Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
ahojte žienky. tak ja mám termín na konci apríla. ale ak aj toto dieťatko sa bude "ponáhľať" ako tá naša prvá, tak možno to bude začiatok mája 🙂 a možno mi ešte zajtra dr. povie iný termín pôrodu, než mám teraz 🙂
@aly jej aly ahoj 🙂 tak ty zase májové zlatíčko budeš mať? 🙂 držím palčeky. ja som rozhranie apríla a mája 🙂 uvidím, čo dr. zajtra povie. včera som bola na sone, tak bábo 7mm a nádherné srdieťko 🙂 a ty nemysli hneď na najhoršie. aj ja som jeden potrat už prekonala a verím, že všetko dobre dopadne. 😉
ahojte babulky
ale sa nam to tu rozrasta no super
Baby máte ešte bolesti v podbrušku? Ja keď som dlho na nohách, tak mám pocit ako na MS...
ahojte dievcata 🙂
ako sa dnes mate?
ja som bola dnes v obchode s potrebami pre babatka a potom som doma hodinu plakala a plakala....
sak ja nicomu nerozumiemm...neviem, co take babatko potrebuje...pride mi, ze asi vsetko , co maju v obchode...kocik neviem vybrat, teta predavacka mi velmi nepomohla, na kazdu moju otazku, co je lepsie, odpovedala: to je individualne.
no skveleeeee :(((
aaa ja uz teraz som neschopna matka :((((
@suzon78 aj ja citim obcas brusko ale ako na ms nie skor viem ze si musim na chvilku sadnut a potom to prejde a zacinaju ma boliet krize no to je parada ☹
@teleranka neplac a nestresuj napis si zoznam alebo ti nejaky poslem a chod poporiadku najprv zacni vecami co su najnutnejsie alebo to striedaj raz kupis oblecenie V. 56 inokedy 62 alebo 68 a potom nieco s kozmetiky mas na to celych 9 mesiacov a ked stale obcas nieco kupis budes mat toho az az
a co sa tyka kocika tak najpr si ujasni ze ci chce so 4 alebo s 3 kolieskami a asi aka cenova relacia ved aj tak sa bude kupovat asi ako posledny no nie? 🙂 tak hore hlavu a uzivaj si tehu! a keby ti tie nadhery v obchode nevedeli poradit ja ti poradim rada sice som v detskom robila len 3 mesiace ale nieco sa na mna nalepilo 🙂
@anabelleee juj, to mi je luto, ze ti je az tak zle. Ja som to takto mala pri prvom od 7tt, no bolo to otras, skoncila som v nemocke na infuziach, lebo nic som do seba nemohla dostat. Teraz sa obavam, ze to bude takisto, ale snazim sa ukludnovat, ze kazde tehu je ine. Kupila som si homeopatika Cocculine, ale v lekarni mi vraveli, ze su este aj ine,ale nemali ich. VSak ked pojdes do lekarne, tak ti urcite poradia. Potom este pri prvom som si vkladala cipky Torecan sa volali. Najhorsi je prvy trimester, ale mne bolo zle az do porodu, zvycajne to tak nebyva, ja som asi bola vynimka 😅
@teleranka
@suzon78 aj mňa pobolieva podbruško, to sa maternica pripravuje, rozťahuje,... Pri prvom ma pobolievalo do nejakého 6. mesiaca.
@teleranka čoby si bola neschopná matka 😉. Pekne si užívaj tehotenstvo, na nete si pohľadaj zoznamy. Zatiaľ len v obchodoch obzeraj, času máš dosť. Čo sa týka kočíka, tak prelúskaj aj témy na koníku, s akými kočiarmi sú baby spokojné. A poobzeraj sa aj po okolí 😉.
Ja chcem dr. volať budúci týždeň, keď mi bude aspoň týždeň meškať MS a uvidíme, kedy ma objedná 🙂.
Dnes som bola na gynde, tak zatial vsetko je v poriadku, nasadili mi Utrogestan a mam uz prvy obrazok bambulky 🙂 Musim si vas poprecitat, co ste vsetko popisali 😉
baby mate doma domace zvieratko myslim psa alebo macku?
@mimi
@anabelleee mne na nevoľnosti nepomohlo nič. Zvracala som od 8tt až do 6. mesiaca. Ale trochu mi zmiernili príznaky čapíky Torecan. Dúfam, že teraz ma to obíde velikánskym oblúkom 😝.
@castania Ďakujem, myslím, že zatiaľ celkom zvládam, ráno mi začalo byť ťažko a už som citlivá na pachy. Varila som polievku a skoro ma natiahlo, ako som odokryla hrniec. To isté keď som prešla okolo stánku s rýchlym občerstvením.
Baby,nebojte sa, že nebudete vedieť čo a ako. Ja som bola miminkom nepolíbená, keď sa mi malá narodila a len som sa modlila, aby bola matka príroda taká múdra a zariadila to nejak 😀 Určite som narobila veľa chýb, ale inštinktívne som veľa vecí urobila dobre. Na dieťa nie je príručka, lebo každé je iné a každá mama, nech má detí koľko chce, sa pri každom miminku učí zapochodu. Ja si po dvoch rokoch tiež už nepamätám čo som ako robila, ale verím, že sa mi to vybaví 🙂
A ešte vždy sú tu maminky, ktoré vedia poradiť, keď už je to zúfalé 😉
ja mam pocit ze toto tehotenstvo je ine ako to prve, nejako mi zatial nic nevadi 🙂 a mam strasnu chut na sladke, to som pri prvom nemala, vtedy som nemohla sladke ani vidiet 🙂 tiez mi pri prvom vadili pachy, ale inak je to v norme. Nejako ani nemam cas uz riesit to ze som tehotna, beham okolo maleho tak mi to zbehne rychlo. no ale zas jeden nikdy nevie, vsetko sa moze zvrtnut z dna na den 🙂 Inak mam zase zapchu, co mi dost vadi, to som tiez mala pri prvom, aj tyzden som nesla na Wcko 😠 Neviete nieco na to?
@teleranka ahojky 🙂 ja ti môžem len z vlastnej skúsenosti o kočíku napísať. pri prvej dcérke som ich vysriedala asi 5. ale nie z rozmaru. ale pri každom mi niečo chýbalo. teraz som si vybrala camarello q12 a to preto, lebo má všetko, čo pre mňa kočík má mať. má 4 kolesá nafukovacie, predné sú otočné s možnosťou zablokovania, na zadných je spoločná brzda, má nastaviteľné pérovanie, vanička je priestranná, dokonca má polohovateľnú opierku (čo je super, keď je bábo zvedavé, no nevie ešte sedieť a nechceš ho trebárs hneď do šporťáku dávať), má pekne nastaviteľnú striešku so zablokovaním, kočík má nastaviteľnú rúčku, veľký a dobre prístupný nákupný košík, športová časť je priestranná a polohovateľná až do úplného ľahu 🙂 kočík sa super ľahko skladá a vmestí sa aj to menšieho kufra. aj vanička aj športová časť sa dajú nastaviť do oboch smerov jazdy. tak veľa som ti toho napísala, ale tak to je môj pohľad na kočík, ktorý má všetko, čo ja potrebujem na kočíku mať 🙂

Ahojte baby, podla vsekeho to vyzera tak ze aj ja budem mat miminko v maji 2012. Ak sa nic nestane, zatial som nebola u lekara lebo si myslim ze to je este trosku skoro, ale testy mi vychadzaju pozitivne