, AFP) ,a sono mi urobi.
@tinara23 no jasne ze to bolo ok, to je krasna velkost 😵
@zuzanka7834 vnútorný, vonkajší mi bude Dr. robiť až teraz po 10 tt, vtedy už všetko lepšie vidno
Baby ja som prave mala prvykrat tu cest porozpravat sa s nasou zachodovou misou... z nicoho nic... Idem si asi lahnut, uz asi dlho hladim do monitoru 😉
@zuzanka7834 chod odpocivat 😔
@kaekole aha,tak to su asi nejake take prve vyšetrenia,však,a ostatne asi postupne.. uf.. tak drzim palce nech je všetkov poriadku 🙂
@zuzka_zilina to su tie najdôležitejšie z krvi matky a podla tých vysledkov sa riesi dalej.
@zuzka_zilina z krvi vedia urcit ci je vsetko v poriadku alebo je nejaky problem.taktiez je tam zohladneny aj vek zeny a neviem co vsetko. ak z krvi byvaju zle vysledky tak posielaju na amnio (mam pocit ze zeny nad 35 r, chodia automaticky na amnio) a ked to vychadza zle tak potom je to uz na zamyslenie co dalej...na sone som bola az v 20 tyzdni tehotenstva.
@raa2 ja som pocula, ze na amnio posielaju aj ked je vek matky a otca dokopy 70 a viac rokov, teda mamicka moze byt aj mladucka ak ma stasieho chlapa...
@kaekole uz si idem lahnut 🙂 dobru nocku
@kattarinab ja som tiez chcela ist prvy krat az v 11 tt ale doktorka povedala ze mam v 10 tt dojst, lebo treba v tom tydni aj krv zobrat...
@zuzanka7834 dobruu 🙂
@raa2 ale to je super,ako sa to da všetko pekne zistit z krvy aj ine vysledky,to aj tak niekedy ukludni 🙂 ved kazda chceme zdrave dietatko však
@zuzanka7834 to som nevedela, dobru noc
@zuzka_zilina tak tak, ty si zo ziliny?
@raa2 ahaaa, no ved tak mam v plane 10-11, ale pojdem teda v 10tt - už sa tešinkaaaam...
@kattarinab aj pri prvom som bola tak neskoro, naco sa ma vo mne zbytocne hrabat...

@zuzka_zilina jasne, bude všetko ok, ja len na temu, čo ste sa tu bavili o prenatalnych testoch.