Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@zuzka_zilina zlato ja som si isla vcera o 22 00 robit hranolky,hanbim sa ,,,,taku chut som na ne ale dostala🙂)
@zuzka_zilina ja by som aj jedla, ale neviem, co, lebo mi je skoro od vsetkeho tazko ... vacsinou to je tak, ze jeden den zjem malo co, lebo mi je tazko, druhy den by som aj klince pozula a potom mi je tazko z prezratia 😀
@lenkalela 😀 😀 to poznam,ja si tiez v meste kupujem nezdrave čo sa len da,placky,aj hranolky mnamky 😎 ti mali su potvorky 😀 pozri,ale ved to oni chcu jest,tak nech si daju,ved ked to nie je nejko moc často.. 🙂
@pifina Neboj,nevolnost prejde 😉 ja som ju teda nemala,tak sa prepchavam od začiatku 🙂 ale nie az tak moc,tiez sa bojim žaludka trosku ,ale inak mam uplne navaly hladu,4 hodiny po obede,akoby som 3 dni nejedla,no sranda 😎
@lenkalela
@zuzka_zilina ja som sa zvykla stravovat dost zdravo, vela zeleniny, maso len obcas, ziadne umele prisady, ziadna chemia ... a teraz si krpec rozkazuje salamy a klobasy, gyros s tatarkou, dokonca som to zapila kolou, co som predtym pozerala na vsetkych kolu-pijucich ako na samovrahov 😀 takze ani niet divu, ze to moj zaludok nezvlada 😀 no ale ked si dam nieco zdrave, tak to ide von skor, ako dozujem, proste musim pocuvat 😀
@pifina Mne teraz napriklad vobec nechuti kava,ani syrokremy,ani salamy klobasy.. Ale zas som vobec nemala take tehotenske chute,ze kysle uhorky,do toho sladke,a slane 🙂
@zuzka_zilina uhorky mozem, aj kyslu kapustu a kysle rybicky, to mi ukludnuje zaludok 😀 kavu som nepila ani predtym, ale teraz mi nechutia ani caje, ani voda, pijem len nasilu, nech celkom nevyschnem :-/
@pifina Len kolu 😀 je to sila,ako sa menia tie chude 😝 mne sa piť tiez moc nechce,len vodu,a teraz aj čaje,ked som chora,ovocny a čaj pre tehotne,a z medovky.. A vraj 1 dc vinka denne je v poho 😀 no na to ani nejako nemam chut,len obcas si dam-kvoli tlaku,ten je neuveritelne nizky,čakam kedy spadnem 😒 ale uz sa to lepši.. 🙂
@zuzka_zilina ja prekvapivo s tlakom problem nemam a to mam za normalnych okolnosti 100/60 😵 ale tie chute, to teda fakt, manzel je zo mna hotovy, ze taky "bordel" jem 😀
@zuzka_zilina Hehe,je to dosť blbý pocit,dojesť a za 5 min byť zas hladná 😀 Lekárom sa hovorí ľahko že nemáme pribrať 🙂
@lenkalela
@zzzz128 baby, ja som sa zo zaciatku tiez chodila kontrolovat castejsie, ale uz som sa vyrovnala s tym, ze stale daco zo mna ide von 😵 nie je to lahke, ale zaklad je prestat sa bat, strachom babatku nepomozete, len mu to moze ublizit ... a ked bude citit, ze mu verite, tak bude viac bojovat, aby bolo vsetko ok 😵
@stvura to je normalne, ani mne moc nechuti, viackrat za den ma napina, len tak ked sa postavim zo stolicky alebo postele, mam z toho napinania uz podrazdeny zlcnik..rano som sa prinutila zjest zemlicku s maslom a syrom,co mi manzel spravil na ranajky a hned ma popichavalo pod rebierkom 🙂 inokedy som si supla febichol ael teraz ani to nemozem ☹..a to uz som mala pocit, ze ma davno zlcnik netrapil. Vecer si davam len suchu hrianku a nakrajanu osolenu rajcinku a sem tam si doprajem aj troska mozzarely. A ked uz ma aj chyti chut na nieco ako pizza, aj tak si to nemozem dat, aby mi nebolo zle.Este par tyzdnov a verim ze sa to zlepsi. Tiez mi vsetko smrdi.
@zzzz128 Lekari vravia,ze nemame pribrat?? kolko si pribrala pri prvom dietatku? podla mna v pohode,mame priberať jedna radosť 😉
@stvura ja cakam v maji tretie babo a nechutenstvo jak svina-najhorsie su prve 2-3 mesiace to az placem ako nic nemozem a ked sa nenajem je mi este horsie-inak mne zabera aspon teraz po kazdom jedle mentolova zuvacka a jest kazde dve hodiny v malom mnozstve. Do 4-teho mesiaca by to malo zmiznut
@zuzka_zilina Ani mi nehovor-ked už som po ranných nevoľnostiach,neviem čo by som do seba ešte napučila-fakt riadne.Dokonca tie moje chuťky-navarím a naraz ma prejde chuť,dostanem na niečo iné a tak dookola,mladý musí po mne dojedať🙂
@zuzka_zilina Všade je písané,že nejesť za dvoch,že priberanie je nebezpečné a také hlúposti 🙂 Nooo,keď ma pred SC vážili,mala som 82kg 😅 Za normálnych okolností som mala 60,max 62 🙂 teraz je moja normálna váha 70kg,cca 🙂 No,ale na svoju obhajobu,mám 181cm 😀
@zzzz128 Super 😀 no ano,nema sa jest za dvoch,ale ved ked ma baba hrozny hlad,tak sa predsa naje 😖 tak to je ine,že take prežieranie,ale ved ja som na začiatku 4.mesiaca,brusko mini-take pivne 😀 ,ale hlad riadny,to asi organizmus spotrebuje vela energie...
@zuzka_zilina No to je hrôza,ani ja sa snažím neprejedať,napr.keď som hladná dám si jablko,alebo iné ovocie,a vieš čo to pomôže? 🙂 Ako pohár vody 😀
@zzzz128 no ja viem, ze clovek sa boji, ale netreba sa nechat tym strachom pohltit ... a o tych zemiakoch to mi pride riadna hlupost 🙂 podla mna treba dodrziavat normalnu hygienu, ale taketo strasenie nie je zdrave ... a to ta ma lekar ukludnit, aby si sa nebala, dakujem pekne za takyto pristup ...
@zzzz128 Tak to mám dosť-zemiaky???Nie je ten lekár trošku paranoidný 😀 ?Pána féra,už sa budem báť ich čistiť...Mne vravela-bacha na mäso-musí byť poriadne spracované,prechladnutie,plesňové syry,žiadne tabletky,bylinkové čaje...to je asi tak všetko.Hlavne sa mám ládovať kyselinou listovou-v prírodnej forme,ale ja beriem femibion a acidum folicum-pre prípad🙂
@nena13 No prosim ťa,a ako sa v zime vyhneš prechladnutiu?? ☹ mne sa nedari.. uf ale ine obmedzenia,že 😎 ešte si dať rušku na usta a tak chodit po vonku,ved ani tie vyfukove plyny z aut zdraviu dieťatka moc nepridaju.. ☹
@zzzz128 Ja po ovoci a vode mam ešte väčši hlad 😀
@nena13 Jej to on také čerešničky dokáže povedať 😀 Preboha,pri malej som čistila zemiaky takisto ako teraz,a čuduj sa svete,má mozog,a ešte aký prešibaný 😀 To sú také hlúposti,samozrejme dávať si pozor,ale s rozumom 🙂 Rozmýšľala som o zmene doktora,ale cca o mesiac sa sťahujeme,to sa mi neoplatí meniť,treba mi len dúfať že nenatrafím na takého experta 🙂 Čo mi ten všeličo narozprával,to by bolo na knihu 🙂
@pifina No,on vie vždy jak povzbudiť.Mala som dosť,keď ma pri malej posielal na testy,už ani nevie aké,že aby to nebol nejaký debilko 😖 a nehovorím o tom,že ja som bola v 42tt a on ma išiel napísať na ďaľšiu poradňu,keby mu nepoviem,že do kedy mám čakať kým sa to malé narodí,potom ma horko-ťažko poslal do nemocnice..

@zzzz128 ahojka ,je to uplne normalne v tehotenstve,pokial nemas svrbenie alebo palenie ako kocky pisu..ja sa tiez chodim stale kontrolovat ci nekrvacam a nastastie to je len vytok,ktory v podstate aj ma byt v tehu🙂takze budes urcite v naj poriadku🙂