icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

zzzz128
28. okt 2011

@zuzka_zilina No veď 😀

pifina
28. okt 2011

@zzzz128 tak to mas fakt odbornika teda 😀 zase aspon sa nenudis a aj nas rozveselis 😀

zzzz128
28. okt 2011

@pifina No nuda,to nehrozí 😀 a ty si v ktorom týždni? Nemáš napísané 🙂

penelopa
28. okt 2011

@stvura takže ešte popremýšľaaaaam:O)))):

penelopa
28. okt 2011

@nena13 Presne tak je to vraj super znamenie,ale kto to nezažil nevie.Ja ledva žijem.Nič nejem len sucháre, už len pomyslenie na ne a je mi zle.A stále trávim dni nad wc misou aj z toho nič čo zjem.

slniecko2
28. okt 2011

@zuzka_zilina ani mne nechuti vela veci-napr. mlieko ani vidiet, teraz uz kavu mozem ale davam si ju len stvrt lyzicky a vzdy po jedle aby mi pretravilo. sladene vody, caje, kavy to tiez nesmiem, lebo mi bude zle, ale deci vinka urcite neodporucam-lebo isto iste nevies aka davka alkoholu este nie je skodliva a aka uz je.

zuzka_zilina
28. okt 2011

@slniecko2 Prečo myslis? mne o tom deci vinka povedal vyslovene gynekolog,kvoli tlaku,kvalitneho vina.. Ja si teraz ani nedam,ale pred 2 tyzdnami som si aj dala,a pomohlo. . Ja si myslim ze sa to nema az tak prehanat. No tvrdy alkohol urcite nie,ale vinko pivko,uplne maličko,to určite nič neurobi 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
slniecko2
28. okt 2011

@zuzka_zilina moja nastudovana svagrina ma stale niecim strasi a viem ze to neodporucaju v casopisoch, ale ked mala ta svagrina velmi skoro a silne stahy (uz v piatom mesiaci) lebo mala asi slabu maternicu tak jej tiez povedala gynek. aby si dala dokonca panaka-ze jej to zrusi tie stahy-ze ona sama ked mala problemy vynosit deti tak jej pichali alkoholove inekcie. Ved ked ti to odporucila lekarka tak budis.

slniecko2
28. okt 2011

@stvura to uz je teraz zaberak 😅 mam len stastie ze starsieho davam do jasliciek na rehabilitacne cvicenia tak aspon nemam starost s krmenim lebo doma neexist sa najest a v jasliach medzi prvymi! mladsi je pohodak a prehra sa aj sam ale zase je ziarlivy takze toto bude asi problem pri tretom.. teraz to riesim tak ze mam tandemovy kocik a ked sa male narodi tak najstarsi bude uz len cupitat vedla a zvysok v kociku- myslim ze tlacit 30 kilov plus 15 kilov na chrbte nie je zdrave a maly je dost uz velky aby slapal sam (teraz ho este tlacim lebo vsade potom ideme nekonecne dlho)

stvura
Odpoveď bola odstránená
pifina
29. okt 2011

@zzzz128 v 12-tom, cakam, kym sa preklopim do druheho trimestra a potom si to dam aj do statusu 😅

katuskaaa29
29. okt 2011

Ahojte, vcera som bola u doktorky,mame uz aj prvu fotku nasej fazulky, ci bublinky, ani neviemako ten zazrak mam nazvat 🙂 Vsetko je v poriadku, vyvyjame sa tak ako sa mame, dlzka je 5,5 cm, dotorka hovorila, ze to je od hlavy az po kostrc, vela som na ultrazvuku ja nevidela, ozaj len bubilnky, doktorka mi aj vysvetlovala, nohy mal pritiahnute k brusku, a aj rucicky mal priatahnute k sebe, taky skrceny bol ci bola??? Este neviem, ci je on alebo ona. Na dalsiu kontrolu idem az 22.11. uz sa tesim na to, a dufam, vtedy budem vidiet aj viac. Rozmyslma nad tym, ze ci okolo 20 tt ist na ten 3D ci 4D utrazvuk, aky je vas nazor na to?
Inak ako sa mate? Ja mam uz taku predvianocnu naladu, by sa dao povedat, rozmyslam nad tym kou co kupit, koho cim prekvapit, no ale zatial nic extra ma nenapadlo. Asi nakoniec s priatelom sa prekvapime navzajom s obruckami 🙂 No a s malym asi problem nebude, kedze uz napisal jeziskovi list 🙂 Ja sa uz tesim na zdobenie stromceka a podobne veci,a na tuuzasnu atmosferu 🙂
No a ako budete vikendovat? My ideme na chatu ale len na kratko zajtra sa vratime, lebo priatel v pondelok uz robi. Dufam, aj vy budete mat kludny vikend, a pekne si oddychnete 🙂 Prajem kazdej tehulke krasny oddych. 🙂

zzzz128
29. okt 2011

@pifina To je rozumné 🙂 Ale myslím že už to najväčšie riziko máš za sebou,prvé 3mesiace 🙂

zzzz128
29. okt 2011

@katuskaaa29 Gratulujem 🙂 Niesi sama koho chytá predvianočná nálada 😀 Ja už pozerám po nete,hľadám inšpiráciu na darčeky 🙂 Si z NZ?

zzzz128
29. okt 2011

Baby,možno blbá otázka,ale nedá mi to 🙂 Kúpili ste už niečo pre miminká? 🙂 Bola som včera v Tescu,a poviem Vám,ťažko sa mi odolávalo 😀

adikasala
29. okt 2011

ahojte kocky mozem sa pridat? termin mame 5.5 🙂

katuskaaa29
29. okt 2011

@zzzz128 ahoj ano som z NZ, aj mna to uz chyta, neviem preco, asi robi to tehotenstvo ci co 🙂

katuskaaa29
29. okt 2011

@adikasala ahoj pravdaze sa mozes pridat, tesime sa, a gratulujem ti 🙂

katuskaaa29
29. okt 2011

@zzzz128 este som nekupila nic, ale uz ma to napadlo, ale neviem ci je to vhodne alebo nie, mozno k vianociam nejaku malickost, inak sme uz pozerali kociky, ale nic moc, nepacili sa mi, rozmyslam, ze ak dobre viem tak v blavebude vystava 11-13.11. mozno tam pojdeme a kukneme si tam nieco.

adikasala
29. okt 2011

@katuskaaa29 dakujem 🙂 je to moje 1 tehulko 🙂 🙂velmi vymodlene a ocakavane!!! vidim ze vy tu uz mate po par deturencoch 🙂 aspon mi mozte dat par rad

zzzz128
29. okt 2011

@katuskaaa29 No hej,z kočíkov prehľad si robím aj ja 🙂 Ale ešte nič,čo by sa mi nejak extra zapáčilo.Nechcem taký čo bude mať pol mesta,ja už jedného prcka mám tak to mám aspoň o tom ľahšie že viem čo mám na kočíku pozerať 🙂 Odolávam,odolávam,povedala som si že aspoň uštrikujem niečo keď kupovať som si zakázala 😀 prozatím 🙂

katuskaaa29
29. okt 2011

@adikasala No niektore maju, aj pre mna je to moje prve tehotenstvo, mame doma sice chlapceka 8 rocneho, ale to je z priatelovho prveho manzelstva, maly zije s nami, ale ja ho beriem ako svojho, sice ho poznam len od jeho 5 rokov, ale velmi ho mam rada, a uz teraz viem, ze napriek tomu, ze nie je moj, medzi nimi nebudem robit rozdiely.

olinka166
29. okt 2011

@zzzz128 na tvojom mieste by som okamžite menila lekára... to čo je za prípad....

katuskaaa29
29. okt 2011

@zzzz128 no ohladom kocikov, som na nete nasla taky co by sa mi pacil, niekedy pojdeme do Tvrdosoviec, tam je nejaky velkoobchod ci co. Je to na tejto webovej stranke: www.ppluxbazar.sk predavaju tam asi aj pouzite ale aj uplne nove kociky, tam boli take, ktore sa mi pacili, ale ja to musim vidiet aj nazivo, cez net by som sa to bala objednat. Tam sa da ist pozriet si a objednat u nich, ak nejaku inu farbu chces nez tam maju vystavene. To co viem, nechcem tie cierne co teraz vacsina zien ma, z nich mam taky pocit ako keby to nejaka rakva bola. Ale ani take nechcem, ze typicky dievcenkse ci chlapcenske. Strasne sa mi teraz paci zelena farba, a to je take neutralne podla mna, mozno to bude zelene, alebo nejake vesele s kruhmi, alebo neviem, uvidim. No s tym strikovanim ja som tak,ze teraz ked som bola na PN tak som sa ucila strikovat aj hackovat, vies len zaklady, ale zatial sa na to necitim, ze by som si nieco vytvrila pre babo, no ale uvidime. Ale ani nechcem nechat veci na poslednu chvilu, najneskor vo februari uz asi zacneme nakupovat co treba 🙂

adikasala
29. okt 2011

@katuskaaa29 to je naozaj pekne ze mas dobry vztah s malym...neboj bude to v pohode 🙂 ako sa citis? mas este nevolnosti?ja som 12 a 13 tyzden bola totalne mimo,strasne vracanie a nevolnost 24hodin denne,myslela som ze sa zblaznim,teraz par dni sa zda ze mi to prechadza,,,dufam aspon ze to bude len lepsie

zzzz128
29. okt 2011

@olinka166 aj ja by som to najradšej spravila,ale čochvíľa sa sťahujeme,na tie 2-3 týždne s mi to neoplatí. Chcelasom to spraviť tak že zmeniť ho ešte pred otehotnením,ale mala som nejaké zdravotné problémy a ten môj úžasný lekár mi povedal že mám "maternicu vytočenú dozadu" a že budem mať problém otehotnieť. No a hádajte čo sa stalo mesiac po jeho slovách? 😀

katuskaaa29
29. okt 2011

@adikasala nastastie nemam a ani som nemala ziadne take hrozne nevolnosti, vracat som doteraz vobec nevracala, a dufam, ze uz ani nebudem 🙂 okrem toho, ze som unavena, a sem tam ma boli brusko a pycha ma, tak nic extra, doktorka hovorila ze to je normalne, lebo sa roztahuje maternica a aj tie vazy ci co. Sem tam sa mi zatcoi hlava, krvny tlak ako klasika je nizky ako vzdy, ba este nizsi. No a mala som par tyzdnov taky pocit, ze tlak v hrdle, a taku blbu prichut v ustach s cim som nevedal nic spravit, ale teraz sa mi zda ze je to lepsie, jedine ta unava sa drzi u mna, bola by som schopna spat cely den a celu noc, pridem domov z prace, s malym sa naucim a je hned zaspim.

zzzz128
29. okt 2011

@katuskaaa29 Hej,hej,je lepšie poimaly začať ako s veľkým bruchom behať po obchodoch 🙂 No,presne aj ja mám vyhliadnutý jeden,Espiro Gtx,zelený 😀 celkom pekný výber kočíkov majú pri námestí ako je country bar,tam hore,tam som aj krpatej kupovala,bola som tam pozrieť pred týždňom,celkom fajn tam mali. No pomaly to ide s tým štrikovaním,začala som keď som bola tehu s dcérkou,odvtedy som moc nič nerobila,ale teraz ma to zas chytilo 😀 a ty ku komu chodíš,k akému doktorovi?

adikasala
29. okt 2011

@katuskaaa29 jaj to je super ze ti nic neni ja som mala trochu nevolnosti od 7 tyzdna to zacalo niektore dni menej niektore viac,ale dalo sa to zvladnut,no a potom to na mna tak dolahlo ze sa to nedalo naozaj vydrzat,nikomu to neprajem aj na pohotovosti som bola dali mi infuziu ale nepomohlo...shudla som 5 kilov,teraz sa snazim to dobehnut akonahle mozem uz aj chrumam nieco,,,,citala som tu na mk ze niektore baby schudli ak 10kil dufam ze to nebude moj pripad...s unavou som aj ja tak isto na tom este ze som doma