Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
katuskaaa29 moj manzel bol pred mojim prvym porodom na psychologickom vysetreni ale v nemocnici toto potvrdenie od neho nikto nepytal, aj ostatne kamosky vraveli ze vobec neposielali muzov na toto vysetrenie a stacilo iba zaplatit poplatok v nemocnici.Aj tak si myslim ze to bolo uplne zbytocne, lebo psychologicka iba vysvetlovala ako prebieha porod a sposob spravneho dychania co je pre muza uuuplne zbytocne 😖 .
@tinci suhlasim s tebou, a moj uz pru jednom porode bol, ked rodila jeho prva manzelka, takze nebojim sa toho, ze on to nevydrzi alebo tam skolabuje, a dokonca dovolili mu prestrihnut aj pupocnu snuru vtedy
ahoj kocky, aj ja sa k vam pridavam. Teraz zaciname 12 tt a datum porodu mi este nikto nepovedal, ale podla vsetkeho by to malo byt koncom maja. Ja som bola posledne na sono v 8 tt a teraz idem az v 13 tt, tak sa trochu bojim, ale kedze mi este stale byva perno vecer od kyseliny, tak si myslim, ze vsetko bude OK. Normalne sa zacinam aj tesit 🙂
@nena13 aj ja som počula, že 24 EUR...lacnejšie ako v ZA, ale ja by som zase viac previezla na nafte, takže to mám zajedno 😉 ...neviem presne ako to prebieha, ale predpokladám, že je to ako klasický utz...a hádam sa to robí cez bruško, nie zo spodu...ale určite, keďže to trvá cca 30 min. (to mi vravela tá lekárka, čo mi volala)...tak to isto bude cez bruško... 😉 ...a ako ti radia baby, objednaj sa čo najskôr...robia to max. do 13+6tt a bývajú čakacie lehoty...mne ani nevedeli nájsť termín, nakoniec idem v 13+5tt...tam ma ešte mohli dať, inak mali vyobjednávané...ale v MT neviem ako to funguje 😕
@katuskaaa29 nuz moj by asi pocas prestrihnutia odpadol, mal dost tych "krvakov" pocas porodu.
Inak baby ak sa mozem spytat kolko ste asi pribrali doteraz na vahe ?
@tinci no ohladom toh, ze kolko som pribrala, tak asi takto predtym nez som otehotnela som mala 72 kg, potom som schudla na 67,5 a teraz mam medzi 68,5-69 kedy ako
@bambulla ahoj tak prsia aj mna zacali boliet az teraz a to teda dost musim povedat.Do minuleho tyzdna som ani nevedela ze som tehotna ,bola som len strasne unavena a teraz na mna dolahli snad vsetky tehotenske priznaky ☹(( no ale co uz 🙂
@cobhan Veď to,že človek sa moc sleduje a zbytočne si robí nervy,ale,ale...Ináč sa asi nedá.Ja si aj hovorím,že už idem do 2 simestra-a preto žiadne príznaky a začína mi byť akoby som ani tehu nebola,kedže takto ďaleko som to nikdy nedotiahla,tak neviem aké by som mala mať pocity a či je to normálne,že sa cítim akoby som ani nebola tehu,kedže ešte nedávno som mala všetky príznaky,zle mi bolo a teraz nič-ani bruško,ani zle(len malinko a to ani neviem tak je to málo)prsia už vôbec a pritom predtým mi ich šlo roztrhať...Fakt neviem či je to normálne či nie-čo som čítala-sú to dobré,ale niektoré píšu aj zlé príznaky-Tak si vyber.Poradnu mam až okolo21.11. do vtedy ma klepne🙂
@bambulla To Ti verím,ono je to sátle o strachu a keď sa pridruží výtok,tak Ti musí byť hocijako.Základ je,že Ťa podchytili v nemocnici,určite keby to bolo zlé,tak Ti to aspoň naznačia.Ja som mala výtok -hnedý na začiatku a už som to vzdávala(3x) a napočudovanie to nebolo nič.Nie vždy to znamené niečo zlé-príčin špinenia môže byť veľa.Neboj,ono to bude určite dobré,len musíš ležkať a byť v kľude-ja viem ,že sa mi to hovorí,ale lekári Ťa majú podchytenú,tak to hádam nie je nič vážne.Držím Ti všetky prsty-držkaj sa🙂
@lenkalela ja som v prvom trimestri schudla 2kg, teraz som este asi - 1kg , je to uplne ine ako pri prvom tehotenstve pretoze tam som od zaciatku len priberala az sa to ku koncu vysplhalo na skoro 20 kg. Teraz dufam ze sa to nezopakuje pretoze posledne dva mesiace aj samotny porod boli fakt dost tazke...
Ahojte baby.. Tak aj ja sa k Vám pridávam.. 🙂 Som v 12 tt a 3 a v pondelok som bola uz aj na skriningu v Ziline, tak zatial vsetko je ok.. 🙂 Bolo to krasne vidiet to babatko a pocut srdiecko.. Termin mam 21.5 2012 🙂
Ahojte baby, ja sa k vam tiez pridavam, Som v 12 tt. a termin mam 27. maja 2012. Je to nase prve babo, tak hadam vsetko bude prebiehat v poriadku, na dalsie sono idem o 2 tyzdne, uz sa neviem dockat. Najviac ma trapi to, ze nemozem nic robit, ziaden sport,lebo som cela stuhnuta, uz som mala zapal sedacieho svalu, teraz seknute v krku a to len preto, lebo sa nehybem ☹ ale to je asi to najmensie zlo, niektore to maju asi horsie. Tak sa drzte a nech nam vsetkym to tehotenstvo prebehne bez problemov 😉
@ pifina ja som sa chcela opýtať, či by som mohla chodiť na jogu, či to treba už chodiť na jogu pre tehotné?
@katkamiki ja od zaciatku chodim na normalnu jogu, ale som upozornila cvicitela, ze som tehotna a cvicim len tolko, kolko mi je prijemne, napriklad sviecku uz nerobim alebo hlboke predklony tiez nie, ked citim, ze mi daky cvik viac tlaci na brucho, tak ho nerobim ... aj ked mozno je to prehnane, lebo vraj do 3-4 mesiaca by sa mali dat robit vsetky cviky normalne (niektore baby chodia napr. na aerobik), ale mne hned vybehlo brusko, tak som od zaciatku neohybnejsia 😅 zaklad je riadit sa svojimi pocitmi a nic nesilit, ide o to, aby si sa citila prijemne, nemusis lamat pri cviceni ziadne rekordy 😅
@pifina ďakujem veľmi pekne, chcem začať chodiť na jogu, lebo tiež som pred otehotnením cvičila všetko možné a potom mi aj doktor povedal, aby som si oddýchla počas prvého trimestra, tak od buúceho týždňa chcem zase začať aspoň s tou jogou 🙂 A chcem sa ešte opýtať, či je problém, keď spím napoly na bruchu 🙂 Je to moja obľúbená poloha a ešte nemám brucho vystúpené ..
@katkamiki vsetko, co ti je prijemne, je dovolene (tak nam to povedala porodna asistentka na jednej prednaske minule 😵 ) ... ja tiez spavam tak na poloboku-polobruchu, ale ja uz trochu citim brucho, tak si podkladam vankus pod koleno ... ja som uz tento tyzden zacala chodit aj na tehu-cvicenie, sa citim "tehotnejsie" medzi tolkymi bruskatymi babami 😵
@nena13 sa prosim ta nestresuj, ja sa tiez citim tak ze akoby som ani tehu nebola, bud rada ze si fit a uzvaj si ze nemas ziadne nevolnosti a tak!! ak je to prve, tak brusko budes mat najskor v 5 mesiaci, takze ziadne stresy, potom ti vypukne a hotovo. ja som sa takto pri prvom stresovala, pri druhom uz ide brusko rychlejsie vonku 😉
Baby a neviete mi poradiť, na koľko percent je isté, čo to bude za pohlavie? 🙂 Ja som bola na tom prenatálnom skriningu a tam robil take lepsie sono... a videl tam, ze to bude asi chlapec.. Asi to nemam brat uz na isto, ze??? 🙂
@katkamiki ja by som to nebrala naisto minimalne do toho 20tt, kym ti to nepotvrdia na morfologickom ... aj ked sa hovori, ze chlapec je isty, ked uz vidia pipika, ze skor sa kopnu pri dievcatku ... ale keby si hladala, urcite by si nasla aj take pripady 🙂 100% to mas az po porode 😵
@lenkalela Rada počujem,že nás je tu viac takých.Mne už je aj smiešno zo seba,lebo ani ten pupok s nevidím rásť 😀 Len drahý sa smeje,že už asi slepnem,že on bruško vidí a ja si stále myslím,že to je sádlo na pupku,lebo som dobrá gudža-mám výšku 157 a váhu okolo 74 takže on tam vidí bruško a ja sádlo. 😀 Hovoríš užívať-asi budem musieť,lebo ak to prešvihnem strachom,tak aninebudem vedieť ,že som bola tehotná,ale sa mi bude zdať,že som bola chorá🙂

ahojte ja som tiez strasne nervozna ci je vsetko poriadku bola som na poradni 17.10eraz idem az 21.11sa mi to zda strasne dlha doba velmi sa bojim ci je vsetko poriadku ☹ 1.10 som mala taky hnedy vytok ale iba asijeden den bola som na pohotovosti tak si ma tam aj nechali na styry dni a 1.11 sa to tiez zopakovalo hnedy vytok tiez jeden den ale som s tym uz nebola u doktora a teraz mam strach ci sa nieco nestalo ci je vsetko poriadku,a strasne ma bolia prsia,