Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@berus222 rodičovský sa ráta na mesiace nie na dni
@anjelik2509 Aj my sme nášho Danielka volali prvé 4 mesiace Michaelka kým sme nezistili na UV že je to chalanisko 😉
@michaela18 mám chlapca a pri tehu som nevracala, možno len dva krát, bola som ale schopná zjesť tabuľku študentskej pečate za jeden večer pred telkou.....hoci dovtedy som ju neznášala.....
Inak sranda, vám sa tiež zdá divné to počítanie týždňov.... minulý týždeň som si robila tehu test a bol negatívny, teraz je pozitívny čím som prakticky v piatom týždni, od zajtra už v šiestom 😀 , budúci týždeň pôjdem k lekárke spraví mi aj UV už sa neviem dočkať.
Ohľadom tohto grckania- mala som prvého chlapca a bolo mi strašne zle, do 4. mesiaca som aj vracala....ale nemala som vôbec chuť na sladké,,,vlastne nemala som žiadne chute počas tehotenstva.... 😝
A teraz? 😅
buééééé...pripadám si ako diabetička..každú hodinu musím jesť, lebo mi je strašne zle..som zvedavá, či prejdem cez zárubňu dverí v 9. mesiaci 😨 ..aj sladké môžem...a hlavne sa mi obrátili chute...mám chuť na samé nezdravosti---cola, džúsy, vyprážané....a doteraz som fičala na 4l čistej vody denne- teraz mi je zle aj z tej čistej vody a bylinkových čajoch už len pri predstave ...fúúú....
@berus222 rodicak sa dava za cely mesiac, alikvotne je materska, takze ak ma 20 mesiacov teraz 19. 2., tak este v marci by si mala za februar dostat cely vyssi rodicak. Inac baby co ste s jednym dietatkom este na RD - bacha na to pri nastupe na MD - ak vam to bude vychadzat k zaciatku mesiaca, pripadne koncu predosleho - ak sa da, treba sa dohodnut s doktorkou tak, aby ste nastupili az od 2. v mesiaci a za ten jeden den este dostanete cely jeden rodicak . (Mne to tak nahouby vyslo, ze som s Diou nastupovala od 1.12.....)
@michaela18 tie nevolnosti pri dievcatkach sa akoze vedecky odovodnuju tym, ze ked cakas babu, tak mas 2x tolko zenskych hormonov v sebe a tie to sposobuju. u nas tato teoria nefungovala - mam 2 baby a nevracala som ani raz, moja teta vracala pri dvoch dcerach tak normalne - cca tie 3 mesiace, pri synovi 9 mesiacov a moja mama ma 2 synov a mna a vracala pri mne a pri jednom brachovi 🙂
všechny zdravím,
též bych se ráda přidala.. poslední MS přišla 5. ledna... pak jsem čistým omylem zjistila že jsem několik dní pozadu a udělala si pro jistotu test.. byl na něm duch, nicméně na dvou testech dva duchové druhý lehynce silnější.. v prvním těhu to bylo stejné.. jen duchové a byla jsem v 7tt.. za chvilku mě přijde nabrat švagrová na rozbor z krve -je to nejlepší způsob jak to zjistit a nikdo tady tomu nevěří a všichni říkají že bych ducha na testu měla i kdybych ho ponořila do vody...
Mám příšerný strach... miminko nebylo plánované, manžel silně vyváděl, ale už je s tím smířený, takže siutace je klidná... druhé děťátko moc nechtěl manžel.. já ano, nechtěla jsem mít doma dva jedináčky -pokud by vůbec druhé mimi bylo.. tohle jsme nikdo nečekal..
Tak jsem zvědavá na odpolední výsledek...
@michaela18 iste to dufam budem mat v piatok, potom budem informovat 🙂 A ty vobec nechodis na Slovensko? ja som mala kamosku, co pracovala v Anglicku, ale ku gynekologovi chodila od zaciatku sem, aby jej porobil vysetrenia. Nic si z toho nerob, mna tiez stale boli brusko, vcera cez den to trocha preslo, ale vecer som mala dost silne bolesti (take krce), dnes uz zase skoro nic necitim, tak dufam, ze je to v poriadku. To ti poviem, ze su to soky - ja sa tiez stale sledujem a rozmyslam, co je ine, co je normalne a tak - tiez mi z tolkej radosti uz asi šiši 🙂 Dakujem
dievčatá ešte som sa chcela spytat kedy - teda v ktorom TT idete 1x k lekarovi? Mne test vysiel pozitivne cez vikend, MS som mala od 15.1., takze som mozno taky 4tt. Ja stale rozmyslam ci uz ist alebo este pockat, buduci tyzden ideme na dovolenku tak ci to staci az potom, len neviem ci nebudem na dovolenke mirne nervozna z neistoty.
ozaj a nemate niekto skusenosti s brusnym tancom, ci je dobry pre tehotne? Ja som akurat minule bola na zumbe to som este nevedela ze sme uz dvaja, ale zumba uz asi nehrozi 🙂
Dneska som na ULT videla ako nášmu mimču pulzuje srdiečko....skvelý pocit...tešim sa 🙂
Tak se připojuji s těm šťastným potvrzeným 🙂... za dva týdny jdem na první kontrolu -už se těšíme 🙂
Ahojte, som tu dlhšie nebola, ale dnes mám za sebou kontrolu a uz drobcovi krásne bilo srdiecko 😉 A vitam nové babulky
Ahojte, som šťastná. že aj ja sa k Vám môžem hrdo pridať. 🙂 🙂
Presný termín ešte nevieme, lebo je to zavčasu, ako mi povedala Dr.,ale tak objednala ma na piatok, tak už hádam budeme vedieť viac. Podľa tehot.kalkulačky mám termín 5.10. 🙂
michaela18 / no radsej nech to tak nie je, nakolko chcem dievcatko a nezvraciam, zatial 😀 teoreticky termin je 15.11.
waaau, ze popisanych 21 stran a to mnohe z nas nemaju este ani potvrdene lekarom? 🙂 tusim sa vsetky vela vela tesime...
@zuzul1310 a však dobré 🙂 ale nevadí si myslím, hlavne, že tie naše bábence cítili lásku v brušku, čo tam po menách, nie?
@michaela18 Ja mam dievcatko, ale potvrdit to nemozem - ja som nezvracala ani raz, len som malo jedla (nechutilo mi nic), ked som jedla tak len masove veci a sladke som nemohla ani vidiet. 🙂 Pocas prveho trimestra som schudla 4 kila. 🙂
Hm, vy uz vidite srdiecka. Na to si ja este pockam cely mesiac, kym budem moct ist k doktorovi. Skor ma neobjednali ☹ Musim len verit, ze je vsetko v poriadku 🙂
Ahojte, tak uz to mame potvrdene lekarom, i ked sme to este neplanovali. Isli sme sa spytat, ci nam nezoberu krv na potvrdenie tehu, ale hned ma vysetrili a bolo vidiet plod v gestacnom vaku. Este idem buduci tyzden, aby bolo vidiet uz aj bit srdiecko. 🙂 Tak sa tesime.... 😀 😀 😀
@misulda Neboj určite je všetko v poriadku 🙂 Ja idem budúci týždeň, dúfam že toto tehu bude bez problémov na rozdiel od prvého. Prvé som mala rizikové do konca štvrtého mesiaca, tri krát som krvácala, mala som placenta praevia, verím že teraz to bude bez komplikácii, keďže okolo malého treba stále behať.
Ahojte! Dlho som tu nebola, aj ked som sa sem-tam nakukla a citala ako sa mate (teeeda, ze 21 stran 😀 ) a vidim, ze tu je kopec novych oktobroviek, co je supeeer!!! Mimochodom, vsetky vitam!
Minuly tyzden sa mi podarilo ist k lekarovi a videla som aj bijuce srdiecko!!! Bol to uuzasny pocit. 😵 Podla merania mi povedal, ze som 5TT+4, co je o 3dni menej, nez podla menzesu. Ale objednal ma na 24.2. - to budem v 8TT a vtedy by mi mal povedat uplne presne v kolkom sme tyzdni a dni 🙂
Lenze mam aj trochu problem... myom o velkosti 4cm... Vedela som o nom uz predtym, ale zase povyrastol 😠 (co je "vdaka" tehot.hormonom 😒 ) Je sice na okraji a lekar hovori, ze by nemal robit problemy, ale aj tak mi povedal, ze budem na rizikovom. Zatial to nejak velmi nekomentoval, ze az nabuduce, tak uvidim neskor.
Inak, co sa tyka priznakov - pomaly sa zacinaju prebudzat - je sranda, ze to mam s cim porovnat, aj ked som este tehu nebola, ale ako som uz pisala, bola som dlhu dobu na lodiach a viem co to je morska choroba... 🙄 A toto - ako sa teraz sem-tam citim, to presne vystihuje zaciatok morskej choroby - ked sa len lod zacina viac hybat - prestanem mat chut na jedlo, pachy z jedal mi zacnu vadit, zaludok je "ako na vode", som unavena a citim tlak v hlave (kto vie po anglicky - maju na tento stav krasne slovo "dizzy"). Na lodi som sa naucila co na to plati a zatial to vychadza aj teraz v tehu - v zaludku musi stale nieco byt. Staci keks, banan alebo kusok chlebika. A pit vela vody.
Zatial je to len velmi slabucky pocit a naozaj iba sem-tam, ale dufam, ze to "tehu-more" sa nezacne hybat viac a viac, lebo objimanie zachod.misy ma neminie 🙄
@berus222 😨 Berus, ja som nechcela nikoho vystrasit!!!!!!!! Urcite zavisi aj od pristroja aky ma! Az po zvacseni bolo vidiet - aj to naozaj iba biela bodka a ta pulzovala.
A dalsia vec je, ze dlzku tehotenstva mi samozrejme urcil iba podla velkosti gestacneho vacku a teda mozem ja byt mozno uz dhsie tehotna a mozno ty si kratsie, nez povedala lekarka tebe a preto ste este nic nevideli. Mne lekar 3x zopakoval, ze 5TT+4 je naozaj iba orientacne a az v 8.TT mi dokaze urcit dlzku tehu s presnostou +-1 den....
Berus, aj ked som este tehu predtym nebola a nemam teda skusenosti, ale som presvedcena, ze v tomto obdobi sa este nemozeme porovnavat. Kazde tehu je ine. Sme len na zaciatku!!!
Teda baby, blahozelam, je to veru neuveritelne, ako pribudaju mesiace 🙂)) oktober 🙂 wau.
Inak citam o pohlaviach u vas... neuverite, ja stale neviem co cakame 🙂

@michaela18 tiez to nemozem potvrdit. nie sice na sebe, ale kamaratka grcala do 6. mesiaca a ma chlapca.