Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@stvura aha dobre vediet 😉 iba som chcela vediet ci nahodou nemate skusenosti s kontrolami na PN pretoze moj doktor mi zatial nedal vychadzky a to sa s 3 rocnym dietatom neda.Dufam ze pri dalsej kontrole ho zlomim aspon na 2 hodiny doobeda a poobede...Inak ktoremu doktorovi chodis ty?
@suzan1111 tiez mam taketo obavy a ticho zavidim mamickam v okoli ktore si z toho nic nerobia - vraj ked su rodicia zdravi a nemaju nic zleho v genoch tak preco sa zbytocne stresovat...Ale ja by som si tiez nebola v tomto svete taka ista, uz len ked pozeram modre z neba tak mi vselico prebehne myslou...
@stvura My sme chceli druhe babo uz od zaciatku roka len sa nedarilo tak som zatial malu chcela nechat so mnou doma kedze vsetci jej rovesnici pojdu do skolky az o rok / je novembrova / ale aj tak uz ma svoju partiu s ktorou sa pravidelne stretavame a neviem jej to vyhovorit. Ja chodim k Hajduskovi, som na PN iba kvoli robote lebo je dost stresujuca a necitila som sa na to ,takze ziadne problemy nemam, preto nechapem jeho rozhodnutie nedat mi vychadzky.Iba povedal ze ak nieco nech mu dam vediet...
@pifina Ahoj, urcite budem chodit po 15tt na nejake tehu cvicenie, uz sa neviem dockat. Mne doktor zakazal hocijake cvicenie na prvy trimester, iba oddych, tak oddychuje a oddychujem ale uz som v 12 tt tak je dobre, hadam to uz pojde rychlejsie, lebo mam pocit ze sa to straaaasne vlece 😀
@mima81_nr želám veľa trpezlivosti, neboj to pomaličky ubieha...ja som od 5tt doma a budem až do konca... minulý mesiac som celý preležala... teraz mám vychádzky, tak pekne pomaličky, čo to povybavujem, poprechádzam sa, čítam knižky, na ktoré som doteraz nemala čas... robím pomaličky poriadky, plánujem robiť vianočné ozdoby...
@suzan1111 Mne kámoška eiž hovorila,že ich nemôže,že jej je z nich zle a teraz papá baby centrum...Mne ale nič femibion nerobí -aspoň myslím-ževraj je aj trošku lepší.Len sa bojím,či nebudem mať moc veľké bábo-neviem čo je na tom pravdy.
Inak máš ,,empatického "gyn. dosť čudné,že Ťa hned neinformoval ,prečo taký odber atd....Teraz aby si bola v strese.O toľkých ampulkach som ani nepočula-dufajme,že je to normálne.Každopadne Ti držím prsty a daj hned vedieť čo a ako.
@zlobinka Veru,keby som 2x nepotratila,tak všetko beriem inak-určité obavy by boli,ale myslím,že by som to tak neprehánala so sledovanim sa.Teraz ale po všetkých testoch riedim krv-injekciami každe ráno,tak dufam,že to bolo tým a bábatko je ok🙂
Žienky v stredu ma už objednali do toho Martina k Mudr. Grochalovi na to NT? Ktorá ste tam bola,podajte info podrobnejšie ako to prebiehalo a či ste boli spokojna.V telefone znel seriozne...Ďakujem za rady-bez Vás by som to nestihla do toho 13 a 6 dní tehotenstva,tak som veľmi rada,že ste mi to odporučili-aj ked sa bojím jek čert-že či to bude po toľkých neuspechoch ok.🙂
Cauko,chodim spat o osmej a teraz uz nemozem spat a strasim🙂no doktorka nie je moc sympaticka..vela ludi od nrj odchadza..ale kym snou nemam problem,odchodim k nej a pred porodom si budem asi hladat niekoho v nemocnici..vysledky dopadli ok..bolo to na krvnu skupinu a pohl.choroby
@suzan1111 Ďakujem.Ja tu tiež straším od rána -už som konečne začala spávať asi tak do 5-to bol uspech a posledné dni sa mi opäť vrátila táto nespavosť-tak si aspon povybavujem tuto sms,lebo by som inak popri práci nestíhala.Ale od 1.12. idem na PN ,tak bude času habadej:-ňDosť sa tej PN bojím,lebo neviem si predstaviť čo budem s mojou super extra energickou povahou robiť...Plus peniažky budu chýbať🙂Neviem ani koľko budem dostávať PN...
@nena13 ja pisem cez mobil..nechcem aby sa muz zobudil na svetlo z pc a tak mi trva desat minut kym nieco naposem🙂..neboj..na pn si super oddychnes..ja ked som bola na pn..ucila som sa hackovat..aj ked som spravila len dve papuce 🙂..s peniazkami je to horsie..no..ja som si povedala,ze ak pojde vsetko ok vydrzim v praci bez pn aspon do noveho roka..lebo bojim sa nizkej materskej.
@suzan1111 Ved PN sa nezapočítava do vypočtu na matersku-či?Mám dosť,som aj dobrovoľne pripoistena,ale podľa všetkého mi to začne platiť až od februara-vtedy mi končí 270 dni DNP ale ne PN to už nevyužijem a ak to zrušia,tak ani na matersku🙂Môj spi hned vedľa-ale znaša to moje ranné terorizovanie 🙂 veľmi dobre,ešte mi chce aj lampičku zapnuť,aby som lepšie videla🙂🙂 To je ale masochista 😀 😀 😀
@nena13 materska sa pocita takto :Materské sa určuje z denného vymeriavacieho základu (DVZ) alebo pravdepodobného denného vymeriavacieho základu (PDVZ), DVZ = podiel súčtu vymeriavacích základov, z ktorých poistenec zaplatil poistné na nemocenské poistenie v rozhodujúcom období a počtu dní rozhodujúceho obdobia; DVZ sa zaokrúhľuje na 4 desatinné miesta nahor ..je to na stranke socialnej poistovne..to znamena, ze ked si PN, tak mas ovela mensi prijem z kt. sa plati poistne na nemocenske poistenie..rata sa obdobie kalendarneho roka, kt. predchadza roku, v ktorom ide zena na matersku dov...preto som chcela ist na pn az po novom roku 😀 ..aj ked samozrejme tieto veci sa nedaju planovat a pri zdravi dietatka sa neda pozerat na peniasky..ja len tak pre info..proste ked mas malicku vyplatu viacej mesiacov po sebe, troska ti to posramoti priemer z kt. sa pocita vyska materskej.
@suzan1111 Vďaka za vysvetlenie-to ma teda nepotešilo☹Čo už...Najradšej by som aj ja ešte vydržala,ale šefka si už asi našla náhradu a mala s tým problém,tak nechcem byť nefér a motať ju...
A už si niečo kupujete pre bábatko či nie? Ja síce poverčivá nie som,ale trošku sa obávam a aj ešte nie som za vodou-v stredu budem po tom NT istejšia...Ale každy den brázdim po nete a hľadám kočíky,vecičky,chodítka-ako šialená 😀
@nena13 zatial este nic nekupujem, hrozne moc by som chcela,vcera som cely den kukala v praci kociky 😀 ale povedala som si, ze kym to nebude tak piaty mesiac a ja budem mat to 3D a budem vidiet moje babusko, ze je ok,tak potom zacnem jak sialena 🙂 chcem pockat aj na pohlavie, lebo nechcem kupovat same biele a zlte,takze cakam a snazim sa nerobit si nejake iluzie uz dopredu..som troska pesimista po mame a mam proste obavy..najprv som chcela ist na nt aj ja, do ba dokt.cuderlikovi ale potom som si povedala,ze budem zbytocne vystresovana ak by boli zle vysledky a aj tak by som cakala este na krvne testy a potom na odber plodovej vody,cize by som mala dlho nervy,tak som si povedala,ze nejdem, chodim len an bezny ultrazvuk a pockam si na krvne testy v tom 16tt a keby nieco,vzdy sa da este ta amnio,kt. podla toho co som citala je 90percetna..ale modlim sa aby bolo vsetko OK..teraz ked som bola naposledy u doki a spravila mi ultrazvuk bola so hotova..uz to neni len taky maly ufon ale ma aj oko a nostek, no krasa..aj ked sa snazim ovladat..stale nan myslim 🙂 tak musime verit,ze vse bude ok..ja som uz dneska rozmyslala ako ho budem ucit po anglicky...no crazy ..lol
Ahojte babule, začala som v skupinke s júnovkami 2012, ale doki mi posunul termín na koniec mája, tak sa k vám pridávam, ak smiem 🙂 Ako vám tehu zatiaľ ubieha? 🙂
@nena13 Ahoj, takze uz si objednana do Martina, to je super, budem drzat palceky 😅 . No ja som bola vo stvrtok a prebiehalo to asi takto. Prides tam, vobec sa necaka, pan dr. sa ti predstavi, podpises nejake papiere, zober si tehotensku knizku. No a vojdes do ambulancie, aj s manzelom, lahnes si na stol a cez brusko ti urobi ultrazvuk. Vsetko budes vidiet na velkej obrazovke pred tebou. Este sa ta bude pan dr. pytat, kolko tehotenstiev mas za sebou, citam, ze si mala dva potraty, tak mu pekne vysvetli co sa stalo. Mozes si vybrat ake chces aby ti spravil vysetrenie, to znamena, ze ja som chcela konkretne na vyvojove vady, kedze v prvom tehotenstve nam tento isty dr. odhalil postihnute babo, musela som ist na potrat. Cenik je rozny, obycajne sono, ked ti len pokuka babatko stoji 25EUR, na vyvojove vady som platila 30EUR, nebolo to ziadne 3D, dokonca ani fotku som nedostala, co ma trosku sklamalo za tie prachy, no a takto sa cena navysuje,keby si chcela 3D alebo 4D ultrazvuk s nahravkou na dvd tak to stoji 65 EUR atd. ALE, nelutujem, ani cent, je to spickovy odbornik, ktory ked ti povie, ze je vsetko v poriadku, mozes mu sto percentne verit, toto bol uz moj v poradi trei ultrazvuk na vyvojove vady, pri druhom mi dokonca hned povedal pohlavie a vyslo mu na sto percent. Ak chces vediet co cakate tak sa kludne opytaj, mozno ti povie 😅

@raa2 ok, ozvem, ved aj mne to je divne..mam z toho obavu, mohla sestricka povedat vsetko ok a basta..preto sa bojim..ale tato doktorka je taka svojska, tak mozno to bude v tom. 😒