icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

nena13
10. nov 2011

@katkamiki Gratulujem🙂 A ako to prebiehalo?

nena13
10. nov 2011

@mima81_nr Vítam Ťa.Veru som ukážkový príklad toho,že mi raz je všetko možné a za chvíľu zas úplne nič.Ani jeden prípad z toho nie je pre mna dobrý 😀

katkamiki
10. nov 2011

@nena13 Ďakujem. 🙂 Myslíš ako prebiehal ten skríning? Bolo to úplne normálne sono, kde ti lekár ukazoval postupne všetky časti tela bábatka 🙂 rozprával, kde sa čo nachádza, videla som presvitať žalúdok, močový mechúr, počúvali sme srdiečko a potom pomeral šiju a prezeral si nosnú kostičku, asi pre rážtep, alebo také niečo.. A potom to vyhodnotil a zatiaľ sme v poriadku 🙂 Dúfam, že to bude aj naďalej.. Na ďalšiu poradňu idem až 29.11 a mám presne tie pocity, ako ostatné 🙂 Už mi nebýva ani moc zle, brucho nerastie, ešte som to ani v robote nepovedala 🙂 A žiadne pohyby, ja ani neviem, že som tehotná 🙂 Ale je to také blbé, lebo stále sa bojím, či je všetko ok... Tak už sa teším na ďalšie sono, aby som tam videla, že je všetko ok 🙂 Ináč, keď pôjdete na ten skrining, doporučujem aj s partnerom, môj partner bol a bol to pre neho neskutočný zážitok, keď to celé videl a počul a je ku mne úplne iný teraz, milý, nežný na bábo sa vypytuje, ale samozrejme neviem, doked ho to bude držať 🙂 Tak pekný deň tehuľky 🙂

kvietok23
10. nov 2011

ahojte, nema niektora z vas zaujem o tehu rifle HM velkost 46 - vo velmi dobrom stave? 🙂 povodna cena 50€teraz 20. ozvite sa 🙂

tinci
10. nov 2011

@katkamiki ja by som to zatial nebrala prilis vazne, pretoze kamaratke tiez takto skoro doktor povedal zeto bude pravdepodobne chlapec a v 20TT bolo z chlapceka dievcatko a z pipika pupocna snura, ona sa dost drzala na toho chlapca takze ta "zmena pohlavia " bola pre celu rodinu dost prekvapenie.
Ja by som to stale zatial asi brala 50 na 50...a co ti vychadza podla tych roznych tabuliek ? /cinska, podla krvi.../

tinci
10. nov 2011

...inak ste tu nahodou niektore z okr. NZ a zaroven ste na PN?

katkamiki
10. nov 2011

@tinci No práveže mne vo všetkých tabuľkách vychádzalo dievča, ale vo všetkých, jedine v čínskom mi vyšiel chlap! Ale jasné, je mi to jedno, hlavne nech je to zdravé. Ja len že pre dievča neviem meno ani za Pána vybrať 🙂 Ináč mi dievča vôbec nevadí 🙂 Ja som zo ZA, takže to si ďaleko.. :(

tinci
10. nov 2011

@katkamiki veru tak, moj muz chcel ako prveho chlapca az do porodu sa s tym celkom nevedel vyrovnat ale teraz maju s dcerkou taky super vztah ze by jeden neveril...veru veru zdravie je najdolezitejsie, velmi sa bojim tripple testov aby vysli v poriadku, lebo tie casto zbytocne mamicky stesuju 😖
Na meno je este habadej casu,ved tosa do porodu este moue uuuplne zmenit 😵

suzan1111
10. nov 2011

@katkamiki a ake mena mas pre chlapca?Ja zase mam mena pre dievca a neviem vybrat ziadne pre chalana 🙂

katkamiki
10. nov 2011

No presne, že môj chlap iba o synovi básni.. 🙂 Meno pre syna mám , po mužovi Marek, to meno sa mi vždy aj páčilo, takže to už ďalej neriešim. Dievčenské sa mi páči dosť, ale to čo sa mne páči, sa nepáči môjmu chlapovi a naopak 🙂 Takže to viem, že bude problém 🙂 Ale to sú také najmenšie problémy... Ja sa bojím každého vyšetrenia, či je všetko ok, vždy keď idem k lekárovi som dosrata ( pardooon ) 🙂

zlobinka
10. nov 2011

ahojte tak sa k vam pridavam....som v 15+4tt podla doktorky (podľa posl.men 14+4tt)..minuly rok som potratila v prvom trimestri, tak dufam,ze tentokrat to cele dobre dopadne... 🙂

nena13
10. nov 2011

@katkamiki Perfektne si mi to opísala..To sa robí sono cez bruško,alebo ten vaginálny?
Aj ja som úplne hotova a neviem sa dočkať ďalšieho sona.Po poslednom som bola kľudná len 2 dni🙂

@zlobinka Vitaj medzi nami-ako sa cítiš?

zlobinka
10. nov 2011

@nena13 ďakujem... 🙂 fúha tak zvláštne dobre...tak ďaleko som v tehotenstve ešte nebola, ale už asi 2 týždne ma nebolia prsia, je mi fajn a na to, že som baculka, tak to čo som v prvých dvoch mesiacoch pribrala, tak to som aj zhodila...a teraz začínam priberať......a neviem, že či to je dobre, že ma už nebolia prsia..mám zo všetkého strach...sono mi naposledy robila doktorka v 13tt a najbližšie mám v 21tt to je v polke decembra...ja by som chodila na sono aj každý týždeň, aby som vedele, že je všetko v poriadku....a ty ako? ako sa cítiš? 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
zarka11
10. nov 2011

Ahoj,tak sa k Vám pridám aj ja. Najprv som si myslela, ze budem patrit k júnovkám , ale nakoniec mi lekár predsa potvrdil termín na máj.

nena13
10. nov 2011

@zlobinka Mám to podobné-keď ma boleli -nebolo dobre,keď nebolia mám strach či je všetko ok-ale žienky ma tu ukľudnili,že aj ony to tak mali,tak dúfam,že je to ok-ale aj tak stále stresujem a bojím sa mám po 2 potratoch a tiež som to tak daleko ešte nedotiahla...Tak musíme len veriť a pevne dufať🙂

nena13
10. nov 2011

@zarka11 Vitaj .Ako prebieha Tvoje tehotenstvo?🙂

mayusik
10. nov 2011

pripajam sa 😉 , termin mám 12.5.2012

zarka11
10. nov 2011

@nena13 Tak zatiaľ žiadna sláva, nevoľnosti mám už od 6.tt a už sa neviem dočkať, kedy skončia. Ale inak je to o.k. doteraz som nemala žiadne iné problémy a dúfam , že t o tak zostane. 🙂

nena13
11. nov 2011

Žienky,aký máte názor na vitamínové doplnky? Ja beriem Femibion už od 4 týždna a chcem prejsť na Femibion 400.Moja lekárka sa stým moc nestotožňuje,ale ich radšej beriem,pretože človek nikdy nevie či vie spracovať kyselinu listovú v prírodnej forme.Aj ked jem veľa ovocia a zeleniny,ale predsa....

katkamiki
11. nov 2011

@nena13 ja som kyselinu listovu jedle cely prvy trimester... S tym nemam problem, ale lekar mi povedal, aby som potom od 4 mesiaca jedla Centrum Materna, a to uz tak dlho nechcem jest vitaminy, a este mi povedali zname kamosky, ze z týchto vitaminov sa rodia obrovske deti 🙂 Tak neviem, ci tie Centrum mam jest.. :(

@nena13 To bolo sono cez brucho, ale mne toho moc cez brucho nevidel, kedze babo bolo otocene chrbtom, tak sa ma opytal, ci suhlasim s vaginalnym, tak som suhlasila a potom to dokoncil vaginalnym... ale normalne sa robi cez brucho..

petra1209
11. nov 2011

Baby bolieva vás ešte v týchto týždňoch brucho? Mňa akosi už dva dni dosť pobolieva, nechcem robiť paniku a hneď letieť k lekárovi neviem či to je normálne. Chvíľami mám pocit ako keby som mala na bruchu svalovicu

katkamiki
11. nov 2011

@petra1209 jasné, to sa neboj, brucho moze pobolievat, maternica sa ti natahuje... POkial nekrvacas, tak nestresuj 🙂

suzan1111
11. nov 2011

@petra1209 ahoj, mna bolieva brusko kazdy den vecer, vzdy ked pridem z prace a som uz unavena, zacne ma pobolievat podbrusko tak ze nikdy neveim ci mi je zle z vecere a budem musiet utekat na wc alebo nieco ako menstruacne bolesti..je to ale slabe tak desat minut, potom to prejde, potom zase chvilku a potom uz musim rychlo zaspat 🙂 ked sa vyspim,rano ma brusko neboli. Sem tam ma cez den este pichne v pravom boku ale malinko.

suzan1111
11. nov 2011

baby ja som bola v pondelok u doki kvoli mykoze a povedala, ze mi spravi uz aj odbery...brali mi snad 6 ampuliek krvi, plus k tomu vypisovali dva lajstre zeleny tusim a este nej. farby a posielali to do ba..myslite ze to su tie triple testy??nepovedala mi co to je a ani som sa jej nepytala,lebo nemala moc dobru naladu ☹ dneska o 12h mam zavolat na vysledky..juj mam strach a obavy, ze co vlastne sa testovalo a ake budu vysledky. 😒

suzan1111
11. nov 2011

@nena13 ja som si kupila tiez femibion,lebo mi ho odporucila doktorka ale byvalo mi z neho zle..nejajko ma prehanalo a bolelo brusko, takze som za cele tri mesiace vyjedla asi polovicu balenia..dala som si len sem tam..tak tiez mam obavy ci to bude ok,ale mne mamina hovorila,ze niekedy sa nejedli ziadne doplnky a deti boli zdrave..telo si vyberie z potravy, pokial nemas take problemy ze nic nepapas..ja teraz rozmyslam ze si kupim do druheho trimestra nejaku inu znacku, mozno calibrum alebo nieco ine..ak mate skusenosti mozete poradit 🙂

zlobinka
11. nov 2011

@nena13 no veď to, že po potrate sa potom tak sledujeme....ale stále si hovorím, že to dobre dopadne..treba pozitívne myslieť...

raa2
11. nov 2011

@suzan1111 tripple testy to urcite neboli, tie sa robia od 16 ci 17 tyzdna, mohli to byt este tie prve geneticke testy, co sa robia od 10 tt do 12- 13 tt. a mama ti dobre hovori, ja som teraz nejedla nic, ziadne vitaminy. pri malom som si kupila madernu, bolo tam 30 tabl. a z tych som zjedla max 20 a potom som sa nato vykaslala, zle mi z toho bolo, tvar vyhadzanu, no hroza. tak tentokrat som nic nebrala, jeme vela zeleniny, ovocia, tak snad bude ok, podla mna keby telo nieco potrebovalo, tak si to vypyta 😉
@nena13 ja by som to tiez nebrala, tiez som pocula ze sa z toho rodia velke deti. a myslim si ze dr. tiez vie preco ti to odporuca...

suzan1111
11. nov 2011

@raa2 hej, teraz som to akurat pozerala na nete, ze to boli testy skor na krvnu skupinu, nej. pohlavne choroby a tak...ale aj tak som nervozna,lebo som tam volala a sestricka povedala,ze su vysledky,len to musi pani doktorka povedat a ta ma pacientku takze mam zavolat o jednej..ma porazi..tie minuty idu tak pomalicky a ja nemozem v praci ani nic robit..co sa neviem sustredit ☹

raa2
11. nov 2011

@suzan1111 to ti verim, dufam ze bude vsetko v poriadku! ja som tiez na ne cakala tyzden, inak nechapem preco ti to nemohla sestircka povedat, ale co doktorka to iny mrav. myslim na teba, ozvi sa ako si dopadla.