icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

niki_lv
12. jan 2012

@luppita poprosím pridať, dakujem 🙂

dena
12. jan 2012

@kaia tak to je perfektné, my musíme viazať na široko, ale len na noc 😎 koncom mesiaca ideme na kontrolu tak dúfam, že to už bude dobré a s viazaním prestaneme 🙂
@kaia @stellamiapiccola všetky novembrovky sa presúvame pomaličky do súkromnej skupiny ak tam ešte nie ste a chcete byť, tak napíšte @luppita 🙂 určite vás tam dá, však ste naše 😉

atima
12. jan 2012

@dena ja neviem vojsť do novej temy vyhodi mi že tema neexistuje 😠

dena
12. jan 2012

@atima musíš napísať luppite aby ťa tam prihodila a keď ťa tam prihodí tak ti to už pôjde 😉

atima
12. jan 2012

@dena diki

danka89
12. jan 2012

@luppita aj ja sa chcem pripojiť ku vám do súkromky

mysti
12. jan 2012

@luppita aj ja chcem do skupiny 🙂))
Moj maly vnoci bohvieco nespal. Je sice pravda, ze nam zaspal uz vecer po osmej, spal do jedenastej, potom som ho nachovala a spal do druhej, potom do siestej a o siedmej uz chcel byt horev 😠 tak som ho zobrala k sebe, dala ho na bok, kus protestoval, ale zaspinkal a vstal o deviate hladny ako vlcik, tak sme si podriemkali aspon rano kus 😀
Vcera sa nejako nevedel napapat, aj vnoci papal, ale stale pritom zaspal, tak sa potom rychlo budil, ze je hladny.

Ja som dnes volala za vysledky z krvi na gynek, ze celkom fajn, ale mam slabsi krvny obraz-malo zeleza-to mi ostalo od tehotenstva 😒 v pondelok mam ist na popor. sono, tak uvidime.

Baby, 28.som mala 2x menzes a este stale mam spinenie, co to moze byt????? ja to nechapem, uz mi to ide na nervy, ani sexik, ani nic 😖 tak som zvedava co na sone povedia a asi pojdem zase na gynek, nech ma pozrie alebo co. Ked som dostala 1x po porode menzes, tak som mala cca 5 dni a pokoj a teraz 2x-hroza, uz nevie, ze z coho to moze byt....

danka89
12. jan 2012

@mysti ahoj 🙂 kedy si isla k dr. po pôrode? brali ti krv? lebo aj ja som mala málo železa v tehu a brala som tabletky ale od pôrodu ich už neberiem tak neviem či mám stále málo .. ja som dostala 1x mrchu presne 4 tt po pôrode (presne po 28 dnoch) trvala asi 5 dní ako vždy...no teraz 6tt od pôrodu som krvácala 1 deň 😕 ani nie celý deň len tak jednorázovo. .. je to normálne? a na popôrodné sono ideš do RS alebo len do Hnušti? Ja asi zbehnem k dr. zajtra, nech ma pozrie.

majoslava
12. jan 2012

@mysti ahoj ty si už dostala? mne doki povedal že ked nekojím tak dostanem do dvoch mesiacov... ja som dlho špinila po pôrode skoro mesiac... teraz už nie (klop klop) stále ma ťahá to šitie... robil mi aj sono tak sa mi maternica pekne stiahla a je čistá... aj ked brucho mi kus ostalo ☹ boky sa mi rozšírili tak budem musieť nakúpiť nové nohavice ☹ lebo máloktoré zapnem....

majoslava
12. jan 2012

@luppita môžeš pridať aj mna 🙂

mysti
12. jan 2012

@danka89 ahoj Danka, ano, ja som bola aj na krv, aj ma pozeral doki a povedal, ze sa mam objednat na to sono do RS. V Hnúšti uz sono vobec nie je, takze uz len RS. Ja som inak 1x tiez dostala presne po 4t od porodu, len terz nechapem, co sa deje...inak ja som tiez baral zelezo - Sorbifer, aj v porodnici, lebo aj po porode som mala malo zeleza. Teraz mi nepovedala ze ich mam brat, len ze take potraviny kde je zelezo aby som jedla a sa smiala, ze potom si mam dat aj klince a zarubne - no srsi humorom ta sestricka 😀

@majoslava ja mam s nohavocami tiez taky problem, ja som si bola kupit hned po porode ked som prisla domov nove, lebo povodne neobleciem-mne ostali aj stehna, aj zadok a tiez aj brucho. uspesne sa mi darilo chudnut, len sviatky mi to nejako spomalili 😠 takze treba dojest este zvysne nakupene zasoby sladkeho a potom uz len zdrava strava.
Kedy ides s malym do poradne? Ja az 23.1., boli sme 28.12., brali mu krvicku, ale mal vysledky nastastie dobre, takze som rada 😀 ale tazky je uz ako slon, iste riadne pribral 😀

majoslava
12. jan 2012

baby ja som mala včera hrozný den... písala som vám že chcem prejsť na bebu... všetko bolo OK až kým mi malý nezačal zvracať... čím dalej tým viac... a včera... to bolo niečo nenormálne... každú chvíľku prdkal a nadúvalo ho a zvracal.... začal veľmi chrčať a kašlať isto sa mu to mliečko dostalo zas na priedušky ☹ ešte večer som prešla hned na nutrilon AR naštastie som mala doma ešte jedno balenie a celú noc som ho kontrolovala čo sa bude diať... nechce mi kakať... ešte nevreští tak neviem či mu mám pomôcť teplomerom alebo ho nechať nech sa vykaká sám, ale naposledy kakal pred dvoma dnami...teraz spinká na brušku aby sa mu kus uvolnil noštek lebo ked odsávam tak mu nič nejde ale počuť že ťažťko dýcha...

majoslava
12. jan 2012

@mysti aj nám brali krvičku z hlavičky... je chudokrvný tak už mesiac berie železo, B6 a vitamíny cebion... neviem kedy mám isť mala som sa dohodnúť so sestričkou ale minulý týžden mali dovolenku tak pojdem v pondelok... chodíme tam aj tak často kvôli refluxu a už aj mliečko potrebujem (mám ho na recept) ja som ho včera vážila tak má 5,70 tak moc nepribral... asi ptero že som mu dávala tú Bebu a zvracal z nej... tak teraz neviem či mu mám davať huste aby nezvracal ale nebude sa vedieť vykakať, alebo riedke aby sa vedel vykakať ale bude zvracať...

luci66
12. jan 2012

@lenka1108 Mozem este otazocku tu,nechce sa mi preklikavat do novej temy...ty si spominala,ze kojis 12-14x no ja som v soku. Mozem sa spytat ako dlho maly papa pri 1 kojeni? A robis nieco aby si mala co najviac mliecka?

danka89
12. jan 2012

@mysti to fakt už v hn. nieje sono? ja som tiež brala sorbifer, ale v porodnici som už dobrala poslednú tabl. a nemám už. spomeniem to dr. a uvidím či mi predpíše. Ale asi bude čakat na výsledky krvy a tak sa uvidí. Ta sestrička je strašne fajn ... 🙂 ja ich mám rada aj s dr. aj ked niekto na neho nadáva ale mne sa páči.
@majoslava myslíš že je to tou bebou? že mu nejako nezapasovala? aj moja malá sem tam zvracká ale nie vela, len tak sa jej trošku vráti ked dopapá. aj ja počujem že v noci chrčká a aj kašle sem tam dokonca aj kýcha. Len dúfam že nebude choručká.
A baby ako zhodiť kilečká, ktoré mi ostali na bruchu a stehnách, ja skoro nič neoblečiem. počas tehu som pribrala 20 a zhodila 10 ale stále mám 10 navrch. Poradte ako sa udržat a nejest sladkosti a kadejaké lákadlá?
A este sa chcem opýtať či má niektorá z vás skúsenosť s červeným fliačikom na tváričke dieťatka. Moja maličká sa s tým už narodila ale bolo to bledšie a teraz jej to postupne zčervenalo. Je to vraj nejaký hematom a malo by to zmiznúť do jedného roka, no neviem. Má to presne na koreni nošteka v strede medzi očkami.

majoslava
12. jan 2012

@danka89 ked papal nutrilon tak sa mu to zvracanie kus upravilo a dobi dni ked vôbec nezvracal 🙂 potom som mu už dávala obyčajný nutrilon a ked dopapal balenie tak som prešla na Bebu a po pár dnoch sa mu to zvracanie vrátilo...ked di odgrgne a pozvracia sa to je OK ale on zvralal vkuse aj 2-3 hod. po papaní... ako som mu večer dala nutrilon tak ešte nezvracal ( 3x klop) a to teraz spinká na brušku
nám na kýchanie dala dr. fenistil kvapky lebo dosť kýchal a šúchal si noštek tak to kus ustúpilo a chrčí len po papaní

lenka1108
12. jan 2012

@luci66 kojim strasne vela krat alebo odsajem a dam z flasky.maly je prisaty na jednom tak 5 min. ale pocujem ako preglga velke mnozstvo mlieka.a to som sa bala pred par dnami ze on pridem ale asi slo len o lakt.krizu.pijem denne 3 litre vinei inak nerobim nic take.jem malo hlavne pijem. 😉

lady511
12. jan 2012

@lenka1108 ahoj chcela som sa spítat či ta vineapomáha na mliečko...biela?

lady511
12. jan 2012

@danka89 Ahoj predovštkým ti chcem zablahoželat ku krásnej dcérke,, 🙂 a čo sa tíka toho chudnutia ja som zase zhodila tak že ani neoblečiem..rodila som cisárskym.,, ☹ ak ti možem poradit u mna je to tak že nestíham jest...jem 3 za den aj to len také veci na podporu mliečka samozrejme aj ja mám chute na sladké...xixi včera som sprášila palacinky ale inak tvarohy...to ej super na mliečko 🙂 jogurty,,,a inak na bruško cvičím brušáky...musela som čakat kým sa mi zahojí jazva...ale teraz ked mi mala zaspí aj o 1 v noci robím brušáky lebo samozrejme chcem dobre vyzerat...a včera dávali v tv že častými brušákmi sa koža pekne natiahne,, 🙂 len to netreba vzdat a čos a týka stehien aj vela beham okolo malej lebo je akčná...takže stále nosím na rukách...a pritom stále chodím...takže ymslím že častým pohybom sa ti to dá doporiadku...držím palčeky PS AK BUDEš CHCIET čOKOLVEK SA SPíTAJ 😉

lenka1108
12. jan 2012

@lady511 ja si myslim ze len vdaka vinei stale kojim...malu som kojila 2 tyzdne a mala som 4 krat zapal prsnika.to som stihla v tych dvoch tyznoch.
ked je den ze niekam ideme napr na navstevu a nepijem vineu tak citim ako sa menej tvori mliecko.a vtedy odsajem tak 70-max 100 ml.ked pijem tak som napr v pondelok ked maly dlho spinkal odsala 200ml.a 250ml tiez nebol problem ae to uz som stlacala prsniky aby som ich co najviac vypraznila.
ja odporucam vineu nevybublinkovanu.ja pijem len taku 😉

lady511
12. jan 2012

TAKžE BIELU VINEU?čI čERVENU?tak to vyskušam..určite,,kupim aj 3litre 🙂 pretože císe mám mliečko ale v jednom sa mi tvorí málo...a tým pádom je prsník menší a ma to štve,,,ale ak toto pomáha vyskušam počula som o tom ale neverila som.. 🙂

majoslava
12. jan 2012

baby včera som si všimla že malému zapácha moč... a dnes mu cítiť aj s pusinky taký zápach... viete mi poradiť čo s tým??

lenka1108
12. jan 2012

@lady511 prepac zabudla som napisat ja pijem bielu.len bielu.2 flase denne. 😉

lady511
12. jan 2012

dakujem 🙂

harper
12. jan 2012

@lady511
@lenka1108 ja pijem len bielu vineu, a ked idem niekde von alebo na navstevu, tak si beriem zo sebou aspon malu pol litrovu flasu viney - som si jednu kupila a prelievam si tam teraz z velkej.

lenka1108
12. jan 2012

@harper no ku kamoskam si beriem aj ja ale ku rodine som nebravala hovorila som si ze tam budem flasu vinei pratat.ale s tou pol litrovkou je to supis napad.hodis do tasky a ides.diky uz to budem robit 😉

lady511
12. jan 2012

takže ako vidím naozaj to funguje kočky ... tak dufam že sa mi aj ten druhý prsník poriadne naleje 😉

harper
12. jan 2012

@lenka1108 tak ak ides autom, supnes flasu do auta, na navsteve sa spytaju, ze co chces pit, a ak nemaju vineu, vytiahnes svoju.

harper
12. jan 2012

@lenka1108 a este ta mozno pochvalia, ze aka dobra navsteva, ze vlastne pitie si doniesla.

lenka1108
12. jan 2012

@harper :D :D :D