icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
petra1209
2. nov 2011

Baby mňa dnes celý deň pichá ako keby v pupku máte s tým niektorá skúsenosť čo to môže byť? 😒

lenkalela
2. nov 2011

@petra1209 hej mala som to 🙂 neviem co to je ,ale je to take divne ze🙂)

petra1209
2. nov 2011

@lenkalela no veru divné a celý deň to mám hádam to už prejde 😒

jarabica123
2. nov 2011

@cobhan Ahoj, noo presne tieto pocity mam aj ja, tiez ked sa ohnem a pri nejakej mensej namahe, ako keby som mala svalovicu na brusku, Asi je to aj tym, ze maternica sa rozsiruje, a uz teraz ked sa ohybam tak fucim a co to bude ked budem v takom siestom mesiaci🙂) Tiez idem na kontrolu teraz 15steho, tak dufam, ze bude vsetko v poriadku. Tak sa drz, a vsetko bude ok 😉

jarabica123
2. nov 2011

@nena13 Ahoj, no ja som uz tiet 10tt a tiez uz nepocitujem tie bolesti ako keby ma prist MS a ani pichanie, ale nemozme hned vsetko brat tak vazne🙂) Aj ked je to pre nas, buduce mamicky je to veelmi tazke🙂 Ale musime verit, ze vsetko dobre dopadne, tak sa drzte, papa 🙂

suzan1111
3. nov 2011

@petra1209 aj mna tak pichava, hlavne an pravej strane akoby vajecnik a potom okolo pupku...hovorila som to aj doktorke,ale akurat si to zapisala do karty...inak na to nic nehovorila a ako citam aj ostatne baby to maju,tak to bude ok, este sa mi stava, ze ked ma napne pri umyvani zubov, tak dostanem taky krc v podbrusku a na tej pravej strane hlavne,ze mam pocit ze sa ani nevystriem,ale po par sekundach to prejde...

lenkalela
3. nov 2011

@petra1209 no co ako? preslo to uz ?

petra1209
3. nov 2011

@lenkalela no zdá sa že áno, dnes zatiaľ nič nepichalo 🙂

cobhan
3. nov 2011

@suzan1111 hej, to umyvanie zubov je teraz ina sranda. A ja si ich musim umyvat aj 6-7 krat denne, hned mam pocit kyslosti v ustach. Niekedy sa na to zobudim aj v noci a samozrejme hned masirujem do kupelne a drhnem zuby ako o zivot 🙂.

aadulik2110
3. nov 2011

ahojte, tak včera som bola v poradni, všetko je v poriadku, dieťatko sa dobre vyvíja, výsledky krvných testov boli tiež v poriadku až na anémiu, ale to sa dá zvládnuť. Tak sa tešíme za 4 týždne opäť do poradne. Zostala som na preventívne na PN, tak dúfam, že i naďalej bude všetko v poriadku :D

suzan1111
3. nov 2011

baby v suvislosti s pn taka otazka ohladom vysky materskej, ked sa materska pocita teraz tak ,ze do vymeriavaceho základu pre výpočet materského sa počíta súhrn hrubých príjemov za posledných 12 mesiacov, z ktorých zamestnanec/SZČO odvádzal nemocenské poistenie v SR, ked som PN alebo na rizikovom tehotenstve, zrejme sa to riadne prejavi aj na vyske materskej, ci mylim sa??

😒

bambulka1989
3. nov 2011

ahojte baby som tu nova a som tehotna v 9 tyzdni a chcela by som sa s vami poradit hlavne ohladom toho co vsetko ako prvorodicka si potrebujem vybavit ohladom papierovaciek . chcem sa hned opytat ak som dala v praci vypoved a uz mo skoncila aj vypovedna lehota a doktor ma vypisal na pn mam sa nahlasit aj na urad prace alebo nie a ci ked si platim sama socialku ci to bude mat vplyv aj na jej vysku

jaja018
3. nov 2011

caute baby je mozne aby som citila pohyby?

stvura
Odpoveď bola odstránená
cobhan
3. nov 2011

@stvura ja som len musela vymenit normalnu pastu za mentolovu 🙂 Skor som mala problem s avivazou, zrazu mi zacala vadit a tak som musela kupit inu a znovu prat dve posledne pracky, lebo som okolo toho pradla nemohla ani prejst...a zrovna to bol prehoz na gauc a postelne pradlo 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
cobhan
3. nov 2011

@stvura tak to mas fakt tazke. Mne sa to uz pomaly zlepsuje, tak dufam, ze uz mam najhorsie za sebou. Asi to aj ja moc prezivam, to vies prve tehotenstvo 🙂. A drahy ma z toho vsetkeho srandu 😀

nena13
4. nov 2011

@stvura Aj ja som januárová.Nad tým amnio stále uvažujem-počkám ale ako ty najprv na výsledky-ak by to bolo nedaj zle,tak skusim pred amnio ešte nejaké podrobnejšie vyšetrenie u jedneho odborníka v BA a ak to ani potom nebude dobre,tak radšej pôjdem☹Ako si dopadla na vyšetrní?

nena13
4. nov 2011

@stvura NO práve na Cundrlíka som myslela ak mi vyjdu zle testy-nevšimla som si Tvoju odpoveď.

nena13
4. nov 2011

Žienky a ako ste na tom s bolesťou v prsiach -som v 11 týždni a nejako ma takmer prestali bolieť-myslíte,že je to normálne,alebo by mali bolieť celé tehotenstvo.Aj vraciať sa mi nejako v posledné dni nechce🙂Neviem či sa tešiť,či strachovať🙂

katuskaaa29
4. nov 2011

@nena13 ahojko, no s bolestou som tak ze zo zaciatku ma velmi boleli, potom tak akopises okolo 11 tt prestali, no a teraz zase to zacinam citit.

stvura
Odpoveď bola odstránená
raa2
4. nov 2011

@stvura ako dlho sa caka na vysledy amnio? ja som pocula ze az mesiac, nie je to nejako dlho?

pifina
4. nov 2011

@nena13 podla mna je to v poriadku, pomaly ides do druheho trimestra, vtedy sa uz hladiny hormonov zrovnavaju a telo je uz na ne zvyknute, takze vacsinou prechadzaju priznaky a zacina "obdobie blaha" (alebo tak nejak - som niekde citala, ze je to nazov pre druhy trimester 😵 )

gwen29
4. nov 2011

@petra1209 ahoj ja som to pichanie mala včera tiež neviem čo to bolo 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
pifina
4. nov 2011

@stvura no moj tiez nie je este celkom ok, ale je to citelne lepsie 😵 ale mozno mas smolu a patris medzi mensinu zien, u ktorych to trva dlhsie ... asi si uz vyskusala vsetky babske recepty, tak ani nejdem skusat pisat nejake 🤐

stvura
Odpoveď bola odstránená
pifina
4. nov 2011

@stvura mne podla ms vychadza 13.5, ale merala som si teplotu, takze viem, kedy bola ovulka 🙂 dokonca aj na utz bol krpec podla ovulky, ale doktorka do knizky zapisala aj tak termin podla ms 😝 ale tak uvidime, kedy sa krpec vypyta von 😵 inak ja som mala strasne masove chute a my sme doma skor bez masovi, tak mm mal z toho tiez dost velky problem, po tyzdni ma prosil, nech mu spravim len take jednoduche zeleninove rizoto, ze on uz to maso nemoze ani vidiet 😀 ale ber to optimisticky, smazene jedla nie su zdrave, drobec to berie racionalne 😵