icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

denis006
11. jan 2012

Ozaj v nemocke spomínali, že do mesiaca by sa mal novorodenec dostať na pôrodnú hmotnosť. A dnes sestrička u dr spomínala, že do pol roka má mať dvojnásobok pôrodnej váhy a do roka to má byť trojnásobok. 😀

luppita
11. jan 2012

@maca244 sama som sa ucila, k satke bolo par navodov, ale vacsinou z netu, na youtube je to super, pekne podla videa a teta to tam aj opisuje co robi.... zatial mi ide dobre len tento jeden uvaz,a tie kolisky,kde dietatko akoby lezalo mi moc nejdu, ale to bude tym, ze vzdy to robim ked mala hulaka a tym padom sa ponahlam a stresujem, no vzdy ju to ukludni 🙂
takto nosievam malu

https://www.youtube.com/watch?v=3McvFdSySJ4
ladybaby
11. jan 2012

@luppita ahoj, mohla by si aj mna pridat, ja mam skore decembrovciatko, velmi neprispievam, ale vase rady mi velmi pomahaju. dakujem

stellamiapiccola
11. jan 2012

@dena ahoj ahoj, tak som volala s Doc. MUDr. Žernovickým a vravel, že sa to dá , ale lepšie je až keď sa dokojí, tak potom sa objednávame 😉

lucka33
11. jan 2012

@luppita pridáš aj mňa do súkromky, prosím? 🙂

stakat
11. jan 2012

@stellamiapiccola Ano. Ale väčšinu času trávim v Petržalke u rodičov.

maca244
11. jan 2012

@luppita dakujem za link, no budem sa to snazit aj ja dobre uvazovat, nech sa jej tam paci, aby sme hlavne na jar a v lete mohli chodit po vyletoch...mame este starsiu skoro 6 rocnu slecnu doma, tak nech nie sme viazani len na kocik, s ktorym sa aj tak vsade neda ist

lerenard
11. jan 2012

@luppita aj my by sme boli radi nadalej medzi novembrovymi detickami🙂

mymimi
11. jan 2012

@evane ďakujeme, za super linky, môj mrňousek spí ako také malé polienko 😀 😵 . ten vysávač je super!

lucikkk
11. jan 2012

@luppita aj ja by som chcela medzi vas...tiez som z tych ktore vas doteraz iba citali...mnohe rady mi velmi pomohli....doma mame novembrovu princeznicku Tamarku....narodila sa 8.novembra....dakujem 🙂

woman04
11. jan 2012

@milek ..ja pijem Cortu od Mokate ,je to obilninová káva a nemá vplyv na malého a chutí s mliečkom celkom fajn 🙂
@luppita si dobrá s tou šatkou,ja trúba ju mám v komode aj s DVD návodom,ani som to nekukla..mala by som sa na to dať🙂..inak kde si bola na kĺbiky?? ..my máme poradňu v piatok,tak sa musím opýtať,ešte sme neboli...

...malý síce nie je plačko,ale skúsila som mu dať ruky do rýchlozavinovačky a musím ho ísť zobudiť,lebo spí už 5 hodín a to v noci spal 8!..zato včera nespal skoro celý deň...máva také preskačky..papáme o dušu,aj kojím ,aj Nutrilon Comfort..predtým mal Extra a toto omylom kúpil muž v Rakúsku/Aptamil/ a mám pocit,že lepšie kaká ..je to aj pre kolikové detičky...

..v pondelok som bola na kontrole po "600nedelí" a doktorovi sa niečo nepáčilo ,tam mi šupli injekcie a dnes na kontrolu,vraj ak nebude lepšie ,šup na operáciu,mala som byť nalačno ,našťastie kukol UTZ a kontrola v pondelok,tak hádam ma to minie.. 🙂

lady511
11. jan 2012

ahojte maminy ...potrebovala by som radu....v lete mojej malej bude 7mesiacov asi v julí..chcela yb som vediet či ste chodievali s takýmito malími bábetkami...na termálne kupalisko...jasné že len do tiena..nemyslím kupat sa..ale ako to je s dojčením na takýchto priestranstvách..či stačí len niaka šatka na zakritie?dakujem

zvedava17p
11. jan 2012

@luppita aj ja by som sa rada pridala do sukromky, sice pridavam prispevky sporadicky a v poslednej dobe nestiham ani vsetko citat, ale urcite sa to casom zlepsi 🙂

lenica81
11. jan 2012

@luppita mozem sa pridat, velmi sice nestiham prispievat, ale citat a vidiet ako sa dari sukmenovcom ma zaujima... 😕 😉 a dakujem...

lenica81
11. jan 2012

ahojte baby... my sme boli vcera na klbikoch, vsetko je ok, tak som rada, lebo viazat na siroko by som bola asi leniva... 😅
mame za sebou dalsie navstevy, ktore boli kuk maleho, tak sa tesim, ze aj s inymi ludmi sa porozpravam... 😝 ako sama so sebou, mm a detmi...

drobec mi spi v manduce... tak hadam este potiahne, stihla som polievku uvarit, naskladat do mycky a ladujem tu Vilka rizotom stylom jedna lyzica mne, jedna jemu, inak by to uz davno nechal a nic by nezjedol... dufam, ze Matko bude lepsi jedak... 🙄 😀

lenica81
11. jan 2012

@lady511 v pohode mozes, len si prehodis satku, plienku, hocico... a samo si oplachnes prsia... my sme chodili so starsim aj na drazdiak, mm sa kupal, inak by som odpadla v panelaku v takych hicoch... 😉

lucia2312
11. jan 2012

@luppita aj ja sa rada pridam

lady511
11. jan 2012

@lenica81 dakujem za názor 🙂

lolllka
11. jan 2012

@meminka ..my sme od piateho tyzdna....no teraz ked papka skoro kazde 4 hodky cez den a v noci iba raz, tak sa mi mliecko nazbiera a potom sa snazim nedavat UM, ale len materske..... 😉 ...hm, skoda , ze si mliecko stratila..lebo to UM, nie je ziadna vyhra....to boli chvile, kym sa nan zvykol...

lady511
11. jan 2012

maminy a ako to vidíte s antikoncepciou po porode?uvažujem nad telieskom alebo náplastami,..náplaste som už mala velmi mi to vyhovovalo len neviem či možem ak kojím?k dokimu idem až o 2týždne asi...ale tu antikoncepciu chcem určite mala som aj tabletky ale tie som zabudala brat rozmýšlam aj nad telieskom máte s ním skusenosti?a aka je cena?

lenica81
11. jan 2012

@denis006 nas Vilko bude mat 2 roky a teraz sme pri 3nasobku... 😅
@woman04 ja som si dnes kupila zazracnu zavinovacku, tak uvidim....

hellkaashley
11. jan 2012

@lady511 Ja mam teliesko a je to super ochrana na 3 roky a nemusis brat ziadne tabletky ja som si to davala v UK a tu je to zadarmo neviem kolko to stoji doma ......... 😉

lolllka
11. jan 2012

lucka33...aj ja poprosim pridat k Vam..dakujem.

lenica81
11. jan 2012

@lady511 neviem, ci okrem tabletiek sa nejaka atk moze pocas dojcenia... najlepsie bude sa poradit s doc... 😉 ja atk ani nemozem, takze toto neriesim, ale baby z mojej prvej temy to preberali, tak mam nejake info...

evane
11. jan 2012

@maca244 ja mam liliputi satku elasticku, mne vyhovuje ale asi s nou nespravis vsetky uvazy ako s pevnou satkou. najviaz pouzivam kriz s kapsou...a to keby ste videli ako obleceneho zobral dnes moj manzel maleho von v satke (ja som este spala)...to ked citam co dala malej luppita, tak chudacik este ze nezmrzol🙂 ale aspon je otuzilec...dal mu len dupacky a mikinku:DDD ale tak aspon pod bundou ho mal.

evane
11. jan 2012

@mymimi no aj ja sa cudujem ako zazracne to funguje...snazim sa ho vzdy uspat pri kojeni alebo na lopte v naruci, ale ked to nezabera pustim mu vysavac a do 5 minut chrni a pospi aj 4 hodky. potom sice nabehne na svoj dvojhodinovy rezim, ale tak co uz s nim🙂

mimajesa
11. jan 2012

@luppita mohla by som sa k vam pridat??pasivne som s vami od zaciatku 🙂 rada si vas chodim pocitat ked mi deti zaspia a zistila som ze mame povecsine podobne problemy aj radosti 😀 aspon sa trochu odreagujem a som sa aj zlakla ked ste chceli sukromku zalozit ved co budem robit po veceroch 😀 my mame Lucinku a narodila sa 6.11

stellamiapiccola
11. jan 2012

no ako vás čítam ja mam asi doma anjelika malá stále spinká akurát ak má vetry si poplače ale to je normálne nech si aspoň raz za deň poplače to je zdravé, mne stále spinka po kojení a dokŕmení ju mám v autosedačke žiadne nosenie na rukách len občas , ak tak si ju dám na kolená a to mi drdle a usmieva sa a ak treba sa pokaká 😀 a potom šup do postieľky tam sa rozťahuje a niekedy pomrnkáva , ale to ju nechám a zaspinká ako anjelik spokojne s rukami nad hlavičkou asi takto

stellamiapiccola
11. jan 2012
woman04
11. jan 2012

@mimajesa ..jej,máme rovnaké mená detičiek...len Lucinka je troška staršia🙂