icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

nena13
4. nov 2011

@stvura fúha-tak to som nevedela-a koľkí týždeň najneskôr by som mala ísť k Cunderlíkovi? Ďakujem za upozornenie...

stvura
Odpoveď bola odstránená
nena13
4. nov 2011

Práveže som zo severu-mám 370 km do BA-ale podstúpim to,ak ma prijme a nič mi do cesty nepríde-ešte mám troška času kedže som v 11 týždni.Mám to ale o to ľahšie,že zatiaľ nemám detičky,tak môžem ísť hocikedy,len zatiaľ robím do konca novembra a potom idem na PN-tak hádam vtedy by som mohla ísť🙂

aadulik2110
4. nov 2011

@nena13 aj mne už prestalo napätie v prsiach, vracať som nevracala, takže.... ale určite sa raduj, že tie nežiadúce prejavy už ustupujú

nany100
4. nov 2011

@nena13 a prečo nejdeš na NT niekde bližšie? Neviem, odkiaľ si, ale ja idem napr. do ZA http://www.prenatalzilina.sk/

...nemala by si to bližšie? Príp. do Martina? http://www.femicare.org/

raa2
4. nov 2011

@stvura kolko to stoji v tom centre?ja by som si tiez radsej zaplatila, ako by som mala mesiac cakat, ved to je na prasky...

tinci
4. nov 2011

Ahojte pridávam sa k tejto skupinke, taktiez sa velmi tesim na maj ked sa nam narodi nase druhe slniecko. Chcem sa spytat aku skusenost maju viacnasobne mamicky s rozdielnym priebehom tehotenstiev - pri malej som do piateho mesiaca nevedela ze ju mam v brusku /az ked zacala kopcovat/ a zatial teraz som stale unavena, je mi po kazdom jedle zle aj niekolko hodin. Moze to suvisiet s tym ze cakame chlapceka, ze jednoducho dievcatko inak vpyva na stav v tehotenstve ako chlapec?Ake mate s tymto skusenosti?

suzon78
4. nov 2011

ahojte babule 🙂
@stvura aké Ti vyšli tie protilátky myslíš anti TPO? Lebo aj mne vyšli mierne zvýšené 88 a norma je do 80. Dr. povedala, že s tým nič nebudeme robiť, tak dúfam, že mi to nebude narastať a že po tehu sa to upraví, lebo predpoklady mám aj starká a mama majú problémy so ŠŽ.

Inak dnes som sa total vytočila u Dr. raz som Vám tu už spomínala, že som brala v prvom trimestri čípky macmiror, našli mi streptokoka, tak mi dali tieto lokálne antibiotiká, lenže po ich preliečení som mala hádam dva týždne svrbenie a mierne zvýšený výtok. Nechcela som to riešiť samoliečbou, tak som zašla k mojej Dr. dnes a tám na mňa kukala, že čo tam robím mimo dohodnutého termínu a že prečo nie som trpezlivá a nepočkám, či to nezmizne, tak ale myslím si, že dva týždne je dosť dlhá doba, vôbec mi nezobrala výter, len mi od brucha chcela predpísať ďalšie antibiotiká, ale nakoniec som ju ukecala, že atb. nie je dobrá voľba a že práve po macmirore mi to začala, že to je asi skôr mykóza, tak mi nakoniec dala candibene.....no ďakujem pekne za také ošetrenie, to si môžem začať fakt ordinovať sama....strašne som na ňu nahnevaná, inak je veľmi dobrá odborníčka a už dosť mi pomohla aj pri prvej dcérke ale isté veci dosť podceňuje... 😠

nany100
4. nov 2011

@tinci neviem, či má pohlavie na to vplyv...mne bolo zle pri malej celý prvý trimester a takisto prebieha aj toto tehu...takže čakám, že to bud.týždeň už pomaly zmizne... 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
nena13
5. nov 2011

@aadulik2110 Trošku si ma ukľudnila,len sa mi to zdalo dosť skoro,aby prestali príznaky v 11 týždni.Mala by som byť rada,lebo už mám pocit,že mám minimálne 5_6 prsia pri mojej krpatej postave....Hotová katastrófa a tá bolesť bola poriadna...Len človek sa asi neprestane strachovať🙂

nena13
5. nov 2011

@nany100 Lebo je v BA vynikajúci odborník-fakt špičkový,keď si nie sú niekde istý či je bábatko ok-tak naň žienky odporúčajú,tak by som chcela toho najlepšieho.Vieš po dvoch potratoch a mojom veku 36 chce človek aj minimálne riziko vylúčiť...Na Slovensku ževraj takýto špičkový lekári len 2-jeden v KE a druhý v BA....Sama s tým skúsenosť nemám,ale veľmi veľa som o ňom čítala referencie...🙂

nany100
5. nov 2011

@nena13 jasné, je to na tebe 😉 ...ale určite Mudr. Grochal v Martinskej fakultnej je vynikajúci odborník /toho mi odporúčal aj môj gynekológ/ a aj Mudr. Babjak v ZA je skvelý...mám s ním vlastnú skúsenosť pri malej mi robil amnio...v tom zozname, čo je uverejnený na stránke Prenatalu Žilina sú uvedení všetci, ktorí vlastnia ten certifikát o vykonávaní NT vyšetrenia a aj oni sú samozrejme tam...ostatní lekári to asi robia na vlastnú päsť, možno majú nejaké školenie, neviem 😕 ...držím palce, veľa šťastia...ja idem o 9 dní, teším sa a aj trochu mám obavy...tiež mám za sebou jeden MA v zime a mám 38, takže tiež sa môže stať všeličo ☹ ...ale verím a dúfam, že je bábo v poriadku 🙂

aadulik2110
5. nov 2011

@nena13 máme skoro približný termín a mňa už skoro 2 týždne nebolia.... ale to máš pravdu, že človek sa stále strachuje....

petra1209
5. nov 2011

@nany100 nič sa neboj všetko bude v poriadku a z veku si nič nerob. Ja som bola 18 rokov jedináčik a na 18 narodeniny sa mi narodil brat a mamina tiež už mala skoro 39 😉 🙂

deni777
5. nov 2011

Ahojte baby aj ja mam termin v maji 🙂

nena13
6. nov 2011

@nany100 Budem Ti držať prsty...Ja zatiaľ som rozhodnuta pre tu BA,ale človek mieni....Neviem ako mi to vyjde...Ešte stále sa môže hocičo zmeniť🙂A ty si v ktorom týždni,nemáš to tam napísané...?

nena13
6. nov 2011

@aadulik2110 Veď to,človek si už pripadá ako hypochonder-raz ma nebolia prsia,potom mi už nie je zle,zas to na pár dni začne-a nič nie je dobré a nad všetkým človek rozmýšľa ...No sama si leziem na nervy.Totiž nikdy mi nič nebolo,ani zubára som nepotrebovala a všetko to začalo keď sme chceli bábatko-najprv potraty a teraz riedim krv-asi to bolo tým-aspoň dúfam...A tých vyšetrní čo som pobehala,a čo ma ešte čaká...Asi doháňam celé tie roky bez lekárov🙂A ešte som zabudla,už som 4 deň seknutá v krížoch 😀 😀 😀

nena13
6. nov 2011

@petra1209 To si aj mňa potešila-ten vek to vie tiež postrašiť 😀 Kým som sa spamätala,že chcem bábatko- som zistila,že som už poriadne stará raketa 😀 😀 😀

katuskaaa29
6. nov 2011

@nena13 Ahoj, no s tymi bolestami aj ja som tak, takze nie si sama, uz aj mna napadlo, ze niekto si moze mysliet, ze si to len vymyslam, ale nie, ozaj je to tak, je den ked nic necitim, vsetko je OK a na druhy den zase ma vsetko boli, a potom ked sa dotrepem domov z prace tak len lezim a trapim sa.

katuskaaa29
6. nov 2011

@deni777 Super, vitaj medzi nami 🙂 A ako sa mas???

katuskaaa29
6. nov 2011

@stvura ahojko, takze aj tebe vysli teie protilatky mierne zvysene, aj mne idem 8.11. k doktorke Ockajakovej, vtedy budem mat vysledky z krvnych testov, hadam nebude to nic vazne, a ze vsetko bude OK aj v tvojom a aj v mojom pripade 🙂

deni777
6. nov 2011

@katuskaaa29 Dakujem pekne 🙂 Dá sa , len občas tie nevoľnosti ale inak je to v poriadku. Zajtra ideme na 3ULT tak sa tešíme sme zvedavý ako bábo narástlo už 🙂 Ty mávaš nevoľnosti?

katuskaaa29
6. nov 2011

@deni777 ja som asi ta stastnejsia, lebo vracat som doteraz vobec nevracala, co sa tyka takych nejakch nevolnosti, boli to take, ze som stale mala pocit, no a teraz budem vracat alen astastie nie, v kuse som bola unavena, uz je to lepsie ale este stale pocitujemt u unavu. No a niekedy som mala take cudne chute v ustach co ani neviem vysvetlit, ze ake boli, nastastie uz to preslo, este sem tam sa veratia ale to uz len na par hodin a potom mam par dni v pohode. Vacsinou ma zvykne boliet brusko, prsia a to je vsetko.

deni777
6. nov 2011

@katuskaaa29 ani ja nezvraciam, iba ma napina obcas presne take nieco ako u teba 🙂 a ten pocit to mavam aj ja v ustach aj ked si zuby umyvam. Aj prsia mna , ako nema hrozne to tehotenstvo lebo kamoska ta vracala furt , ja nastastie nie, ale mam nizky tlak to mi robi obcas zavrate inak fajn zatial 🙂

katuskaaa29
6. nov 2011

@deni777 tak sme na tom rovnako, tlak aj ja mam nizky,j a som to mama lizky aj pred tehotenstvom, ja mam normalny tlak 100/60 nad tuto hodnotu u mna je to uz vysoky krvny tlak ☹ teraz ako som tehotna tak zo zaciatku okolo toho 7 tt som mala tlak aj 78/45 a to bolo hrozne, tak midoktorka odporucila jednu silnejsiu kavu denne, ale kavu nemozem boli ma od toho zaludok, tak radsej si sem tam dam colu alebo cierny caj a to mi pomaha, ale aj napriek tomu niekedy sa mi zatoci hlava. Vcera vecer sme boli nakupovat v kauflande, uz akurat sme isli k autu, ked sa mi zatocila hlava, strasne teplo a zacala som vidiet ierne flaky, este nastastie, ze tam je cukraren rychlo som si sadla napila sa a potom to uz bolo OK, ak si nesadnem asi ze aj odpadem.

deni777
6. nov 2011

@katuskaaa29 Ale ja som nemavala nizky tlak nejak, tak neviem zajtra mam ist na ULT a asi mi bude merat aj tlak tak som zvedava zase ako sa to vysplha.. Ja kavu vobec nepijem, mozno 2-3x za rok, nerobi mi dobre vbec presne na zaludok, radsej ten caj alebo cola. Inak ja som bola minuly tyzden tiez v Kauflande a tiez mi tam nebolo dobre uz potom, asi tam maju zlu klimu alebo co , hnusny vzduch vydychany az ma zavalil pot. Ja musim vtedy dychat s hlboka no horzne volaco, teraz je to uz lepsie , len ked som niekde tak dlho v nakupnom censte alebo tak, tak to na mna pride, alebo v autobuse. Tam mavam tiez take zavrate ako keby. Ale tie som mala aj ked som nebola tehu, alebo ked sedim na zadnom sedadle v aute.

nany100
6. nov 2011

@nena13 ďakujem 😉 ...podobne,držím palce...ja som dnes12+4tt...na NT idem úplne v hraničnom termíne 13+5tt, keďže už mali plný poradovník 😕 ...a to som sa objednávala pred tromi týždňami

katuskaaa29
6. nov 2011

@deni777 ten tlak ja som mala nizky aj nakontrole u doktorky mala som 90/60, a sestricka povedala, ze radsej mat nizky ako vysoky krvny tlak. Kavu ani ja som nepila len tak ako ty 2-3x rocne ale aj vtedy len nejake 3v1 alebo klasicku kavu taku slabsiu a este do toho som davala vela mlieka. No asi nam teraz nerobia dobre tie nakupne centra a co ja viem co, nastastie autobusom cestovat nemusim, kedze chodim autom do prace ale inak predtym co som cestovala autobusom, tak aj mne tam bolo zle, no a na zadnom sedadle v aute tam je mi furt zle, takze aj ked nesoferujem tak musim sediet vedla sofera, hlavne ked sa ide na dlhsiu cestu 🙂

katuskaaa29
6. nov 2011

Baby pisete tu ohladom toho NT, mna na to doktorka neposlala, ani mi to nespominala, tam posielaju kazdeho alebo ako to je?